Slovenija

Tožilec Ferlinc zanika prirejanje ali selekcijo dokazov v zadevi Patria

Ljubljana, 18. 06. 2014 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Janša je predstavil nekatere dokumente iz finskega sodnega spisa, ki jih ni možno najti v slovenskem sodnem spisu. Kot pravi, je spis na finskem težji za okrog 7000 listin, kar po njegovem dokazuje, da je bil sodni proces od samega začetka montiran.

Predsednik SDS Janeza Janša je skupaj z odvetnikoma Francijem Matozem in Jožetom Hribernikom na novinarski konferenci predstavil "nove kršitve zakonitosti in ustavnosti v zadevi Patria".

Janša je predstavil nekatere dokumente iz finskega sodnega spisa, ki jih ni moč najti v slovenskem sodnem spisu v tem primeru, in po njegovih besedah dokazujejo, da je bil sodni proces v primeru Patria v Sloveniji od samega začetka montiran. Povedal je, da – čeprav sodišča ne spoštuje – bo sodbo spoštoval, ker spoštuje državo. Zato se bo pozivu za prestajanje kazni odzval.

Janšev zagovornik Matoz je pojasnil, da bodo na podlagi teh novih dokazov dopolnili "zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovnemu sodišču z dodatnimi ugotovitvami in dodatnimi kršitvami tako pravice do obrambe, kot tudi kršitve do enakega varstva pravic v postopkih".

Janez Janša je potrdil, da se bo udeležil jutrišnjega predvolilnega soočenja na POP TV, ki se začne ob 20. uri. V prvi oddaji bo voditeljica Petra Kerčmar v živo soočila še: Mira Cerarja, Dejana Židana, Alenko Bratušek, Karla Erjavca, Ljudmilo Novak, Franca Bogoviča in Zorana Jankovića.

Finski spis težji za 7000 listin

Po Janševih besedah so bili opozorjeni na to, naj bodo pozorni na razliko in težo sodnega spisa v Sloveniji in na Finskem. Tako so ugotovili, da je spis na finskem težji za okrog 7000 listin. Po njegovem mnenju so slovenski tožilci iz tega gradiva poljubno izbrali dokumentacijo, ki so jo vložili v spis.

Ob tem pa je poudaril, da morajo skladno z določili zakona o kazenskem postopku državni organi v spis vključiti tako tiste, ki osumljene bremenijo, kot tiste, ki jih razbremenjujejo, da lahko sodišče nepristransko presodi.

Janša: Kaj takšnega nismo doživeli niti na vojaškem sodišču leta 1988

Opozoril je, da je imelo slovensko tožilstvo dve leti časa, da pregleda finski spis. Po njegovem mnenju dejstvo, da nekatere listine v slovenskem spisu manjkajo, kažejo na to, da je "malomarnost izključena, ampak gre za montiran proces". "Kaj takšnega nismo doživeli niti na vojaškem sodišču leta 1988," je dodal.

Pojasnil je tudi, da se obramba v celem postopek ni ukvarjala, kaj je v drugih sodnih spisih, saj so bili prepričani, da takšen obtožni predlog ne more priti do pravnomočnosti. "Sedaj pa vsak dan prihajajo novi dokazi, kako je bil ta proces od samega začetka montiran," je dodal Janša.

Jože Hribernik, zagovornik brigadirja Toneta Krkoviča, pa je dodal, da bo takšno sodbo plačala cela država, "vsi bomo plačali za to".

Franci Matoz in Janez Janša
Franci Matoz in Janez Janša FOTO: Damjan Žibert

Krkovičev odvetnik ob prebiranju dopisa 'zaprepaden'

Te obsežne dokumentacije sicer niso uspeli še podrobno preveriti, a je že hiter pregled pokazal, da nekaterih listih, ki se nanašajo na Slovenijo, pri nas ni bilo v spisu, so opozorili sogovorniki. Med drugim je Janša omenil dopis med direktorjem prodaje v Patrii Tuomasem Korpijem in zastopnikom Patrie za Slovenijo Reijom Niittynenom, poslan okoli tri tedne pred obdobjem, v katerem naj bi Janša prejel obljubo nagrade.

