Slovenija

Janša: Vrsta pravnih dilem

Ljubljana, 21. 02. 2008 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Premier Janša je odgovoril na poziv računskega sodišča za razrešitev okoljskega ministra Podobnika.

Janša je računskemu sodišču predlagal, da preuči mnenje vladne službe za zakonodajo.
Janša je računskemu sodišču predlagal, da preuči mnenje vladne službe za zakonodajo. FOTO: POP TV

Predsednik vlade Janez Janša je danes odgovoril na poziv računskega sodišča za začetek postopka za razrešitev okoljskega ministra Janeza Podobnika. Računskemu sodišču je predlagal, da preuči mnenje vladne službe za zakonodajo, ki ugotavlja, da je poziv sodišča odprl vrsto pravnih dilem in vprašanj, ki jih je treba odpraviti.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade povedal njen tiskovni predstavnik Valentin Hajdinjak, je premier Janša na poziv računskega sodišča odgovoril v predvidenem, 15-dnevnem roku. Ta se sicer izteče opolnoči.

Janša tako pred kakršnokoli odločitvijo želi od računskega sodišča mnenje o tem, kakšen je pogled sodišča na mnenje vladne zakonodajne službe. "Ne želimo, da v zvezi s tem pade senca dvoma," je zatrdil Hajdinjak. Na računskem sodišču so za 24ur. com dejali, da bodo odgovor s strani vlade komentirali, ko ga bodo tudi uradno prejeli.

Kot je znano, je računsko sodišče v porevizijskem poročilu ugotovilo, da je okoljsko ministrstvo v primeru zaračunavanja in porabe okoljskih dajatev v letih 2002–2005 hudo kršilo obveznost dobrega poslovanja. V začetku februarja je tako pozvalo Janšo za začetek postopka za razrešitev ministra Podobnika.

