Zanimivosti

Kaj narediti, če nam darilo ni všeč?

Ljubljana, 30. 12. 2009 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Včasih se zgodi, da nam kakšno darilo ni niti najmanj všeč ali pa je za nas neprimerno. Kako ravnati v takem primeru in predvsem, kako ga podariti naprej, ne da bi nas pri tem ujeli!?

Pomembno je, da se ne glede na to, ali nam je darilo všeč ali ne, zavedamo, da smo ga prejeli z najboljšim namenom.
Pomembno je, da se ne glede na to, ali nam je darilo všeč ali ne, zavedamo, da smo ga prejeli z najboljšim namenom. FOTO: iStockphoto
Nekateri sicer menijo, da ni sprejemljivo, če prejeto darilo podariš naprej, vendar se zdi, da je v praksi vedno več zagovornikov nasprotnega, še posebej, če je darilo za obdarovanca neuporabno, nepraktično ali pa ga celo že ima.

Ko prejmete tako darilo, je teoretično prva in najboljša možnost, da ga vrnete v trgovino, kjer je bilo kupljeno, in ga zamenjate za nekaj, kar vam je bolj všeč. V praksi je seveda to malce težje izvedljivo, ampak poskusite lahko vseeno.

Pri prvi varianti si ob odvijanju nadenite svoj najboljši "poker izraz" in se ga razveselite ter zahvalite, ob tem pa vprašajte, kje je bilo kupljeno. Če vam uspe izvedeti, pokličite v trgovino in prosite, če vam ga zamenjajo brez računa. Druga alternativa je, da osebi, ki vam je darilo podarila, odkrito poveste, da vam ne ustreza in jo prosite za zamenjavo, a le, če ste prepričani, da bo to sprejela z razumevanjem in neprizadetostjo.

Če se vam pa to ne posreči in se boste odločili, da boste prejeto darilo podarili naprej, pazite, da pri tem ne naredite najpogostejših napak, ki vas lahko poleg ugleda v naslabšem primeru stanejo celo prijateljstva. Vas zanima, kaj storiti, da vas pri tem ne bodo ujeli? Kliknite tu.

Za vse, ki bi se radi znebili nepotrebnih daril, ki ste jih dobili ob različnih priložnostih, pa do 8. januarja obstaja še ena možnost. Do tega datuma lahko v Darilnici na Gornjem trgu 11 v Ljubljani pustite darila, ki jih ne potrebujete več, in jih zamenjate za katero koli darilo ne glede na vrednost vašega. Darilnica, ki je bila osnovana kot neprofiten projekt, je odprta ob torkih, četrtkih in sobotah med 12. in 19. uro. Vsa darila zavijejo in jim dodelijo svojo številko, njihovo vsebino pa si lahko ogledate na fotografijah. 

odvijanje daril
odvijanje daril FOTO: iStockphoto
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pela_41@hotmail.com
31. 12. 2009 11.53
učasih je namesto neuporabne krame dovolj beseda
Zara Jusufagi?
30. 12. 2009 19.37
in spet ta vaš rdeč link.
yeyo.white
30. 12. 2009 18.44
vrzem jim ga v faco
Lykos
30. 12. 2009 18.37
kdor z darilom ni zadovoljen si ga ne zasluži...in ljudje novo leto božič in to je važno da ga preživimo združino ali ljubljeno osebo ji damo poljub povemo kak jo mamo radi.....men je to bol kokr pa vsako materilano darilo oz materialna stvar..nekateri so pa pač norci na materialne stvari...
maca_pes
30. 12. 2009 18.26
Če vam darilo ni všeč ga lahko kr k nam prneste. Al pa k nayšim sosedom. P.S. Pokvarjenci. Oni gotov avto pričakujejo. Nič čudnega da so jezni če boboniero dobijo
podgana6
30. 12. 2009 16.57
če nam darilo ni všeč, smo razvajeni.
mushy
30. 12. 2009 16.33
Članki pa pol
Tristokosmatih
30. 12. 2009 16.16
sunac tem linkom!!!
amstaf
30. 12. 2009 15.52
MEN JIH PRNESTE