Slovenija

Kako prekiniti sodelovanje z upravnikom bloka?

Ljubljana, 12. 07. 2013 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Spor lastnikov stanovanj z upravnikom SPL očitno ni osamljen primer. Ni ga predela Slovenije, kjer stanovalci ne bi imeli težav z upravniki. Prekiniti sodelovanje pa ni tako lahko, saj so upravniki v veliki meri dobri pogajalci in ponujajo marsikaj, da obdržijo stranke.

Spor lastnikov stanovanj z upravnikom SPL očitno ni osamljen primer. Ni ga predela Slovenije, kjer stanovalci ne bi imeli težav z upravniki. Prekiniti sodelovanje pa ni tako lahko, saj so upravniki v veliki meri dobri pogajalci in ponujajo marsikaj, da obdržijo stranke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MIMAT
29. 08. 2013 03.26
+2
SPL za vsako storitev, ki jo opravi nek izvajalec zaračuna 25% na osnovno ceno izvajalca HALOO policija, se vam ne zdi, da je to vredbno pregona?????
HooplaToopla
14. 07. 2013 14.07
+1
V državi, kjer je lahko, in je tudi bil, premier kriminalec, so takele zadeve malenkost. Ki ni vredna niti omembe, saj ne bo nikoli prišla na vrsto za razreševanje. --- Uredili jih bomo šele boljševiki, ko pridemo spet na oblast. Taglavni bodo šli takoj pred zid, drugi se bodo pa prestrašili in delali v redu.
simple_mind
13. 07. 2013 10.27
+5
Kot ponavadi krdelo zažiralcev, ki pa obvladajo bolano zakonodajo.
Götterdämmerung
12. 07. 2013 21.52
+12
Najbolj smešno se mi zdi, da je bila večina upravljalcev stanovanj prej zaposlena na občinah, kjer so opravljali enako delo, vendar za državo. Tudi takrat so se občani pritoževali, da delajo izjeme, da izginja denar in dela niso bila kvalitetno opravljena, če sploh, pa ni nihče nikoli odgovarjal. kdor je bil enkrat njihov, je bil za vedno njihov, iz javnih služb si lahko napredoval samo še v penzijo. Prej smo filali blagajne občinskih stanovanjskih skladov s prispevki in samoprispevkom, danes pobirajo neko obvezno zavarovalnino, za vrsto po zakonu vnaprej predvidenih vzdrževalnih del, ki so ali niso zares potrebna in jih ekskluzivno opravljajo razna njihova pooblaščena podjetja. Isti denar kroži med istimi ljudmi, skratka, prej se jih nismo mogli rešiti, ker jih je ščitila partija, ki jih je zato nastavila, zdaj jih ne moremo, ker jih ščitijo zakoni in razni občinski odloki oziroma Državni zbor, ki se je odločil za takšno tržno vzdrževalno shemo, delo upravljalcev nepremičnin je predvsem, da čim bolj kregajo in izolirajo posamezne lastnike stanovanj, manj kot se stanovalci pogovarjajo med sabo, dražje so storitve in večjo kložuno jim lahko prodajo, o razvoju in inovacijah pa itak nima smisla govoriti, ker se nič ne bo dalo, dokler se upravljalcem to ne bo izplačalo oziroma se bodo dogovorili z izvajalci, ki bodo izdelovali elaborate in uvajali novotarije, po najvišjih možnih cenah. Med krizo bi bilo verjetno najbolje odpovedati vse prispevke in ustaviti vso vzdrževanje, razen življenjsko pomembnih naprav. Kar se lastnika tiče, se lahko mirno poruši in propade vse razen kar je njegovega, itak je vse zastarelo, zavoženo in zanič, šele ko se bodo začeli lastniki sami dogovarjati med sabo in si poiskali najbolj ugodne ponudbe, si bomo lahko začeli graditi sodobno bivalno okolje, kot so si ga zamislili ljudje, ki v njem tudi dejansko živijo. Si bodo že sami najeli strokovnjake in posrednike, če in ko jih bodo potrebovali, država naj pazi edino na vodo in elektriko ter odvaža smeti in fekalije, za drugo jih ne rabimo.
