Slovenija

Erjavec ne bo zamrznil posla

Ljubljana, 05. 09. 2008 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
M.R/N.Š.K./J.B./B.S./V.L./STA
Komentarji
1401

Minister Erjavec je sklenil, da glede na pismo, ki ga je prejel iz Patrie, ni pogojev za zamrznitev poslov. Predstavniki Patrie v pismu zavračajo izplačevanje podkupnin.

Erjavec se je odločil, da ne bo zamrznil posla.
Erjavec se je odločil, da ne bo zamrznil posla. FOTO: POP TV
Iz kolegija predsednika državnega zbora so sporočili, da bo izredna seja o poslu z oklepniki in o očitkih o domnevnih sumih korupcije ob izvedbi 9. septembra ob 12. uri.

Minister za obrambo Karl Erjavec, ki je včeraj v oddaji Slovenija odloča napovedal zamrznitev poslov s Patrio, če s Finske v 24 urah ne bo pojasnila glede spornih dokumentov, je danes povedal, da glede na pismo, ki ga je prejel iz podjetja Patria, ni nobenih pogojev za zamrznitev pogodbe ali za uveljavitev protikorupcijske klavzule. Odgovor s strani Patrie je prejel pravočasno, v odgovoru pa predstavniki Patrie po besedah Erjavca izjavljajo, da nihče od zaposlenih v Patrii ni nikoli izplačal nobene podkupnine ne slovenskim organom ne vladnim uradnikom. Glede obtožb, navedenih v televizijski oddaji Resnica o Patrii, pa Patria po besedah ministra izjavlja, da znotraj podjetja "ni bila najdena nobena dokumentacija z domnevno sporno vsebino, ki bi vsebovala identitete slovenskih vladnih uradnikov". Vse zadevne pogodbe, ki jih ima Patria, pa, kot je povedal Erjavec, vključujejo tudi ustrezno protikorupcijsko klavzulo.

Kot je še povedal, mu direktor Patrie v pismu tudi najavlja, da mu je pripravljen osebno predstaviti navedbe iz pisma. "Povabil ga bom, da v naslednjem tednu pride v Slovenijo in takrat bomo imeli tudi novinarsko konferenco, kjer bo direktor lahko iz prve roke pojasnil vse, kar pojasnjuje v tem pismu," je dejal.

Na novinarsko vprašanje, zakaj minister sprašuje Patrio in ne finskih preiskovalcev, je Erjavec odvrnil, da se kot minister ne more vtikati v delo preiskovalnih organov, "ker bi se to lahko štelo, da želim vplivati". Pojasnil je še, da je Obveščevalno varnostna služba (OVS) ministrstva za obrambo postopek spremljala ves čas. Kljub temu, da so v službi opravili še posebno preiskavo, pa po njegovih besedah OVS ni ugotovila, da bi kateri koli uradnik ali funkcionar z ministrstva počel karkoli nezakonitega.

Brezigarjeva: Dajte nam dokaze

Sinočnje soočenje na POP TV je bilo v celoti namenjeno aferi Patria.
Sinočnje soočenje na POP TV je bilo v celoti namenjeno aferi Patria. FOTO: Dare Čekeliš


Poslanska skupina Lipa pred torkovo izredno sejo predsednika DZ Franceta Cukjatija poziva, naj poslancem za sejo zagotovi dodatna gradiva, med drugim osnutek poročila t.i. Cviklove komisije in izvedenska mnenja, poleg tega pa naj nastop premierja Janeza Janše na seji omeji na deset minut. Zahtevajo tudi sklic odbora za notranjo politiko.

Da tožilci in policisti zadevo preiskujejo, a medtem čakajo na papirje ter konkretne informacije s Finske, je danes zatrdila tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar. Zato je danes prvemu finskemu tožilcu poslala poziv, da zadeve razčistijo, hkrati pa v pismu tudi protestira, ker finsko tožilstvo v predkazenskem postopku posreduje podatke medijem.

Od finskih kolegov pričakuje spoštovanje in medsebojno priznavanje pristojnosti. Zatrjuje pa, da slovenski preiskovalni organi od podpisa skupne preiskovalne skupine sodelujejo s finskimi kriminalisti in so naredili vse potrebno, vseeno pa še zdaj nima informacij, ki bi potrdile sum prejemanja podkupnin katere koli konkretne osebe v Sloveniji. "Kakor hitro bodo finski preiskovalci povedali, koga želijo v Sloveniji, da zaslišimo kot osumljenca, in za to ponudili podlago, ki je potrebna po našem zakonu, bo to tudi opravljeno," je dejala.

