Slovenija

'Jure Janković v tem poslu ni imel nobene vloge'

Ljubljana, 11. 04. 2012 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Direktor Taxgroupa Klemen Šešok je na sodišču zanikal vpletenost družine Janković v zemljiške posle. Poudaril je, da Jure Janković v tem poslu ni imel nobene vloge, je pa v preteklosti že poslovno sodeloval z družino Janković.

Šešok je na sodišču zanikal vpletenost družine Janković v zemljiške posle.
Šešok je na sodišču zanikal vpletenost družine Janković v zemljiške posle. FOTO: POP TV

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je danes med novoizvoljenim ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in časnikom Finance spet stekel poravnalni narok, a stranki v postopku stališč nista zbližali. Obravnava se je tako med drugim nadaljevala z zaslišanjem direktorja Taxgroupa Klemna Šešoka, ki zanika vpletenost Jankovićevih v zemljiške posle.

Janković je tožbo proti Financam vložil zaradi člankov, objavljenih leta 2010, ki govorijo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup. Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok s pomočjo Jankovićevega sina Jureta Jankovića kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki naj bi z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković namerno kupovanje zemljišč zanika, od Financ pa zahteva 30.000 evrov.

Šešok: Seliškar se je sam oglasil

Šešok je danes na sodišču pojasnil, da se mu je lastnik omenjenih zemljišč Aleš Seliškar sam oglasil in predstavil pogoje nakupa. Da se je Seliškar sam oglasil, ni nič nenavadnega, je razložil Šešok, saj je Taxgroup družba, ki se ukvarja tudi z nepremičninskimi posli, zato je takih stikov kar precej.

Šešok in Seliškar sta se nato tudi sestala. Kot je danes dejal Šešok, na sestanku ni bilo nepremičninske posrednice iz agencije Vaš dom Nevenke Jelovčan, hkrati pa se ni spomnil, ali je bil na sestanku še kdo drug. A kot je dodal, Jure Janković v tem poslu ni imel nobene vloge, na teh zemljiščih pa da so nameravali razvijati logistiko. Je pa priznal, da je v preteklosti že poslovno sodeloval z družino Janković.

Jure Janković
Jure Janković FOTO: POP TV

Novinar Elikan: Namen objav je bilo obveščanje javnosti

Pred sodnico Sergejo Jeras so danes stopili tudi avtorji za Jankovića spornih besedil. Novinar Jaka Elikan je poudaril, da je bil namen objav obveščanje javnosti, "kar je splošno poslanstvo časopisa", in nič drugega. Pojasnil je, da se je zgodba zanje začela z dopisom Jelovčanove, v katerem je Jureta Jankovića omenjala kot posrednika v tem poslu. Elikan je ob tem spomnil, da v primeru družine Janković ne gre le za družinske vezi, temveč tudi poslovne, in da "delujejo sinhrono". Dodal je, da je imel Zoran Janković v tistem času večino v mestnem svetu in je lahko predlagal, kako naj glasujejo.

V času pisanja omenjenih člankov sta Jelovčanova in Seliškar potrdila, da je Jure Janković sodeloval v poslu, je nadaljeval Elikan. A kot pravi, mu vloga Jureta Jankovića v tem poslu še danes ni popolnoma jasna, predvideva, da je nastopal kot neke vrste posrednik. Tudi nekdanja novinarka Financ Katarina Matejčič je povedala, da so vsi podatki kazali na resničnost njihovega pisanja.

Sodnica Jerasova je danes želela zaslišati tudi Jureta Jankovića, vendar vabilo ni bilo izkazano. Sodišče ga bo zato povabilo na prihodnjo obravnavo, ki bo 14. junija, takrat naj bi pričala tudi Nevenka Jelovčan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
11. 04. 2012 17.30
+19
Jure je imel vsega poln kufer. Odločil se je, da se bo odslej ukvarjal le še z vrtičkarstvom. V oči mu je padel košček primernega zemljišča, kjer je nameraval vzgajati ekološko neoporečne buče, da bi ob redkih trenutkih počitka lahko luščil svoje lastne bučnice. Povsem slučajno pa je njegov ata kmalu zatem dal spremeniti namembnost zemljišča. Juretu so se podrli vsi načrti. Edina sreča, da je vrednost zemljišča narasla za tisočkrat, da je dobil vsaj nekakšno zadoščenje.
RMM
11. 04. 2012 17.20
+9
Verjame jim le še naše nesposobno sodstvo!!!
brabusednet
11. 04. 2012 17.31
+8
Nič od tega očka je spet župan.Tudi sodniki kdaj rabijo kakšno uslugo.
Igor Hari 1
11. 04. 2012 17.11
+8
Za vse palica raste , nič bat .................
wsharky
11. 04. 2012 16.29
+7
... he he he ... se ena prvoaprilska ... he he he ...
b77
11. 04. 2012 16.29
+9
sulovanija dežela lažnivcev in korupcije
Spetsnaz
11. 04. 2012 16.07
+16
Oni se poznajo samo preko tv. Tudi ockota se ne poznata..Dusko nikoli ni slisal za Zorcija
visoki
11. 04. 2012 16.15
+1
Spetsnaz
11. 04. 2012 16.05
+6
Ni res, majke mi..
Niko_K
11. 04. 2012 15.59
+13
G. Šešok? :) Kako je pa bilo s ponesrečenim nakupom Oria Computers, katere ste prodali očku Dušanu Šešoku? :))))))))))))))
fobija
11. 04. 2012 20.39
Iza8
11. 04. 2012 15.54
+13
Ja...pol pa svizec zavije čokolado v folijo....