Slovenija

FOTO IN VIDEO: Janša po zadnjem poljubu z Urško vkorakal v zapor na Dobu

Dob, 20. 06. 2014 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min

Številni podporniki Janeza Janše so na Dobu dočakali njegov prihod. Po govorih in petju so ga podporniki pospremili v zapor. Po ocenah se je na Dobu zbralo okoli dva tisoč ljudi.

19.58 Janez Janša je prispel v zapor. Zaporniki so ga pričakali z žvižgi in kričanjem.

19.43 Janša gre s podporniki proti zaporu. Pot naj bi povprečen človek prehodil v 14 minutah.

19.42 Pričakuje se, da bo Janša stopil do pravosodnih policistov, ki ga bodo odpeljali v zapor. Govornica na odru je dejala, da pričakujejo, da jim bodo dovolili, da bi ga do zapora pospremili vsi zbrani.

19.25 Janez Janša se je zahvalil Urški, nato pa dejal, da je bil skoraj natančno pred 25 leti na podobnem kraju. "Takrat so me obsodili zato, in to so zapisali v sodbo, ker naj bi svoje intelektualne sposobnosti napačno usmeril. Tudi takrat so režimski mediji trobili vsak dan, da je treba takšno sodbo spoštovati". Njegove besede so pospremili vzkliki: "Fuj, banda murgelska".

"Šest let z afero Patria uničujejo ne samo mojo družino in stranko, šest let vsak dan ena in ista laž. Štiri leta traja sodni proces in še vedno ni končan. V štirih letih sem neštetokrat ponovil vprašanje, kaj sem narobe storil. Kaj, kje? Kakšno obljubo nagrade sem dobil. Štiri leta nihče ni povedal preprosto, česa sem kriv. Štiri leta se ni dalo braniti. Štiri leta sta govorila sodnica in tožilec, vsa ostala stroka pa je molčala. Pravna država je nekaj, za kar so naši sobojevniki umirali leta 1991," je dejal Janša.

"V slovenskem javnem prostoru je potrebno vrniti veljavo besedama poštenje in čast. Še posebej v slovenski politiki, kjer smo priča stalnemu preoblačenju.''

Na koncu pa je dejal: "Prihaja nedelja, 13. julija. Na ta dan obarvajte Slovenijo v barve svobode in pravičnosti."

19.19 Urška Bačovnik Janša je dejala, da so Janšo obsodili, ko se jima je pred 10 meseci rodil sin Jakob. "Tik preden je Jakob prišel na svet, so te obsodili, da se ne bi slučajno veselil novega življenja. Jakob in Črt ne smeta spoznati tega sveta bret tebe. Nihče jima nima pravice vzeti očeta." Urška je dodala, da se je v 10 letih njune zveze veliko od njega naučila. ''Tudi to, da nisem srečala nobenega bolj iskrenega in poštenega človeka. Kljub izkušnjam, ki bi te lahko naredile ošabnega.''

19.12 Alenka Jeraj je prebrala razmišljanja Draga Jančarja o Janševi obsodbi. Pravi, da je obsodba pogumna zato, ker kaže, da lahko pravosodje v zapor za dve leti pošlje kogarkoli in kadarkoli. To sojenje ni vzbudilo le suma o nepristranskosti. Obstajajo indici, da gre za politično sodbo, je dejala.

19.05 Damijan Terpin pravi, da je zaskrbljen, kot Slovenec, ki živi in čuti Slovenijo. Pravi, da mu je nerodno, ko ga italijanski kolegi sprašujejo, če je Slovenija še normalna država ... "Tega imamo dovolj. Zato se bomo borili naprej. Borili se bomo za normalno državo in zato, da bo Janez spet prišel čim prej skozi tista vrata."

19:04 Milan Zver je dejal, da se danes začenja nova zgodba. "30-letno trpljenje mora obroditi sadove. Bili smo s tabo in ob tebi, ko si vodil to državo in Evropsko unijo". Sledili so glasni vzkliki "Janša, Janša". "Ko si leta 2004 ustvaril zlato dobo slovenskega naroda in še veliko prijetnih trenutkov je bilo. Bilo smo s tabo tudi, ko ti je bilo in nam je bilo vsem hudo. Na Roški, v Depali vasi in tudi danes smo, ko se končuje ta farsa pravosodnega sistema". Zbrani so to pospremili z besedami "Fuj, fuj".

