Tujina
Oglas

Kaj skrivajo Cameron Diaz, Rihanna in Brad Pitt? Presenečeni boste, da imajo isto težavo kot vi

Ljubljana, 21. 01. 2016 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Ko pomislimo na svetovno znane zvezdnike, si predstavljamo mlade in lepe ljudi, ki jih na rdečih preprogah vidimo s sijočo poltjo brez najmanjše napake. Toda Rihanni in Bradu Pittu je skupno to, da skušata pred paparaci skriti nečisto kožo z aknami in mozolji.

Pri podjetju Kanas, kjer izdelujejo inovativno naravno kozmetiko Hemptouch za nego kože z aknami, dermatitisom in luskavico, smo preverili, kako lahko kožne težave učinkovito rešimo na naraven način.

Občutek sramu in dolgotrajne posledice na koži

Igralka Cameron Diaz je imela v mlajših letih izredno hude težave z aknami: "Imela sem grozno kožo. Res slabo, slabo kožo. Bilo me je sram in naredila sem vse, da bi se tega rešila. Akne sem skušala skriti z ličili. Poskusila sem se jih rešiti z zdravili: tabletami, mazili in najmočnejšimi zdravili na recept. Nič ni pomagalo za dolgo."

Slavni zvezdnici je nečista koža povzročala hud občutek sramu in ji manjšala samozavest. Maskerji so aknasto kožo na snemanjih le s težavo zakrili: "Na snemanjih filmov je bila moja koža za maskerje pravi izziv. Bilo je neprijetno in frustrirajoče, sram me je bilo in počutila sem se slabo".

Tudi Cameron Diaz se spopada z aknasto in nečisto kožo. Vir: http://www.fitandhappy.org
Tudi Cameron Diaz se spopada z aknasto in nečisto kožo. Vir: http://www.fitandhappy.org FOTO: Hemp Touch
Akne in mozolji prizadenejo večino mladih

Akne sicer niso življenjsko ogrožajoča bolezen, vendar predstavljajo za nekatere posameznike pravo nočno moro, izogibajo se družabnim stikom in se sramujejo svoje kože. Še več, brazgotine, ki jih akne pustijo na koži v mlajših letih, ostanejo vidne tudi kasneje.

Presenetljivo je, da ima kar 80 do 90% mladih od 12 do 24 let težave z aknami in mozolji. V mladosti so akne bolj izražene in v težji obliki pri fantih kot pri dekletih. To je povezano s količino androgenih hormonov in zaradi vpliva loja in bakterij na koži. Med puberteto so lojnice bolj dejavne in izločajo več loja.

Bolj neprijetno pa je, to, da se akne, sprožene zaradi stresa in hormonov, lahko pojavijo tudi kasneje v našem življenju. Skoraj polovico žensk, starejših od 25 let, prizadenejo trdovratne akne, od tega jih kar 40% ni imelo v puberteti.

Večina mladih ima težave z aknami in mozolji, pojavijo pa se lahko tudi v odraslem obdobju.
Večina mladih ima težave z aknami in mozolji, pojavijo pa se lahko tudi v odraslem obdobju. FOTO: Hemp Touch
Kaj lahko sproži akne?

Akne nastanejo, ko se lojnice zamašijo s čepki iz loja in odluščenih celic kože. Čepki ovirajo iztekanje loja in lasni mešički se izbočijo. Tako nastanejo ogrci. oz. komedoni. V zamašene lojnice se naselijo bakterije, ki so sicer del normalne kožne flore.

8 trdovratnih povzročiteljev aken

1. Nepravilna prehrana
2. Fizični zapiralci por
3. Diabetes tip 1 in tip 2
4. Policistični jajčniki
5. Moteno delovanje nadledvične žleze
6. Zastoj limfne tekočine
7. Zdravila in nekatere spojine
8. Stres

Na nekatere sprožilce ne moremo vplivati, izogibati pa se je treba kozmetičnim sredstvom, ki zamašijo pore in koži ne pustijo dihati. Blokirane pore pomenijo ujeto umazanijo in olje, ki vodijo do ogrcev, mozoljev, aken ter razvoj kvasovk in gliv.