V tem elektronskem dopisu je omenjeno, da Krkovič ni vpleten v ministrstvo za obrambo, z izjemo "svetovalske funkcije Gralu L, ki je znan po tem, da daje prednost S. Pandu". Krkovič ne predstavlja kupca in ni pooblaščen, z direktorjem Rotisa Ivanom Črnkovičem pa je v neuradnem prijateljskem odnosu, piše. Iz tega je po besedah Janše razvidno, da so bili vodilni v Patrii natančno seznanjeni z dejansko vlogo Krkoviča in ta vloga ni bila takšna, kot se je potem zapisalo v obtožnem predlogu in sodbi. Po njegovem je Krkovič s tem dopisom razbremenjen.

Krkovičev odvetnik je dodal, da je bil ob prebiranju tega dopisa "dobesedno zaprepaden", prav tako tudi Krkovič, saj ta dokument kaže, da Krkovič ni predstavljal kupca. V istem dopisu je omenjeno tudi, da eden od lastnikov Patrie, EADS, za lokalnega partnerja v ospredje postavljala neko drugo podjetje, ne pa Rotisa. Janša je opozoril, da je bil Rotis po trditvah tožilstva in ugotovitvah dveh stopenj sodišča izbran že prej, Janša pa naj bi zaradi tega dobil nagrado.

Treba je pojasniti, da so se dokazi zbirali v okviru mednarodne skupine tožilcev (JIT), ki je bila ustanovljena 16.6.2008, obtožni predlog pa je bil napisan 6.8.2010. V tej skupini je sodelovala Zobec Hrastarjeva, ki je tudi sestavila obtožni predlog. Po našem vedenju so se listinski dokazi med tožilci izmenjavali v času preden je zastopanje obtožbe prevzel Ferlinc (seveda nam rokovanje z listinskimi dokazi, do katerih so imeli dostop tožilci, ne more biti poznano). Ne Janša ne jaz nisva nikogar imenovala. Prepričan sem, da se bo v nadaljnjem postopku ugotavljala tudi ta zatrjevana kršitev pravice do obrambe. Franci Matoz

Janša je omenil tudi dopis, ki ga je slikar Jure Cekuta, sicer prvostopenjsko obsojen v zadevi Patria II, novembra 2005 poslal posredniku Patrie Hansu Wolfgangu Riedlu. Tudi tega dopisa v slovenskem spisu ni, je dodal. Cekuta je v tem sporočilu pisal o podrobnostih razpisa za nakup osemkolesnih oklepnikov. Ta dopis po oceni Janše dokazuje, da je proces izbora trajal še pol leta po tem, ko naj bi on dobil neugotovljeno nagrado. "Tisti, ki je to evidenco čistil oziroma pisma ni dal v slovenski sodni spis, je natančno vedel, kaj to pomeni, tudi za tako imenovano indičnost," je dodal predsednik SDS.

Danes so predstavili tudi zasežen dokument, ki je po besedah Janše pomembno vplival na oprostilno sodbo na Finskem. Z dokumenta so razvidne natipkane neke številke, zraven pa je med drugim z roko dopisano Reidl, Cekuta, Rudolf Leban pa tudi "SDS in Janza?". Kot pravi Janša, je finska ekspertiza pokazala, da ta rokopis ne pripada nikomur iz Patrie, ampak enemu od kriminalistov. Sodišče se s tem sicer formalno ni ukvarjalo, ker je sodba že prej padla, je dodal.