18.57 Ivan Štuhec je dejal, da so ljudje govorili, da bodo danes na Dob prišle ovce. "Mi nismo nikoli bili ovce in tudi nikoli ne bomo". "Verjamem, da bo tudi tokrat zmagala resnica in verjamem, da bo Janez zajahal konja in ne kozlov," je še dodal, nato pa ljudi pozval, da skupaj molijo, kar so tudi storili.

18.52 Aleš Primc: "Danes ni dober dan, ne za Janeza Janša ne za kogarkoli v Sloveniji. Tudi za tiste ne, ki danes slavijo. Tu smo, ker imamo radi Slovenijo. Smo tu, ker bi radi spoštovali pravosodje, pa ga ne moremo. Tu smo z Janezom Janšo in tudi jutri bomo tu z Janezom Janšo... Največja žrtev tu je Urška Bačovnik Janša." Nato je Primc zagotovil vso podporo Janševi soprogi.

18.46 Nekdanji kulturni minister Vasko Simoniti je svoj govor zaključil z besedami: "Šele, ko bo svoboden Janez Janša, bomo svobodni tudi mi. Svobodna bo vsa Slovenija. Janez mi smo s teboj".

18.41 David Tasič: "Zbrali smo se na žalostnem kraju. Iz vsakega gorja lahko pride tudi nekaj dobrega. Upam, da bo tudi tokrat tako. 25 let nisem hodil na prireditve in na proslave. Verjel sem, da imamo normalno državo. Na žalost ugotavljam, da temu ni tako. Ugotavljam, da se tukaj borimo za svobodo govora, za pravno državo, za tržno ekonomijo in boljšo Slovenijo," je dejal. 

"Na žalost ugotavljam, da naša država ni normalna država. Ves čas obstaja neka kontinuiteta, ki je nismo prekinili. Ta sodba je žalitev za zdrave možgane. Niti do obtožnice ne bi smelo priti, ne pa do obsodbe. Prepričan sem, da bo ta sodba padla."

18.40 Damir Črnčec: "Slovenijo so dali ob bok Belorusiji in Severni Koreji. Tri tedne pred volitvami so zaprli vodjo opozicijo. Je to pravično? Slovenijo potiskajo nazaj na pot Beograda in Moskve. Čas je za prebujeno, čas je za prerojeno Slovenijo, čas je za evropsko Slovenijo."

18.36 Damir Črnčec: To ni evropska Slovenija, to je balkanska, nepravična, nepoštena Slovenija. Zgodovina se ponavlja. Tokrat v tragedijah istemu človeku ... Bil je žrtev procesa v totalitarizmu in je zdaj v demokraciji. Hočemo evropsko Slovenijo in čas je za evropsko Slovenijo. Mirno in dostojanstveno, tako bomo čakali konec te zgodbe, je med drugim dejal Črnčec.

18.35 Govornica ponovi besede Milana Zvera: "Ko bo sodba padla, se bo Janša vrnil še močnejši".

18.33 "Kje je spoštovanje človekovega dostojanstva in človekovih pravic? Kje je vladavina prava", se sprašuje govornica, množica pa se je odzvala z glasnimi vzkliki.

18.30 Govornica: "Sodba je nastala zgolj na indicih. Proti obtožnici, ki temelji na neznanem kraju, času in načinu se ne moreš braniti, ..." Sledili so vzkliki: "Janša, Janša, ...". "Prav zaradi takšnih dogodkov Slovenci ne moremo zaupati pravosodju".

18.22 Govornik na odru bere "Majniško deklaracijo 2014". Ob tem so zbrani glasno vzklikali "Janša, Janša".

18.20 Zbrani spet pojejo drugo kitico Zdravljice.

18.19 Janša je stopil na oder.

18.18 Janša je prišel med zbrane na Dobu. Pozdravljajo ga z vzkliki: "Janša, Janša!"

18.15 Zbrani so zapeli "V dolini tihi".

18.07 Konvoj z Janšo je prispel na Dob, na odru pa je pevka zapela "Za Slovenijo živim".

18.02 V oddaji Svet poročajo, da se je na Dobu zbralo med 2000 in 2500 ljudi. Tudi policija je ob tej uri ocenila, da je bilo zbranih okoli dva tisoč ljudi.