Kozmetična sredstva s parafinom, vazelinom in težkimi mineralnimi olji zamašijo pore na koži. Mineralna olja, ki jih pogosto še najdemo v običajni kozmetiki, kožo plastificirajo in na njen naredijo nevidni film. Ta pore blokira in ovira naraven proces dihanja kože.

Konopljina smola je novo upanje v boju proti aknam in nečisti koži

Presenetljivo je, da predstavljajo naravni izvlečki konoplje novo upanje v vojni proti aknam in mozoljem. Uradna medicina namreč ponuja zdravila, ki niso vedno učinkovita in imajo veliko stranskih učinkov.

"Najnovejše raziskave na področju kožnih bolezni kažejo velik potencial kanabinoidne molekule za zdravljenje aken," pove Silvija Špehar, vodja razvoja pri podjetju Kanas, ki v Sloveniji prvi proizvaja naravno konopljino kozmetiko Hemptouch za težave s kožo

Naravna kozmetika z izvlečki konoplje je novo upanje v vojni proti aknam in mozoljem.
Naravna kozmetika z izvlečki konoplje je novo upanje v vojni proti aknam in mozoljem. FOTO: Hemp Touch
»Edinstvena lastnost smole, ki jo izloča industrijska konoplja, je to, da ima pomembno vlogo v našem imunskem sistemu«, razloži Špeharjeva, ki v podjetju Kanas razvija in testira nove recepture kozmetičnih izdelkov. »Izvleček konoplje, kanabinodiol (skrajšano CBD), je novo upanje pri zdravljenju težav s kožo, kot so akne, celo dermatitis in luskavica«, doda Špeharjeva.

Znanstveniki in zdravniki v zadnjih letih prihajajo do presenetljivih zaključkov, da kanabinodiol deluje izrazito protivnetno, kar daje novo upanje pri kroničnih vnetjih kože. To je izrednega pomena ravno na področju aken in nečiste kože.

S konopljinimi kanabinoidi pomirimo k aknam nagnjeno kožo

Če je vaša koža aknasta, nagnjena k nečistočam in večjemu izločanju žlez loj, potrebujete nežno, a učinkovito nego. Konopljin izvleček kanabinodiol deluje proti aknam na dva načina:

1. Zmanjšuje tvorjenje maščobe v žlezah lojnicah
2. Deluje protibakterijsko

Molekule kanabinodiola v konopljini smoli zmanjšuje tvorjenje maščobe v sebocitih oz. žlezah lojnicah. To preprečuje neprivlačen videz mastne kože in hkrati onemogoča, da bi se žleze preveč mašile.

Kanabinodiol zavira razvoj bakterij in izvaja kompleksne protivnetne ukrepe. Rezultati raziskav kažejo, da popolnoma preprečuje Gram-pozitivne bakterijske okužbe, kar je zelo pomembno v boju proti aknam.

Vse, kar potrebuje nečista koža

Pri izbiri mazila za nego prizadete kože bodite pozorni na vsebnost in kakovost sestavin. Silvija Špehar iz podjetja Kanas, ki prizna, da se je tudi sama spopadala z mastno in k aknam nagnjeno kožo, svetuje, da kože ne smemo izsušiti z agresivnimi kozmetičnimi sredstvi.

»Za nego nečiste kože je prvo pravilo, da koži ne prizadenemo dodatnega stresa. Agresivni čistilci in serumi, ki kožo povsem posušijo, sprožajo če večjo izločanje maščob iz žlez lojnic. S tem videz aken in ogrcev še poslabšamo«, pove Špeharjeva.

Želite za nego svoje nečiste kože preizkusiti naravno kozmetiko? Kozmetika Hemptouch ponuja veliko rešitev za akne in ogrce.

Za lajšanje težav pri aknah, mozoljčkih in ogrcih so v podjetju Kanas razvili 3 izdelke pod blagovno znamko Hemptouch, ki pomeni »Dotik konoplje«. Kozmetika Hemptouch temelji na hladno stiskanem konopljinem olju, ki ga v podjetju sami hladno stiskajo, da obdržijo čim več živih učinkovin. Še več, konopljo pridelujejo sami na svojih njivah na Dolenjskem. Le tako lahko zagotavljajo vrhunsko kakovost svojih izdelkov.