Janša in Matoz sta tudi zatrdila, da sta izkoristila vse postopke in vložila zahtevo za varstvo zakonitosti in ustavno pritožbo na sodbo v rokih ter da ničesar ne obžalujeta. O odločitvi ustavnega sodišča, ki je Janševo ustavno pritožbo zavrglo, pa je Janša poudaril, da sodišče ni odločalo o vsebini. Poudaril je še, da so kršitve človekovih pravic tako očitne, da se vidijo na daleč. Po njihovem mnenju tudi bolj očitnih posledic ne bi moglo biti, kot bodo v tem primeru.

Zahteva za varstvo zakonitosti že na vrhovnem sodišču

Kot smo že poročali, so ustavni sodniki ustavno pritožbo zavrnili z obrazložitvijo, da Janša še ni izčrpal vseh pravnih sredstev. To pomeni, da se bo moral, če ne bo vmes poseglo vrhovno sodišče, kamor je Matoz poslal zahtevo za varstvo zakonitosti, v petek zglasiti na prestajanje zaporne kazni v zaporu na Dobu.

Okrajno sodišče v Ljubljani je zahtevo za varstvo zakonitosti danes poslalo na višje sodišče, od tam pa bo romala na vrhovno sodišče, ki lahko odloči tudi o odlogu oz. prekinitvi izvajanja zaporne kazni za Janšo. Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo, da je pred kratkim prejelo sodni spis v zadevi Patria. "Po pregledu spisa bo naše sodišče tega odpravilo na vrhovno sodišče nemudoma, torej še danes," so zatrdili. Kako hitro bo o njej odločilo vrhovno sodišče, pa je odvisno od sodnika, ki bo zadevo obravnaval. Če vrhovno sodišče ugotovi, da je zahteva utemeljena, izda sodbo, s katero ali spremeni pravnomočno odločbo ali v celoti oziroma delno razveljavi odločbo sodišča prve stopnje in višjega sodišča in zadevo vrne v novo odločitev, ali pa se omeji samo na to, da ugotovi kršitev zakona.

Ferlinc zanika prirejanje ali selekcijo dokazov

Vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc pravi, da so očitki povsem neutemeljeni in neprimerni, da so bili v spisu vsi dokazi, tudi tisti, ki razbremenjujejo Janšo in ostale, da nikoli v svoji karieri ni deloval tako, da bi zadrževal dokaze, da spis ne bi bil popoln ali da bi selektivno izbiral, kaj pošilja na sodišče. In še, da je imela tudi obramba možnost, če je menila, da dokazi manjkajo, da jih sama predloži.

"Zahteve sodišča so bile, da se obe strani o vsaki najmanjši podrobnosti izjasnita – ali kakšno je njihovo stališče do tega, ali gre za dokaz, ki je obremenjujoč ali razbremenjujoč ... Obramba je seveda tudi imela vse možnosti, da je predlagala manjkajoče dokaze v tem postopku, če je mislila, da kaj manjka. Voditi obravnavo po obravnavi, potem ko je zadeva pravnomočna, v bistvu ni mogoče in tudi sam težko govorim izven sodne dvorane o oceni nekih dokazov, ki so že bili pravnomočno ocenjeni," je povedal za oddajo 24UR.

Zobec Hrastarjeva je mesec dni pred začetkom sojenja v zadevi Patria zapustila tožilske vrste, zadevo pa je prevzel Ferlinc.

Z vrhovnega državnega tožilstva pa so sporočili, da je tožilstvo "v tem dolgotrajnem, odmevnem in izjemno zahtevnem primeru, kljub pritiskom, ki jih je bilo deležno, svoje delo opravilo strokovno in zakonito". "Gre za še enega v vrsti poizkusov politizacije in diskreditacije tožilstva, ki smo jim priča že dlje časa," so dodali. Ob tem so napovedali, da bo tožilstvo ne oziraje se na pritiske, ki spremljajo njihovo delo, s strokovnim, predanim ter na ustavi in zakonu temelječim delom še naprej prispevalo k zagotavljanju učinkovitejšega pravosodja in krepitvi zaupanja v pravno državo.

