Slovenija

Kaj bo z nemočno deklico s Koroške?

Ljubljana, 06. 03. 2011 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Petra Kerčmar
Komentarji
120

Kako rigidno je lahko sodišče, se znova kaže na zgodbi nemočne deklice s Koroške, ki izgublja boj s sistemom, ki bi jo moral ščititi. Namesto tega se deklica z očetom vse bolj utaplja v labirintu pravnih in povsem neživljenjskih odločitev.

Kako rigidno je lahko sodišče, se znova kaže na zgodbi nemočne deklice s Koroške, ki izgublja boj s sistemom, ki bi jo moral ščititi. Namesto tega se deklica z očetom vse bolj utaplja v labirintu pravnih in povsem neživljenjskih odločitev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TANAJA79
12. 03. 2011 20.23
Mediji pa več kot očitno zaradi nepripravljenosti matere , da bi se javno izpostavljala in s tem skodila lastnemu otroku , če gledamo dolgoročno postavljate v vlogo krivke pri vsem skupaj... Oče več kot očitno nima dobro urejene predalčnike v glavi , da svoje probleme deli z javnostjo....In zame osebno ni nikakršen heroj , kot ga prikazujete vi mediji ampak ena navadna reva.... Vam se pa itak gre samo za publiciteto....Pa brez zamere... SEM NA STRANI MATERE , KER VEM KAJ DOŽIVLJA OB TEM KO NE MORE DOBITI LASTNEGA OTROKA ...oNA SE SVOJEMU OTROKU NI ODPOVEDALA , AMPAK ŽELI NA MIREN ČIM MANJ POMPOZEN NAČIN REŠITI VSO ZADEVO....PODPIRAM JO IN UPAM , DA ČIMPREJ DOBI V OBJEM SVOJEGA OTROČKA...PA LEP VEČER ŠE NAPREJ....
TANAJA79
12. 03. 2011 20.16
Veste kako vam bom pa jaz dejala. Meni osebno se zdi , da v tem primeru, več kot očitno oče izkorišča medije in pa tudi nekatere posameznike , ki so se zadnje čase javno izpostavljali zaradih takšnih in podobni h problemov SLoVENSKI javnosti... Madonca me pogreje , kaj se ta foter gre. Očitno ima namen na plečih svojega otroka reševat probleme z bivšo in uporablja vsa mogoča sredstcva , da jo oblati , kot nesposobno mater . pri tem pa očitno ne izbira sredstev....Pa mislim halo , pa vsakemu laiku je lahko jasno , da ta človek na veliko igra žrtev in mučenika , ki se žrtvuje za svojega otroka...
dragicat
10. 03. 2011 10.49
Kralj Matijaž........... Pišeš, da kdo pa je bil poleg, ko je dedek posiljeval to deklico, a si bil morda ti, da veš, da je ni? A nisi slišal, da je njena mama povedala, da je z njo enako počel, ,torje njen oče, kos sedaj z vnukinjo. Dogaja se za zidovi, saj to je najbolj žalostno, da se dogaja za zidovi, in si pomislil, koliko groze se dogaja za zidovi, pa ne vemo, celo brutalnih umorov, ki bi jih, če bi se dogajali kje javnosti na očeh prav gotovo lahko preprečili. Jaz popolnoma verjamem otrokom, saj so če gledaš Fritzla, pa Ptujčana in druge samo stari gadje, ko se radi izživljajo nad mladim mesom, četudi za vsako ceno, tudi vnukinja ni izjema, če se mu v tistem trenutku zahoče! Kralj Matjaž, ti pa le pojdi dremat za sedmo goro, bo več haska od tebe!
Kralj_Matjaz
07. 03. 2011 14.33
vlab: Kako pa ti veš, da je sistem v tem primeru zatajil? Si bil zraven, ko je dedek posiljeval deklico? Vsi ste nekaj pametni in se pustite nategovati medijem, v resnici pa nihče od nas ne ve, kaj je bilo v resnici. Pustite že enkrat to zgodbo na miru in se prenehajte ukvarjati z njo, ker se vas ne tiče!
nikajana
07. 03. 2011 12.11
Vem, da smo ljudje različni...in najtežje ob ločitvi ravno za otroke, in takrat bi morali delovati v korist njim, ne pa , da skrbimo za svoj interes........da ljudje niso toliko razumni, da ne morejo doseči dialoga izven sodno, je res žalostno. Če je bila deklica pregledano zdravniško in je ta potrdila sum spolne zlorabe, ne vem zakaj to ne uporabijo, kot dokaz na sodišču,......ali.....da zdravnica ne ve ali je bila izrabljena.....pri 3 letni deklici, bi morala to vedeti 100%, če je bila pregledana od strokovnakinje.................in sodišče naj upošteva dokaze, ne pa da brez dokazov, na osnovi njihovih odločitev sodijo......................... Starša naj se pogovorita "odraslo" v korist otroka...........ne pa, da sefdaj bogo punčko vlačita po medijah, sodiščih.......res grozno kaj starši delajo lastnim otrokom..........tako in tako je pa deklica ves čas živela pri očetu................zakaj.......................n... se mama vpraša zakaj............in zakaj hoče sedaj 3 letnega otroka, prej pa ne............ Če bereta tole bodita razumna, odrasla...................
