Slovenija

Janković: 'Bavčar goljufa in laže'

Ljubljana, 27. 10. 2009 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgodbo z Igorjem Bavčarjem sem zaključil lani, ko sem vložil ovadbo, čas pa bo pokazal, kdo je imel prav, je povedal Zoran Janković. Bavčarja je tudi obtožil, da goljufa in laže.

Zoran Janković
Zoran Janković FOTO: Blaž Garbajs

Ljubljanski župan in nekdanji predsednik uprave Mercatorja Zoran Janković je ob robu novinarske konference komentiral zadevo Igor Bavčar, pri tem pa ocenil, da je ta gospodarstvu prizadejal veliko škodo. "Bavčar, ne samo da se ukvarja s poslovno goljufijo, ampak tudi laže," je dejal Janković.

Sam pravi, da je zgodbo z Mercatorjem razčistil, ko je tožil Pivovarno Laško in Istrabenz, na koprskem sodišču pa je tožbo izgubil. Vendar je ta zgodba privedla do tega, da so posamezniki začeli pošiljati gradiva njegovim odvetnikom.

Zato se je lani odločil, da bo zaradi poslovne goljufije ovadil sedaj že nekdanja prva moža Istrabenza in Pivovarne Laško, Bavčarja in Boška Šrota. A ta po njegovih besdah ni povezana z Mercatorjem. Tu gre za oškodovanje delničarjev v Istrabenzu in Pivovarni Laško, natančneje za "potovanje" 7,3 odstotka Istrabenzovih delnic čez pet, šest firm do Bavčarja, je pojasnil. Dodal je, da je postopek zdaj stekel, kar se njega tiče, je s svojo ovadbo zgodbo zaključil.

Bavčar
Bavčar FOTO: Blaž Garbajs

Ponovil je, da bodo "v taki dolgi zgodbi, ko so ponarejali dokumente", prej ali slej nekateri spregovorili.

