Slovenija

Kaj lahko podarimo za pet evrov?

Ljubljana, 24. 12. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub razširjenemu prepričanju, da je važen namen tistega, ki obdaruje, pred prazniki marsikoga zanese pri nakupovanju. Nekaj znanih Slovenk smo zato povprašali, kakšna darila bi kupile, če bi imele za vsako na voljo le pet evrov.

Premislite, kaj je največ, kar lahko podarite.
Premislite, kaj je največ, kar lahko podarite. FOTO:

Praznični čas zaznamuje tudi izkazovanje pozornosti svojim najbližjim. Verjetno se vsi strinjamo, da je namen tisti, ki šteje, pa kljub temu marsikoga pri nakupovanju daril zanese in pogleda pregloboko v denarnico. Kaj pa bi podarili, če bi imeli na voljo le pet evrov? O tem smo povprašali nekaj znanih Slovenk.

Prva dama Barbara Miklič Türk bi darilce za pet evrov poiskala v posredovalnici rabljenih predmetov Stara roba – nova roba Društva za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice, kjer po simbolični ceni prodajajo vse od nakita, okrasnih predmetov, škatlic, vaz, torb do knjig, slik, zgoščenk, starin in številnih drugih možnih darilc. Druga možnost so, kot pravi Miklič Türkova, zabavne, uporabne in domiselne unikatne kreacije iz odpadnega materiala, ki jih izdelujejo v društvu Smetumet. Prva dama bi po poceni darilce odšla tudi na stojnice, ki v marsikaterem slovenskem mestu zaznamujejo prednovoletni čas, ali pa bi za svoje najdražje kar sama pripravila sladke dobrote.

Petra Matos, ki je odigrala veliko vlogo v čistilni akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu in si s tem po mnenju poslušalcev Vala 202 priborila tudi naziv ime leta, je naklonjena izdelavi lastnih daril. Letos bo pekla piškote in iz starih oblek naredila denarnice. Kot pravi, je pomembno le to, da človeku izkažeš pozornost in s tem ljubezen. "Verjamem, da ima rabljena stvar, ki ima za sabo zgodovino in ki ti nekaj pomeni, večjo vrednost kot nova," je zapisala in zagotovila, da nobeno od daril ne bo stalo več kot pet evrov.

Na eko tržnici bi svojih pet evrov porabila poslanka Cveta Zalokar Oražem, ki bi poiskala kakšen doma pridelan izdelek, kot na primer liter refoška, vrečko domačih zdravilnih čajev, liter domačega jabolčnega kisa ali pa mogoče med. Ali pa bi spekla hlebec kruha iz eko pridelane pirine moke, je dodala.

Znanstvenica z biotehniške fakultete Lučka Kajfež Bogataj bi s svojimi petimi evri kupila kozarec slovenskega medu in sadni čaj, kar po njenem mnenju pride vedno, še posebej pa ob božičnem času, prav vsakomur.

Ministrici za javno upravo Irmi Pavlinič Krebs vrednost darila ni pomembna. Kot je zapisala, je bolj pomembno to, kaj z darilom sporočaš obdarovancu. Če bi že morala podariti nekaj v vrednosti petih evrov, pa bi bile to nogavice ali rokavice.