Zobec Hrastarjeva trdi, da je v spis vložila vse, kar je dobila

Tudi nekdanja tožilka Branka Zobec Hrastar, ki je spisala obtožni predlog v zadevi Patria, je zatrdila, da je vse, kar je dobila s Finske v tej zadevi, tudi vložila v spis in ni nič zadržala ali montirala, ker ji to preprosto ni potrebno. Zanjo so namreč pomembni dokazi in nič drugega, pravi. Zato ima čisto in mirno vest, je dodala.

"Vse, kar sem dobila, bodisi neposredno s Finske bodisi prek slovenske policije ali iz Avstrije, je v spisu, tudi če je bilo razbremenilno," je ponovno zatrdila. Če ji pa finski organi nečesa niso posredovali in ona nečesa ni dobila, tega tudi ni mogla vložiti v spis. To, kaj je ona dobila v času, ko je vodila zadevo, in kaj je v spisu, je po njenih besedah tudi preverljivo na tožilstvu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4150)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pesnitev
19. 06. 2014 17.53
+2
Ja res je montiran proces: Kučan je potoval na Finsko že pred leti in Fincem narekoval, kaj naj napišejo v obtožnici proti Patrii....
batom@pinkponk.com
19. 06. 2014 16.22
+9
No evo, finci so ze javl, da je cel njihov spis velik za 7000 listin in da jih ne more 7000 manjkat :-) toliko o majerjevi verodostojnosti...
srebrnibreg
19. 06. 2014 17.17
+6
Ravno to sem hotel napisati. Kdo sedaj laže? Finsko sodišče ali obsojenec?
Paskakvali
19. 06. 2014 17.46
+3
Že izjava ,da so dobili za več gb strani materiala je buča velika kot nebotičnik..........
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.44
+3
Admin, vaši Podpori sem poslal protest, ker mi brišeš avatar. Če nimaš takih navodil od nadrejenih, tega raje ne počni, ker jih boš slišal. Vsaj upam, da so ljudje na 24ur profesionalno manj strankarsko obarvani kot ti in bodo ukrepali!!!
dejgateprat3
19. 06. 2014 15.19
+0
begaj!!....če je opredeljeni v službi,briše vse kakor desne...toliko o okvirih!!
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.38
-1
hahaah na gursu piše za praška urejenost parcele NE hahahahaha
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.45
-3
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.47
-1
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.57
-1
kučko mu bom pršparu sitnosti in ne bom povedu tisti k morjo vedt pa vedo mogoče enkrat ob priliki ok?
srebrnibreg
19. 06. 2014 17.19
+2
Mora pa človek res biti do dna plitev, da se spušča v lastnino drugih. Je pa tudi res, da takšni pri sebi imajo največji nered.
General ZKS
19. 06. 2014 14.28
+4
Desnosučni ne mi zamerit grem na kosilo, Janša pa v čuzo hihihihi
sinhron
19. 06. 2014 14.21
+2
Kako sploh lahko nekdo , ki ne priznava sodišč , diskreditira tožilce in drži državo za talca , zahteva da ga oprostijo , čeprav nad njim visi kopica kriminalnih dejanj ! In tudi ti spisi o katerih govori sedaj pet do dvanajastih , ko ve da bo moral v zapor so vprašljivi po verodostojnosti kot že prenekateri dokument in fotografija pred tem ! Vse gradita na diskreditacijah in komprimitiranju pravosodnega sistema , kar seveda najbolj ustreza njihovim privržencem , ker s tem pri njih pridobiva točke pomembnosti !
blokirani
19. 06. 2014 14.22
-5
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.22
+4
Ja, ponarejevalcu dokumentov je težko kaj zaupat... sploh v zvezi z dokumenti.. hehe...
blokirani
19. 06. 2014 14.23
-1
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.28
-1
PRAVICA: JA mislim da do sedaj za 94% slovencev pravosodje ni dobro delalo, sedaj, s to obsodbo, pa mislim da se bo trend obrnil. Prej so koruptivni ljudje hodili okoli, kot da jim nihče nič ne more...
