Slovenija

Kaj potrebujejo ljudje v stiski?

Ljubljana, 16. 12. 2013 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če bi želeli pomagati ljudem v stiski, si lahko na portalu Združimo moči preberete, katere konkretne predmete potrebujejo posamezne človekoljubne organizacije. Dejstvo je, da humanitarne organizacije v zadnjih letih zaznavajo porast števila oseb v stiski in potreb po pomoči.

Po njihovih podatkih naj bi lani vsaj 744.000 oseb vsaj enkrat potrebovalo humanitarno pomoč. Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) je zato pripravil portal Združimo moči, kjer je na enem mestu seznam potreb teh organizacij.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se v decembru številni ljudje spomnijo pomoči potrebnih in jim želijo pomagati. Na portalu Združimo moči je seznam konkretnih predmetov in oseb, ki bi pomoč potrebovale. Vsak lahko pomaga tako, da obišče spletno stran www.nfhos.si in izbere Združimo moči.

Na seznamu so navedeni konkretni predmeti, saj se želijo na forumu izogniti zbiranju materiala, ki ga ljudje ne potrebujejo.
Na seznamu so navedeni konkretni predmeti, saj se želijo na forumu izogniti zbiranju materiala, ki ga ljudje ne potrebujejo. FOTO: Kanal A

Trenutno pomoč potrebujejo ženske v varni hiši, slepi in slabovidni otroci, brezdomci, številne socialno ogrožene družine in posamezniki. Na seznamu so navedeni konkretni predmeti, saj se želijo na forumu izogniti zbiranju materiala, ki ga ljudje ne potrebujejo. Med temi predmeti so hrana, higienski pripomočki, šolske potrebščine, kolesa, pohištvo ter tudi stanovanja.

Informacije zbrane na enem mestu

Uporabniki humanitarnih organizacij se srečujejo s številnimi stiskami. Veliko teh ljudi čuti pomanjkanje, lahko so v hudih finančnih stiskah ter zaradi bolezni ali drugih vzrokov nezmožni kupiti življenjsko potrebne dobrine. NFHOS želi s portalom združiti informacije o potrebah uporabnikov programov človekoljubnih organizacij, da bi posamezniki in podjetja, ki želijo pomagati, na lažji način prišli do informacij o osebah, ki pomoč potrebujejo.

NFHOS združuje organizacije s podeljenim statusom humanitarne organizacije v Sloveniji, ki v svoje programe vključujejo več kot 590.000 uporabnikov.

Številne človekoljubne organizacije imajo sicer že organizirano zbiranje pomoči, a nemalokrat se zgodi, da določenih materialnih sredstev nimajo v skladiščih ali pa zaloge hitro poidejo. S portalom Združimo moči nadgrajujejo obstoječe zbiranje sredstev, pomagajo tistim organizacijam, ki nimajo možnosti organizirati zbiranja, in združujejo vsa povpraševanja po pomoči na enem mestu.

Projekt je zasnovan tako, da človekoljubne organizacije vnesejo podatke o osebi, ki potrebuje pomoč, napišejo kratko obrazložitev in navedejo kontaktne podatke. Tako želijo biti transparentni in zagotoviti, da bo šla zbrana pomoč v prave roke, zato za vsakim vnosom stoji humanitarna organizacija. Le-ta bo posameznikom ali podjetjem, ki želijo pomagati, odgovorila na morebitna vprašanja in se z njimi dogovorila o predaji zbranega materiala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

croc
16. 12. 2013 17.32
+5
Zelo žalostno kam smo prišli. b4rdy, prav tako sama raje dam osebno komu kaj in ne organizacijam. Upam, da bo tudi pri vas vse v redu. Srečno.
b4rdy
16. 12. 2013 16.06
+9
Ker je naša družina sama v finančni stiski, ne morem pomagati, tistim,ki to res potrebujejo. Ko pa bom lahko, ne bom financirala raznih organizacij in njihovih riti ampak bom denar ali stvari nesla direkt k družini na dom. Ne zaupam nobeni organizaciji....