patria
12. 07. 2013 21.46
+12
Verjetno, da ga ni mesta kjer ne bi bila prisotna ( blago povedano ) barabija. V veliko manjših in večjih občin je le-ta bila ustanoviteljica podjetja za upravljanje. ( dobro poznam občino Zagorje ob Savi ). Stanovanjsko podjetje za upravljanje je ustanovila občina in na vodilna mesta se kadrujejo ljudje, ki so v isti stranki kot župan. Kompetentnost, sposobnost, da ne omenjam poštenosti, etike, morale..... tega ni... Prebivalci, oz. stanovalci naj bi bili za to, da skrbijo za obstoj podjetja. Več kot očitna je tudi kot jeklo trdna povezava med upravnikom, komunalnim podjetjem, občino in lokalnimi gospodarstveniki,ki služijo na račun del za Stanovanjsko podjetje ( vse na račun ljudi, katerih nihče ne sprašuje kako preživijo iz meseca v mesec). Brez bilo kakšnega sramu živijo vsi skupaj na račun obubožanih ljudi.
simonaas
12. 07. 2013 21.20
+15
Tale SPL je katastrofa od katastrofe.Sam kasirat znajo,nardijo pa čisto nič.Zdaleč so najdražji,ko jim pa omeniš da jih boš zamenjal pa še grozit začnejo.Sama imam zelo slabe izkušnje in upam da so bo folk zbudil in da jih zamenjamo.Nekateri njihovi zaposleni pa okol govorijo kako dobr kasirajo in sam račune izdajajo.Sramota.
Götterdämmerung
12. 07. 2013 21.58
+2
Verjetno si se priselila na novo, kmalu boš ugotovila, da se v kraju vsi med seboj poznajo in jim je vse jasno, že za leta vnaprej. Bolje je biti prilagojen, ker ko se začne pritoževati upravitelj stanovanj, zadoščajo za tožbe na naših sodiščih že njegove izjave, da so mu ljudje tako povedali in kr neki zapisniki, ki jih vedno podpišejo isti zvesti člani naših enoumnih vaških skupnosti. Nekatere stvari pač ne morejo povedati naravnost, ker jih ovira zakon oziroma človekove pravice, zato se pa drugače znajdejo in na koncu dosežejo isto, če se pritožuješ in upiraš, je lahko kvečjemu še dražje.
odpisan2x
12. 07. 2013 21.10
+10
kdor je uzakonil upravnike zgradb in dobaviteljev ogrevanja je čisto navadna baraba.upravnik,ti zaračunava čiščenje dvorišča,ki gani,čiščenje parkirišča,kiga ni ,košenje trave ki joni,čiščenje listja ki ga ni-poleg tega so pa vse te površine javne in niso last stanovacev.tudi ogrevanje boš plačeval pa četudi ga ne uporabljaš-banda
odpisan2x
12. 07. 2013 21.45
+8
v kamniku celo zimo sem imel zaprte radiatorje pa 30eu na mesec,banda -same vsiljene storitve,da se redijo
odpisan2x
12. 07. 2013 21.47
+7
še bolj je pa to zanimivo,da ni novinarja ki bi se v to poglobil,pa otroci brez komentarjev ker vam tastari plačujejo položnice
odpisan2x
12. 07. 2013 22.13
+4
ker ni dimnikov pa zaračunavajo za čiščenje zračnikov,mal poglejte kaj vam vse zaračunavajo
odpisan2x
12. 07. 2013 22.23
+3
moja mama ni odkupila stanovanja pa ima daleč manj stroškov kod jaz ki sem ga odkupil,v tej države tud kurnika ne kupim
rostan7
12. 07. 2013 23.06
simple_mind
13. 07. 2013 10.30
+3
Ja menda pa zdaj ni vprašanje, kdo pisari sprejema izrojeno bolano zakonodajo ??
Ali63
12. 07. 2013 18.59
+11
Rada bi vedela, kaj vse zaračunavajo v Celovških dvorih!!! Vedno najdejo odgovor na vsa vprašanja, garažna hiša pa je vsa prašna, noter so delavnice, luči gorijo po cele dneve, ker mojstri šraufajo, pa upravnik nič ne ukrene, kljub opozorilom in obvestilom. Znajo samo kasirat, pa čist nič druzga!!!
simple_mind
13. 07. 2013 10.29
+2
Še ni nihče slišal za gangsterje, ki pa seveda vse obvladajo, celo po pohabljeni zakonodaji, in se znajdejo ?