18.01 Kuntner je recitiral "intimno slovensko pesem".

17.55 Spet je zapel pevski zbor.

17.52 Janšo na Dobu pričakujejo čez približno 10 minut.

17.42 Pojejo "Polje, kdo bo tebe ljubil".

17.40 Kuntner recitira pesmi Toneta Pavčka.

17.36 Zapel je pevski zbor.

17.27 Govornica na mikrofonu: "Danes slovenske zastave plapolajo za Slovenijo, za življenje brez strahu, da nas lahko danes ali jutri brez razloga zaprejo, zato ker mislimo drugače, za vrednote osamosvojitve, za družbo odgovornosti, za družbo svobode. Svoboda Janši, svoboda Sloveniji!" Nato so vsi zbrani zapeli slovensko narodno pesem "Kje so tiste stezice".

17.26 Po končanem nastopu Kuntnerja so zbrani spet vzklikali: "Slovenija, Slovenija, Slovenija, ..."

17.25 Kolona vozil z Janezom Janšo je nekje pri Grosupljem.

17.16 Govornik na odru Ivan Kuntner citira Ivana Cankarja. Nato je citiral še Ivana Borštnerja, ki je na shodu na Roški leta 1989 dejal: "Jaz bratje, pa vem za domovino." Požel je glasne aplavze. Nato pa je recitiral pesem Franceta Prešerna.

17.14 Zbrani na Dobu so v pričakovanju Janše zapeli Zdravljico.

17.12 Na Dobu spet poziv ljudem, naj naredijo več prostora: "Spoštovani, predsednika bomo pospremili kulturno in dostojanstveno in z dvignjeno glavo. Svoboda Janši, svoboda Sloveniji, enotni za Slovenijo!"

17.01 Janša naj bi na Dob prišel med 17.30 in 18.00.

16.57 Zbrane so po mikrofonu pozvali, naj naredijo prostor še za tiste, ki prihajajo.

16.52 Kolona vozil z Janšo naj bi bila na štajerski avtocesti pri Blagovici. V koloni naj bi bilo okoli 100 vozil.

16.45 Zbrani na Dobu vzklikajo: "Svoboda Janši, svoboda Sloveniji! Janša, Janša, ..."

16.20: Na Dobu so se že zbrali številni podpornik Janše, ki čakajo na njegov prihod. Pripravljen imajo tudi improviziran oder.

16.06: Janša je ob 16. uri, kot je bilo napovedano, krenil iz Šempetra proti Dobu. Skupaj z njim so še njegova žena Urška Bačovnik Janša in podpredsednika SDS Milan Zver ter Zvonko Černač.

Kot je dejal David Tasič v izjavi za medije, je zapor za Janšo slab, saj je znano, kako je v zaporu, za stranko pa pomeni nekaj pozitivnega, saj bo prišlo do mobilizacije. Povedal je še, da bo sodeloval v odboru, ki se ustanavlja v podporo Janši.

Slovenski teolog Janez Juhant je prišel, ker meni, da je obsodba krivična. Prav tako misli, da bo enkrat morala pasti.

Janša je na pot iz Šempetra krenil nekaj minut po 16. uri, na poti pa so ga na nadvozih nad avtocesto s transparenti in slovenskimi zastavami pozdravljali številni podporniki.

URSIKS: Postopek sprejema enak kot pri ostalih

Na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so pojasnili, da Janša zaradi svojega statusa ne bo imel nikakršnih privilegijev in da tudi njega čaka postopek sprejema in nadaljnjega prestajanja kazni predviden po zakonu, ki velja za vse obsojence. Kot pravijo, so vsem zaprtim osebam, torej bodo tudi Janši, zagotovljene temeljne človekove pravice in svoboščine, razen tistih, ki so jim odvzete zaradi izvršitve kazenske sankcije. Po sprejemu vsakega obsojenca obravnavajo individualno in zanj izdelajo načrt.

Zaradi nemotenega dela Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob danes predstavnikom medijev vstop v varovano območje zavoda ni bil dovoljen. Do nadaljnjega tudi ne bodo omogočali snemanja slikovnega in zvočnega gradiva v zavodu.