"To, da slovensko tožilstvo in kriminalisti na zadevi Patria ne delajo nič, preprosto ni res," je dejala Brezigarjeva. "V Sloveniji se izvaja preiskava in Slovenija je pripravljena na sodelovanje," je poudarila. Tožilci, sporoča Brezigarjeva, so že pred objavo razvpite oddaje na Finskem z več ljudmi opravili razgovore, takoj po četrtkovem pogovoru Walterja Wolfa s kriminalisti pa so informacije prevedli in poslali Fincem.

O tem, zakaj niso prijeli Walterja Wolfa, ki ga iščejo Finci, je generalna državna tožilka odgovorila, da če bi Finci izdali evropski nalog za predajo in prijetje, bi bil ta človek tudi aretiran. Kot dodaja, tega niso izdali.

Mate: Transakcija v Sloveniji ni bila opravljena

Notranji minister Dragutin Mate je na današnji novinarski konferenci dejal, da slovenski kriminalisti nimajo nobenega materialnega dokaza, da bi v Sloveniji v povezavi z zadevo Patria kdo prejemal podkupnino. "Transakcija v Slovenijo ni bila opravljena," je zatrdil.

Kot je pojasnil Mate, se je v četrtek odločil, da uvede izredni nadzor nad delom policije pri preiskovanju suma kaznivih dejanj, povezanih s Patrio. Osnovni podatki iz poročila po besedah ministra kažejo, da je slovenska policija izvajala vse zahtevane ukrepe in še nekaj dodatnih.

Minister je povedal, da je februarja 2007 v poročilu avstrijskega in finskega Interpola o transakcijah med kanadskim in avstrijskim državljanom šlo za rutinsko obvestilo, ki so ga dobile tudi nekatere druge države. Kot je dejal, je slovenska policija na ta dopis morda odgovorila nekoliko kasneje, kot bi pričakovali, vendar zaradi tega, gledano s kriminalističnega vidika, po prepričanju ministra ni prišlo do nobene škode. Policija je v odgovoru sporočila, da ne razpolaga s podatki, ki bi lahko pomagali tujima policijama, ker transakcija ni bila izvedena na slovenskem ozemlju, je pojasnil.

Takoj, ko je slovenska policija izvedela, da sta na Finskem priprti dve osebi, je po trditvah Mateja stopila v stik s finsko policijo in jo prosila za posredovanje vseh podatkov v zvezi s prijetjem teh oseb in s potencialnim sumom, da so v to vpleteni tudi slovenski državljani.

Kot je povedal, je konec maja policija prejela dokumente finske policije o sumu podkupovanja slovenskih uradnikov, v katerem pa niso bila navedena konkretna imena o osumljencih iz Slovenije.

Ker je bil kot tisti, ki naj bi finski policiji posredoval podatke v zvezi s tem, omenjen predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos, pa je policija še isti dan komisijo prosila za dokumentacijo, nato pa jo tudi zasegla.

Posebna delovna skupina

Kot je nadaljeval minister, je v začetku junija prišlo do neposrednega stika z vodjo preiskave na Finskem, 16. junija pa je bil ustanovljen tudi skupni preiskovalni organ. Policisti so poleg tega imeli informativne sestanke s finskimi kriminalisti, in sicer 22. julija in 1. avgusta, je povedal.

Brezigarjeva: Tožilci in policisti zadevo preiskujejo.
Brezigarjeva: Tožilci in policisti zadevo preiskujejo. FOTO: Dare Čekeliš


Policija je po Matejevo 8. avgusta ustanovila še posebno delovno skupino, ki jo je usmerjalo višje državno tožilstvo in se je ukvarjala izključno s tem primerom.

Poleg tega so po njegovih besedah zbirali podatke o ovadbah, ki jih je vložila Sistemska tehnika in preučili dokumentacijo, ki jo je posredovala Obveščevalno varnostna služba ministrstva za obrambo. Do 22. avgusta je bilo opravljenih osem razgovorov z osebami, ki bi lahko dale koristne informacije za nadaljnjo obravnavo, je pojasnil.

