Slovenija

FOTO: 'Zoran Janković dela. Dal mi je upanje, da bo boljše v državi'

Ljubljana, 20. 01. 2012 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
S.S./STA/Ni.J.
Komentarji
2827

Janković je na kongresu stranke dejal, da jih čaka veliko dela in da lahko Slovenijo postavijo med najboljše države v EU. Dotaknil se je tudi domnevne ovadbe. Ustavni pravnik Ude je dejal, da je bila zmaga že dosežena, ekonomist Mencinger pa, da bi lahko stranka spremenila Slovenijo.

Zoran Janković
Zoran Janković FOTO: Miro Majcen

Predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković se je v nagovoru na kongresu stranke spomnil, kakšni so bili začetki stranke, kako je potekala predvolilna kampanja. Dejal je, da se stranki očita, da jo vodijo botri: ''Imamo veliko botrov ter stricev in tet – 315.000 volivcev.''

Janković se ni izjasnil, ali umika mandatarsko kandidaturo, prav tako tudi ne o tem, ali bo vnovič kandidiral za ljubljanskega župana.

Poudaril je, da so bili pogovori o koaliciji in pogodbi z vsemi, ki so v tem sodelovali, korektni, vsaj za zaprtimi vrati. Nato pa so v Listi Virant dejali, da programi strank niso dovolj podobni. Janković se zato ob desnosredinskih usklajevanjih pogodbe sprašuje, kako gredo skupaj verouk v šoli in vrednote NOB. 

Janković je prepričan, da so bili državljani z neglasovanjem poslancev o njegovi kandidaturi za mandatarja izdani. Od svojih poslancev ne bo nikoli zahteval, da ne glasujejo in si kažejo glasovnice, je zatrdil Janković, ''v nasprotnem primeru je bolje, da gremo iz parlamenta''. Dodal je, da jih kličejo volivci, ki želijo, da zapustimo parlament, da bodo še ene predčasne volitve. A to bi državi prineslo le še dodatne težave, je dejal prvi mož stranke in dodal, da si želi, da bi tudi po sredi (izteče se rok za prelaganje kandidata za mandatarja) in soboti (potekala bo seja DZ, na kateri bodo glasovali o mandatarju) ostali skupaj. Pred stranko je delo na dolgi rok, ''da postanemo najštevilčnejša stranka, pred nami je delo, da bomo postavili Slovenijo med najboljše države v Evropski uniji.''

Mi smo odrasli ljudje, delamo v dobro te države in ne rabimo nikomur dokazovati, kako smo glasovali. Zoran Janković

V zaključku kongresa se je Janković dotaknil tudi pisanj o ovadbi, ki naj bi jo Durs vložil zoper njega: ''Ne da pozivam, izzivam, naj pridejo in me preiščejo. Ne vem, kako naj bi pral denar. Še pralnega stroja ne znam prižgati.''

Poudaril je še, da bodo v parlamentu vedno konstruktivni, ker delujejo v dobro države; da bo vsak izmed njih vedno glasoval po svoji vesti. Javno je vse poslanke in poslance državnega zbora pozval, naj v soboto glasujejo po svoji vesti in naredijo to, kar so zagotavljali svojim volivcem.

Ude meni, da bi PS lahko uporabila konstruktivno nezaupnico

Kot kaže, bodo strankarski prvaki podpisali ''koalicijo 50'', imeli bodo podporo, vprašati pa je treba, kaj si o tem mislijo volivci Liste Virant, stranke DeSUS. Zoran Janković

Ustavni pravnik Lojze Ude je v uvodnem nagovoru poudaril, da je zmaga že dosežena, saj so zmagali na volitvah. Če Pozitivna Slovenija ne bo vladajoča stranka, pa bo močna konstruktivna opozicija, ki pa ima v rokah instrument konstruktivne nezaupnice, je še dejal Ude. Tega bi lahko med mandatom uporabili, saj je desnica po njegovem šibka, saj so tam tisti, ki tja ne spadajo – kot je dejal Ude, je to DeSUS. Jože Mencinger, ekonomist, pa je na kongresu dejal, da bi Pozitivna Slovenija lahko spremenila Slovenijo, saj pri nas manjka optimizma, preveč pa je hinavščine.

