Slovenija

Kako nadzorovati več protestov hkrati?

Ljubljana, 28. 11. 2012 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V več krajih hkrati napovedani protesti predstavljajo izredno resno zagato policije. Pri nas je namreč le 600 policistov opremljenih in izurjenih za varovanje množičnih prireditev. Delovanje vojske na slovenskih ulicah v pomoč policiji pa bi pomenilo izrecno kršenje ustave.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (414)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terezinka
29. 11. 2012 15.58
+4
Narod ni nevaren. Nevarni so samo provokatorji. Provokacije pa delajo določene skupine in lahko tudi policija. Če narod dobi občutek, da ščitijo lopove izgubi živce. Provokatorje je potreba odstraniti. Ni pa potrebe, da gre konjenica in solzilc v mirno množico.
rajzy
29. 11. 2012 15.06
+5
to ni zagata policije ampak zagata države!! Če nebi tisti na visokih stolčkih tolk kradli bi lahk plačali urjenje vsaj 6000 policajem!!!
24pik
29. 11. 2012 14.40
-5
Vsi tisti ki se ne strinjate z delovanjem župana Zorana Jankovića se pridružite na fbju skupini:Zoran Janković naj odstopi z mesta župana občine Ljubljana
Terezinka
29. 11. 2012 15.59
+3
Kam pa naj pridemo tisti, ki ga podpiramo? Boste pripravili vroči stol z Voduškom?
Tonček Balonček
29. 11. 2012 14.32
+3
JAsno je, d abodo vojake preoblekli v policijske uniforme, če jih bo prelao, si bodo obleke in opremo sposodili v ZAgrebu, kot za časa obiska Putina in Busha, ko so jih rabili v Ljubljani za protinatovske demonstracije.
Tonček Balonček
29. 11. 2012 14.33
+2
So namazani z vsemi žaubami! Pa zudi vodne topove si lahkos posodijo v Avstriji in Italiji!
meta37
29. 11. 2012 09.41
+23
NUJNO BRANJE RAVNO FRIŠNO ZADEVO SEM DOBIL POŠLJHITE VSEM KI JIH POZNATE Zadeva: Fwd: POŠLJITE NAPREJ, ČE STE TUDI VI TAKŠNEGA MNENJA,..... Za: Predsednik vlade Janez Janša pojasnil, da je položaj v Sloveniji težak. "Težji, kot je bil pred enim letom, vendar pa lažji, kot bo čez eno leto, če v tem času Slovenija ne bo storila ničesar," je povedal. Dragi Janez Janša začnite pri sebi in pri ljudeh, katerim ste na osnovi telefonskega klica ali dveh menici odobravali milijonske kredite, ki jih nikoli več banka ni in ne bo videla. Preprosto, kajne? 1. Odvzemite nezakonito pridobljeno premoženje Pavčku, Kordežu, Tovšakovi, Zidarju, Bavčarju,......in še mnogim drugim.... Ne razumem, ali so vsi ti veljaki upravičeni do lagodnega življenja, lepih vil, jaht, uživanja, med tem, ko so potopili več uspešnih in velikih podjetij v Sloveniji??? Prav vaša takratna vlada je intenzivno sodelovala pri neplodnih projektih. ... 2. Odpustite vse nesposobne zaposlene v JU in državnih službah, ki so bili zaposleni po sistemu VIP in so (ste) jim omogočili tudi enormno visoke plače 3. Ukinite za dobo 1 leta vse nagrade za kvazi povečan obseg dela v JU in v vseh državnih podjetij 4. Dajte v brezplačni najem kmetom ali gospodarstvenikom vso rodovitno zemljo s katero upravlja država ( a ni bolje, da jo kmet obdeluje), kot pa da na zemlji raste plevel? S tem se bo povečala samooskrba in ne bomo več tako zelo odvisno od uvoza 5. Povečajte DDV za 1% in znižajte davke za zaposlene (podjetnikom in obrtnikom) 6. Imejte odnos do tujih investitorjev, ne pa da še tiste razpise, ki jih objavlja JAPTI, tako zakomplicirate, da človeka vse mine. 7. Prenehajte z vladnimi lobiji, korupcijo (sistem dodelovanja posla VIP) in enako istem dodelovanja subvencij VIP 8. Ukinite vsaj 100 Občin, jih ne potrebujemo toliko 9. Ukinite visoke regresa v energetskih podjetjih, vseh podjetij, ki so v državni lasti. Naj bodo regresi za vse uslužbence ENAKI. Zakaj imajo zaposleni v HSE, NEK, GEN... enormno visoke plače, regrese, dodatke in še 13.plačo? Halo??? 10. Razprodajte službena vozila, ki jih ne potrebujemo (le zakaj imamo pa potem najetega >vašega znanca slavnega Grosupeljčana), da vozi in opravlja protokolarne storitve za vlado? 11. Ukinite vsaj za eno leto enormne nagrade profesorjem, preko 31 milijon evrov je bilo danih v zadnjih 5 mesecih 12. Sanirajte banke - čimprej, naj vam pomagajo "tajkuni", le ti so banke in državo pripeljali do bankrota..... Evo gospod Janša, rešitve na dlani - začnite pri sebi in pri ljudeh, katerim ste pomagali spraviti državo v bankrot. TOČNO TAKO! Lep pozdrav . Obvezno pošlji na čimveč naslovov!
