Slovenija

Kako bo begunska kriza vplivala na poletno turistično sezono v Grčiji?

Ljubljana, 03. 03. 2016 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
76

Grčija, ki se je znašla v žarišču begunske krize, bi lahko to občutila tudi na turizmu. Hotelirji z nekaterih grških otokov že poročajo o drastičnem upadu rezervacij za hotele. Tudi pri nas je povpraševanja za Grčijo manj kot lani, a je, za razliko od Egipta in Turčije, za slovenske goste še vedno zanimiva. Povpraševanje po hrvaški obali pa je večje kot kdajkoli prej.

Turisti so lani takole opazovali prihode čolnov z begunci.
Turisti so lani takole opazovali prihode čolnov z begunci. FOTO: AP

Pritok novih beguncev in migrantov v Grčijo se čez zimo ni ustavil. Kako bo, ko bo se bo še otoplilo, si ne upa napovedati nihče. Če ne bo ustreznih rešitev na nivoju Evropske unije in Turčije, se lahko znova ponovi lanski scenarij, ko je konec oktobra samo v enem tednu grške otoke na tihotapskih čolnih doseglo skoraj 60 tisoč ljudi. 

Podatkov o tem, koliko Slovencev je lani obiskalo Grčijo, za zdaj še ni. Med najštevilčnejšimi gosti pa so bili predvsem Nemci, opažajo pa tudi porast gostov iz Srednje Evrope.

Na grškem veleposlaništvu v Ljubljani so sicer optimistični, a priznavajo: "Seveda nas skrbi, kako bo begunska kriza vplivala na poletno turistično sezono v Grčiji, a upamo na najboljše." Kot pravi namestnica veleposlanika, Despina Tzanakaki, je še prezgodaj napovedovati, kako bo kriza z begunci in migranti vplivala na grško gospodarstvo.

"Lahko pa zagotovimo, da ni nobenih varnostnih težav. Žariščne točke normalno delujejo," pravijo na veleposlaništvu. "Zato tistim, ki razmišljajo o počitnicah v Grčiji, svetujemo, da to vsekakor storijo. Mislim, da ne bodo imeli nobenih težav zaradi begunske krize," pravi Tzanakakijeva. To pa potrujejo tudi podatki EUROSTATA za Grčijo za leto 2015.

Turisti na Kosu hodijo mimo šotorov, ki so jih begunci postavili v parku.
Turisti na Kosu hodijo mimo šotorov, ki so jih begunci postavili v parku. FOTO: AP

Množični prihod beguncev in migrantov na Lezbos, Kos in nekatere druge grške otoke, se je sicer začel že med lansko poletno sezono. A, kot pravijo na veleposlaništvu, to po dosedanjih ocenah ni imelo pretiranega vpliva na turistični sektor. Beležijo celo boljše rezultate, kot leto poprej. "Grčijo je obiskalo okoli 26 milijonov obiskovalcev, turizem pa je ustvaril okoli 14,5 milijard evrov prihodkov. To pomeni, da je ta sektor prispeval več kot 20 odstotkov bruto domačega proizvoda. Ponavadi se ta odstotek giblje okoli 20 odstotkov, lani pa je bil še malo višji," pravi Tzanakakijeva.

Lani je Grčijo obiskalo 26 milijonov turistov.
Lani je Grčijo obiskalo 26 milijonov turistov. FOTO: AP

Zanimanje za Grčijo pri nas še ostaja, a ljudje čakajo z rezervacijami

V luči begunsko-migrantske krize naše turistične agencije že opažajo določene spremembe v odločanju potnikov. "Zadnji teden se je povpraševanje po Grčiji malce zaustavilo, odpovedi pa ne beležimo. Veliko ljudi, ki si želi na Sredozemlje, z rezervacijo še čaka," pravijo v turistični agenciji Sonček.

Ponudniki turističnih aranžmajev so se sicer nekoliko prilagodili in v svojo ponudbo vključili nekatere nove destinacije. "Slovenci so zaenkrat največ izbirali med Kikladskimi otoki in Kreto, ki so vendarle malce oddaljeni od 'begunskih zgodb'," pravijo.