''Vsaka rit svojo palico najde''

Rezultati volitev so bili najprej pričakovani, potem pa se je zgodila napaka v sistemu in ta napaka smo mi. Zoran Janković

Maša Kociper je opozorila, da predsednik stranke prave možnosti za sestavo koalicije sploh ni imel, saj so že takoj po razglasitvi rezultatov stranke poudarjale, da ne želijo v koalicijo vstopiti z zmagovalno stranko, kar je po njeno neobičajno. ''Težko se je pogajati z nekom, ki ima figo v žepu,'' je dejala Kociprova. Dodala je, da je tudi Janković predlagal široko koalicijo. ''Nismo najbolj veseli, da se koalicija, ki se nakazuje, tako drastično razlikuje od izražene volje volivcev,'' je povedala. Novo vlado naj bi sestavljali kar štirje ministri Janševe vlade iz mandata 2004–2008, je pojasnila Kociprova in dodala: ''Nove politike tako ni pričakovati. Naš čas šele prihaja,'' je poudarila. Spomnila je še na dva slovenska reka, in sicer ''vsaka stvar je za nekaj dobra'' in ''vsaka rit svojo palico najde''.

Zoran Janković - 2
Zoran Janković - 2 FOTO: Miro Majcen

Melita Župevc, ki je v Pozitivno Slovenijo prestopila iz SD, je ponosna, da je članica te stranke. Kot je dejala, jim je uspelo v sedmih tednih pridobiti 315.000 državljank in državljanov. In to je po njeno šele začetek. Dejala je, da lahko vsakemu od državljanov pogledajo v oči. ''Zaradi politikantskih namenov se ne bomo spreminjali. Gradimo na zavedanju, da se gremo politiko zaradi gradnje države in ne funkcij,'' je dejala Župevčeva.

Sprememba imena: namesto Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija je ime stranke le še Pozitivna Slovenija. Novi podpredsedniki PS: Maša Kociper, Melita Župevc in Robert Golob.

''Zremo naprej,'' pa je dejal Gašpar Gašpar Mišič. Po njegovem mnenju je Janković edini primeren kandidat za mandatarja. ''Vse lahko kupiš, pravijo, tudi zdravje, a poštenja ne. Zoran Janković dela. Dal mi je upanje, da bo boljše v državi,'' je še poudaril.

Med udeleženci kongresa stranke je bil tudi predsednik ZZB NOB Janez Stanovnik. Kot je poudaril v izjavi za medije, "so pred nami viharni dnevi v svetovnem gospodarstvu in v Evropi". Slovenijo vidi kot ladjo, ki je nasedla v plitvini, "ker ni imela pravega kapitana". "Zaradi tega menim, da mora slovenska ladja, ki se spušča nasproti viharnemu morju, imeti izkušenega in hrabrega kapitana. Takega izkušenega kapitana vidim v tem, kar je Zoran Janković napravil doslej," je poudaril.