Ovce!
29. 11. 2012 17.46
-6
Bedak, najprej se prepričaj če je to legitimno sporočilo. Ovce, ki širite ta sporočila na pamet bi mogli vse zapret.
JanezNovakJohn
29. 11. 2012 09.39
+15
Predlagam da policajem prinesemo na demonstracije CVETJE. Vsakemu je potrebno dati POLJUB. Policijo je potrebno na tak način onesposobiti, uničiti avtoriteto VINKOTU in ostalim LOPOVOM.
JanezNovakJohn
29. 11. 2012 09.40
+2
antiXfashizmXeuXgso
29. 11. 2012 09.56
+8
Vinko nima nobene avtoritete med policaji. Avtoriteta bazira na legitimnosti, ne na zastraševanju in šikaniranju.
JanezNovakJohn
29. 11. 2012 09.15
+1
Bo pa Majer predlagal spremembo ustave.
mamaMilka
29. 11. 2012 08.57
+7
Ker bo zagotovo, kot na vsakem protestu, nekaj takih, ki gredo tja samo zaradi razbijanja, svetujem protestnikom, da naj se od takih umaknejo čimdlje stran, da ne bodo pod zaščito množice in da jih bo policija lahko ukrotila....samo njih, ne pa špricala po vseh s solzivcem
Komentiranje prepovedano
29. 11. 2012 08.55
+14
Vpletanje vojske ne bo pomenilo samo kršenje ustave, Majer. Bo pomenilo tudi nekaj drugega zate.
trmast
29. 11. 2012 08.46
+9
Celotno vlado je treba zamenjat. Drugače bomo kmalu vsi na cesti prosjačili za kruh.
meta37
29. 11. 2012 08.26
+20
In naenkrat policija zagovarja protesete, ki so naenkrat legitimni...Torej, zakaj niste obračunali z nasilneži v Mb, zakaj smo bili solzilca deležni ljudje, ki smo bili mirni, ki smo bili na kavi, ki smo bili na obisku pri tamkajšnjih stanovalcih? A? Zakaj se je s pendrekom in bincami preganjalo ljudi, ki so tam sedeli??? Zakaj? A ste želeli pokazat vašo moč??? Veste kaj, proti celi Sloveniji ste nemočni IN ZDAJ VAS JE STRAH!!!! Poplnoma razumem, da je vaše delo ohranjati red in mir, vendar nikakor ne na FAŠISTIČEN NAČIN!!! Predlagam, da se postavite v vrste ljudstva in na miren način protestirate z ljudstvom! Nasilneže se eliminira in izloči, ostale se pusti pri miru! Tako res ni potrebe po abnormalnih stroških dodatnih sredstev kot so npr. helikopterji!!!! V ISTEM ZOSU STE, LE DA STE VI POLICAJI ŠE BOLJ PODVRŽEVI SISTEMU! Dokler ni prepozno se postavite v vrste naroda, kajti narod je vaše bogastvo in ne vso to povezano diktatorsko kradljivo sranje v parlamentu! In kaj bo ta gospoda storila, ko bodo res gotovi??? Vsi so nakradli toliko, da imajo kamp na luni al kje že pač... Pa da jih vidim brezposelne heroje ali tudi zaposlene v gospodarstvu, kako preživljajo svoje razvajene riti! Pa da jih vidim heroje, kako bodo plačevali kazni za vse, kar šefom, nadrejenim, vodjem itd... ne bo po godu, kako bodo kaznovani za krajo wc papira, kako se jim bo rublo zaradi 200e dolga, kako bodo vsak dan gledali hrano in ostale osnovne dobrine, pa si jih enostavno ne bodo mogli plačat!!! SLOVENIJA, ZBUDI SE ČE SE ŠE NISI.... Ne rabimo vseh teh lažnih veljakov... Grozno preveč jih je in še se širijo... In stopli smo vkup, zapeli v en glas, GOOOTOOOVIII STEEE
HastaSiempreComandante
29. 11. 2012 08.13
+20
Soborci,In pridite v PETEK v Ljubljano v čim večjem številu. Nas bo več kot 10.000...če nas bo 20.000 pa bo fenomenalno.Policijo pozivam naj NE PRETEPA lastnega ljudstva, ki jo plačuje. Naj sname čelade in se obrne proti "eitistični garnituri".Ko "elita" ne bo imela podpore v solzilcu, pendrekih in ostalih represivnih metodah, bo BREZ NASILJA SESTOPILA.MI državljani smo država. Država je naša = mi smo 99%.ONI niso NIČ. ONI so manj kot NIČ.In prihaja čas, ko bodo manjši od makovega zrna!
