Slovenija

Janša: Tukaj ima Slovence nekdo za norca

Ljubljana, 18. 04. 2009 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvak SDS Janša meni, da je vsaka nova odločba izbrisanim nov razlog za interpelacijo zoper notranjo ministrico Kresalovo.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Reuters

Potem ko je postalo znano, da je mariborsko sodišče že novembra lani izdalo drugo odločbo v primeru izbrisanih, kjer je priznana odškodnina oziroma priznana upravičenost do odškodnine, je razmislek o ponovni interpelaciji zoper notranjo ministrico Katarino Kresal na mestu, je v pogovoru za spletno stran nacionalne televizije dejal predsednik SDS Janez Janša.

Prav tako Janša še vedno meni, da je vsaka nova odločba izbrisanim nov razlog za interpelacijo. Izdajanje odločb brez zakonske podlage bo namreč "imelo ne samo materialne posledice, ampak gre za neko ravnanje, ki je v temelju krivično do vseh državljank in državljanov Slovenije - v tem primeru še posebej do tistih, ki so si državljanstvo pošteno uredili, ko je Slovenija nastajala, zdaj pa naj bi plačevali odškodnine tistim, ki tega niso hoteli".

Ob tem poudarja, da se v stranki strinjajo, da se posamični primeri raziščejo, "če je bila komu storjena krivica zaradi neravnanja organa, pa da se mu ta popravi". Prepričani pa so, "da teh ni bilo nekaj tisoč. Trditi, da jih je bilo 25.000, je pa navadna norost in tukaj ima Slovence nekdo za norca. Vladna koalicija s tem, kar zdaj počne, enostavno preizkuša potrpežljivost Slovencev," je dejal Janša.

Notranja ministrica Kresalova
Notranja ministrica Kresalova FOTO: Državni zbor

Glede stranke Zares, ki je zaradi podaljšanja posojila Infond Holdingu vladi predlagala razmislek o zaupnici upravi največje slovenske banke, meni, da bo razmislek premalo: "Vlada sicer ni lastnik večinskega deleža, je pa upravitelj oziroma skrbnik. Enostavno naj skliče izredno skupščino, zamenja nadzorni svet, ki je tukaj zatajil - kljub temu, da so v njem tudi člani, ki so bili imenovani v našem mandatu (to je treba jasno povedati) -, in potem ukrepati tako, kot pravijo, da je potrebno. Skratka, ni treba govoriti, ampak narediti."

Na evropski volitvah se bo SDS po njegovem borila za zmago. "Imamo zelo močno ekipo. Nobena druga lista - ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi - nima treh predsednikov sveta EU," je dejal. Hkrati upa, da bo do naslednjih rednih državnozborskih volitev prišlo do povezovanja treh pomladnih strank.

Na vprašanje, katere bi bile njegove prioritete, če bi bil še vedno premier, predsednik SDS odgovarja, da bi bilo to "vsekakor ravnanje, ki mora prebivalstvo Slovenije zaščititi pred negativnimi učinki gospodarske krize". Prav tako mora biti po njegovem v ospredju vse tisto, kar bo omogočilo, "da potem ko bo ta kriza mimo, ne bomo tavali v nekem začaranem krogu stagnacije, ampak da se bomo normalno razvijali. Čarobna beseda za to je delovno mesto", je dejal.