Izpostavil je, da so 17. avgusta finski preiskovalci po navadni elektronski pošti — kar se Mateju zdi nenavadno — poslali seznam 26 oseb, s katerimi naj bi bilo potrebno opraviti zaslišanje, "vendar brez kakršne koli navedbe osnovnih podatkov, česa je katera oseba osumljena, ali so te osebe osumljene kaznivega dejanja, ali so priče v teh zadevah", je zatrdil minister.

Od finske policije je vrhovno državno tožilstvo, ki je prav tako dobilo to elektronsko pošto, zato zahtevalo pojasnilo in ob tem pojasnilo, kakšna je po slovenski zakonodaji razlika med osumljencem in pričo ter kakšne so pristojnosti policije in tožilstva, je dejal Mate. Kot je zatrdil, na ta dopis finska policija še ni odgovorila.

Zapleti z diplomatsko noto

Odnose med državama pa je ohladila diplomatska nota, ki jo je zunanji minister Dimitrij Rupel v četrtek predal finskemu veleposlaništvu v Sloveniji. Povod je bila ponedeljkova oddaja o Patrii na finski javni televiziji. Rupel pa je danes Finski poslal še eno diplomatsko noto. Gre za politični problem, je poudaril.

"Finska bo dobila še eno noto, v kateri bomo zahtevali, da se v najkrajšem času, v nekaj urah, stvari dokažejo," je danes v Avignonu poudaril Rupel po pogovoru s finskim kolegom Alexandrom Stubbom o aferi Patria. "To je politični problem," je poudaril Rupel.

"Danes beremo v časnikih, da se oglašajo tudi državni uradniki iz Finske, tako to sedaj ni več vprašanje svobode izražanja, ampak dejansko politični problem, kot bi šlo za to, da bi finski uradniki, finski ljudje odločali o izidu volitev na Slovenskem," meni Rupel.

Finski zunanji minister Alexander Stubb je danes v Avignonu za finske medije povedal, da je finsko veleposlaništvo v Sloveniji dobilo drugo slovensko noto, a je ne more komentirati, ker je bila poslana v slovenščini. "Ne morem kaj dosti povedati o tem. Odgovorili bomo po običajnem postopku, kar pomeni, da najverjetneje ne med vikendom," je dejal.

Dimitrij Rupel: Gre za politični problem!
Dimitrij Rupel: Gre za politični problem! FOTO: Kanal A

Slovensko zunanje ministrstvo je finskemu veleposlaništvu izročilo odgovor na noto, ki jo je od Finske prejelo danes. V odgovoru je ponovilo pričakovanje, da bo finska vlada "znotraj svojih pristojnosti storila vse potrebne korake, da se čimprej, v nekaj dnevih, razkrijejo dejstva o domnevni korupciji v primeru nakupa oklepnikov Patria".

Glede na resnost obtožb v oddaji finske nacionalne televizije YLE s 1. septembra o tem nakupu je ministrstvo v današnji noti še izrazilo pričakovanje, da bodo rezultati preiskave predstavljeni tudi slovenski javnosti pred parlamentarnimi volitvami 21. septembra.

Kot so še sporočili z MZZ, so v odgovoru na finsko noto zapisali, da so že v prejšnji noti izrecno poudarili pomen načel svobode izražanja in neodvisnosti medijev. Prav tako je nesporno, da je televizija YLE sama odgovorna za predvajane programe.

Odzivi na Ruplovo potezo

Na njegovo potezo se je odzval nekdanji zunanji minister in diplomat Ivo Vajgl. "Najbolj sporno v tej noti je tisto, kar je mogoče brati kot grožnjo članici EU, da bo zaradi neke televizijske oddaje ogrožena stopnja dobrih odnosov in odnosi med dvema državama. To je seveda nezaslišana grožnja," poudarja Vajgl. Ministrstvo je tudi pozval, naj umakne diplomatsko noto, s katero po njegovih besedah sramoti svojo državo.

Tudi strokovnjak za mednarodne odnose Milan Brglez je diplomatsko noto označil za nepotrebno grožnjo Finski, neobičajna poteza je po njegovem mnenju tudi napovedana tožba. Kot pravi, je tisto, kar je v noti, neke vrste grožnja Finski, če ne bo sodelovala. Vlada lahko televizijo toži zgolj v imenu Republike Slovenije, poudarja Brglez in dodaja, da takšna tožba ni običajna, še posebej, če bi država pred finskim sodiščem tožila njihovo televizijo.