Janša ni podal predloga za odlog izvršitve zaporne kazni

Vrhovno sodišče pa je sporočilo, da Janša na pristojno sodišče ni podal predloga za odlog izvršitve zaporne kazni. Takšen predlog bi v primeru odobritve omogočil tudi vsebinsko obravnavanje izrednega pravnega sredstva pred vrhovnim sodiščem v ustreznem časovnem okviru. Tako pa na vrhovnem sodišču ne morejo predvideti časovne dinamike obravnave Janševe zahteve.

Pojasnili so še, da so zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je vložil zagovornik Janše, odvetnik Franci Matoz, prejeli v sredo, tik pred zaključkom delovnega dne. Skladno s sodnim redom in letnim razporedom dela je bila zadeva sodniku poročevalcu dodeljena naslednji dan.

V četrtek sta dve sodnici kazenskega oddelka, vključno s sodnico, ki ji je bila zadeva dodeljena kot poročevalki, podali predlog za izločitev, a je predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša obe zahtevi zavrnil.

Vodja kazenskega oddelka je nato predsednika vrhovnega sodišča obvestil, da ima sodnica, ki ji je bila zadeva dodeljena, vnaprej prijavljeno odsotnost in je predlagal predodelitev zadeve. Tudi temu predlogu Masleša ni ugodil.

"Predsednik vrhovnega sodišča se je ob odločanju o predlogu za predodelitev strinjal, da je ta zadeva poudarjeno večplastno izjemno pomembna, tudi z vidika sodelovanja obsojenca, ki je eminentni politik, v volilnih aktivnostih," poudarjajo na sodišču. Opozarjajo, da teh okoliščin v okviru presoje zakona o kazenskem postopku ni mogoče presojati, saj se ta striktno nanaša na vsebino zahteve za varstvo zakonitosti.

Zahteve za varstvo zakonitosti lani reševali več kot štiri mesece

Tovrstne in druge okoliščine se po njihovih navedbah lahko upoštevajo v okviru predloga za odlog izvršitve kazni zapora, ki daje obsojencu in nekaterim drugim upravičencem procesno možnost, da s prošnjo sami dosežejo odlog izvršitve kazni zapora.

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša
Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša FOTO: Kanal A

Obsojenec te možnosti ni izkoristil, saj ni podal predloga na izvršilno sodišče, v konkretnem primeru okrožno sodišče v Ljubljani, pojasnjujejo na vrhovnem sodišču. "Tak predlog za odlog predstavlja ustaljeno možnost in bi, v verjetnem primeru odobritve, omogočil tudi vsebinsko obravnavanje izrednega pravnega sredstva pred vrhovnim sodiščem v ustreznem časovnem okvirju," pišejo na vrhovnem sodišču. Povprečno trajanje reševanja zahtev za varstvo zakonitosti pred kazenskim oddelkom vrhovnega sodišča je sicer v 2013 znašalo 4,3 meseca.

Kot še zagotavljajo na vrhovnem sodišču, postopek v zvezi z zahtevo za varstvo zakonitosti kljub odsotnosti zakonito določene sodnice prihodnji teden ne bo zastal. Zahteva bo skladno z zakonom o kazenskem postopku posredovana vrhovnemu državnemu tožilstvu v odgovor, napovedujejo.

Do nadaljnjega kakršnekoli odločitve poročevalca oziroma kasneje senata, kot tudi nadaljnje časovne dinamike, na vrhovnem sodišču ne morejo vnaprej predvidevati oziroma prejudicirati, so še zapisali na vrhovnem sodišču.

Janša je sicer pred dnevi na vprašanje, ali namerava zaprositi za odlog, odgovoril, da "ne bo nikogar ničesar prosil". "Obsojen sem po krivici brez kakšnih koli dokazov. Na vašem mestu bi se vprašal, kdaj se vi lahko znajdete v takšnem položaju," je dejal.

Spomnimo ...

Kot je znano, je ljubljansko okrajno sodišče Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča junija lani obsodilo za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov. Janšo, ki je bil v času nakupa patrij predsednik vlade, je sodišče obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev.

Višje sodišče je prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria potrdilo konec aprila letos, s čimer je sodba postala pravnomočna. Po prejemu poziva na prestajanje kazni je Janša napovedal, da se bo na poziv odzval.

Obenem je na ustavno sodišče vložil pritožbo, a so ustavni sodniki pritožbo zavrgli, ker ni izčrpal ostalih pravnih možnosti.

