Slovenija

Je storitev, ki jo plačamo s kuponom, slabša od tiste, za katero plačamo polno ceno?

Ljubljana, 18. 05. 2015 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

53 odstotkov popusta na masažo, 63 odstotkov popusta pri montaži in centriranju pnevmatik, do 82-odstotni popust za tečaj tujega jezika ... S takšnimi in podobnimi ponudbami ponudniki kuponov spodbujajo k nakupu. A storitev ni vedno takšna, kot bi morala biti, ugotavljajo na ZPS.

Zveza potrošnikov Slovenije opaža, da so kuponi s popusti pri potrošnikih še vedno zelo priljubljeni, čeprav je ponudnikov manj kot pred petimi leti. A takšni nakupi so velikokrat nepremišljeni in lahko kupca razočarajo, zato se je treba pred nakupom dobro pozanimati o ponudbi. Na njih se namreč obrača veliko potrošnikov, ki so ob koriščenju kuponov doživeli razočaranje.

Spletni portali, ki ponujajo velike popuste, so doživeli razcvet leta 2010. Za potrošnike je bil to enostaven, hiter in privlačen nakup, predvsem zaradi velikih popustov. A potrošniki pogosto ne vedo, kako ravnati, ko s storitvijo oz. nakupom niso zadovoljni. Dogaja se namreč, da kupljenega izdelka ne dobijo, da kupona ne morejo uporabiti ali pa da je kakovost storitve slabša od oglaševane.

Večino potrošnikov v nakup prepriča zgolj nizka cena.
Večino potrošnikov v nakup prepriča zgolj nizka cena. FOTO: Thinkstock
Nakupi pogosto impulzivni

Zveza potrošnikov je po izkušnjah s kuponi povprašala več kot 500 potrošnikov in ugotovila, da skoraj polovica ne razmišlja o nakupu. K nakupu kupona jih namreč premami predvsem mamljiva cena, saj je kar 49% anketirancev dejalo, da izdelka oz. storitve niso potrebovali in nakupa niso načrtovali.

Da raven storitve ali kakovost izdelka ni takšna, kot takrat, ko plačajo redno ceno, je opazila več kot polovica potrošnikov, ki so sodelovali v anketi. Tako je denimo neka potrošnica zapisala, da je bila zelo razočarana nad kuponom za kozmetično storitev. "Obljubljena je bila enourna nega obraza, kozmetičarka pa mi je na obraz nanesla zgolj negovalno masko," je dejala.

Na ZPS poudarjajo, da ima kupec pri nakupu izdelkov ali storitev prek kuponske prodaje povsem enake pravice, kot pri drugih nakupih. "Ne glede na to, koliko je plačal za storitev, je izvajalec dolžan izpolniti dogovorjeno obveznost," poudarjajo.

Preverite, kaj kupujete

Prav tako pa na ZPS opozarjajo, da še pred nakupom natančno preverite, kaj naj bi storitev obsegala. Nekateri so tako denimo doživeli neprijetno presenečenje, ko so pri frizerski storitvi morali doplačati za umivanje ali sušenje las po barvanju, kar v ponudbi ni bilo izrecno navedeno.

Natančno se pozanimajte, kaj vse je všteto v ponudbo, za katero ste kupili kupon.
Natančno se pozanimajte, kaj vse je všteto v ponudbo, za katero ste kupili kupon. FOTO: Thinkstock

Povsem enake pravice imajo potrošniki tudi, kadar s kuponom kupijo nek izdelek in nato odkrijejo napako. Zahtevajo lahko popravilo, zamenjavo za nov izdelek, vračilo kupnine ali vračilo dela kupnine v sorazmerju z napako.

Pogosto ljudje zaradi ugodne ponudbe, ki je na voljo le kratek čas, kupijo več kuponov. A to ni najbolj pametno, če pred tem storitve niste preverili, saj se lahko zgodi, da z nakupom ne boste zadovoljni, denar pa ste že zapravili, opozarjajo na ZPS.