Vlada mora po njegovem tudi "kreirati ugodno poslovno okolje, ki bo omogočilo, da v tistih panogah, ki niso najbolj prizadete s krizo, nastajajo delovna mesta, kamor se bodo zaposlili tisti, ki izgubljajo delo tam, kjer dela zaradi zmanjšanja naročil ni mogoče ohraniti. To je zagotovo osnova, kajti brez gospodarske rasti ni delovnih mest in brez delovnih mest ni blaginj", še ocenjuje Janša.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strogoff
20. 04. 2009 14.44
heh, a že spet ?
kadulja
19. 04. 2009 21.12
Ja donacija orožja BiH in Hrvaški najbrž. Izkupiček je šel pa v nebesa??? Častihlepen, oblastoljuben bolan človek ni za predsednika takega moraš imet pod nadzorom ne pa mu dajati oblast v roke...
robinud@volja.net
19. 04. 2009 19.46
resenik: "dela tako kot govori ali pa neha z politiko!" Čak mal, to ja ne gre. Če si politik, govoriš eno, delaš drugo. Če ne bi, ne bi bil politik. To tak, kot bi rekel, naj neha letet, ali naj več ne bo pilot. Nima smisla ;-)
resenik
19. 04. 2009 19.21
On vedno očita tiste stvari drugim kaj je on počel nam. Naj vendar enkrat premisli in dela tako kot govori ali pa neha z politiko!
Tonček Balonček
19. 04. 2009 12.27
Bravo Janša, še eden od mnogih, ki ima Slovence za norca že 30 let!!! Njegova svetla točka je donacja orožja za Hrvaško in Bih!!! Prispevek k osamosvojitvi ter svobodi balkanskih narodov!
francisek
19. 04. 2009 11.40
Bravo JANŠA,Jaz bi tud rad vrnil državljanstvo kr zgleda da majo tujci v tej državi več pravice kt slovenci,sam bi jaz tud mel odškodnino,Sploh pa zato k mi država ne nudi enakih možnosti k druge EU države. Drugač pa res ne vem kje so tole kresalovko pobral ,pr kateri kanti je stala za kosovni odpad.KATARINCA ZA VSAKO RIT RASTE PALCA PA VRJEM DA TUD ZA TVOJO,pa to konoplina k je dolg trda.LIGALIZE HERB
Tonček Balonček
19. 04. 2009 07.22
Janša ne bo zmogel vsega sam, upajmo, da bo s pomočjo Bajuka in Rupla spet ponovno zastavil korak po poti v blagostanje!
Pepermint
19. 04. 2009 04.18
Janša je eden in edini!. KO PRIDE NA OBLAST BO SPET VSE V NAJLEPŠEM REDU. Spet nam bodo rožice cvetele in vsi se bomo imeli radi. Srečali se bomo z nirvano. Komaj čakam na ta dan, ko se nam bosta cedila med in mleko. Janša, ti si naš odrešitelj, popelji nas na mars, kjer bomo sami in celo vesolje bo naše. Janša, daj nam naše smetnjake, da bomo vn pobirali naš vsakdanji kruh! Zgodi se tvoja volja tako v parlamentu kot na volitvah! Vse bo spet v najlepšem redu, ko te izvolimo, nikjer več ne bo nobenih krivic in vsi bomo živeli kot v pravljici - ti si naš odrešitelj, tvoja Urška je nebeška devica in komaj čakamo na dan, ko nam boš s svojo pravičnostjo zopet zavladal. Vsi bomo imeli službe, vsi neslovenci bodo odšli na svoj balkan, nobenih džamij ne bo v naši sterilni državi in vsi Slovenci se bomo imeli radi. Ljubimo te, ti si naš največji up!
mac4_m
19. 04. 2009 00.58
kontra skids prava ženska mora imeti kaj več kot samo milanske cunje in izgled. Moški smo skromni in hitro pustimo ženskam, da so nam všečne. Z moje strani je grozlijivo gledat žensko na takem položaju, poslušat nesmisle in laganje, gledat katastrofalno zlorabo organov pregona za interese vladajoče strani, kršenje zakonov.. To dostojni ženski ne pritiče - in če ženska nima dostojne vsebine tud za kresnt ni...
mac4_m
19. 04. 2009 00.56
prioriteta te vlade - uvoz 25.000 novih volilcev. Z ostalimi priseljenimi ljudmi (nahujskanimi s strani jankoviča in muftijev) je vladavina sd zagotovljena še naslednjih nekaj desetletij... Potem takem sprejemanje pametnih ukrepov niti ni potrebno..
robinud@volja.net
18. 04. 2009 23.40
Kaj je država Slovenija storila tem ljudem škodo ? Ali pa je mogoče dobiti odškodnino tudi, če nisi bil oškodovan ? Če ja, prosim za naslov, kjer lahko tako odškodnino dvignem.
cekson
18. 04. 2009 21.21
Brisi, brisi admin , drugace te Kresnicka nebo imela vec rada ha, ha, ha, ha.....
punca08
18. 04. 2009 21.04
hinko.murovec in okhasan1 - tud z vajinega žepa bo šlo, tolk! da vama je jasno!!!!!
ivo55
18. 04. 2009 20.21
Prebrisanim odškodnino, Slovencem najvišjo DOHODNINO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
okhasan1
18. 04. 2009 20.18
janša , pedi raje na sekret in tam opravi. ti si zaje... to državo.
Kathalena
18. 04. 2009 20.17
Nič ni vesoljni potop, ali izbruh mega Vulkana proti Katarini ta Kres je največja nacionalna katastrofa in sramota, ki lahko zadane Narod
mindfucker
18. 04. 2009 20.12
janša je imel štiri leta za ureditev statusa "prebrisanih" in kaj je naredil? nič! se pa strinjam da nekdo ima slovence za norca! vsi poslanci brez izjeme?btw, a kdo mogoče ve točen naslov matjaža krivica?
C.Morgan
18. 04. 2009 19.35
Kathalena
18. 04. 2009 19.24
Vojna Bo. !!!
tony_montana
18. 04. 2009 19.07
JANŠA NAZAJ PRIDI