Tudi v turistični agenciji Palma pravijo, da je zanimanje za Grčijo podobno, kot v enakem obdobju lani. "Moramo pa dodati, da na odločitev kupcev vplivajo seveda tudi razne informacije, ki jih zasledijo v medijih. Seveda je manj zanimanja za tiste otoke, ki so v medijih omenjeni kot begunsko problematični otoki  tu govorimo o dveh ali treh otokih."

"Prvi odhodi sledijo že konec maja in v začetku junija  odpovedi ni in jih tudi ne pričakujemo," pravi Nina Vrhovnik iz Palme. 

Da bi Slovenci še vedno radi preživeli poletne počitnice v Grčiji, pravijo tudi v Kompasu. "Največje povpraševanje beležimo po počitnicah v Grčiji (Kreta, Rodos, Zakintos, Lefkas, Kefalonija, Santorini, Skiatos, Karpatos), Španiji (Costa Brava), Italiji in Albaniji," pravi Jasmina Feguš iz turistične agencije Kompas. Odpovedi rezervacij za Grčijo ni, manjše povpraševanje pa je le za otok Lezbos. Kljub temu pa iz ponudbe niso umaknili nobene destinacije.

Slovenske turiste še vedno privlači grška obala.
Slovenske turiste še vedno privlači grška obala. FOTO: Thinkstock

A ni le Grčija tista, ki čuti obotavljanje turistov. "Želimo si 'okrevanja' Turčije in Egipta, ki sta bila v preteklih letih ena od paradnih konjev med turističnimi destinacijami Slovencev," pravi Nataša Jeza Kotnik iz Sončka. A v agenciji opažajo, da sta ti državi skoraj izginili s turističnega zemljevida. Turški hotelirji skušajo sicer goste pritegniti z nižjimi cenami, pravijo v Kompasu.

Hoteli na Hrvaškem bi lahko bili kmalu razprodani

Na račun dogajanja v Grčiji, Turčiji in Egiptu pa daleč največ pridobiva Hrvaška, ki je že tradicionalno ena najbolj priljubljenih poletnih destinacij pri nas. "Rezervacije za Hrvaško so v močnem porastu, kar pa ne velja samo za Slovence, pač pa za turiste iz celotne Evrope. Kdor si letos želi na Hrvaško, mu svetujemo, da s svojo rezervacijo zelo pohiti. Prav tako pripravljamo dodatne zaloge kapacitet po slovenskih termah ter na naši obali," pojasnjujejo na Sončku. Določeni hoteli na hrvaških otokih so bili namreč razprodani že januarja, kar se do zdaj še ni zgodilo.

Slovenski gostje so v letu 2015 ustvarili 1,2 milijona prihodov in več kot 8 milijonov nočitev na Hrvaškem. S tem so se znašli na visokem drugem mestu med turisti, ki so obiskali Hrvaško.

To potrjujejo tudi na Hrvaški turistični skupnosti (HTZ). "Analize in kazalniki za zdaj govorijo o zelo uspešni 'first minute' prodaji. Napovedi za prihajajočo sezono nakazujejo na povečan interes za Hrvaško kot državo, v kateri bodo številni Slovenci preživeli svoje počitnice," pravi Metka Bradetić, direktorica slovenske HTZ.

A Bradetićeva dodaja, da kriza v Grčiji ni razlog, "da se slovenski gostje odločajo preživeti svoje počitnice na Hrvaškem." Številko slovenskih gostov na Hrvaškem narašča že od leta 2002, število nočitev je od takrat namreč zraslo za kar tri milijone. V HTZ še poudarjajo, da je Grčija v letu 2015 ustvarila pozitiven turistični rezultat, število tujih prihodov in nočitev pa se je povečalo. "Zato ne moremo trditi, da je katera koli destinacija, kot tudi ne Hrvaška, »profitirala« zaradi krize v Grčiji," zaključujejo na Hrvaški turistični skupnosti.

Nekateri hoteli na hrvaški obali so za poletno turistično sezono že razprodani.
Nekateri hoteli na hrvaški obali so za poletno turistično sezono že razprodani. FOTO: Thinkstock

Drastičen upad rezervacij. Bo kriza vplivala na cene?

Nedvomno pa vpliv begunske krize najbolj občutijo prav grški otoki blizu turške obale, s katere v Evropo prihaja največ beguncev in migrantov. Predsednik atenske zbornice za trgovino in industrijo, Constantin Michalos, je dejal, da so zgodnje rezervacije na Kosu, Rodosu in Lezbosu v primerjavi s prejšnjimi leti upadle za 60 odstotkov.