MarijanS
07. 03. 2011 12.09
Zdaj me pa res že zelo zanima, če se bo VARUHINJA sploh kaj oglasila. Bi bilo fajn, če bi jo novinarji povabili na 24ur, da pojasni, zakaj molči in nič ne ukrepa. Saj gre ja za očitno zlorabo moči in kršitev osnovnih človekovih in otrokovih pravic!!!
Gregor Bizjak 1
07. 03. 2011 11.09
Tonček Balonček- če nimaš drugega dela,se prosim ne delaj tukaj norca iz ubogega otroka!
santamaura
07. 03. 2011 11.00
Tisti, ki so sodelovali pri izvršbi niso policisti ampak biriči
Pirhster
07. 03. 2011 10.44
Današnja gostja na oddaji dobro jutro je lepo povedala, kakšen je postopek pri ločitvi. Če se starša ne moreta sporazumeti, pa na žalost sledi izvršba. Pravilno, vendar ne na tak bizarni način. Majhen otrok ne mora odločati, kje bo živel in če izavlja, da želi biti samo z enim ali drugim je to tudi zloraba (sicer verbalna), zato je nujen dialog med staršema. Ne moreta drug drugemu vzeti starševske pravice in če že mora sodišče odločati je to zadosti žalostno, otroku pa se s tem odvzema otroštvo!!
padriz
07. 03. 2011 10.42
marcomarco 06.03.2011, 22:14 16 Tako rigidno delo Policije v tem primeru smrdi. Če dodamo da je odvetnik matere g.Kos, mogoče brat bivšega protikorumpista in strokovnjakinje za piar, z lahkoto lahko povežemo še tandem LDS-KK ter že dobimo zakaj je Policija tako ustrežljiva. Postavlja se mi vprašanje ali ni prišlo v tem primeru do zlorabe Policije iz strani politično-elitističnega kroga, leva sfera politike. Očitno gre spet za zgolj naključje :) Ga. Kresalova pa res skrbi za pravno državo :)
dragicat
07. 03. 2011 10.18
Administracija, zakaj ste mi izbrisali komentasr, ki sem ga pisala več kot 1 uro, nič žaljivega ni bilo, le resnica?
justinijan
07. 03. 2011 10.16
ne postavljam se na stran nobenega ker ne poznam dejstev ,dejstvo pa je da od tejh centrov za soc.delo smrdi kilometre daleč.............
Tonček Balonček
07. 03. 2011 09.49
V kakšno župnišče bi jo morda dali za par let!!??
vlab
07. 03. 2011 09.27
@Kralj_Matjaz, sistem ni pravičen. dejstvo je da bi ti moral enkrat skozi en sodni proces kjer bi ti videl kako stvari tam tečejo in da to niso pravičniške ameriške tv serije. to je real life v sloveniji s svojim sistemom. do takrat pa lahko pravljice lapaš v jami pod peco in češljaš svojo bradico.
z1v2e3z4dica
07. 03. 2011 09.15
Se sploh ne čudim, da se to lahko dogaja v naši državi!! Sramota za SLOVENIJO!!! SRAMOTA!! Še malo pa me bo sram, da sem Slovenka!! In še enkrat-dokler, se ne bo zamenjala vsa vodilna wanna be elita, ne bo boljše na nobenem področju!!
ognjenorezilo
07. 03. 2011 08.14
da ne misli Kresalova in njen ptič posvojiti tega otroka.....
MarijanS
07. 03. 2011 08.03
urbans13 07.03.2011, 07:31 1 AA11@ mi lahko poveš kolk si star da take pišeš, ker opažam da si rojen za politika Ha, ha, urbans13, nekateri se že rodijo "pametni". Rajši ga vprašaj, zakaj tako vztrajno "brani" one s CSD-ja in policijo! Bo že kakšna zelo "tesna" povezava s temi "pravičneži"!
sko
07. 03. 2011 07.57
Neprijetne in nekorektne zadeve se bodo dogajale z Gorškom ali pa brez njega... dokler se institucije ne bodo sposobne dobro organizirat, bomo o takih problemih poslušali še leta!!! čeprav pa prehitro laično soditi je nespametno!
urbans13
07. 03. 2011 07.31
AA11@ mi lahko poveš kolk si star da take pišeš, ker opažam da si rojen za politika...
unikat.33
07. 03. 2011 07.09
Poznam odvetnika Mirana Kosa (brat od Draga Kosa in Marte Kos), ki zastopa mater, te deklice. Pravilo je, da Miran vedno dobi tožbe (zastopa pa večja podjetja, žena pa je direktorica Petrol Energetika, ki dobavlja plin in ogrevanje na Koroškem) - imajo denarja, da ne vedo kam z njim (nekakšen Čeferin na Koroškem). V bistvu gre bolj za boj - KDO BO KOGA, kot pa za kakšno pravico. Imeli smo opravka z njimi, ko smo plačali eno položnico(imeli dokaz, kdaj smo plačali), pa upnik tega plačila ni dobil plačano (nekdo je vmes(na banki ukradel???), pa smo klub dokazu na sodišču pri F. Fišer izgubili in nas je terjal Pečoler. Ni važno, da imaš dokaz o plačilu, smo morali plačati znešek še enkrat z dodatnimi stroški (sodnimi, izvršiteljevimi...) Pa nismo edini primer.