Kot je znano, so kriminalisti konec septembra sprožili obsežno preiskovalno akcijo, v okviru katere so med drugim začasno pridržali Bavčarja in Šrota. Oba so še isti dan spustili na prostost, Bavčar pa je takrat ocenil, da se je celoten postopek začel na podlagi prijave Zorana in Damjana Jankovića ter družbe Electa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Concorde69
08. 02. 2011 03.02
Lorenzzo.... Saj imaš prav, ampak.. če misliš, da je g. Bavčar kaj boljši, se preklemano motiš...... Od ge. Gerdej naprej, si je privoščil vse, kar se je dalo.... Konec koncev je IB ocenil, da se jim ne splača imeti Droge-Kolinske..... še tega se mi ne sanja zakaj sta se morali ti dve družbi združit.... No, danes sta v rokah hrvaškega tajkuna, ki ju je kupil z evropskim denarjem... tako da... zbudite se........ Bavčar, šrot, Jankovič in vsi ostali.... vsi isti, le da mogoče vsak na malo drugačen način
Concorde69
08. 02. 2011 02.53
Lorenzzo.... Saj imaš prav, ampak.. če misliš, da je g. Bavčar kaj boljši, se preklemano motiš...... Od ge. Gerdej naprej, si je privoščil vse, kar se je dalo.... Konec koncev je IB ocenil, da se jim ne splača imeti Droge-Kolinske..... še tega se mi ne sanja zakaj sta se morali ti dve družbi združit.... No, danes sta v rokah hrvaškega tajkuna, ki ju je kupil z evropskim denarjem... tako da... zbudite se........ Bavčar, šrot, Jankovič in vsi ostali.... vsi isti, le da mogoče vsak na malo drugačen način
Janez Dolinšek
22. 12. 2009 15.10
gospod JANKOVIĆ naj se zazre malo v sebe preden tako spregovori o drugih.Mar ni prav tisti ki to govori, ta o čemer govori.Ali pa bi g.JANKOVIĆ želeli da mu osebno pomagam vrniti spomin,še v čase ko je on posloval preko OZ ZORA DOMŽALE ...Mnogi še nismo pomrli !Zanimivo pa bi bilo tudi izvedeti zakaj vLJUBLJANI na prireditvah ZA ZELO VISOK HONORAR!g.JANKOVIČU vedno poje mala blondinka DANIELA iz Hrvaške.Morda pri nas nimamo pevcev?ALI PA MALA DANIELA PRIDNO PRINESE POLOVICO HONORARJA NAZAJ G.JANKOVIČU,DA SE ON LAHKO NAPREJ SMEHLJA LJUBLJANČANOM IN JIH...KAJTI TAK NAČIN POSLOVANJA JE PRI NJEM POZNAN OD NEKDAJ.ZATO ON KOT PRAVI NE RABI PLAČE ŽUPANA,SAJ IMA DANIJELO
papez46
06. 11. 2009 14.26
Ma je škoda besed. Čez 40 let bosta itak oba imela svoja doprsna spomenika na trgu republike.
8JASMIN
28. 10. 2009 11.38
Banda od bande !!!!!!!!!!!!
SherlockH
28. 10. 2009 09.53
Naj le spomnim tiste z boljšim čutom za logiko, da je seveda Zoki prav fleten fant za manj izobražene, visoki krogi pa se mu sveda smejijo. Zelo rad navaja, da je zgodbo z Igorjem Bavčarjem zaključil lani, ko je vložil ovadbo. Če smo bolj natančni, lahko to demagoško novico beremo drugače. Ker je zatožil Bavčarja, je ta kriv. Bavčar se -po njegovih navedabh-izmika, torej je kriv. Jap pobeci, tipična zmota zatrjevanega konsekvensa, ki se jo nevedoč ta ljubitelj ideologije državnega intervencionizma poslužuje.
dannajja
28. 10. 2009 09.45
Glede na to kaj se vse ve o Jankovičevi "poštenosti", se čudim da Ljubljančani še niso ovadili svojega župana zaradi svinjarij ki jih počne! Dragi Ljubljančani, kaj še čakate? Kaj še nimate dovolj materiala? Vam mora dolgove povišati še za nekaj tisoč evrov? Hmmmmmm
SherlockH
28. 10. 2009 09.39
Zoki "naš" je seveda najboljši, edini in over the top meneger - na kratko: car. Škoda je tega fanta za župana, ko pa bi lahko reševal anomalije Gasparija in Križaniča, in jih med prostim časom poučil o liberalizaciji trga, ter o čisto splošni ekonomiji-npr. kaj pomenijo javne dobrine. Človek, ki absolutno makro in mikroekonomijo rešuje brez dimenzijskih problemov pri numeričnih izračunih, ter jim vsakokrat z altrusitičnim čutom pripiše še socilano noto in robne pogoje umika kot kak fant iz pravljice. Bravo Jankovič.
soola
28. 10. 2009 08.58
Vsi so isti - lopovi, brez izjem !!!
Tonček Balonček
28. 10. 2009 08.54
Kaj bo Janković govoril, nikoli ni bil direktor Marksističnega centra niti miličnik, Dolančeve FSPN pa še od znotraj ni videl! Poleg tega je NBavčar mladostni prijatelj in študijski kolega Janeza Janše, o čemer lahko Janković le sanja! Ko sta onadva pripravljala rušenje Jugoslavije in Varšabvskega pakta, je Janković šže nekaj švercal in se ukvarjal s preprodajanjem....
mrbungle
28. 10. 2009 08.20
oba sta barabi, samo primerjat ju pa ne moretein ne smete... bavčar je svojo slavo začel kot študent, ko se je najbolj vneto boril proti kapitalizmu, proti kapitalističnim vrednotam-na koncu pa je postal največji kapitalist na račun drugih, naredil pa ni ničesar-okej zeeelooo veliiiiko izgubo. Jankovič je pa že ves čas kapita.list, pa tudi pokazat ima kaj. Čeprav je do sem prišel najbrž z veliko pomočjo, ampak vsaj nekaj naredi, ima vsaj nekakšno vizijo in se tudi zaveda poslovnega uspeha. N aprimer, ko je bil direktor Mercatorja, so vsi vodilni v Mercatorju del plače dobivali v mercatorjevih delnicah, s čimer jih je stimuliral k dobremu delu, ki prinaša dobre rezultate, ti pa pa rast delnic in posledično njihovega premoženja... Pa vsaj zafural ni Mercatorja... Pa ga ne zagovarjam, ker malo vem, kako poteka sedaj vladanje Ljubljani...
Marko Apšner
28. 10. 2009 07.39
jej jej kdo to govori ne moreš vrjet
justinijan
28. 10. 2009 05.52
pregovorna slovenska nevoščjivost.če ne bi bil bavčar pa bi bil janković.........................
siFBI
28. 10. 2009 05.24
Zdaj sta se pa našla dva najbolj ne poštena človeka na vsej obli in se kregata, kdo je bolj pošten. Smešno, da lopovi uporabijo to besedo.
mincacinca
28. 10. 2009 05.18
Jankovič: Ti pa lažeš! Bavčar: Sej ti tud! Jankovič: Pa kradeš! Bavčar: Sej ti tud! Jankovič: Pa gulfaš! Bavčar: Sej ti tud! Jankovič: Uboge ljudi okol prnašaš! Bavčar: Sej ti tud! Jankovič: Kamor prideš ,vse zarad tebe propade! Bavčar: Pa sej je pr teb isto! Jankovič: Jest pač folk nategujem. Bavčar: Sej jest tud.
cepec22
28. 10. 2009 04.07
Mislim, da tudi Jankovic nima vse poslihtano. Kako pa bi imel? Ali je tako priden, ali je tako izobrazen, ali je del VIP ali pa je gobezdavec iz juga. No, potem je vse jasno. V mestu z 300 tisoc prebivalci so tri anonimne barabe prevec. Treba jih je obrniti in jim soditi. No ja, v centru se gresto, da gradite stadione in velike projekte, revezi pa nimamo za kruh. Domovina je tista katero molze vsak po svoje. Eni imajo med in mleko za druge pa ostane jogurt pa sirotka.
RADO62
28. 10. 2009 00.47
Zoki res nikoli ne bo prebolel, da so ga odrezali od lastninjenja mercatorja.... Ubožček..... heh
J83
27. 10. 2009 23.45
Res je janković tajkun in baraba,kučanov bratranec,kot,da se on ni hotel polastiti delnic Mercatorja,kaj delnic celega mercatorja.Za nagrado,ker je Kučan tako rekel,mu ovce dajo mandat za župana kamor zvleče vso svojo jugo,da bi jemali kot so v Mercatorju.Ta goljuf bi moral sedeti skupaj z sinovoma in Dakićko in drugimi.Bavčar je vsaj nekaj dal za Slovenijo,medtem pa je Janković operiral.Fuj.
123_Zoke_vec_ni
27. 10. 2009 23.38
V koritu ni dovolj za vse svinje.......
milimix
27. 10. 2009 22.52
JA SVINSKO KORITO POSTAJA VSE BOLJ PLITKO NA DNU SE JE NABRALO POLNO SVINJARIJE NEKDO BO MORAL TO POČISTITI.A KDO.