Ekonomska kriza v Grčiji je vplivala na turistične cene, saj so se te v zadnjih letih nekoliko znižale. Ali bo in kako na cene vplivala begunska kriza, pa je za zdaj še prezgodaj napovedati, pravijo na grškem veleposlaništvu v Ljubljani.

Manj naj bi bilo tudi čarterskih letov in rezervacij križarjenj na vzhodni obali.

Tamkašnji hotelirji so zato primorani v nižanje cen, da bi privabili čimveč turistov. Predsednik združenja hotelirjev na otoku Lezbos Pericles Antoniou je dejal, da so predhodne oz. t.i. first minute rezervacije povsem zatajile. "Zaskrbljeno spremljamo dogajanje in skušamo ohraniti mirno kri," pravi Antoniou. Težave, ki so se na otoku nabirale že leta, je poglobila gospodarska kriza, zdaj pa je dodaten udarec še begunska kriza, ki odganja turiste. A kljub temu je optimističen, da se bo stanje na otoku izboljšalo, saj so v zadnjih mesecih začeli prebežnike bolj sistematično obravnavati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (76)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

santamaura
04. 03. 2016 11.13
+4
To pa je paradoks - Toliko gostov imajo pa prazne hotele - Oj, kje je tista pamet starih Grkov. Imeli so Aristotela, Platona, Pitagoro, Hipokrata itd. pa se niso nič naučili.
Netajkun
04. 03. 2016 08.49
+10
Kaj bo z Grčijo ( in njihovim turizmom ) bodo kar sami odločili . V glavnem , čeprav niso v EU . . . danes Makedonci delajo tisto . . kar bi morali Grki . Grki so več kot očitno gotovi .
plasticman
04. 03. 2016 08.30
+9
Včeraj v Tarči samo in zgolj zagovorniki migrantov in tisti, ki opozarjajo na domnevno "nestrpnost" Slovencev! Res pravi pluralizem!
Netajkun
04. 03. 2016 08.45
+0
Kako smo si različni . . . sam sem " zaznal " enega z leve , enega z desne in tri sredinske ( liberalnejših pogledov ) . . .je pa pozitivno to , da nihče ni podpihoval ognja .
plasticman
04. 03. 2016 09.22
+2
Ne vem, če sva gledala isto oddajo! Liberalni pogledi tako ali tako pomenijo odprtje meja za migrante, ker so to potencialna delovna sila, kateri je pa po tvoje bil včeraj desni? Bom preveril še enkrat v oddaji, če se je res nagibal v "desno"!
Netajkun
04. 03. 2016 09.38
-2
Liberalni pogledi seveda NE POMENIJO odprtih vrat za migrante . . . pač pa sprejem pomoči potrebnih ( in ekonomski migranti to zagotovo niso ) . Desni je bil verjetno gospod Juhant . . . in tudi jasno je bilo povedano , da beguncev ne moremo integrirati " na silo " . Kdor bo želel , se bo prilagodil sam ( našim pravilom in običajem ) . . . ostali si bodo pa poiskali srečo drugje .
plasticman
04. 03. 2016 09.50
+2
Ne, javno se liberalni ("napredni") pogledi v Sloveniji opredeljujejo kot obsojanje vseh, ki so proti sprejemanju migrantov - nasprotno od konzervativnega! Juhant je pa sicer res osebno bolj desno usmerjen (teolog), vendar je bil včeraj zelo zadržan pri svojem prepričanju, želel je pač ugajati in ni hotel biti edini, ki bi jasno izrazil nasprotovanje priseljevanju! Kot tak bi se bolj neposredno izražal dr. Štuhec! Dobro, da so vsaj prikazali mnenje dr. Omana!
Netajkun
04. 03. 2016 10.14
+0
Potem eden od naju ne razlikuje med begunsko-azilno politiko ( za katero obstajajo pravila , ki jih ne moremo . . in ne smemo . . . določati samovoljno ) in migrantsko politiko ( katere namen je poiskati boljši kos kruha v tem svetu ) . . kjer lahko brez slabe vesti zapremo mejo .