HastaSiempreComandante
29. 11. 2012 08.07
+37
Kolegi državljani Slovenije, Potrebno je organizirati proteste na ISTI dan, po vsej Sloveniji, blokirati prometnice in kompletno paralizirati državo. Potreben je splošni upor in NEposlušnost. J.J. vstrajno ignorira ljudstvo. Odpotuje v tujino kot nebi bilo nič. Simetrično podoben mu je Z.J.. VSI morajo sestopit z oblasti. MI ovce smo jih izvolili. Sedaj moramo narediti edini pravi državljanski korak in jih vreči z oblasti. Če ne grejo sami pa jih "predriblajmo" s pametjo. Ne plačujmo davkov, ignorirajmo volitve za predsednika, blokirajmo cestni in želežniški promet. SPLOŠNA STAVKA. Potem pa jim SODIMO. Pošteno sojenje. Tako, ki bo imelo edini pravičen razplet = SODBO LJUDSTVA. Janez JANŠA, Zoran JANKOVIČ, Danilo TURK, Slovesnki cenjeni "managerji - tajkuni"...in ostala "izbrana" garnitura; NE rabimo vas, VI RABITE NAS. In mi smo vam dokončno OBRNILI HRBET.
BNAM2707
29. 11. 2012 13.36
+2
DAEMONIUM
29. 11. 2012 07.43
+19
Gled policajev pa tako ni problema, itak so vsi nezadovoljni, Gorenjak jih je 400 najbolj izkusenih ze upokojil, tako da so v policiji ostali samo se napihnjenci na sefovskih mestih tistih nekaj sto mulcev iz juzne meje pa tako ne ve zakaj se sploh gre. Prvi resnejsi spopad z njimi se bodo razpadli ker so brez motiva in vsi po vrsti neizkuseni. Zato pa je Jansa sklical Svet za nacionalno varnost, CEPRAV SEDAJ LAZEJO DA TO NI RES, kako bi uporabil vojsko proti prebivalstvu (verjetno bi jih nekaj sto preoblekli v policajske uniforme), sicer ce bo tako dalec prislo potem bo tega gnilega turbo slovenskega kapitalizma se prej konec, ker se bo tudi vojska uprla, ko bo videla da gre zares. Sedaj se tako policija kot vojska poslusajo ce bo pa slo zares, bo pa vse skupaj odpovedalo saj bo tudi njim postalo jasno da se je uprlo ljudstvo, ljudstvo pa so tudi oni!!!
Komentiranje prepovedano
29. 11. 2012 09.01
+6
Problem vstaje Slovencev je v tem, da se še ni izkristalizirala alternativa sedanji koruptivni vladi. Prepričan sem, da bi bil prehod vojske in policije med ljudstvo dosti bolj hiter, če bi se pokazali obrazi. Torej stroka in intelektualci, ki si še niste umazali rok s politiko: stopite naprej. Sedaj je čas za državljanski pogum.
Darko Kovacevic
29. 11. 2012 10.17
+1
tron3
29. 11. 2012 07.37
+24
Huligane na Vladi in ostalih funkcijah ščiti policija, kar pomeni, da slovenska policija ščiti kriminalce.!
hotchilipoper
29. 11. 2012 08.05
+6
bojijo se za svoje riti,za nas jim je itak vseeno
Hugh_Mungus
29. 11. 2012 09.21
-1
Tudi oni so ljudstvo. če ne bo izgredov verjamem, da se bodo postavili v naše vrste.