blokirani
19. 06. 2014 14.20
-5
Samo največji pokvarjenci se lahko veselijo, ko se nedolžne ljudi trpa v zapor.
Emeritus
19. 06. 2014 14.26
+6
Tudi miličnik Vinko se smejal ko strpal brezdomca v zapor.
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.17
+3
Enkrat še gremo ajat, pa bo ..... hi, hi, hi .....
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.18
-1
Šejtan, iz Raja so te že ven zabrisal, kmal te bodo pa še s Kur. Samo, da pride druga oblast!!!
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.20
-4
Kučko pod pručko: Ne vem kdo vas bo trpel... pa to...
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.22
-4
Admin, pusti moj avatar pri miru, drugače bom pisal na
Emeritus
19. 06. 2014 14.25
+4
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.27
+6
big_foot
19. 06. 2014 14.17
+1
Alzo kdaj bo jutri veselica... kje pa tako ali tako že vem
Rde?asmrt
19. 06. 2014 14.24
+0
Ko pride kučko iz Srbije z original čevapi, bo veselica v Murglah...
Emeritus
19. 06. 2014 14.16
+3
Janša se še vedno obnaša kot nesojeni kralj ki mu edinemu pripadata oblast in prestol.
El Koronito
19. 06. 2014 14.20
+2
kure bedne
19. 06. 2014 14.14
+1
Ljudje očitno hitro pozabljajo, da je bil lani janez vržen iz prestola. In, da ga nobeden več ne želi.
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.23
+3
Podpis. Tako politiko naj vodi v S. Koreji, če želi.
asul
19. 06. 2014 14.12
+1
Najboljša obramba je napad?
blokirani
19. 06. 2014 14.21
-3
asul
19. 06. 2014 14.23
+3
Le zakaj bi ga? To je logo banda Bad Religion. V čem je problem?
kraljicavesolja
19. 06. 2014 14.35
+1
Rand, a ti sploh še obstajajo, to sem jst 15 let nazaj poslušala.
asul
19. 06. 2014 15.37
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.11
-3
ej šejtan zakva se pa nis prjavu na slovenija ma talent al pa x-factor? sj mušter maš...
Sej se mu je hčera, ki jo zanika ... pa to ... lol ...
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.13
-1
aja? a tut hči je zataju matr d ni frend od praška...
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.14
-3
General ZKS
19. 06. 2014 14.16
+2
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.16
+0
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.17
+0
šejtan ajde sej si chf služu boš pa ja hčeri colu da bo lah normaln žvela ane??
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.20
+2
DURS ji je ocenil nepremičnino na 75.000€, avto pa na 20.000€ ...... ne rabi moje pomoči .....
General ZKS
19. 06. 2014 14.20
+2
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.21
+2
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.21
+0
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.22
-2
Še kej? A rab kdo 10.000 - 15.000€ za posodit? Posojam za 5% obresti ....
A Gurs tud avtomobile ocenjuje ... hudo ... nisem vedu, pa to ... lol ...
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.24
+1
Prjatu ima pa tud enih 400.000 VHS kaset za prodat .....
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.24
+0
Tud avte ocenjuje, ja .... ko ti bojo rubili, boš tudi to izvedel ...
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.26
+2
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.30
+0
šejtan si hotu rečt : da si ti sposojaš po 5%....
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.32
+2
Ne - posojam. Vam pač moram nepismenim dvakrat pisat.
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.33
+2
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.34
+2
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.34
+0