Netajkun
04. 03. 2016 10.21
+0
In še nekaj . . da gospoda Prunka uvrščaš med leve liberalce , kaže na hudo pomanjkanje . . . pa brez zamere .
plasticman
04. 03. 2016 10.33
+1
Kaj pa zdaj trobiš? Ti si omenjal tri sredinske z liberalnejšimi pogledi, jaz nisem uvrščal nobenega od včerajšnjih gostov nikamor, samo omenil sem njihovo obsojanje Slovencev, ki so proti priseljevanju kot nestrpneže in fašiste! Glede določanja beguncev-migrantov ---- zakaj pa smo jeseni sprejemali vse (vsi od Grčije do Nemčije), tudi tiste iz varnih držav, zdaj pa zmanjkuje volje in sredstev za sprejemanje tistih, ki bi pa res vsaj začasno potrebovali nastanitev!
Netajkun
04. 03. 2016 10.43
Netajkun
04. 03. 2016 10.43
plasticman
04. 03. 2016 10.53
kosomak
03. 03. 2016 20.52
+10
Kdo hod še tje dol?resno...čaki da poči...bo hitr konc veselja
mackon08
03. 03. 2016 20.51
+2
Hrvati me ne bodo videli niti od daleč. Sem bil že večkrat v Grčiji, morje super cene hrane smešne, septembra je idealen čas za Grčijo ni vročine pa gužve.
HoS
03. 03. 2016 20.55
+0
Ooooooo šit ej veš kako te bojo pogrešal
mackon08
03. 03. 2016 21.27
+1
wolfterier
04. 03. 2016 16.18
+1
Septembra bo tam že kalifat.Tvoja žena se bo kopala v trenirki z vrečko na glavi !
aaaaaa122121
03. 03. 2016 20.13
+0
Ejga evropa dobiva racun za povzroceno sranje v zadnjih 100 letih na bv:)
plasticman
04. 03. 2016 09.38
+2
Povzročeno sranje? Prej v Osmanskem cesarstvu so bili prepiri zgolj potlačeni pod sultanovim vodstvom, ko pa je to cesarstvo propadlo - a smo mi krivi, da je propadlo ker ni bilo več sposobno dohajati zahoda? - so ta nesoglasja prišla na plano, prepiri med muslimanskimi frakcijami, zavračanje Izraela kot svobodne države s strani Arabcev, pa tudi Izraelske težnje po sosednjih ozemljih na račun muslimanskega življa, za nič od tega nismo dandanašnji Evropejci krivi! Krivi smo zgolj tega, da živimo v kolikor toliko demokratičnih in svobodnih državah bolje od njih, bolje od njih vsaj v njihovih očeh!
aaaaaa122121
05. 03. 2016 12.44
plastic kje je ze irasko wmd;) tok o tem kdo je unicil bv:):)
kraljicavesolja
03. 03. 2016 20.08
+8
Kdo sploh pri zdravi pameti gre v GRčijo na morje, če mamo pa tle našo prelepo Jadransko morje, ja, zame je kr naše.
srebrnibreg
03. 03. 2016 20.11
+5
Je bilo in še vedno bo. Jadranska obala gor ali dol ali ni lepšega kot ležati v borovi senci in uživati. Tiste ležalnike s senčniki naj si samo imajo tam v Grčiji in Turčiji pa še kje.
plasticman
04. 03. 2016 10.05
+2
Sam sicer poslušam o "najlepšem" Jadranskem morju predvsem od takih, ki drugje sploh še niso bili! Bil sem že na obalah, ki jemljejo dih in so res sanjske! Je pa res, da je Jadran pač blizu in ni napačen!
Švejk 123
03. 03. 2016 19.58
+12
Letos vsi zaposleni v Sloveniji dobijo regres za počitnice na Kubi!
srebrnibreg
03. 03. 2016 20.08
+2
Baje je zelo lepa in še prelepa dekleta imajo.
wolfterier
04. 03. 2016 10.26
+2
mare2405
03. 03. 2016 19.30
+26