Izvajalec in ponudnik kuponov vam morata omogočiti, da kupon izkoristite v določenem roku

Da so ti nakupi velikokrat res nepremišljeni, kaže tudi dejstvo, da je več kot tretjina vprašanih že kdaj pozabila izkoristiti kupon. Skoraj petina pa kupona ni izkoristila, ker niso uspeli rezervirati ustreznega termina. To se je zgodilo tudi neki potrošnici, ki je zapisala: "Kljub številnim poskusom rezervacije termina nisem mogla izkoristiti kuponov za čiščenje avtomobila v obdobju njihove veljavnosti. Izvajalec storitve se je vedno znova izgovarjal, da ima že vse termine zasedene."

V takšnih primerih ni redko, da se ponudniki kuponov izogibajo odgovornosti in le to prelagajo na izvajalca, a povsem brez odgovornosti niso, pravijo na ZPS. "Po obligacijskem zakoniku je posrednik odgovoren za škodo, ki nastane eni ali drugi stranki, med katerima je posredoval," poudarjajo. Potrošnikom pa predlagajo, naj ponudnika kuponov na to opozorijo in uporabijo tudi druge možnosti, kot je denimo prijava tržni inšpekciji, sodna pot ali mediji. Tržni inšpektorat lahko podjetje sankcionira, če ugotovi, da gre za nepošteno poslovno prakso.

Če ste se prenaglili z nakupom, izdelka ni na razpolago ali storitve ni moč izkoristiti v želenem terminu, pa lahko v dveh tednih od nakupa odstopite, ponudnik skupinskih spletnih nakupov pa vam mora vrniti denar za opravljeni nakup, so na potrošniške pravice še spomnili na ZPS.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