šejtan koko pa to da gurs avte ocenjuje? a so ti pol tut iq oni zmerl?? hahahah pa kaj to jz berem tle gor..... hahahahaa
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.35
+1
Pol pa še enkrat preber, da se ne boš tolk bruku kot Jež .... pa kwa ste res vsi janšisti nepismeni?
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.37
+1
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.38
+0
Če se hvalim s premoženjem, katero je najmanj polovica od žene tako kot vi? Ne - vse je moje.
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.40
+1
šejtan lej tist dnar k maš ti so stari jugo dinarji ne pa evri tega ne morš posojat aha zdj štekam zakva ma hčera barako ti pa jo zaničuješ.... lej če maš ene 20 kil tega dnarja pa boš nesu to prodat boš dubu lih za en hlebc kruha...
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.41
+0
Ajznponar, a si siromak proti men, pa si užaljen? Seveda si ...
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.42
+0
js ne fehtam dnarja kr sm si sposodu sm si pa na banki pa sm tut vrnu...
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.44
+1
šejtan ej moj sodelavc se bo oženu kok računaš za ohcet?
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 15.00
-1
a tut na ohcet neb šou pet? a tok fušaš al kva???
sinhron
19. 06. 2014 14.08
+5
Kako sploh lahko nekdo , ki ne priznava sodišč , diskreditira tožilce in drži državo za talca , zahteva da ga oprostijo , čeprav nad njim visi kopica kriminalnih dejanj ! In tudi ti spisi o katerih govori sedaj pet do dvanajastih , ko ve da bo moral v zapor so vprašljivi po verodostojnosti kot že prenekateri dokument in fotografija pred tem ! Vse gradita na diskreditacijah in komprimitiranju pravosodnega sistema , kar seveda najbolj ustreza njihovim privržencem , ker s tem pri njih pridobiva točke pomembnosti !
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.07
-2
Admin, a "voluharji desničarski" od Tuneka je pa zate v redu???
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.09
-2
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.10
+2
Sem pa mislu, da je gologlavšek, pa to ... lol ...
RusijavsrcuJJheroj
19. 06. 2014 14.12
+2
ma kaj pa golavšek ve on je itak brezupn primer tut u polje ga niso sprejel so rekl d tko slab jim pa ne gre...
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.12
+3
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.12
-3
A vidva, ta desna, mislita, da vama bodo te podatki o ljudeh, za katerimi vohunite kaj pomagali?
Jezus Kristus
19. 06. 2014 14.14
+0
El Koronito
19. 06. 2014 14.16
+1
El Koronito
19. 06. 2014 14.21
-1
Vsekakor prednjačita fekalija1 in fekalija2 ...
FoglofTunek
19. 06. 2014 14.06
+0
Tak admin, zaj sn napiso par resnic tu na 24 kur...fse si jih voluhar zbriso...je***se meni, saj so ljudje prebrali...grem nazaj na Mladino...tam se ne briše! Auf biks!!!
SDS_je_poden
19. 06. 2014 14.05
-1
A danes pride Janez na POP TV? Tole bo zanimivo, gledati njegov užaljen ksiht. Še zadnja gasilska poza pred kamerami, preden se vsede.
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.04
+0
Admin, in tudi ne briši komentarjev, ki so pravi angelčki v primerjavi s primitivnimi in žaljivimi prispevki tardečih!!!
blokirani
19. 06. 2014 14.17
+0
Ku?ko pod pru?ko
19. 06. 2014 14.04
+1
Admin, ne briši mi avatarja!!!
FoglofTunek
19. 06. 2014 14.04
+2
Čujte, pa pranje gnarja je še en primer ki še Ivana Janeza čaka po patrijah.... Proces na proces na proces... dokler ne bo dokoncno opravljeno z njim... te pa bo veselje. Napil se bom...tak malo bolj...ne bom samo fajhin!
blokirani
19. 06. 2014 14.18
-1
Ti kar sanjaj in pij šmarnico. Ta Tinčeka pozdrav!