DAEMONIUM
29. 11. 2012 07.32
+31
Jansa ter ostala banda ne bo odstopila dokler v Ljublani ne bo 20.000-30.000 ljudi, to je dejstvo. To vam je ze pokazal vceraj ko je napovedal tozbo proti predsedniku Turku, kar se je zgodilo se edino v Zimbabve, tako da ni kaj dosti za razmisljati. Mogoce se malo potrenirajmo po druvih mestih nato pa je treba narediti priprave na dan D, TER ODITI V LJUBLJANO IN KACI STRETI GLAVO! CE TEGA NE BO JE VSE TO ZASTONJ, KER SE OBLAST NITI ZMENI NE ZA TE DEMONSTRACIJE, kar je pokazal ze s tem da je mirno idpotoval v Albanijo. S TEM VLADA JASNO KAZE IGNORACIJO DO DOGODKOV PO DRZAVI!!!! Z LEPA PA JANSA NOKOLI NE BO ODSEL, TO JE DEJSTVO!!! KO BO TA VLADA PADLA PA JE TREBA DRZAVO NAREDITI NA NOVO, TOREJ OD USTAVE IN ZASTAVE NAPREJ IN NITI ENO IME K JE BILO V POLITIKI AKTIVNO DO LETA 2012 SE VEC NE SME POJAVITI. ZA USTAVO PO JE NAJBOLJE DA SE DOBESEDNO PREPISE AVSTRIJSKA USTAVA, KER CIM BO NEKAJ NASEGA ZRAVEN BO ZOPET NEVARNOST, DA SE ZADEVA IZIGRA!!!! TAKO KOT JE REKEL DR. MENCIGER, LETA 1991 BI MORALI PREPISATI AVSTRIJSKO USTAVO PA NE BI BILO TEGA KAR SE DANES DOGAJA!!!
tacamaca
29. 11. 2012 07.46
+8
naša vlada bi ustavo tako ali drugačno izigrala,saj so majstri v izigravanju vseh zakonov.
DESNI-LEVI, KRADEJO VSI
29. 11. 2012 07.53
+14
ljudi iz parlamenta, ki imajo že izkušnje z prepisovanjem, pa lahko uporabimo za prepisovanje ustave.
odpisan2x
29. 11. 2012 09.05
+3
dejzi123
29. 11. 2012 09.48
+4
TEUFEL...zelo lep ..pameten in resničen članek,,,,ko bi le bilo tako ..kot si predlagal.....
starpilot
29. 11. 2012 07.29
+7
Kar so si skuhali, naj sedaj tudi pojejo, saj so kot piromani, najprej so zazgali sedaj pa klicejo gasilce. Drzava kot taka ne more funkcionirati vec tako. Kraja, uncevanje, sedaj pa naj bi jim ljudje prinasali rozice in se veselili propadu? Jansa, Jankovic in ostali, kaj pa mislite, da je ostalih milijon in pol ljudi brezpameti? Vse ste zaceli sami, sedaj pa je le vprasanje casa, kdaj boste na vrsti. Ne policija in ne vojska ne bosta ohranili stvari saj vas bodo ljudje lincali. Spomnite je Sadama, Gadfija, lahko se jima pridruzite v nebesih, ce je se kaj prostora.Kr najvec srece vam vsem skupaj zelim
odpisan2x
29. 11. 2012 09.06
+2
nč ne bodo jedl se naj kar na naš nivo spustijo
bik ferdo
29. 11. 2012 07.16
+4
Ostajajo tri rešitve zapleta z "pomanjkanjem" policistov 1. Razpišejo izredne volitve - kjer NE SMEJO kandidirati sedanji ne poslanci in ne župani in obč.svetniki To je demokratična rešitev i nedemokratični : 2. Zaprosijo NATO za pomoč 3. Oblečejo vojake v policijske uniforme ( najbolj verjetno ) in še ena - odpokličejo provokatorje - samo v tem primeru odpadejo razlogi za "preprečevanje" ljudske volje !!! ( Morda bo pa Pahor pomagal )
odpisan2x
29. 11. 2012 09.07
+2
kakšne volitve nobenega parlamenta ,zakone sprejema samo ljudstvo
waNt3d
29. 11. 2012 07.12
+16
prvo nam pokradejo vse, zdaj, ko hočmo pa svojo državico nazaj pa hočjo policijo in vojsko na nas spustit banda!!! Upam, da so vsaj policisti tolk pametni, da se bojo postavl na stran državljanov, ker nima smisla, da zarad teh barab v politiki nastradajo nedolžna življenja. Protesti si pa želim, da bi bili čimbolj merni in učinkoviti, da se ta politična nesnaga čimprej pomede !!!
tacamaca
29. 11. 2012 07.49
+4
prej se bo uprla vojske,ki ima za podporo vpisan zakon v ustavi ,da ne posreduje na svojem zemlju proti svojim državljanom. Tudi ugovor vesti....česar policaji ne poznajo.
6969
29. 11. 2012 06.53
+15
Ni problema, bo jansa hitro spremenil ustavo pa patrije na ulice poslal