Na kongresu so še sprejeli spremembe statuta, ki spreminjajo način volitev predsednika, podpredsednikov in ostalih organov stranke ter organiziranost stranke na lokalni ravni. Janković je po glasovanju o spremembah statuta pozval k čimprejšnjemu oblikovanju občinskih odborov, ki bodo stranki omogočili učinkovito delovanje že na nadomestnih županskih volitvah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2827)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iChi
02. 02. 2012 14.04
+9
Najbrž je to spisala kar tista avša, Melita "Pegla" Župevc ..
mungl
23. 01. 2012 14.03
+5
KO SEM VIDEL ODHAJATI KONGRESNIKE PS MI JE TAKOJ POSTALO SLABO, TAKO SLAB VONJ SE JE ŠIRIL DALEČ NAOKOLI !!!
24Ppkur
22. 01. 2012 22.25
+8
...ekonomist Mencinger pa, da bi lahko stranka spremenila Slovenijo.... z istimi obrazi in bivšo ideologijo pač ne.
Buena Vita
22. 01. 2012 21.16
+7
KJE JE DAMJANČEK,KER IMAJO HRVATJE TIRALICO ZA NJIM,PONIKLJEN,A NI MORDA NA HRVAŠKEM V ZAPORU????,
Uporabnik479952
22. 01. 2012 18.35
+4
ČE BOJO NA OBLAST PRIŠLI NEGATIVCI SEM V STRAHU, DA SE NAM SPET OBETAJO MONTIRANI SODNI PROCESI MORDA TUDI KAKŠNA HUDA JAMA.
metronom
22. 01. 2012 18.05
+14
ce smo v demokraciji bo zoki mal pijanino spilu
Uporabnik479952
22. 01. 2012 18.27
+10
Buena Vita
22. 01. 2012 21.17
+8
NA DOBU,PUTER MU BODO NOSILI PODPORNIKI,ZA TA ZADNO
horhinjo
22. 01. 2012 17.42
+8
Ni še največje krize, čez 4 leta pa bo. Lljudje imajo še denar in tega nam morajo še vzeti. Morda se bomo potem zganili in nekaj naredili proti politikanski korupcji, grabežljivosti in izkoriščanju. Že sedaj smo sužnji v lastni državi.
mabreg
22. 01. 2012 17.13
+0
Morda Janković ni najbolj primerna osebnost za predsednika vlade, vendar je od trenutnih predsednikov strank najboljši. Kot vem, njegov sin ni ponaredil diplome (kot npr. janšist Marinič izpit iz slo), ampak so mu le dovolili ponovno opravljati maturo. proti Jankoviču tudi še ni sprožen noben kazenski postopek, proti Ivanu J. in proti Erjavcu pa . Toliko laži, kraj, ponarejanj in goljufij,ter podlih podtikanj in žalitev, kot jih ima na glavi Ivan J. pa mu ne daje nobene moralne pravice, da si sploh upa kandidirati na volitvah, kaj šele za predsednika vlade. Ker pa so njegovi prisluškovali politikom in predvsem konkurentom, menim, da ima Ivan J. ("grozni") v rokah kakšnen dokument, pristen ali ponarejen, ki tako močno bremeni Viranta in morda tudi Erjavca, da je Virant ves posran, o Erjavcu pa itak nima smisla izgubljati besed. Tisti,ki podpirajo oba predsednika pa se po mojem bojijo zgolj ponovnih volitev, ki bi jih izpihnile iz parlamenta. Škoda, ker je med njimi nekaj dobrih poslancev, vsaj tako so se dosedaj pokazali.
Niko_K
22. 01. 2012 17.17
+5
MALO BLUZIŠ! "Kot vem, njegov sin ni ponaredil diplome (kot npr. janšist Marinič izpit iz slo), ampak so mu le dovolili ponovno opravljati maturo. " Tole pa je malce skregano z resnico, kar si napisal ane... (Btw.. Tisti Marinič je švindlal na izpitu tako, da je drugega poslal pisat.) "Jure Janković, ki do 10. junija, ko je bil zadnji dan za prijavo na spomladanski rok mature, zaradi dveh popravnih izpitov za prijavo ni imel pogojev, je kljub temu smel opravljati maturo na Centru za dopisno izobraževanje Univerzum. Najprej je kot občan drugega za drugim opravil popravna izpita iz slovenščine in sociologije ter se nato udeležil mature. Republiški inšpektorat za šolstvo je pozneje ugotovil, da je ravnateljica Univerzuma nedvomno kršila predpise, medtem ko dijak Jure Janković po ugotovitvah inšpektorjev ni bil kriv." Vir. Finance (je pa nekaj podobnega bilo objavljeno v vseh večjih slovenskih časopisih). Je pa smešno - ustanova je pri tem opravljanju mature NEDVOMNO KRŠILA PREDPISE, človek pa je vseeno dobil maturo. :)))))))))) Temu se strokovno reče "obid zakona". Že to, da se ni prijavil do 10. junija (ker pač je cepnil razred), potem pa VSEENO OPRAVLJAL MATURO, je izigravanje zakona, ki BI MORAL BITI ENAK ZA VSE!!!!! Kako se že temu reče.. Da je bil Jurček (in je še) "malo bolj enak od ostalih". Da ne govorimo o Damjančku, ki so mu zasegli avto in ga vrnili lizing hiši (torej lastniku). Normalnemu človeku ga ne vrnejo, Damjanček pa lahko isti avto "najame nazaj"....
metronom
22. 01. 2012 18.08
+10
se ve da zoki ne sin mata dve leve roki razn krast pa znata
saintjozef
22. 01. 2012 18.45
-6
Niko_K Tole je tvoj odgovor (malo bluziš) mabreg-u? S tem potrjuješ, da ima ta POPOLNOMA PRAV.
Niko_K
22. 01. 2012 18.52
+3
CK-jevec
22. 01. 2012 16.57
+0
Ko se želiš zaposliti, moraš bodočemu delodajalcu "dostaviti" tudi Potrdilo o nekaznovanosti, oz., da nisi v nobenem kazenskem postopku. V SLO pa "človek", ki je v kazenskem postopku in je hkrati še izgubil na volitvah in mu hkrati popolnoma nihče ni dal mandata za sestavo vlade, lahko kar sestavlja vlado in že dela listo ministrov. Kuhinja in njen vodja kakor kaže še vedno delujeta. Ej, ali sem jaz mogoče v kakšni drugi Sloveniji? Da je volja ljudstva (1,1 mio) manj vredna od peščice preračunljivcev (46). Žalostno. Kot že rečeno: peticija za predčasne se že začenja, da DOKONČNO ZABIJEMO tega jj v dno, da mu nikoli več ne bo padlo na misel da bi se še sukal v politiki. Če se ne bo v zaporu, naj se raje pri urški in črtomirju, ljudstvu pa naj že enkrat dovoli boljše življenje!
Niko_K
22. 01. 2012 17.02
-1
"oz., da nisi v nobenem kazenskem postopku."... Tole si si pa GLADKO IZMISLIL. A te je kakšen zaspan brencelj pičil pri Dražgošah, pa ti še zdaj na noro hodi?.. Še na policiji tega ni. :))))))))))) Ampak je tam, če se ne motim.. "da nisi bil PRAVNOMOČNO OBSOJEN na več kot 3 mesece".
CK-jevec
22. 01. 2012 17.04
+4
tako je...a ni to žalostno no? kaj bo narod moral narediti, da se bo tak sistem zlomil?? bomo morali res kot v Egiptu na ulice in vlačit jj z razbito glavo po cesti ?? bomo res morali iti na tako nizek nivo, da bo končno VSEM JASNO da ne želimo več te face, ki že 20 let dela samo zdrahe in krade kjer je le možno??
gripson
22. 01. 2012 17.04
+5
Glej, v tujini je tako, da če najdeš podoben primer (govorim o tvojem prvem odstavku) se lahko sklicuješ nanj. Torej, če boš iskal službo in ti bo kdo rekel da potrebuješ potrdilo o nekaznovanosti se sklicuj na podoben primer. Je pa res, da niti JJ niti ZJ še nista bila kaznovana. No, razen JJ v bivši Jugi...
Niko_K
22. 01. 2012 17.11
+4
@CK-jevec BRAVO, TAKO SE GOVORI. Sem napisal, kako se bi to dalo rešiti, ampak to ne bi bilo po ukusu tebe verjetno. 3000-4000 ljudi, ki so se od leta 1980 ukvarjali s politiko in to LEVE, DESNE, SREDNJE, ZGORNJE IN SPODNJE, bi morali zbrati in jim DOŽIVLJENJSKO PREPOVEDATI ukvarjanje s politiko ali zaposlitev v javnem sektorju (oz. v katerikoli firmi, ki je kakorkoli povezana z državo). Naj se znajdejo na trgu dela oz. poskušajo vsaj nekaj vrniti, kar so izsesali iz državne blagajne. Nato narediti nove demokratične volitve in izvoliti RES NOVE LJUDI (razen tistih 3000-4000, ki pa niso novi). Ti ni povšeči ane. :))))))))))))))))))))
CK-jevec