Pri slovenskem podjetju Kanas proizvajajo naravno konopljino kozmetiko Hemptouch. S konopljninimi rastlinami so od setve do žetve in tako zagotavljajo vrhunsko kakovost konopljniih učinkovin in izvlečkov.
Pri slovenskem podjetju Kanas proizvajajo naravno konopljino kozmetiko Hemptouch. S konopljninimi rastlinami so od setve do žetve in tako zagotavljajo vrhunsko kakovost konopljniih učinkovin in izvlečkov. FOTO: Hemp Touch
Za nočno regeneracijo kože priporočajo Konopljino mazilo za lajšanje kožnih težav Hemptouch. Mazilo ima bogato hranilno sestavo, ki kožo izdatno navlaži. Vsebnost vitamina E v kombinaciji z naravnimi zelišči in cinkovim oksidom ima pomirjajoč, blago antiseptičen in blagodejen učinek na kožo. Preprečuje in odstranjuje bele mozoljčke in ogrce.

Pri resnih težavah z aknami svetujejo, da odpravite vzrok za nastanek aken, torej tvorbo maščobe v koži. V takem primeru se odlično obnesejo Konopljine kapljice s kanabinodiolom oz. CBD-jem. Kanabinodiol je v kapljicah visoko koncentriran in zavira prekomerno tvorbo maščob oziroma lipidov, posebno v primerih, ko je sinteza lipidov v koži povečana.

Za nego prizadete kože z aknami priporočajo Konopljino mazilo z izvlečki konopljine smole. Visoka vsebnost kanabinodiola v mazilu preprečuje bakterijske okužbe, ki so na mestih, kjer so se pojavile akne, zelo pogoste. Odlično deluje tudi kot večerna nega v primeru, da se vam koža zelo masti. "Kljub temu, da je mazilo izjemno hranljivo, bo koža zjutraj popolnoma suha in brez mastnega videza," razloži Silvija Špehar, ki je na to mazilo še posebno ponosna. "Ker kožo bogato nahranite s konopljinim oljem, ki je v mazilu, se bo koža umirila in ne bo več prekomerno izločala loja iz žlez lojnic."

Konopljina kozmetika Hemptouch blaži tudi luskavico in dermatitis

Pri lajšanju luskavice in drugih kožnih težavah, kot je atopijski dermatitis, izvlečki konoplje blažijo srbenje, rdečico, pomirjajo in kožo obnavljajo. Kozmetiko Hemptouch uporablja tudi Maja S., ki se z dermatitisom sooča že od svoje mladosti.

"Izmed številnih krem, ki sem jih preizkusila, je bilo konopljino mazilo za lajšanje kožnih težav skozi ves ta čas najbolj blažilno od vseh. Kožo neguje s konopljinim oljem in drugimi blažilnimi sestavinami, ranice od praskanja pa celi s cinkovim oksidom. Rahlo mi lajša tudi srbenje, ki je sicer neznosno. Kar je najboljše, je to, da kljub izbruhom srbečice in ekcemov moja koža od prenehanja rabe kortikosteroidnih krem ni več nepredvidljiva kot nekoč. Z naravnimi kremami počasi dobivam svojo kožo nazaj."

Naravna konopljina kozmetika je v celoti proizvedena v Sloveniji. Dermatološki testi dokazujejo, da je primerna za občutljivo kožo. Kozmetika temelji na hladno stiskanem konopljinem olju, izvlečkih konoplje in rastlinskih učinkovinah. Primerna je tudi za vegane.
Naravna konopljina kozmetika je v celoti proizvedena v Sloveniji. Dermatološki testi dokazujejo, da je primerna za občutljivo kožo. Kozmetika temelji na hladno stiskanem konopljinem olju, izvlečkih konoplje in rastlinskih učinkovinah. Primerna je tudi za vegane. FOTO: Hemp Touch

Kozmetika Hemptouch je na voljo na spletni strani www.zeleni-dotik.si ter v bolje založenih lekarnah in trgovinah z ekološko prehrano.

Za kakršnekoli informacije pokličite na 068 630 454 ali pišite na info@hemptouch.com.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni