Slovenija
Oglas

Kako privarčevati s stroški v gospodinjstvu?

Ljubljana, 16. 05. 2014 06.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V podjetju Status d.o.o. Metlika razvijajo in proizvajajo praktične in izvirne izdelke, največ je gospodinjskih pripomočkov, ki olajšajo delo v kuhinji.

Vodi jih misel, da morajo biti izdelki uporabni, kakovostno narejeni in da je potrebno spoštovati dragocen čas in denar uporabnikov Statusovih pripomočkov.

Najbolj so poznani po aparatih za vakuumiranje, s pomočjo katerih živila ostanejo sveža skozi do 4-krat dlje, npr. skrbno pridelane suhomesne dobrote bodo svojo kakovost ohranile do takrat, ko jih boste želeli pojesti; kakovostna domača zelenjava bo za ozimnico odlična tudi po nekaj mesecih hrambe z zamrzovalniku. In ker se kakovostna živila vedno kupuje sezonsko in so večja pakiranja cenejša od manjših, izkoristite npr. čas ko so v akciji, kupite npr. kilogram sira in ga razdelite ter vakuumsko shranite na manjša pakiranja. En naj bo v vakuumski posodi za vsakodnevno uporabo, drugi pa so shranjeni v neprepustne vakuumske vrečke dokler ne pridejo na vrsto. Enako velja za meso, ribe, doma in z ljubezniko spečen kruh in podobno.

Podjetje Status - 1
Podjetje Status - 1 FOTO:

Nikakor ne dovolite, da se živila pokvarijo, raje podaljšajte njihovo obstojnost s shranjevanjem v vakuumu. Še to – Statusove vrečke za vakuumirnje so dvoslojne ter neprepustne in če so v zamrzovalniku vsa živila shranjena vanje, se led na stenah zamrzovalnika ne dela, posledično se porabi manj električne energije.

Za vsakodnevno shranjevanje priporočamo uporabo vakuumskih posod različnih volumnov (od 0.5- do 4.5-litrskih) in oblik. Namenjene so vsem živilom – od sladkorja, kave, kosmičev, salame, sira do zelenjave, sadja, peciv, omak, narezkov ... Še več, prostor na policah in v hladilniku je maksimalno izkoriščen (zložijo se ena na drugo), neprijetnih vonjav pa nič več. Ste skuhali preveč za kosilo? Shranite do jutri s pomočjo vakuumskih pokrovov.

Naj bo kuhanje vaša sprostitev ali nujno zlo, prepričani smo, da je priprava hrane lahko zabavna z vsaj enim od Statusovih pripomočkov za pripravo hrane. Narežite pol čebule z enim samim gibom in brez solz z rezalnikom čebule, izkoristite česen maksimalno z rezalnikom česna, saj bodo narezani delci veliki 3x3x3 mm in ohranili sok česna, z rezalnikom rezinarjem pa je zeljna solata in narezki pripravljeni v nekaj minutah, tudi suha salama, saj je rezilo verjetno najbolj ostro na tržišču, naša zvesta uporabnica Kafetarca* zanj pravi: »Črna redkev je v tako tankih, prosojnih rezinah, da skozi njih lahko berem Mikijev zabavnik.« Vsi navedeni pospešijo pripravo okusnih obrokov, lupilnik sadja in zelenjave pa je tako priročen in kakovosten, da kuhajo tudi otroci.

Podjetje Status - 2
Podjetje Status - 2 FOTO:

V ponudbi je prek 70 izdelkov. V zadnjih letih se področje poslovanja širi iz kuhinje širi na dom in okolico, s stiskalnico plastenk in pločevink se te stisnejo do 80%, zato je sprehodov do kante za ločevanje do 5-krat manj.

Statusovci med 15. In 25. majem praznujejo 19. rojstni dan in podarja 19 % popust in brezplačno poštnino na vse izdelke za nakupe prek spletne trgovine www.status.si in v prodajalni v Metliki.

V Statusu verjamejo, da so lahko dobri in še boljši le z mnenji in delitvijo izkušenj zvestih uporabnikov. Na naslovnici www.status.si lahko svoje izkušnje delite, za kar boste še dodatno nagrajeni.


*Za preverjanje verodostojnosti izjave prosimo kontaktirajte Status d.o.o. Metlika za navedbo spletnega vira.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1