Slovenija

Po grozljivi smrti dveletnice: CSD obljublja, da bodo naredil vse za zaščito ostalih treh otrok

Jesenice, 06. 07. 2016 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko mama dveletnice, ki je zaradi hudega zanemarjanja, ki je trajalo več mesecev, umrla v bolnišnici, ostaja v priporu, se postavlja vprašanje, kako bodo potekali nadaljnji stiki med mamo in ostalimi tremi otroki. Na CSD Jesenice zatrjujejo, da bodo naredili vse, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Število nasilnih dejanj se ne povečuje
    03:34
    Iz SVETA: Število nasilnih dejanj se ne povečuje
  • Iz 24UR: Osumljena ostajata v 30-dnevnem priporu
    02:12
    Iz 24UR: Osumljena ostajata v 30-dnevnem priporu
  • Iz 24UR: Pomoč očetu in deklicam
    01:56
    Iz 24UR: Pomoč očetu in deklicam

Ker je oče bolan in živi s skromnimi prihodki, ena od hčerk pa se zdravi v Rehabilitacijskem centru Soča, se za družino zbirajo prostovoljni prispevki. Vsi tisti, ki bi radi pomagali, se lahko osebno oglasite v Piceriji Venezia, Cesta Borisa Kidriča 26b, 4270 Jesenice (kontaktna oseba je Hasan Smajić), lahko pa nakažete denar na transakcijski račun Človekoljubnega in dobrodelnega društva Up, Cesta maršala Tita 63, 4270 Jesenice: TRR: SI56 0318 6100 0301 790, SWIFT: SKBASI2X, namen: Arina, SKB d.d. Ljubljana, Ajdovščina 4, 1513 Ljubljana.

Po grozljivi smrti dveletne deklice z Jesenic njena mama, ki je skupaj z novim partnerjem osumljena povzročitve posebno hudih poškodb, zaradi ponovitvene nevarnosti ostaja v priporu, njeni drugi otroci pa živijo pri očetu. Kakšne stike bodo imeli z mamo v prihodnje, bo na koncu odločilo sodišče, razmere v družini pa pozorno spremlja Center za socialno delo na Jesenicah.

V šoku, v katerem je družina, je na vprašanje o nadaljnjih stikih z mamo še težko odgovoriti. Kot je pojasnila direktorica CSD Jesenice Anita Bregar, je ena izmed možnosti, da zoper mamo podajo predlog za odvzem roditeljskih pravic, druge možnosti so, da predlagajo prepoved ali omejitev stikov ali pa, da stiki potekajo pod nadzorom. Končna odločitev bo v rokah sodišča.

Čeprav so vsi trije otroci še mladoletni, pa so dovolj stari, da se bodo glede tega na centru za socialno delo posvetovali z njimi, prav tako pa tudi z očetom. "Najprej moramo preveriti, kako to doživljajo in kakšne želje imajo. Ker trenutno mama ostaja v priporu, kjer nima stikov z otroki, se nam s to odločitvijo ne mudi," je pojasnila Bregarjeva.

Mati dveletnice ostaja v zaporu.
Mati dveletnice ostaja v zaporu. FOTO: POP TV

Kot je poudarila, bodo zelo pozorni na to, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok, čeprav ti s svojo mamo nimajo slabih izkušenj. "Vendar ta dogodek lahko stvari bistveno spremeni. Zelo bomo previdni," je zagotovila Bregarjeva. Sedaj se ji zdi ključno predvsem to, da imajo socialni delavci stalen stik družino in se z njo pogovarjajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja