Slovenija

Juhuhu, počitnice so tu

Ljubljana/Maribor/Celje/Koper, 30. 10. 2017 06.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za slovenske šolarje so se uradno začele prve počitnice v tem šolskem letu – krompirjeve počitnice. Zaradi dneva reformacije in spomina na mrtve teden, če prištejemo še minulo soboto in nedeljo, bodo šolarji kar deset dni uživali na počitnicah.

Za slovenske šolarje so se uradno začele prve počitnice v tem šolskem letu – krompirjeve počitnice. V tem času se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji, večina bo brezplačnih.

Okoli 179.500 osnovnošolcev in 74.000 srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi znova vrnilo 6. novembra.
Okoli 179.500 osnovnošolcev in 74.000 srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi znova vrnilo 6. novembra. FOTO: iStock

Ljubljanski javni zavodi so med počitnicami pripravili pester počitniški program. Tako bodo v prestolnici med drugim na Ljubljanskem gradu lahko raziskovali srednjeveško življenje. Pri Mladih zmajih pa se bodo mladi Ljubljančani lahko udeležili "jesenske avanture" s strokovno vodenimi aktivnostmi.

V ljubljanskem živalskem vrtu pa jih čakajo "čarovnice iz ZOO Ljubljana", ki so pripravile dnevna vodenja z imenom Čarovniški dan.

Številne delavnice v času jesenskih počitnic so pripravila društva v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Tako so v Mariboru med drugim pripravili likovne, sprostitvene in plesne delavnice.

Mladi Celjani bodo lahko uživali v brezplačnih športnih aktivnosti, kot so kegljanje, plavanje, drsanje, badminton, namizni tenis, borilne veščine in športno plezanje. Počitniške delavnice so pripravili tudi na Obali.

V času počitnic so ustvarjalne delavnice, povezane z jesenjo, pripravili še v nekaterih nakupovalnih središčih.

Za jesenske počitnice se je pri nas kot izposojenka iz nemščine udomačil izraz krompirjeve počitnice, ker so v času jesenskih počitnic pobirali krompir.

Okoli 179.500 osnovnošolcev in 74.000 srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi znova vrnilo 6. novembra.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igel
30. 10. 2017 09.51
+3