22. 01. 2012 17.14
-2
gripson: 1. ne zanima me kako je v tujini, pišem kako je v SLO 2. brez zamere, vendar JJ in ZJ ne moreš niti primerjati: -janković do sedaj ni dobili niti še 'vabila' na sodišče, jj pa vlačijo že v 3 državah po sodiščih. In glede na to da se sedaj začelo sojenje v Avstriji, kasneje še na Finskem, ti povem, da je Matoz tam en naveden prdec in nima za burek! -poglej si v delo.si ene par dni nazaj so objavili za VSE trenutne prvake strank koliko so dobili kazni, kje obsojeni, kdo koga toži, rezultat je pričakovan : janković toži ene 6 ljudi, do sedaj najvišja kazen 208 eur za povolitveno žurko za župana , haha za janšo pa je skoraj zmanjkalo prostora toliko ljudi ga toži, tolikokrat bil že obtožen itd.
CK-jevec
22. 01. 2012 17.15
-1
niko: zakaj mi ni povšeči?? seveda mi je! Janković se ni še ukvarjal s politiko, torej odlično! Janša pa se že res skoraj toliko časa, torej bi po tvojem načrtu izpadel. Super, sem za! Kje podpišem? :)))))))))))))))))))
Niko_K
22. 01. 2012 17.27
+4
@CK-jevec ...kdo je že bil župan Ljubljane zadnje 1,5 mandata? Hmmm a ni to LOKALNA POLITIKA GLAVNEGA MESTA SLOVENIJE? Poleg tega, katera stranka je dobila na zadnjih volitvah 28 poslancev (vključno z g. iz Saraovcev)? Hmmm ... A ti je bil Stanovnik mentor? Tale tvoja izjava me namreč zelo spominja na njegovo: "Pa kaj pol, če zmanjka eurček al dva..." :))))))))))))))))))) p.s.: Se vidi, da nisi ravno brihten.
CK-jevec
22. 01. 2012 17.33
-3
@niko: -ne klobasaj in se ne cmeraj. Primerjaj jabolka z jabolki. -PS še ni dejansko aktivna, šele včeraj smo spremenili statut, tako da v tvojo skupino po 20ih letih delovanja izbrisanih pač (pa če si še bolj želiš) nebi padla....sorry Preslabo si naštudiral in prehitro šel pisat...kdo potem ni ravno brihten ? no, pa lep pozitiven večer želim knede ;))) -Stanovnik je car, univ.dipl.oec., ki je bil 20 let diplomat in predstavnik Jugoslavije v OZN - takemu človeku NOBEDEN ne seže tudi do gležnjev !
velikauharica
22. 01. 2012 17.37
+0
dons je teško pridt do izkušenih politikov zato imajo vsi v novi vladi -zakonodajni oblasti - tudi izkušnje z druge strani zakona : Virant- v postopku razžalitve zaradi Patrije, Erjavc- Patrija, JJ -Patrija. Tako da si bodo lohka še med sabo izmenjal izkušnje glede Patrije!JJ ima mednarodne izkušnje!
CK-jevec
22. 01. 2012 18.04
-2
@niko: na tvojo žalost ne razumem kaj si napisal...vem da obstaja google-translate, pa se mi ne da... še zadnjič: kot si ti napisal, bi PS osala, SDS pa bye-bye. seveda da je bil, Kardelj je pa ŠE VEČJI car! naši *politiki bi se lahko učili od njega marsikaj...
Niko_K
22. 01. 2012 18.04
+3
Ojej.. Potem pa boš moral v Saraovce na šolanje ane!? :)))) Tako, kot je bilo treba včasih v tisto rdečo stavbo v Kumrovcu. Če bi bil pošten in priznal kaj bi ti podpisal, bi bilo PS IN SDS (pa še marsikaj drugega) BYE-BYE :) Kardelj je bil tak car, da smo ostali po njegovi zaslugi brez dobršnega dela obale ja... :)
CK-jevec
22. 01. 2012 18.10
-2
@niko: -tjah, pač živim v SLO, zato pišemo slovensko ;) -pustimo Kumrovec, ki je bil res več ali manj tragikomedija :) -Kardelj ni zaslužen za ta manko, pojdi malo nazaj v OŠ
Niko_K
22. 01. 2012 18.12
+2
:))) Seveda Kardelj ni zaslužen za ta manjko... :) ha ha ha ha Pol pa si se zbudil. Btw... Če bi šprical zgodovino v osnovni šoli, ne bi naredil doktorata iz nje. :))))))))))))))))))))))))))))))) Btw... Me veseli, da pišeš slovensko, boš potemtakem malce Zorančku pomagal, ker ne zna preveč dobro slovensko?