redtraktor
19. 05. 2015 07.34
+1
Če greš s kuponom v restavracijo, bodi pripravljen, da boš jedel kot pra.sec. Pomije!
pedritsegonita
19. 05. 2015 05.01
+1
Imam dve izkušnji. Eno zelo dobro, kjer bila cena na kupon 2 uri jakuzzija in 2 uri uporabe savne za dve osebi izjemno ugodno v Harmoniji Mengeš ( redna cena je bila 130€, midva s partnerico sva koristila enako storitev za 40€ ) in ni pripomb.S uper je bilo.
pedritsegonita
19. 05. 2015 05.08
Druga izkušnja je pa pogojno dobra, saj sva ravno tako koristila kupone za vikend paket na morju v Kopru v Hotelu
Darko Vernik
18. 05. 2015 21.01
+0
en veliki nateg -sam sem kupil avto kamero pri kuponko -trgovina EPJ Zagorje ob savi mi je poslala izdelek pokvarjen -odprt -pritrjen z enim vijakom itd.za isti denar dobiš na EBAYu dva izdelka -NOVA.
gripson
18. 05. 2015 19.14
+3
Če preverite večino podjetij, ki oglašujejo na teh portalih, z orodji o poslovni sposobnosti, boste videli, da je večina teh ali tik na koncu ali pa na dobri poti do tja. S tem pa ne samo, da zbijajo konkurenčnost in cenovni, ter seveda tudi kvalitetni nivo, celo ustvarjajo vtis, da so nekatere stvari lahko dosegljive s popusti, ki jih nikjer ne moreš drugje doseči....
proofreader
18. 05. 2015 19.02
+4
Veliko podjetij, ki so na kuponkotu, kmalu propade. Stranke se ne vračajo, samo ceno si zbijajo.
kemuri
18. 05. 2015 18.45
+10
Jaz sem si denimo klimo v avtu dal čisto polno napolnit za skoraj pol ceneje.. Bolj bi na moglo krbet za akcije raznih Šparov, Petrolov, OMV...itd..ko prodajajo denimo za 20 zvezdic neko posodo, kot za pol cene, za polno ceno pa te posode sploh nikoli nio prodajali..to je kraja in pol.
gripson
18. 05. 2015 21.05
+4
Večina trgovin dela tako...sem pred časom gledal neko stvar v redni prodaji za 129€, po 14 dneh pa je bila cena 145€-10%. In seveda na veliko - akcija, ugodno....prav tako Petrol....ugodno, nalepke....potem pa preveriš na netu cene in vidiš da so najdražji celo z nalepkami...
Urska Ribnikar
18. 05. 2015 18.41
+3
Tam kjer jaz delam, teh strank ne gledamo nič drugače, dobijo točno to kar piše na internetni strani s kuponi, plačajo manjšo ceno (ki je še vedno v mejah normale). Nekateri se vračajo, nekateri ne. Edina stvar je ta, da jim rajši ponudimo termin ki ni večeren. Kvaliteta pa je enaka.
osnovna šola
18. 05. 2015 18.37
+15
Tržni inšpekciji bi prijavil NLB, ki je izdala kupone oz. obveznice, obljubljala lepe obresti, sedaj pa ni več niti obveznic niti denarja. Bizarno pa je, da se omenjena banka hvali z milijonskim dobičkom.
Mejduš
18. 05. 2015 17.53
+8
zakaj inšpektorji ne kontrolirajo banke ki kredite dajejo, mali obrtniki nimajo nobenih tepravih kreditev tisti ki so firme pokrali pa ni problema do večje vsote kreditov priti.
leichy14
18. 05. 2015 17.49
+5
Večina vas tukaj piše na pamet brez vsakega marketinškega razmišljanja. Takšen način bolj grosistične prodaje je za kupca in prodajalca win-win. Cilj prodaje stortive, produktov na "kuponski" način s popusti je zagotoviti si povečan obseg dela in prodaje, povečanja prihodkov in tudi marketinško gledano velik plus za ponudnika in kupca, seveda mora biti preračunano za vse strani da se ponudba izide. Kupec pa tudi sam preveriti, prebrati točno kakšno storitev ali produkt kupuje...jaz vidim samo plus tukaj za obe strani. Pač en vulkanizer ima običajno nevem 2 stranki na dan, se odloči da naredi ponudbo nevem storitev menjave pnevmatik ob menjavi sezone... npr 100 kuponov, ki jih moraš izkoristit v enem mesecu z predhodno najavo, po 50% cenejši ceni, in si s tem zagotovi stranke, delo prihodek , kupec pa pride do ugodnejše storitve. V večini primerov stvar odlično funkcionira, verjamem pa tudi v kakšne anomalije v kakovosti in zagotavljanju zadovoljstva vseh kupcev v čisto vseh primerih takšne prodaje, oziroma je stvar samega ponudnika da poskrbi da so vsi pogoji ok, saj si s tem lahko kvečjemu ohrani in pridobi redno stranko...Sicer tudi kadar plačujemo stortive in produkte po polni ceni brez takega načina prodaje, nismo stalno zadovoljni...tako da...stvar odločitve potrošnika.
B.O.R.G 1
18. 05. 2015 17.05
+15
Zal nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval.
jakec1575
18. 05. 2015 17.05
+36
Kolikor sem uspel preveriti na trgu, so kuponi nateg. Vsaj v Sloveniji. 90% strank se ne vrača, če spet nisi najcenejši. Slovenci ne bodo plačali kvalitete. Slovenci ne poznajo zvestobe. Slovenci se ne bodo vračali tja, kjer so zadovoljni in srečni. Slovenci bodo barantali. Pri tem se postavi vprašanje, da se nihče ne zgrozi ob nekaj 100% maržah nabavne cene pri velikih trgovcih in diskontih kot so mercator, spar, bauhaus, big bang itd. Da ne govorimo o teh portalih, ki imajo plačilni rok konkretno raztegnjen. Sam sem il kar fen teh portalov, dokler nisem videl kaj dela to poslu. Raje si privoščim kaj manjkrat in takrat direktno plačam lokalcu in mu dam se tringeld. Tako vsaj vem, da je šlo vse njemu in da je ostalo v lokalnem gospodarstvu. Dost je bilo Kitajcev. Od Kitajcev nimamo nič. Razen recesije. Kitajksa danes s svojim (našim) bogastvom izsiljuje cel svet. Američani pa s Petrodolarjem. Če hočete pomagati slovenskemu gospodarstvu spodbujajte izvoznike in trošite pri lokalnih trgovinah in ljudeh, ki so vam prijetni. Kuponi ne razvijajo konkurence. KUponi uničujejo malo gospodarstvo.
minimalisch
18. 05. 2015 17.09
+4
Male?ka
18. 05. 2015 16.47
+2
Za menjavo pnevmatik (alu platišča) sem letos preko kuponka plačala 15 evrov, prejšnja leta pa med 32 in 36 evrov. Storitev nič slabše opravljena, razlika v ceni pa več kot očitna.
CastrumFF
18. 05. 2015 16.51
+8
Marsikje (govorim za Lj,drugod ne vem) stane zamenjava gum med 12 in 14 Evri. Redna cena..
minimalisch
18. 05. 2015 16.56
+6
so branže kjer se ne da lih mutit, kot so menjava gum, striženje las, vstopnica za koncert itd...imaš pa variante ko ti nafilajo klimo v avtu do polovice itd..
tantadruj1
18. 05. 2015 16.41
-1
KUPONI SO PAČ REKLAMA. nič drugega. isto bi porabili če bi vam letake v kaselc metali, z manj učinka... ali kaj podobnega. tako da.. reklama pač... s tem da še kaj zaslužijo. ne gredo v minus ne se bat. MENI SO OK. ful OK.
extradeluxe
18. 05. 2015 16.35
+4
tu v ameriki dobis na kupone isto storitev, pa nic te ne gledajo postrani. pa termin recimo dobis takoj brez problema, te narocijo enakovredno dokler je prosto.
Mejduš
18. 05. 2015 16.31
+2
Država naj pri sebi počisti in bo dovol denarja pri jnih miljončki spuhtijo.
CastrumFF
18. 05. 2015 16.23
+5
Ti kuponi so samo e nat..eg! Ko se predstavis s njimi ,najprej te pogledajo kot da si en klos..ar..in ne samo to...tudi storitev dobis zelo sbalo,dalec od kaksne kvalitete. Zato moras PREJ povedat da imas te kupone!
tantadruj1
18. 05. 2015 16.38
+4
meni je pa ful ok, da me postriže za 15€ namesto za 25 in več. isto me postriže, ker me mora, kot rečem jaz in kako me gleda me prav nič ne zanima, saj so jih sami izdali, kot reklamo tako da....
minimalisch
18. 05. 2015 16.52
+5
tantadruj1 ne vem kam se hodiš strižt, če te postriže za 25 eur moško stiženje ok, če si ženska razumem sam pri nas je povsod moško striženje 10eur, se prav se splača za 10 eur po redni ceni kaj šele tistemu za 15eur..