"Če bi imela le pet evrov za nakup darila, bi svojo "obdarjenko" ali svojega "obdarjenca" povabila v miren lokal na kavo, kjer bi lahko sproščeno poklepetala z njo ali njim. To je tisto, kar največkrat najbolj potrebujemo, da se posvetimo eden drugemu. Po moje je to najlepše darilo, ki si ga želim tudi sama," pa je dejala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Če torej še nimate daril, nikar brezglavo v trgovine, ampak premislite, kaj je največ, kar lahko podarite. Včasih so to tudi brezplačne stvari.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dennin
25. 12. 2010 15.23
Cena darila ni pomembna lahko je 5 ali 50 eur, važn da je iz srca
ImeMiJeZelena
25. 12. 2010 14.40
+1
Jaz sem v trgovini kupila kakav, kapučino s čokolado, sladkor, mleko v prahu in 4x milka thank you malo bonboniero... Vse me stalo 10 eur... mešanico tega super kakava sem dala v 4 kozarce za vlaganje, na kozarce sem nakvačkala še pokrovčke... in je izpadlo super! za fanta pa sem kupila 100g tople volne in nakvačkala unikatno kapo... Pomembno je itak to, kar si dajemo celo leto... zaupanje, smeh, podporo... Srečne praznike vsem!
Google_Chemtrails
25. 12. 2010 08.40
se strinjam s teboj nekdo...;)
nekdo...
24. 12. 2010 20.59
Pa to ni Božič, da vsakemu kupiš neke za 5€ v Šparu al Merkatorju al pa nevem kjer bi pač kupovala Barbara Miklič Turk. Človeka moraš poznat da mu lahko kaj pokloniš. Moraš vedet kaj ima rad, moraš vedet kaj si želi in kaj potrebuje. Šele takrat dobi darilo pomen. Tja vržena sveča iz Špara nima nobenga pomena in sam takega darila ne moram cenit. In mi veliko več pomeni samo iskren obisk, stisk roke...
robba
24. 12. 2010 20.32
ej, pop tv, kolk ste bedn. danes, oz. nocoj je sveti večer, pomemben praznik za večino državljanov slovenije. pa nikjer omenjen sramota za narod ste in lahk se hvalte z kao največ kliki, sam ...boste se poslovil... pa mirno in blagoslovljeno sveto noč, morda vas bo kdaj razsvetlila..
robba
24. 12. 2010 19.24
Sporočilo s to vsebino ste že poslali! tov. admin,... dej bod faca pa pokaž to sporočilo...
Shpongle
24. 12. 2010 18.45
Shpongle
24. 12. 2010 18.45
najpre moram 5evrov IMETI da jih lahko podarim =)
Iky9
24. 12. 2010 17.08
milan, ful lepo darilo :)
Nekdoja
24. 12. 2010 15.19
Ma kako ti nakladajo, dejstvo je ali so te osebe škrte ali pa hočejo izpasti ekonomične! Seveda da se da kaj kupit za 5 EUR ampak bore malo!
Milan Dimi?
24. 12. 2010 14.50
Sploh ni važn kolk je darilo vredno,....sam osebno ne kupujem daril ampak jih naredim,...za vsakega posameznika posebi,...ker moreš tudi vedet kaj je tej osebi všeč ali kaj bi si želel,... Osebno meni najlepše darilo ki sem ga dal svoji punci,...pred 6-7 leti nazaj,...so bile 2 karti za željkota joksimociča ki je nastopil v celju,...njej sem obljubil da jih bom kupil,...seveda sem jih ampak se tudi zlagal da so vse karte razprodane,...in to celih 10 pred koncertom,...razočaranje je bilo na vrhuncu,...2 dni pred koncertom ter za njen roj. dan,..je povabila svojih 6 najbolših prijateljic ter mene na pijačo,...jst sm ji pa postavil škatlo (od teniških copat, seveda povito in okrašeno) pred njo,...pokrov sem jst dau dol ker je bilo pod njem CD- njenega željkota joksimoviča. V škatli pa na tisoče malih zmečkanih žeogic ali kuglic,...papirček ni biu večji od 1 kvadratnega cm,..pol je bilo belih pol pa zelenih,...na skatli ob straneh pa je pisalo da mora v belem lističu najti inštrukcije kako naprej,....na vseh ostalih je pa pisalo TA NI PRAVI,...po 20 minut iskanja pravega belega je pisalo sledeče,...UPSS NI PRAVI NA ZELENE PIŠE,...ja in tako se je začela prava euforija moje punce ter vseh prijateljic v ponovno iskanje,...še ena malenkost to žogico sem dejansko imal jaz v roki,...in ko so dali vse čez papirčka ni bilo,...sem reku mora bit tu nekje pa smo iskali pod mizo za šankom pri drugi mizi,...itn. naposled čudežno pod mizo našel kuglico in rekel da tega še niso pregledali,...ko so razprli kroglico je pisalo,...POD POKROVM ŠKATLE TE ČAKA PRESENEČENJE,...v tej agoniji in živčnosti ki sem jo hotel doseči je divje zgrabila škatlo ter videla CD,...od veselja ga je prav divje odlimala od pokrova,...sem pa tudi zrihtal da ko je odlimala cd od pokrova se je papire točno tako strgal da so se pod njem pokazale vstopnice za koncert,...in točno tedi sem dobil vso zadovljstvo, ki sem ga čakal,....v momentu ko so vse punce zagledale da sem imel vstopnice za naju,....so vse planile v tak jok da sm še jst biu presenečen nad mojo misijo,....najlepše darilo v mojem življenju,...skratka ni važen denar ter stvar ki jo kupuješ vedno poslušaj ter si zapomni želje človeka ki ga misliš obdariti,....:-))) se opravičujem za napake ter po domače napisano,... Lepe praznike ter srečno novo leto!!!!
osolinprimoz
24. 12. 2010 14.41
+1
dvoje cigarete
777.777.777
24. 12. 2010 14.16
No ravno učeraj sem kupila darila za 4 prijateljice ... zapravila 3.50 evrov ...Vsaki sem kupila mini lak za nohte in čokoladico :) .. zraven pa še lepe besede . :)
Tonček Balonček
24. 12. 2010 13.55
-1
Za 5 EUr ni nič, za petdeset dobiš pa že seks, vključno z oralo brez in masažo prostate! Ni pa to darilo, saj je treba plačati! V predprazničnih dneh velja še dodatna ponudba, vibra in lesbo šov!
NeZnAnAaa
24. 12. 2010 13.29
sashyka_20....haha..to si dobro povedala..včasih ko si imel v denarnici 1.000 SIT si bil car, danes te je sram povedati da imaš v denarnici 5 EUR!!
izbriši mi profil admin
24. 12. 2010 13.15
čunga lunga, al pa Pahorja, oboje ista vrednost !
sara doljak
24. 12. 2010 12.37
Meni je najbolj pomembno, če je darilo dano dal cuore (s srca). Ni pomembna vrednost, sploh pa bi mi blo najlepše če bi mi kdo sam kaj naredil.;)
SaSh88
24. 12. 2010 12.10
ko bi le še imeli tolarje.... kaj vse si lahko kupil za 1000 SIT......
stajercan
24. 12. 2010 10.47
hmm za 5 evrov dobim samo dvojne winston cigarete :)
mastablasta
24. 12. 2010 10.32
LE 5 EUR? 5 EUR - jurja tolarjev je včasih bilo veliko. tudi zdaj to ni tako malo.