CK-jevec
22. 01. 2012 18.15
-1
joooj ej kakšen božček si ti....noro.. vsekakor Kardelj še večji CAR!
Niko_K
22. 01. 2012 18.19
+1
A se ni "Božič" pisal nekdo drug. :))))))))))))))))))))))))))))))))))
Niko_K
22. 01. 2012 18.44
+1
@CK-jevec * Nisem napisal (namerno) KAKŠNO politiko in to pomeni VSO politiko. (Tudi lokalno.. *... Kako dolgo je opakec bil župan? A ni to lokalna politika?) -> Mislim, da s tem dokazuješ, *. :)))))))) Seveda pa...... da ne govorim tudi, kako dolgo se ukvarja s politiko članstvo kao \"nove stranke\". :))))))))))))) Sami \"novi obrazi\". :))) In prosim, da me ne uvrščaš v nobeno skupino, ker (za razliko od tebe) v nobeni nisem. Mi pa gredo na živce skorumpirani ljudje in to tako levi, kot desni, zgornji, spodnji, sprednji, zadnji, moški, ženske, mladi, stari! p.s.: Stanovnik je bil tudi tajnik od g. Edvarda Kardelja. :)))) Seveda pa, da dipl. oec. napiše, da \"ni važno, če zmanjka eurček ali dva...\" .. NO COMMENT! :)))))
tomi.passion@gmail.com
22. 01. 2012 16.53
+1
In tako so potonili v pozabo zgodovine, kot zadnji partijski poskus oblikovanja neke komunistične ideologije.
moster
22. 01. 2012 16.50
+1
mam ga ,vilfan je bil...ma rdeč karton
ian00
22. 01. 2012 16.38
+6
"Durs je poslal neke papirje na nekatere organe, kar se mi zdi pravilno. Rečejo, da me preiskujejo. Izzivam, da naj pridejo in me preiščejo. Ne vem, kako naj bi denar pral. Še pralnega stroja ne znam prižgati." (Tako se je Zoran Janković na sobotnem kongresu Pozitivne Slovenije ponorčeval iz davčne uprave in drugih državnih organov) MA KEJ TA NAJ BI BIL PREDSEDNIK VLADE?
Niko_K
22. 01. 2012 16.51
+1
Kako bo postal predsednik vlade? TEŽKO! Samo za njega se ni za bati, ker on DELA. :))))))))))))
focus2031
22. 01. 2012 16.54
-2
a ko se je Janša igral s funkcijo predsednika vlade in rušil slovensko sodstvo je pa v redu, on pa je lahko predsednik vlade?' kakšen debilizem..
Niko_K
22. 01. 2012 17.05
+1
... Hanzi ga je kakal, tisti, ki so za njim prišli, so ga kakali še bolj (npr. pasja princesa, press).. :)
gripson
22. 01. 2012 17.07
+2
ian: Ali ti misliš da mora predsednik znati prati, likati, pomivati, pospravljati...ja, če bi bila to ženska. Ali pa Janez Janša.
tao3
22. 01. 2012 16.05
+4
Ko smo pri vzgoji: Janeza Janše sta se prvorojena otroka odpovedala, žena se je pa ločila ... Kaj si že imel povedati o Jankovičevi vzgoji? On ni zapustil svojih otrok. Janezeva otroka se ga sramujeta. Toliko o uravnovešeni osebi JJ ...
Niko_K
22. 01. 2012 16.12
+3
@tao3 Sem kje omenjal Hanzija? Mislim, da ga nisem nikjer omenjal. Kolikor vidim tudi članek ni o Hanziju, ampak o Opankovičevi stranki. Pa btw... Tudi Hanzija ne podpiram (kot sem že napisal)... Je pa res, da nikjer nisem zasledil, da bi Hanzi kupil maturo kateremukoli svojemu otroku...
fb_100001105378278
22. 01. 2012 16.35
+0
Ne more jima, ker ga sovražita. Veš, zapustil ju je po ločitvi od matere.
fb_100001105378278
22. 01. 2012 16.36
+0
Ne podpiram tega, vendar bi tudi jaz za svojega otroka naredil vse, pa čeprav to vključuje kakšno podkupnino kjer koli. Da nebomo o tem kakšne podkupnine je kje Janša dal/sprejel.
Niko_K
22. 01. 2012 16.42
+4
@fb_100001105378278 ...torej si potencialni kršitelj zakona. Jaz za svoje otroke NITI V NAJBOLJ ODDALJENIH SANJAH ne podkupoval ali počel temu karkoli od daleč temu podobnega. Ker so dobro vzgojeni, mi tega tako ali tako ne bo nikoli treba (ti pa posredno priznavaš, da je ta možnost pri tebi še odprta). Dokler bodo taki kot ti, ko jim to Opankovičevo dejanje ni hudo sporno in ga bi tudi sami ob danih okoliščinah tudi sami ponovili, do takrat pa bo Slovenija v takem dreku, kot je... p.s.: Pa spet vlečeš ven Hanzija. Kot, da na svetu ni nobenega drugega, kot sta šerif in Hanzi.