O Janševem odhodu na Dob tudi v Soočenju na POP TV

O Janševem odhodu v zapor so spregovorili tudi predsedniki strank na včerajšnjem predvolilnem soočenju. Voditeljica je Janšo vprašala, ali mu odhod na Dob politično škoduje. Odvrnil ji je, da se je treba vprašati, zakaj je do tega sploh prišlo in dejal, da mediji o njem niso nikoli korektno poročali. Obsojen je za kaznivo dejanje, ki ga ni, trdi. "Kot državljane bi vas moralo zanimati, kaj je res," je še dodal.

Ko so nekateri ostali predstavniki strank menili, da predsednik vlade ne bi smel voditi iz zapora, jim je Janša odvrnil, da so vsi pismeni, naj si preberejo njegov primer in naj mu povejo, kakšno nagrado je v primeru nakupa Patrij prejel. "Jaz bi se namesto nekaterih kolegov tukaj neprijetno počutil, ker niti ne skrivajo svoje težnje, da političnega nasprotnika izločijo iz volilne tekme na način, ki je značilen za totalitarne sisteme," je še dejal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9575)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Evelinca12
16. 11. 2021 21.48
+0
K bi vsaj tm ostal
cirenij
22. 06. 2014 08.51
+3
Poljub smrti. 100%. Držite me za besedo čez piol leta.
damko 1
22. 06. 2014 08.39
-27
Jansa zakon!!!
nefre
22. 06. 2014 06.31
+19
spostovani novinarji! Ce ne bi vsa ta leta tako zvesto objavljali, fotografirali, snemali vse, kar je v zvezi z Janso in njegovo stranko, bi bila Slovenija bolj enotna, bolj prijazna in bolj postena. Vsa cast raziskovalnim novinarjem, ki namesto policije odkrije marsikatero svinjarijo med belimi ovratniki, ampak vsak dan, v vsakem casopisu, na vseh radijskih in vseh tv postajah, plakatih ,mnogo let.. gledati samo en obraz, poslusati in gledati, kako vnasa razdor med nekoc enoten narod.. je res ze na meji dobrega okusa. Ce ne bi imel take medijske pozornosti, bi nas manj bolela glava in bilo manj unicenih zivcev. Enako velja za razne samopromocijske osebke v svetu showa. Usmilite se nas in nehajte objavljati o JJ..
maq1966
24. 06. 2014 10.19
-1
Če ne bi ti in ostali osebki toliko komentirali in klikali po teh novicah, jih že zdavnaj ne bi bilo več...
mobius
21. 06. 2014 23.52
+4
Janševe besede Leta 1991 smo se osamosvojili, osvobodili se pa še nismo. Človek niti tega ne razume, da se mi nikoli nismo osamosvojili, kaj šele osvobodili.
salko 1
22. 06. 2014 13.24
+1
Ja prej pod avstroogrsko, nato kraljevina SHS, pa Beograd in sedaj Bruselj.....vreče denarja prelagamo sem ter tja....nekoč spoštovan narod vreden zaupanja in poštenja ter delovnih navad s pozitivnimi vrednotami smo padli v kremplje lastnih ljudi ki nas iz dneva v dan kradejo in poneumljajo...
Jasmina Štros
21. 06. 2014 23.40
+17
kaj če bi za vsakega kriminalca, ki vstopa v Dob organizirali tako emocialno ceremonijo z raznimi govorniki oziroma glasnimi tolazilniki na Dob odhajajočega.....
salko 1
21. 06. 2014 23.57
+6
kaj veš mogoče pa bo to praksa od sedaj naprej....:) :)....spet je JJ našel tržno nišo....ja ampak za druge bo verjetno vstop plačljiv pa še bi se kaj prodalo...kot na veselici.....uh pol bodo pa vsi hoteli tja samo da postanejo medijske zvezde....zdaj bi se splačalo snemat Big Brothera....
movi 1
21. 06. 2014 23.33
+14
Upajmo, da se ne vrne vec nazaj!!
damko 1
22. 06. 2014 08.43
-7
?erniGad
21. 06. 2014 23.19
+4
