Črna kronika

Je vaš 'bakreni zaklad'?

Kranj/Maribor, 14. 08. 2012 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V gozdu v bližini Kranja so občani odkrili več bakrenih cevi in drugih predmetov. Ker policija do sedaj ni našla lastnika oziroma lastnikov, objavljamo fotografije najdenega 'zaklada'.

Ukradene stvari
Ukradene stvari FOTO: PU Kranj

Občani so maja v gozdu ob sprehajalni poti Rupa–Britof odkrili 'bakreni zaklad'. V gozdu so namreč našli več bakrenih cevi in drugih izdelkov.

Ukradene stvari
Ukradene stvari FOTO: PU Kranj

O tem so obvestili policiste Policijske postaje Kranj, ki pa v vsem tem času niso uspeli najti lastnike predmetov. Zato občane pozivajo, da v primeru, če prepoznajo predmete za svoje ali če vedo, čigavi so, pokličejo na telefonsko številko (04) 233-64-00 ali da se osebno oglasijo na Policijski postaji Kranj.

Ukradene stvari
Ukradene stvari FOTO: PU Kranj

Mariborski policisti beležijo več tatvin koles

Kolo zaklenite s kakovostno ključavnico, še bolje pa je, če ga priklenete k ograji.
Kolo zaklenite s kakovostno ključavnico, še bolje pa je, če ga priklenete k ograji. FOTO: Miro Majcen

Mariborski policisti pa opozarjajo, da se je v zadnjih tednih povečalo število tatvin koles. Previdnost tako ne bo odveč! Prav tako vsem lastnikom koles policisti svetujejo, da kolo, ki dlje časa ni v uporabi, hranite v zaklenjenem prostoru. Če morate kolo pustiti na prostem, naj bo prostor obljuden in dobro razsvetljen. Prav tako svoje kolo zaklenite s kakovostno ključavnico, še bolje pa je, če ga priklenete k ograji (hkrati za okvir kolesa in eno od koles). Da boste olajšali delo policistom in si povečali možnosti, da v primeru tatvine vašega kolesa le-tega morda dobite nazaj, si zapišite podatke o kolesu. Če ta nima serijske številke, jo dajte nanj vgravirati. Če vam ukradejo kolo, tatvino prijavite policiji, ob prijavi pa posredujte policistu vse podatke, ki jih bo od vas zahteval.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3