Podobnik je sicer očitke računskega sodišča zavrnil. "Ne nameravam odstopiti, saj smo v roku, za katerega smo se dogovorili s sodiščem, posredovali vse naše ukrepe, katere smo že izpolnili in katere še bomo. Premieru bomo v prihodnjih dneh posredovali zelo detajlen odgovor na ugotovitve sodišča," je poudaril. "Moje pričakovanje je, da se bo predsednik vlade odločil tako, da bom še naprej opravljal delo ministra," je dodal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sd_rasica@yahoo.com
22. 02. 2008 14.46
gizmo78 Preveč denarja so zaračunavali v letih2002-2005, ko minister Podobnik sploh ni bil na funkciji, ne razumem zakaj nihče ne preganje tiste, ki so preveč zaračunavali, men tukaj vloga ministra Podobnika sploh ni sporna, sporni ste tisti, ki zahtevate njegov odstop za stvar, ki so jo levaki zakuhali.
politik70
22. 02. 2008 09.33
Spet je JJ dokazal da se ne ozira na nobenega! Čez par dni pa bo Podobnik podal odstopno izjavo da odstopa iz osebnih razlogov in nikakor iz krivdnih....
Uporabnik113189
22. 02. 2008 06.16
Za vse tiste, ki so že večkrat na forumih omenjali da je Igor Šoltes vnuk Edvarda Kardelja pa moram zaradi objektivnosti opozoriti, da je vnuk tudi od Pepce Kardelj. Mogoče je pa čista podoba Pepce? Kar pa je še bolj verjetno ko gre za vnuka, da je zelo podoben svojemu očetu Šoltes-u. Toliko o vaši pravičnosti, ko zaradi enega vam nevšečnega vnaprej obsodite tri nedolžne..Resnica je preprosta, Podobnik je odgovoren za svinjarije in bi moral odstopiti. Veliko večjo odgovornost ima in bolj je kriv kot Janša v kontrolnem stolpu letališča Brnik. Toliko o moralni drži Podobnika in Janše. Vso moralo kolikor jo imata oba skupaj pojem z zobotrebcem.
Buena Vita
21. 02. 2008 23.59
mene pa čisto zares zanima kaj je to podbnik neredil narobe,nikjer ni ničesar napisano-obrazloženo(SAMA NE PRENESEM PODOBNIKA-NE LJUDSKE STRANKE)VENDAR NE MOREM SODIT ČE MI STVARI NISO PRIKAZANE.Zato se pridružuljem tistim ki želijo vedeti kaj več.Le verjemite Janša je človek besede,prav komu ali ne
Covidus
21. 02. 2008 20.50
sd_rasica: Podobnik ni reagiral in popravil napake, kot npr. da je podjetje snaga iz maribora pobirala kar nekaj časa preveč denarja za odvoze smeti, itd. To je ugotovilo rač. sodišče in predlagalo odpravo napak, on pa ni reagiral in ni ničesar popravil. To je to.
Uporabnik113189
21. 02. 2008 20.15
Saj nam je vse jasno, brez skrbi. Da bi vnuk Edvarda Kardelja solil pamet vladi Janeza Janše? Niti teoretično. Za kaj takšnega so pripravljeni aktivirati celo sodno vejo oblasti, postaviti okope, kupiti dodatne Patrie in poslati še sto vojakov v Čad.
mirjana.ck@siol.net
21. 02. 2008 19.55
pahorček, ni bat ,...beremo, beremo...in si mislimo svoje...tudi o tebi:)) ti le piš, ni blema,...pa morda kaj še za spremembo, se kar mal preveč ponavljaš:)
hinko.murovec@siol.net
21. 02. 2008 19.15
Sd_rasica, ali te lahko prosim, da vprašanje postaviš drugače, namreč na tako postavljeno vprašanje ti glede na odmerjen prostor za komentar ne morem odgovorit. Vprašaj če je možno , kaj je naredil prav in v korist naroda. Potem bo stvar enostavna. LP
sd_rasica@yahoo.com
21. 02. 2008 18.25
A lahhko en od levih veleumov, ki smetite, napiše kaj je Podobnik naredil narobe, če sploh veste zakaj lajate.
pahor?ek
21. 02. 2008 18.22
prašek...sploh ne gre za to, kar si ti napisal... vsakdo, kdor bere ta forumu ali pa sodeluje na njem kako drugače, mu je jasno, da si ti preverjeni sovražnik JJ in vlade, ki jo vodi!
romy.zup@gmail.comm
21. 02. 2008 18.06
tomi.., samo J.J. je za Kardelja in takrat vladajoče komuniste šel po poteh AVNOJ-a, pa ne kot navadni udeleženec, samo da se ve !!!!!!!!
tomi.passion@gmail.com
21. 02. 2008 17.54
romy.zup.....a ti meniš, da je Šoltes strokovnjak????? Edina referenca, ki jo ima je ta, da je vnuk Edvarda Kardelja. Sicer pa je človek mizerni pravnik, ki ni dorasel tej vlogi. Kar pa se tiče iskanja lukenj v zakonodaji pa ne drži, preprosto je zakon tak in ga je potrebno spoštovati. Preberi si, kaj piše in jasno ti bo, da ima Janša prav. Sicer pa ne bodimo naivni. Levica bi tako rada na hinavski način razbila koalicijo. Mirno lahko rečem, da ima Slovenija najbolj sposobno in trdno koalicijo do sedaj. Toliko gnoja kot ga je bilo zlitega na to koalicijo in toliko poskusov, da bi jo razbili, ni bila deležna še nobena vlada. In to ubija komuniste, ki so brezmočni. Bravo Janez Janša, še enkrat več je dokazal, da je izvrsten politik, človek in predsednik vlade.
romy.zup@gmail.comm
21. 02. 2008 17.47
Sramota, da J.Janša išče luknje v zakonodaji in ne upošteva mnenja strokovne institucije kot je RS, ne bi se čudil, če bi sedaj začel kampanjo proti Šoltesu. Ponovo dokazuje, da se je kot mlad komunist veliko naučil kaj in kako početi ko si na oblasti.
pahor?ek
21. 02. 2008 17.23
Tovariša imata gotovo v mislih JJ, kakor vedno obtožujeta brez neke realne podlage in utemeljenih argumentov. Vendar pa to bolj drži za predsednika računskega sodišča, ki ga vodi Igor Šoltes, ki je v svoj dopis vnašal polresnice. Namreč iz dopisa je razvidno, da gre za primer, ki je nastajal v letih 2002 in 2005. Se pravi, da bistvo odgovornosti nosi predhodnik sedanjega ministra. Torej bi moral za napako odgovarjati Janez Kopač, zato pa je Šoltesova trditev več kot smešna. Ni čudno, da je Šoltes Kardeljev vnuk!!!
hinko.murovec@siol.net
21. 02. 2008 17.16
PRAŠEK, - Nadaljevanje komentarja- boli glava celoten narod. LP