Črtomir bo uradno prevzel vodenje sekte SDS, kljub temu, da ni polnoleten?! Njegov očka pa bo postal samo še "stric iz ozadja"!
Jasmina Štros
21. 06. 2014 23.43
+2
blazter
21. 06. 2014 23.07
+4
Zadnji poljub? Zaigrano.....
iGURT
21. 06. 2014 22.26
+12
Janša tako rekoč v ničemer ni evropsko desen ali liberalen politik. Gre za politika, ki si je zgradil kult osebnosti, ki je, skoraj tako kot Tito, postal nezamenljiv. Nihče v SDS za zdaj niti ne upa kandidirati proti njemu. Gre za človeka, ki je davnega leta 2004 prvič zares prevzel oblast, a tako rekoč ničesar, kar je obljubljal, da bo storil, ni naredil. Kakšen je to sodoben desni politik, ki v vseobsegajoči državno-gospodarski diktaturi skoraj ničesar ne privatizira? Spomnimo se samo NLB. Še Rop je bil uspešnejši! In zgodbe, da je Janša to hotel narediti, pa tega zaradi koalicijskih partnerjev ni zmogel, so pravljice.
iGURT
21. 06. 2014 22.26
+8
Kakšen je to desen in pošten politik, ki raje, kot da bi transparentno in za dobro ceno prodal državna podjetja, vanje pripelje svoje podanike, recimo Andreja Lovšina v potem skoraj propadlo Intereuropo? Ta je v pisarno, poleg oficirske sablje, na zid obesil tudi portret Janeza Janše. Da ne govorimo o Robertu Časarju iz Luke Koper. Ali kako je omogočil podmizno prodajo Mercatorja prijatelju Igorju Bavčarju in Bošku Šrotu, človekoma, ki sta lakomno in kradoma želela prevzeti Istrabenz in Pivovarno Laško in bosta prav tako morda ali celo verjetno morala v zapor?
iGURT
21. 06. 2014 22.27
+2
Janša v svoji politični karieri, razen pri svoji herojski osamosvojiteljski vlogi, ni počel tistega, kar je rekel, da bo. Ne očitam mu tega, da je kot mlad človek bil v partiji, in ne bom se delal norca iz njegove pešpoti v Jajce. Nenazadnje ima vsak človek pravico, da odraste, nekaterim to uspe prej, drugim pozneje. Nekateri pa se nikoli ne razvijejo v pošteno in pokončno osebnost.
iGURT
21. 06. 2014 22.27
+5
Janša brez dvoma je izjemno pameten človek. S karizmo, ki jo je razvil do te mere, da spominja na diktatorja, levega ali desnega, kot želite. Ali je zaslužil, da gre v zapor? Tega ne vem. A ravno tako, kot ne verjamem sodstvu, ne verjamem Janezu Janši. Kazal se je kot Margaret Thatcher, a ostal je Janez Janša, z videzom odločnosti, ki se je udejanjala predvsem v nastavljanju svojih podanikov in gradnji finančne infrastrukture za svojo stranko, in tako mlahav tedaj, ko bi iz Slovenije lahko naredil boljšo državo.
iGURT
21. 06. 2014 22.27
+1
La3na
21. 06. 2014 22.42
+22
Se strinjam. In zato je toliko bolj žalostno gledat vse te ljudi, ki lazijo na Dob in mu vzklikajo.
Oskar22
21. 06. 2014 22.46
+16
kako neumno naivni so ti ljudje,kateri mu še verjamejo..bolani,ai podkupljeni
Jasmina Štros
21. 06. 2014 23.49
+12
vsi ki so ga pospremili do Doba naj ga še čakajo tam
salko 1
22. 06. 2014 00.21
+3
ja res je na čelo stranke bi bilo potrbno postaviti bolj zmernega, poštenega, nerevanšističnega, povezovalnega, samokritičnega človeka z pogledi v prihodnost pa bi verjetno dobili še večjo podporo ljudstva....v določenih pogledih imajo dobre ideje ampak vse česar se lotijo gredo preko trupel če je potrebno....kot krava ki brcne v posodo polno mleka....ga Tomc bi bila zelo primerna ....zato pa gre za evropsko poslanko....in prav je tako......
ford A
21. 06. 2014 22.16
+51
Končno je tam kamor tudi spada ! Je na znanem kraju, na znanem mestu, in na zaslužen način !!!
