Slovenija

Jelušičeva: Previdno glede pogodbe s Patrio

Ljubljana, 06. 09. 2010 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za obrambo očitno nima namena razveljaviti pogodbe s Patrio. Jelušičeva je namreč na poziv Zaresa, da je to treba storiti, dejala, da je treba v tem pregretem trenutku ravnati skrajno previdno.

Jelušičeva svari pred nerazumnimi potezami glede Patrie.
Jelušičeva svari pred nerazumnimi potezami glede Patrie. FOTO: Blaž Garbajs

Ministrstvo za obrambo (Mors) mora v tem pregretem trenutku ravnati skrajno previdno in ne sme potegniti nobenih nerazumnih potez, dokler nima jasne slike, je glede zahteve Zares po prekinitvi pogodbe s Patrio povedala ministrica Ljubica Jelušič. Dodaja še, da je zagata ministrstva toliko večja, ker nima dostopa do sodnih in tožilskih spisov.

Slednje po pisanju časnika Delo očitno pomeni, da ministrstvo ne namerava uveljaviti protikorupcijske klavzule in razveljaviti nakupa oklepnikov.

Ministrica je zaradi tega, ker Mors nima vpogleda v potek preiskave, ogorčena, posebej ker so imeli to možnost tuji preiskovalci. "Nihče ne ve, kdo so bili ti preiskovalci, nihče ne ve, v čigavem imenu so delali," je za časnik dejala Jelušičeva. Dodaja še, da "previdno in s pomočjo pravnih služb" spremljajo, kaj se dogaja in kakšni ukrepi jih lahko čakajo.

Ministrica je tudi zavrnila poziv Zaresa k umiku vojakov iz Afganistana.
Ministrica je tudi zavrnila poziv Zaresa k umiku vojakov iz Afganistana. FOTO: Slovenska vojska

Zavrnila je tudi zahtevo stranke Zares, naj vlada določi datum, do katerega se bo Slovenska vojska umaknila iz Afganistana.
Stranka Zares je namreč v petek napovedala, da bo na vseh nivojih začela pritiskati za prekinitev pogodbe s Patrio. V stranki namreč ocenjujejo, da je z vložitvijo obtožnih predlogov povsem jasno, da je korupcija pri tem poslu bila, zaradi česar bi pogodbo lahko brez nevarnosti prekinili.

Mors je sicer julija sodišče zaprosil za vpogled v maja vloženo zahtevo za preiskavo v zadevi Patria, ki pa mu je vpogled odreklo. Julija je nato za vpogled, tokrat v kazenski spis v zadevi Patria, zaprosil še tožilstvo, vendar je bil, kot je povedal tiskovni predstavnik Morsa Aleš Sila, tudi tukaj neuspešen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.