gizadlinka
22. 01. 2012 15.46
+1
jankovič vedno ve, kaj dela. Zase je zelo uspešen, če bi bil pol toliko v vladi, bi bilo ful fajn.
vucko2
22. 01. 2012 15.32
+3
sedaj bomo pa zares imeli najbolj koruptivno in odelek kaznevcev v vladi saj so skoraj vsi v kazenskem postupku in se mastili s davkoplačevalskim denarjem,bravo nova vlada iz Doba
etul
22. 01. 2012 15.40
-1
postupku,pravilno postopku ne ovaj kako da kažem
Odpri..Oci
22. 01. 2012 16.50
+1
Da vidim, če še znam grabljice.... "Kaže se postopek majke mi. Zar niko ne razume naše?" :-)
mariabologna
22. 01. 2012 15.14
+14
Poglej svoje otroke, pa ti povem, kdo si. Pri Jankoviću je vzgoja spodletela, so sledili zgledu mame butikašice brez izobrazbe, bahaškemu očetu, ki je vse dosegel na lahek način preko botra Kučana, posledično so se poročali in zaročili z butastimi manekenkami, in to v velikem slogu, nek se vidi razkoš, tudi če so za njimi ostali pufi na vse strani. Vsi vozijo izključno Mercedese, živijo v hišah z bazeni in se grupirajo s sebi enakimi arogantneži, npr. familija Čeferin. Da o Damjanovih izgredih v pijanem stanju ne govorim, o izgubi vozniškega dovoljenja in Juretovi ponarejeni maturi. Vse, kar se na hitro in brez truda zgradi, se hitro podre, Jure maturo ima, izobraženosti ne, Zoran stranko ima, a brez programa ne bo vladal. Na lahek način zaslužen denar je na še lažji način zapravljen denar. Čaka ga samo še plaz ovadb in bankrot. Škoda za levico. V SLO tega ne rabimo, rabimo skromne delovne in poštene ljudi.
mariabologna
22. 01. 2012 15.38
+8
Ni mi denar niti slučajno vse v življenju in ga nimam malo, ne želim pa, da mojo domovino vodi nekdo, ki je na lahek in nepošten način prišel do denarja in oblasti, pa tudi arogantnežev ne prenesem in nikakor ne govorim o sosedu, moji sosedi me ne brigajo, govorim o kandidatu za premierja!
Odpri..Oci
22. 01. 2012 15.45
+9
nightfly... imaš prav... nekaterim je denar res vse v življenju... celo toliko, da LAŽE, KRADE, NE PLAČUJE PODIZVAJALCEV...... Gre celo tako daleč, da lastnega sina pošlje v Švico odpirati račune na njegovo ime... za potrebe goljufanja in kraj !!!!! . Veš... nekateri pač nismo pripravljeni lagati, krasti, celo moriti... tako kot Tvoj Vožd !!!! PS : Koliko žrtev je zaradi droge, v preprodajo katere je vpleten tvoj "bog" ???? Koliko samomorov je bilo zaradi neplačevanja računov ??? Koliko "delovnih nesreč" na betonskem skrupucalu v Stožicah.... zaradi goljufovega hitenja in zahtev "mora biti končano pred novimi volitvami..." !!!!!
vucko2
22. 01. 2012 15.48
-5
kdo pa si ti ameliemouresmo da si lastiš kar celo slovenijo tukaj smo tudi drugi državljani ni si ti sam,ti si lahko lastiš svoj wc pa nič drugo.
Niko_K
22. 01. 2012 15.57
+8
@nightfly Odtipkaj v Google "Jankovič matura", "Jankovič nezazidljive", "Jankovič Ciper"... Pa boš tudi ti kompetenten(a). Koliko imajo Jankoviči me ne zanima in niti nočem vedeti... Me pa zanima, kakšen je tisti, ki hoče voditi državo v kateri živim in kateri bo OD MENE imel plačo. Od takšnega pričakujem, da se ne gre raznih "obidov zakonov" (jaz sem maturo opravil čisto regularno in v skladu z zakonom npr.), nošnje denarja v davčne oaze (Ciper - s čimer tudi mene kot davkopčalevalca oškoduje), kateri se ne deklarira za "NAJBOLJŠEGA MANAGERJA", pridela pa nič drugega kot pufe... @vucko Lastim si Slovenijo toliko kot vsak drug davkoplačevalec oz. še več, kot vsak človek, ki nosi svež denar V SLOVENIJO (in ne iz nje, kot nekateri). In kot vsak (nekaj nas še je tukaj, čeprav naše število vztrajno pada), ki ni PRISESAN na službo v državni upravi oz. v firmi v državni lasti. Torej kot eden tistih, zaradi katerih država Slovenija sploh še živi.
