Slovenija

Prvi jesenski sneg v visokogorju: na Kredarici ga je zapadlo 28 centimetrov

Ljubljana, 24. 09. 2015 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Kredarici je v zadnjih 24 urah zapadlo 28 centimetrov snega. V Ajdovščini je burja z drevesa odlomila večjo vejo, ki je padla na šest vozil, parkiranih pod drevesom, in jih poškodovala. Naslednji teden nas čaka sončno, a precej sveže vreme, najvišje temperature bodo le okoli 15 stopinj Celzija.

Jesen se je začela z deževnim vremenom. Poslabšanje vremena pa je v slovensko visokogorje prineslo prvi jesenski sneg. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je snežilo nad nadmorsko višino okoli 1400 metrov. Na Kredarici, kjer meteorološka postaja stoji na višini 2514 metrov, je v zadnjih 24 urah zapadlo skupno 28 centimetrov snega. V prihodnjih dneh večjega sneženja tam ne bo.

V prihodnjih dneh bodo padavine v visokogorju verjetno v obliki dežja, je dejal dežurni meteorolog na Arsu Andrej Pečenko. Možnosti za nove snežne padavine v visokogorju se za zdaj kažejo v sredini prihodnjega tedna, a je do takrat že daleč, pravi meteorolog.

Na Kredarici je v zadnjih 24 urah zapadlo 28 centimetrov snega.
Na Kredarici je v zadnjih 24 urah zapadlo 28 centimetrov snega. FOTO: Meteo.si

Burja povzročala težave, veja padla na parkirana vozila

Na Primorskem pa danes nekaj težav povzroča burja. V Ajdovščini je dopoldne burja z drevesa odlomila večjo vejo, ki je padla na šest vozil, parkiranih pod drevesom, in jih poškodovala. Gasilci so vejo odstranili in nato še poškodovana vozila. Kot je še navedeno na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo delavci ajdovske komunale vejo razžagali in umaknili.

Dež
Dež FOTO: Reuters

Dež bo ponehal

Popoldne bo pretežno oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 11 do 16, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Na Primorskem bo zjutraj še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 5, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do okoli 23 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno, dež bo čez dan ponehal. Na zahodu se bo popoldne delno zjasnilo. V nedeljo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji precej jasno, drugod pretežno oblačno. Pihala bo šibka burja.

Preverite vremensko napoved za vaš kraj.

Do sredine tedna sončno, a sveže

Vse do srede bo sicer povečini sončno, bo pa kar sveže, čez dan bodo najvišje temperature le okoli 15 stopinj Celzija. V sredo popoldne in v četrtek bo občasno deževalo, v petek in soboto pa bo delno jasno in suho.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.