Tole vse skupaj je že prava komedija. Zakaj vsi v Evropo, zakaj nihče noče ta vmesni čas, ko je pri njih vojna preživeti v npr. Turčiji/Jordaniji/Iranu/Savdski arabiji, kjer je ista vera, podobna miselnost, kultura in mir. Mir jim je tam bližji, kot pa v GERMANY! Iran se je odprl, tuji investitorji vlagajo milijarde, odpirajo se nova delovna mesta in še bi lahko našteval. Tule nam pa levaki pojejo "naša četica koraka" pri današnjem dnevniku na TV, da že ne ve več človek, ali je pri nas vse še normalno. Torej, to je vprašanje, kaj je za "bregom" teh migracij. Vsa Evropa se sprašuje, zakaj vsi k nam! Če bi ljudje, kot se jih vse po vrsti prikazuje iskali samo mir in nekakšno dostojno preživetje, ne bi podirali evropskih mej, ampak bi ta mir iskali bližje svojega doma. Sedanja politika gre v smer, ko bodo počasi vsi ponoreli.
krtaksn
03. 03. 2016 20.59
+8
tam ni socialnih tranferjev, tak ko jih ma Germany. hehe niso neumni ceprav jim ni za delat.
wolfterier
04. 03. 2016 10.30
+3
Pred enim mesecem so nam govorili,da nihče noče ostati v Sloveniji.Zdaj jih želi ostati že kakih 500,ravno toliko je pa vrnjenih iz Avstrije,ki jih ne moremo poslat nikamor.Čez en mesec jih bo petkrat toliko. Pa da vidimo njihove podpornike v burkah...
AlternativeFacts
03. 03. 2016 19.03
-3
Ni panike, jaz grem vseeno h grkom na obisk....Kar pa se tiče turizma, če pade Grčija, pade komplet Jadran. Sever bo drl na "varne" španske, francoske in portugalske plaže.....
big_foot
03. 03. 2016 19.09
-3
Tudi jaz grem h grkom... no razen če bo kaka štala z mejo. Potem bomo pa še videli. Upam da bo vse OK.
big_foot
03. 03. 2016 18.58
+29
Če udarijo migranti skozi Albanijo in ČG preko hrvaške bojo tudi hrvati beležili izpad turizma (OK mogoče ne otoki). Za vso regijo upam da se to ne zgodi. Grki pa... kje so pa bili do sedaj? Zakaj niso do sedaj uveljavljali šengena pa so imeli ne samo pravico ampak DOLŽNOST to mejo kontrolirat? Sedaj pa piskajo pa so si v bistvu precej sami skuhali to čorbo.
trimax
03. 03. 2016 19.26
+12
Cipras & co, podobno kot pri nas ZL bo zgleda sprejel vse,
wolfterier
04. 03. 2016 10.33
+2
Vdrli bodo v Evropo,ampak ne ob Jadranski obali.Šli bodo čez Srbijo,nato pa rušili vse ograje,tudi Mađarsko in slovensko !.
ONniON
03. 03. 2016 18.29
+18
nič kaj dobrega ne obeta
Joža Gabroža
03. 03. 2016 18.53
+11
ne kupovat naprej aranžmajov na hrvaškem ker migraski tok se preusmerja čez dalmacijo taka slika bo tam
wolfterier
04. 03. 2016 10.37
+3
Če Crnogorci niso prišli do Dubrovnika,tudi Arabci ne bodo !
Jožajoža
03. 03. 2016 18.16
-7
lipa moja hrvatska. srečen sem, da imam za sosedo najlepšo državo na svetu. lipu moju
srebrnibreg
03. 03. 2016 18.32
+0
Joža Gabroža
03. 03. 2016 18.49
+13
he he migranski tok se preusmerja albanija ćrna gora .........lepa tvoja DALMACIJA slika bo ista kot v grčiji oz.otok kos
Jožajoža
03. 03. 2016 20.00
+1
ne bo, ne se bat. hrvatje so domoljubi,niso se prodali. lipa naša, se vidimo. cela evropa čaka, da letuje pri vas. škoda je samo, da je šengen spet na meji z avstrijo
tweety89
03. 03. 2016 21.12
+7
Ja res, če kdo, potem Hrvati ne bojo dovolili da se jim namnožijo migranti v njihovi državi...
Frane Šajn
03. 03. 2016 18.15
+20
Odlično! turiste že imajo samo še nastanijo jih in poberejo tisto kar imajo s seboj. Sezona ko bog. Po sezoni pa na ladje in vija Amerika! Obljubljeni raj na tej zemljici neumni!
spletni Kritik
03. 03. 2016 18.06
-2
Sem med finančno krizo kupil hišo na enem izmed grških otokov , pa bi moral počakati na migrantko krizo. no ja 20k€ gor alpa dol ...