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je glede note zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu zastavil vprašanje, ali zanj določbe zakona o zunanjih zadevah ne veljajo. Pred časom je namreč slednji dejal, da morajo diplomati skrbno varovati vse dokumente in v nobenem primeru objavljati svojega zaupnega dela.

Sum je, suma ni
Milan Brglez: "Nota je neke vrste grožnja Finski, če ne bo sodelovala."
Milan Brglez: "Nota je neke vrste grožnja Finski, če ne bo sodelovala." FOTO: POP TV

Glavni finski preiskovalec v zadevi Patria-Slovenija Kaj Erik Björquist je za Dnevnik povedal, da vedo, da je denar šel v Avstrijo. "Sumimo, da je bil od tam del predan uradnim osebam v Sloveniji.“ Zagotovil je tudi, da so se vse njihove aktivnosti začele na podlagi informacij organov v Avstriji, domneve o povezavi s slovensko opozicijo ali Patriino konkurenco pa je zanikal. "Predkazenski postopek na Finskem nima ničesar opraviti z mediji ali politiko.“

Wolfgan Riedl in Walter Wolf, ki ju sumijo kaznivih dejanj pri poslih Patrie v Sloveniji, sta po njegovih besedah zdaj na Finskem uradno aretirana v odsotnosti. Z drugim naj bi kriminalisti že opravili informativni razgovor. Tudi sicer natančno vedo, koga v Sloveniji bi radi zaslišali. "Zaenkrat še preučujemo slovensko zakonodajo o predkazenskem postopku, da vidimo, kakšne možnosti imamo, in da si še sami ustvarimo mnenje,“ je povedal Björquist, ki o imenih ni želel govoriti. Za Delo pa je še izrazil začudenje, da slovenska policija ob Interpolovem obvestilu lanskega januarja ni bolj resno krenila v preiskavo.

Janša: Finski premier mi je zatrdil, da suma ni

"Finski premier mi je zatrdil, da po njegovem preverjanju tamkajšnji organi ne preiskujejo nikakršnega suma proti kateremukoli članu slovenske vlade ali kakemu drugemu slovenskemu državljanu," je danes dejal premier Janez Janša. Kar se tiče suma glede njegove vpletenosti, je povedal, da se je s pristojnimi, ki vodijo preiskavo v Sloveniji, pogovarjal zgolj o obtožbi v oddaji. "Na moje vprašanje, ali se v preiskavi karkoli nanaša na navedbe v tej oddaji, je bil njihov odgovor nikalen, saj bi se sicer pri meni že zdavnaj oglasili," je še dejal. Finski premier se na Janševe navedbe še ni odzval. Janša je izpostavil tudi dejstvo, da je finsko državno podjetje, kjer naj bi se dokazi o podkupovanju in njegovi vpletenosti nahajali, to trditev zanikalo.

Premier Janša pravi, da ni osumljen noben Slovenec.
Premier Janša pravi, da ni osumljen noben Slovenec. FOTO: Dare Čekeliš


Nota je nek instrument, ki ga demokratične države ne uporabljajo več. To se je uporabljalo v času Varšavskega pakta. Nekdanji zunanji minister Ivo Vajgl

Glede tožb proti finski javni televiziji in avtorju oddaje je povedal, da se tožbe še pripravljajo, o tem, kdo jih bo financiral, pa je odvrnil, da bo v vsakem primeru tožbo in odškodnino plačal tisti, ki je sejal neosnovane in nedokazljive obtožbe. Pri tem je omenil novinarja, ki je pripravil sporno oddajo, ter namignil, da "ga je po Sloveniji vodil novinar Blaž Zgaga, znan kot prvopodpisani na lanski novinarski peticiji“.


MORS: Nismo delali kopij

Ministrstvo za obrambo se je sicer odzvalo na očitke podjetja Viator & Vektor ter Sistemske tehnike, da naj bi to posredovalo ponudbeno dokumentacijo za nakup oklepnikov konkurenčnemu podjetju. Pojasnili so, da sta bili zaupni ponudbi Rotisa in Sistemske tehnike odprti hkrati in v navzočnosti predstavnikov obeh ponudnikov. Od takrat naj bi bila izvoda varno shranjena na ministrstvu. Edina kopija obeh ponudb je bila narejena na zahtevo preiskovalne komisije Državnega zbora Republike Slovenije in njenega predsednika Milana M. Cvikla ter posredovana v državni zbor lanskega oktobra, so še zapisali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1401)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor.zemljic1@telemach.net
08. 09. 2008 13.38
Kaj nam bodo patrijini oklepniki,ko vsi skupaj enemu \"VLA-DNEMU-BULDOŽERJU\" ne segajo niti do kolen.
Buena Vita
07. 09. 2008 17.58
hja primorec vse koloboracije spremljamo,,že vsa leta kaka polena so letela sem ter tja tudi ne pozabimo kako in kam je šlo lastninjenje vemo vsi,pa za boga,sej nismo mongoloidi, ne mi pa govort da je za vse kriv janša vedno to poslušamo,vedno od taistih akterjev-če bi slišala da je te stvari povedal gospod Božič z LUCIJE,VERJEMI DA BI BILA PRVA DA SE GA KRIŽA KER SO PA VEDNO ISTI,KI IMAJO PREVEČ LEPLJENE PRSTE,PA ME NIHČE NE PRISILI DA VERJAMEM NITI ,NITI DA DVOMIM IN OPROST PRIMOREC JEST SEM PODPISANA TAKO Z IMENOM KOT Z PRIIMKOM, NE DOVOLIM SI OBLAKOV,NE DVOMOV,KER SEM DOVOLJ STRA-DOVOLJ VELIKA,NIMAM POTREBE SKRIVANJA,TO KAR POVEM DOKAŽEM,ZA BESEDO STOJIM POZDRAVLJEN Z KOPRA
exim@t-2.net
07. 09. 2008 10.24
Takole nagci: popularnost SDS med volivci je vse večja-navadite se na to. Veča se kljub vašim lažem, sprijenosti in barabinstvu. TRovariši, nismo več budale, smo Slovenci. Bilo bi nas lahko več, če ne bi bilo povojnih pobojev! Če ne bi bilo OZNE in še sedaj njenih mladičev!
osenarnina4ever
07. 09. 2008 00.14
vsi so isti!!
User300173
06. 09. 2008 22.34
Pozdravleni! G. Brezigar, mi lahko od orožarskih \"afer\" in ropanja bank po letu 1991 poveste katero ste rešili? Hvalospev je lepa reč, s katero naj ne bi država ne imela materialnih koristi. Žal opažam, da to ni tako. Postojna, letališče Maribor, morska meja z Hrvati, sklenjene kupčije z orožjem itd. Državljani nismo naivni do te mere, da Vam vse verjamemo. Nimamo pa vzvoda, da lažnjivce odstranimo z oblasti. To je demokracija. Oblast je slast. LP Milan Božič, Lucija! P.S. Jaz se podpišem z polnim imenom.
User300173
06. 09. 2008 21.11
Pozdravljeni1 Časopisna hiša "Večer" ima dokaj hitro obveščenost, vsaj kar se vojske tiče. To ni od včeraj. Niso pa dosledni kot novinarska hiša. "Zbežala" jim je Postojna, Mariborasko letališče itd. Če želijo biti objektivni, naj to tudi bodo. Mene osebno ni potrebno tožiti v imenu razžalitve dobrega imena, lahko pa povpršam in ocenjujem pisanje v tem časniku. Tu pa se lahko kaj zalomi. Dokler so pripadniki naše vojske pripravljeni dajati izjave mimo svojih nadrejenih, bo to čisto navadna "kalabocija".* Te dizenformacije si jih je tudi sama vojske zaslužila. V veliki meri sami podajo obvestila, ki niso podpisana. LP Milan Božič!
dr.psiho
06. 09. 2008 20.41
JA JA ŠE BREZIGARJEVI NE VERJAMEJO-VERJAMEMO. PO MOJEM JE TO EN VELIK KLAN....!"
dr.psiho
06. 09. 2008 20.34
sAMO NAJ ODSTOPI ERJAVEC...... ALI SMEDŽI.......PROSIM....
dr.psiho
06. 09. 2008 20.32
PO MOJEM GRE TO TAKO V KOLIKOR USTAVIŠ -ZAMRZNEŠ POSEL MORAŠ VRNITI KAR JE ŠENKANO ALI PA DOKLER NE SPELJEŠ POSLA NI ŠENKANEGA
buzicuzi
06. 09. 2008 15.58
starasablja "Finci so počakali,da SLO zaključi predsedovanje EU." BEDAK !
Tonček Balonček
06. 09. 2008 14.44
Erjavec je car, nujno mora po zaklučku posla postati pravosodni minister, brez DESUS-a si sploh ne predstavljam nove vlade, gre za srčiko, ki jo rojeva slovenska politična scena! Za napredek, upokojenvce, naj živijo DESUS, NSi (vsaj dva) in SD! Bravo, Jelinčiču kličemo na zdravje, dokler ga ne zaprejo, naj odloča!!!
starasablja
06. 09. 2008 13.29
Raje sem pošten komunist kot pa skorumpiran demokrat lažlive demokracije. Ja, a WW in Cekuta nista Slovenca? Mislim, da se je od tu naprej denar delil pod roko. In zdaj so se zbudili in zavpili ožji ministri, policija in tožilstvo, no tudi DZ z koalicijo. Finci so počakali,da SLO zaključi predsedovanje EU.
m_tito
06. 09. 2008 13.24
Če bi zamrznili posel s PATRIO, bi morali podkupnine vrniti. A ni to normalno?
Prvo Borec
06. 09. 2008 11.14
logistik18 ne se bat, mapak se je po oddaji grizel v "žnable !!! LOL Javni nastop in tako izjaviti, je bil čisti efekt, ker lahko priznamo, da je Kresalova dobro bitje za polnočne sanje LOL
logistik18
06. 09. 2008 11.03
djmo erjavec pakaži jim da imaš jajca, you can do it, btw model je pa kresalovo čis zapecu, znaš dobr brcat pod pasom, ufff, nasty xD
killi-123@hotmail.com
06. 09. 2008 11.01
PB,živjo, ravno v tem je poanta, da se iz izjave v izjavo demantirajo.Sicer bi lahko JJ pojasnil, kako to ,da v tej aferi sodelujejo isti akterji,kot pri poslu z Egiptom 95 leta. Takrat je JJ zahteval preiskavo zoper W.Wolfa,Cekute in Dragana Bavčarja. Zgolj slučaj?
Prvo Borec
06. 09. 2008 10.59
Gviso če zavaja javnost Janez Janše ,prenehaj Ti nas !! LOL ""Vprašanja novinarja Dela, ali je videla dokument, ki naj bi vseboval črko J, Pihlajamäkijeva ni komentirala. Glede kriminalistične preiskave je direktorica prvega programa finske televizije mnenja, da bo ta kmalu končana, sama pa je prepričana, "da bodo vsi relevatni dokumenti javno objavljeni". Na vprašanje, ali bo med temi dokumenti tudi tisti, ki vsebuje črko J, pa je odgovorila: "Mislim da." Ob tem spominja, da ne finska vlada ne finska policija niti Patria niso zanikali informacij, objavljenih v televizijski oddaji."" Upam, da razumeš slovensko, ali si tak kot Andrej ??
ivan.vindis@gmail.com
06. 09. 2008 10.50
Dajte no. V demokratičnih državah je kristalno jasno, da je odgovoren predsednik vlade. Drugače pa je v vladi čista diktatura in ministri ne upajo pisniti ali karkoli storiti na svojo roko ali s svojo pametjo :), če to ne verificira in validira JJ. Torej okrog patrie se je vse dogajalo pod direktno taktirko JJ.
Prvo Borec
06. 09. 2008 10.46
killi-123 dobro jutro Zadnji stavek je lahko dvoumen !! Kdo nosi odgovornost ?? Janša ali Erjavec ?? Ampak Janša odgovarja za svoje sodelavce !! Iz ene laži , padajo v drugo laž !! Ali se niso do konca nič domenili !! Kahli je s to izjavo, demantiral Janšo !!
Prvo Borec
06. 09. 2008 10.43
mans ali nisi opazil, da ravno sedaj vidimo na TV imena, ko so tiskovne konference, da se pojavljajo priimki, ki so identični političnim. Predalič je brat od bivše žene MJJJ. Predalič ima zaposleno VSO družino v politiki !!