Slovenija
Oglas

Jaslice v Postojnski jami

Ljubljana, 19. 12. 2011 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalka šova Slovenija ima talent Julija Kramar bo obiskovalce jaslic božala z angelskim glasom v skladbi Ave Maria, finalist Peter Vode pa bo Gruberjevo »Sveto noč« izvajal na kitaro.

jaslice
jaslice FOTO:
jaslice
jaslice FOTO:
Prva in največja slovenska živa postavitev svetopisemskih prizorov božjega rojstva v najlepših prostorih kraškega podzemlja praznuje 22 let. Svetopisemska zgodba o božjem rojstvu je v Postojnski jami nanizana v najlepših kapniških prostorih. Obiskovalci si bodo prizore jaslic lahko ogledali spotoma, ob sproščenem sprehodu skozi postojnsko podzemlje. K prazničnemu vzdušju na izviren način prispevajo nastopajoči pevski zbori iz vse Slovenije in zamejstva. Jaslice bo spremljal božični sejem ter veselo rajanje na ploščadi pred vhodom v Postojnsko jamo.

Zaključek živih jaslic v Postojnski jami bo 6. januarja 2012, na praznik svetih treh kraljev. Poleg glasov nastopajočih gostov bo Postojnsko jamo preplavilo ubrano petje Otroškega filharmoničnega pevskega zbora iz Prage, Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija in Deškega pevskega zbora Bonifantes, ki prihaja iz Češke in slovi po vrhunskem zborovskem petju.

jaslice
jaslice FOTO:
Letošnje jaslice v Postojnski jami bodo med božično-novoletnimi prazniki uprizorili že 22. leto zapored. Ideja za prireditev, ki je do danes postala vseslovenska in se je razvila tudi v čarobno popestritev ogleda podzemne lepotice tujim gostom, je v davnih začetkih nastala predvsem slučajno. Skozi leta in mnoge predstave se je izkazalo, da so biblični prizori, ki so postavljeni skozi celotni klasični obisk Postojnske jame, obiskovalcem bolj blizu in tako si bodo tudi letošnjo, že 22. predstavo jaslic lahko ogledali spotoma, ob sproščenem sprehodu skozi postojnsko podzemlje. Svetlobno dovršena in glasbeno dodelana predstava bo letos dosegla nove razsežnosti, saj bodo ob prizorih svetopisemske zgodbe sodelovali posebni glasbeni gosti. Mogočnost prizorov bodo namreč s svojimi čudežnimi glasovi obogatili vrhunski glasbeni talenti Julija Kramar in Peter Vode. Praznično vzdušje bodo dopolnili mnogi pevski zbori iz Slovenije in zamejstva ter največja podzemna novoletna jelka na svetu, ki bo ponosno krasila Koncertno dvorano, od koder bodo vodniki pospremili obiskovalce na površje, kjer se bo na ploščadi pred vhodom v Postojnsko jamo božično rajanje nadaljevalo. Jaslice bodo spremljali božični sejem, petje ter bogata in mamljiva gostinska ponudba. Zadišalo bo po slastnih palačinkah, vročem kostanju in kuhanem vinu. Med mnogimi drevesci in stojnicami, ki bodo krasila ploščad in skrbela za božično-novoletno vzdušje, se bo gotovo našla tudi kakšna sveža ideja za obdaritev najbližjih. Pred Postojnsko jamo bo torej tudi v letošnjem prazničnem času poskrbljeno za dobro voljo, zabavo in prijetno vzdušje, zato se vsi skupaj dobimo tam!

jaslice
jaslice FOTO:

Preživite prijeten praznični dan in si oglejte še jaslice na Predjamskem gradu, ki je od Postojnske jame oddaljen le 10 minut vožnje. Za vas so pripravili božične paketne popuste.

25., 26., 29. in 30. december 2011; 1., 2. in 6. januar 2012
ob 14.00, 15.00 in 16.00
Vstopnina: 17 EUR odrasli, 9 EUR otroci
Priporočamo rezervacijo:
Postojnska jama, d. d., Jamska cesta 30, 6230 Postojna
T: 05 / 7000 100, F: 05/7000 130
sales.dpt@postojnska-jama.si; www.postojnska-jama.si
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
20. 12. 2011 20.38
+0
za manj dnarja v mojstrani na jaslicah v ledu, precej več muske ;) kdor si jih je že ogledal, ve kaj govorim ;)