srebrnibreg
03. 03. 2016 18.03
+28
Sami so si krivi, ker nič ne naredijo za zaustavitev migrantov. Lahko mirne volje kar migrante naselijo v hotele saj so migranti polni denarja.
spletni Kritik
03. 03. 2016 18.07
-9
na morju ne moreš zaustaviti ljudi, v turčijo jih pa tudi ne smejo nazaj peljati po morju ker Grčija ni Amerika in Turčija ni Kuba...
srebrnibreg
03. 03. 2016 18.12
+11
Pa naj jih peljejo na Libijski ali Sirijsko obalo.
Sporo
03. 03. 2016 18.55
-8
naj jih pelje kamorkoli, sam čimbolj stran od srebrnega, da slučajno ne zmotijo njegovega srečnega življenja
srebrnibreg
03. 03. 2016 19.09
+8
Svoje srečno življenje si je srebrni sam naredil in ni nikogar zaradi tega nadlegoval in mu jemal službe kot delajo ti ekonomski migranti evropejcem.
piu
03. 03. 2016 17.59
+9
Torej še to poletje in hrčki bodo bogatuni...
piu
03. 03. 2016 18.01
+9
Grki pa itaq ne sejo imeti denarja, ker se takoj pokvarijo.....
vikendaš
03. 03. 2016 17.58
+7
Ja v sloveniji so tudi že bukirali za poletje že 40% kapacitet.
Sporo
03. 03. 2016 17.51
-30
Super, to poletje v Grčiji ne bo sitnih strahopetcev, nacistov in ostale razvajene raje. Taksnega raja si skoraj ne morem zamisliti. Hrvaške energije in cen si pa raje ne zamislim...
antirepresija
03. 03. 2016 17.54
+48
Ne vem zakaj tako sovrazis svoj narod, svojo narodno in evropsko kulturo. Pa saj ti nihce ne brani, da se odselis v eno izmed Islamskih republik. Tam bos lahko iz prve roke izvedel kaj je to toleranca in kaj pristni cloveski odnosi. Se kolcalo se ti bo po "domacih nacistih" ali kako jim pac pravis. Pa drugace... kaj pa ti predstavljas ? Sumim skrajnega levicarja z zastavico zavito na kolu, kapuco na glavi in ruto cez nos? :)
Sporo
03. 03. 2016 18.51
-16
Sovražim ne, sramujem pa nad dejanji, ki jih zajemaš s skupno besedno zvezo evropska kultura, saj je ravno ta rasna kultura kriva za največja trpljenja drugih svetovnih kultur. Zdej je prišel račun...in mojih 5 minut, ker se zabavam nad vašo histerijo.
aaaaaa122121
03. 03. 2016 20.12
-2
pureredneck
03. 03. 2016 17.48
+12
Izpad bo ogromen to je dejstvo ! vsak normalen, ki že letuje na Mediteranu bo raje izbral Italijo ali Španijo. Italije ( Sicilija, Sardinija, Kalabrija.. ) večina slovenskih agencij sploh nima v ponudbi ! Zakaj že ? Na omenjenih destinacijah ni beguncev. Preverjeno ! Turizem pa jim v zadnjih letih samo raste. Recimo na Sardiniji so imeli lansko leto 20 % rast glede na prejšnje leto. Te naše agencije se res ne znajo obrnit. Tiščijo ene in iste destinacije. In nova / stara destinacija naj bi bila Albanija. Lepo Vas prosim ! Ste morda že slišali npr. za Benidorm v Španiji ali pa okolica Valencie ( Cullera, Denia ),pa morda Costa del Sol, pa še mnogo je tega. Pa da ne bo kdo mislil, da so te destinacije kaj dražje od grških otokov. Prej obratno. 450 € za hotel 2 * z zajtrkom na Kosu ( ki kliče po beguncih ) se meni ne zdi poceni .
hansola
03. 03. 2016 17.51
+2
450€? Ja, preko agencije, je treba sam kdaj kaj poiskat, čez prvomajske je bila karta na Kos 45€ (letalska) ;)
pureredneck
03. 03. 2016 17.53
pureredneck
03. 03. 2016 17.57
+2
Še zmeraj ne bi šel na Kos ,če imam drugo izbiro za isto ali cenejšo ceno
vikendaš
03. 03. 2016 18.59
-1
A kdo pozna Siracuzo v ameriki, kdo nemški rovt, jajce v bosni