mvlm1
19. 05. 2015 09.06
Mene pa redna cena ženskega striženja s fen frizuro stane 15 EUR !
minimalisch
18. 05. 2015 16.00
+16
v glavnem teli portali so smrt za firme na dolgi rok...folk išče čim nižje cene in temu tudi taka storitev, ni za brezveze polna cena, ker so poleg zaslužka notri všteti še stroški...ok razumem 10% popusta do 20%..logično ne more firma preživet +50% popusta s tem, da ti od prodaje še portal 25% pobere...ne more firma vlagat v razvoj ponudbe pa, da se na glavo postaviš, tudi vsaka branža ima določeno kapaciteto koliko lahko opravi kvalitetnih storitev se pravi za tako majhen denar mora opraviti več storitev, ki so posledično manj kakovostne...upam, da pocrkajo teli portali (mešalci megle) od kar sem začel jih je bilo okoli 5 taisti, ki so danes glavni, v roku enega sem jih naštel dodatnih 40, bogve koliko jih je danes po 2 letih od kar sem zaprl...
CastrumFF
18. 05. 2015 16.25
+14
To za firme ki se v te stvari spouscajo SPLOH NI DOBRO! Stranke so muhe enodnevnice. Kupijo tisti kupon in se ne nikoli vec vrnejo v tisto trgovino. Gredo v drugo ki ima takrat kaksen kupon.
tantadruj1
18. 05. 2015 16.39
-5
včasih pa nima nobena nobenega kupona, pa vsaj veš da še druga obstaja itd itd.. tudi s kuponom se zasluži. to je reklama.
CastrumFF
18. 05. 2015 16.52
+1
Ti delas za koga od tstih firm s kuponi. To je ze jasno. T
TSTU
18. 05. 2015 15.48
+1
Jaz zivim na kupone lahko recem. Ker če je taka cena lahko za njo nekaj dobim in ker preprosto nimam. in ja, storitve so v 90% slabse lahko recem. Ocenjujejo te ali si normalno ali prek kuponov in s tem zacrtajo kot Zide. poleg tega se zavestno podajo v kupone pa pri tem nam v 50% primerih ponudnik jamra o tem, kako malo dobijo ven, namesto da bi bili tiho, prijazni pa bi se kdaj prisla za polno ceno
minimalisch
18. 05. 2015 17.13
+10
ne bi prišla po redni ceni verjemi, prvo kar bi vprašala je kdaj boste imeli pa spet kakšno ponudbo...se pravi je bila storitev dobro opravljena..se mi je dogajalo skoraj pri vsaki stranki, redka se je vrnila, ko nisem imel v akciji kuponov....sem imel pa tudi kako stranko, ki mi je dala več napitnine kot je bila sama masaža prek kupona..
scar_face
18. 05. 2015 15.45
+18
Sem šel zdaj na kuponko pogledat malo te zadeve. Že pri prvem oglasu sem opazil, da gre za zavajanje potrošnika. Za spuščanje po zipline v bovcu piše, da je cena 39,90 eur, znižano z 79.90 eur (torej 50% popust). Potem pa grem pogledat na njihovo spletno stran in piše, da je redna cena 55 eur. Torej, nikakor ne gre za 50% popust. Kdo je tu nor?
minimalisch
18. 05. 2015 15.53
+10
to je zavajanje in bi se po moral ravnat po ceniku z rednimi cenami..
scar_face
18. 05. 2015 16.00
+19
Zadevo sem že posredoval na tržni inšpektorat.
Gouu
18. 05. 2015 17.12
c00kies
18. 05. 2015 17.24
+5
minimalisch
18. 05. 2015 17.27
+2
se prav juha,solata in glavna jed za 25eur??..ok ane..
scar_face
18. 05. 2015 17.41
+2
V kolikor je redna cena kosila 25 EUR, potem ok. Nekako pa dvomim, da to drži, ker si povprečen gostinec ne more privoščiti take akcije, saj bi potem moral ceno spustiti za polovico (ne pozabi, da je cena kupona 40 EUR, v tej ceni pa je že všteto kosilo) in obdržati isto ponudbo hrane. Kakorkoli že, s tem se bodo ukvarjali tisti, ki bodo to preverili, tj. če sploh bodo preverili, glede na to, da pri nas vse traja v nedogled.
Gouu
19. 05. 2015 08.17
+3
Zipline 55€+kosilo+vožnja z jeepom. Sem mislila,da boš že po prejšnjem komentarju šel bolj natančno prebrati ponudbo :)