Jasmina Štros
21. 06. 2014 23.44
+20
samo za koliko časa je pa spet neznanka :P
salko 1
22. 06. 2014 00.22
+12
Matic Pesjak 1
21. 06. 2014 21.44
+24
Hvala bogu, koncno ... Se je upanje.
iGURT
21. 06. 2014 21.41
+8
Shod na Dobu ni bil prijavljen, policija uvedla prekrškovni postopek
iGURT
21. 06. 2014 21.42
+5
Pravilno, razgnat bi morali huligane... ..... ovirajo promet, ogrožajo varnost in dalje ..
.jest
21. 06. 2014 21.54
+12
Če ni bil shod prijavljen, bi morala policija to preprečiti. Ker pa to ni bilo, pričakujem odstop notranjega ministra.
salko 1
22. 06. 2014 00.44
+2
ne ker ima vsak pravico do svobodnega združevanja in mirnega ter dostojnega izražanja svojih mnenj....če tako včeraj ne bi bilo pa bi morala policija shod razpustiti.....se pa strinjam da se oglobi organizatorje če shod ni bil prijavljen...prav tako bi se moralo sankcionirati tudi nepravilno parkirana vozila če so seveda bila...
damko 1
21. 06. 2014 20.51
-20
Jansa heroj!!!!
Drejc MB
21. 06. 2014 21.39
+12
Da potomcev slovenskih domobrancev in belogardistov...... torej tiste 10 - 15% populacije, ki še zdaj ne more dojeti da je zgubila 2. svetovno vojno in da so žal njihovi očetje na takratnemu času primeren način plačali svojo koloboracijo. Tako kot 1,5 mio Francozov npr. Heroj tistih, ki so imeli od njega korist,..... ostalih 85% Slovencev bomo pa še dolga leta plačevali za škodo, ki jo je ta človek naredil Sloveniji...
Oskar22
21. 06. 2014 22.47
+14
samo škodo dela Sloveniji...Dob je predober zanj
Jasmina Štros
21. 06. 2014 23.47
+1
bol kaj drugega s končnico na oj kot pa her....
bekson74
21. 06. 2014 20.47
+10
Kaj ste mogoče njegov almanah .. Koga brigajo arestanti. Po nedolžnem že ne sedi... ali je pač edini.....še opankovići pa bo bolje. ..
.jest
21. 06. 2014 21.55
+3
HOLAJ SLOVENIJA
21. 06. 2014 20.33
+9
Da je Janša v zaporu,je predvsem zasluga njegovega nesposobnega odvetnika Matoza,ki ni znal uporabiti vseh zakonskih možnosti, važno mu je le bilo,da se pojavlja na TV in v medijih. Ne davno tega sem prebral v enem od slovenskih časnikov,da je Matoz tako dober odvetnik,kot Murko pevec. Verjetno drži! Kljub vsemu pa upam,da od sedaj naprej v medijih ne bomo vsak dan poslušali in brali o Janši. Dovolj smo se ga v teh dneh nagledali in naposlušali.
razvajen123
21. 06. 2014 20.31
+4
janez bo hitar prišel ven on je samo pljunek v morje drugi so veči lopovi in več so pokradli samo so povezani z zakonom DRŽI SE JANKO
HOLAJ SLOVENIJA
21. 06. 2014 20.35
+11
Saj bodo prišli za njim. Praviš da so več pokradli,torej se strinjaš da je tudi on kradel?
.jest
21. 06. 2014 22.10
+4
Če par mio evrov pljunek v morje, nam res ni pomoči.
odpisan2x
21. 06. 2014 20.25
+1
čudna država,je reku moj prjatu,vse razumem samo tega pa ne da me 50 let ist policaj tepe pa sloh ni važn proti komu protestiram
Paleozoik
21. 06. 2014 20.10
-1
Ne sodimo Janšo po njegovih uspehih, sodimo mu kolikokrat je padel in se znova postavil nazaj na vrh.
unikaten 2
21. 06. 2014 20.37
+7
Nevem kaj jemljes..te pa dobro zadene..sigurno nekaj novega na trziscu..hehe
batom@pinkponk.com
21. 06. 2014 22.55
+2
uspehov sploh nima, po pravici povedano...
Paleozoik
21. 06. 2014 20.08
+7
Ko je prvič prišel skozi vrata Doba na svobodo, bi se moral zavedati, če ne bo pustil tam za sabo svojo grenkobo in sovraštvo, se bo nekoč spet vrnil vanj.