tao3
22. 01. 2012 16.05
-3
Ko smo pri vzgoji: Janeza Janše sta se prvorojena otroka odpovedala, žena se je pa ločila ... Kaj si že imel povedati o Jankovičevi vzgoji? On ni zapustil svojih otrok. Janezeva otroka se ga sramujeta. Toliko o uravnovešeni osebi JJ ...
Niko_K
22. 01. 2012 16.08
+6
@tao3 Sem kje omenjal Hanzija? Mislim, da ga nisem nikjer omenjal. Kolikor vidim tudi članek ni o Hanziju, ampak o Opankovičevi stranki. Pa btw... Tudi Hanzija ne podpiram (kot sem že napisal)... Je pa res, da nikjer nisem zasledil, da bi Hanzi kupil maturo kateremukoli svojemu otroku...
kum11
22. 01. 2012 15.07
+9
seveda dela. poglejte kako imajo polne žepe
strasekalojz
22. 01. 2012 15.18
+3
TISTI KI JE DAL UPANJE PA MORA BIT VELIKA OVCA::
Klingonec
22. 01. 2012 15.02
+5
Komaj čakam začetek delovanja nove Vlade ker vem da bo zelo zanimivo gledati kako se medsebojno glodajo! Ta garnitura politikov je obsojena na propad ker so brez kompetenc in potrebne podpore ljudstva. 1x izdajalec, VEDNO IZDAJALEC!
caps1
22. 01. 2012 15.07
-1
Kako tvoji delajo, smo videli te tri leta..
tao3
22. 01. 2012 16.07
+2
Ko smo pri vzgoji: Janeza Janše sta se prvorojena otroka odpovedala, žena se je pa ločila ... Kaj si že imel povedati o Jankovičevi vzgoji? On ni zapustil svojih otrok. Janezeva otroka se ga sramujeta. Toliko o uravnovešeni osebi JJ ...
sahrana
22. 01. 2012 14.58
+5
eni smo volili eno opcijo drugi drugo nekateri sredino izcimilo se je pac to kar se je po nepotrebnem se tu zalimo in pljuvamo vsepovprek koalicija je kakor kaze sestavljena seveda je zmagovalec volitev imel moznost da prvi sestavi vlado kar pa mu ni uspelo ceprav je kot je javno izjavil imel dva glasova (KUPLJENA) - p.s, tudi to ni ravno posteno a pustimo zdaj to rad bi rekel da je eno biti zmagovalec volitev drugo pa imeti absolutno vecino glasov torej po nepotrebnem so nekateri izpadi ces imel je absolutno vecino kar ni res kdor je volil sd,zares,lds,sds,nsi,desus in sls prav gotovo ni mislil voliti jankovica saj bi v nasprotnem volil pozitivno slovenijo in ne karkoli drugega torej pustimo casu cas v ozadhu teh volitev je tako ali tako prevec neznak ki bodo pocasi a zagotovo ugledale luc v medijih in morda bomo vsi takrat drugace razmisljali kakor sedaj
tao3
22. 01. 2012 16.08
+0
Zgodilo se je točno tako kot dela SDS in desnica vedno. Derejo se držite tatu medtem ko kradejo. Desnica je podkupila dva poslanca in NE levica.
velikauharica
22. 01. 2012 17.42
+1
ja , kdor pa je volil SD, PS in LGV prav gaotvo ni imel v mislih JJ, ker drugače bi volil SDS, ki je dobila vsega 26 % glasov.
est
22. 01. 2012 14.26
+0
Človek, ki je na veliko zapravljal naš denar, zagotovo ni tisti, ki bi Slovenijo popeljal v boljše čase. V podporo pa so mu že izpeti kadri. Rešitev za Slovenijo so dve pridni ročici in bistra glava.Zoki pa tega nima.
bajojoba
22. 01. 2012 14.42
+10
dondino
22. 01. 2012 14.55
-3
jst sam vem da je JJ največji *na svetu in da ma rd tipe
velikauharica
22. 01. 2012 17.43
+1
bolj izpetih kadrov kot so ti ki očitno prihajajo ni !