Slovenija

Jamstvo za mlade gasi le manjši požar, kaj pa pravi ogenj?

Ljubljana, 28. 11. 2013 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za delo je pripravilo zakonodajo, po kateri bodo mladi v prihodnjih dveh letih lažje prišli do zaposlitve oziroma se bodo lahko dodatno izobraževali. Vendar pa se zdi, da vlada s tem gasi le manjši ogenj, za hrbtom pa ji divja požar.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obiskovalecsmetisca
28. 11. 2013 23.15
+1
...stari bodo delali do smrti za male pare,mlade bo pa pobralo ,ker nimajo dela......ampak to velja za tiste,ki morajo delati....z JU se noben ne spoka v penzijo...tam so lahko do 100.tega leta
obiskovalecsmetisca
28. 11. 2013 23.08
+1
...od vsega je najbolj gvišno to,da bodo na novo zaposlili onih 68 sralceev na zavodih za zaposlovanje....ostalo je sranjje,kar pomeni,da bodo ti na novo zaposleni sral...no svetovalci ,debelo buljili v mladca ali mladenko,ki bo po 4 mesecih že končno zahteval šiht......na urice angleščine že tako hodijo....profesorji le te...naj gre raje lenčka......nič od nič kot vse kar je do zdaj skupaj spocala ....kaj pa levanič dela....leva nič....aja...mi je že jasno
NotMe
28. 11. 2013 21.22
+4
Hahahaha, in kje bodo pričarali 30 000 delovnih mest? Oziroma - 29 925, 75 jih je doblo šiht na Zavodu, da bodo iskali zaposlitve mladim. In še eno vprašanje - kaj pa tista generacija, med 30 in 40, ki je doštudirala med letoma 2000 in 2010?? Je res, leta 2000 si lahko dobil šiht, vendar so bili "ta novi" ta prvi, ki so leteli.
ONniON
28. 11. 2013 23.06
leta 2000 je bila brezposelnost dosti nižja kot danes in v devedesetih tudi, slovenija je bila super včasih , danes pa beda
ONniON
28. 11. 2013 20.15
+3
soseda avstrija ima nizko brezposelnost med mladimi, tam problema z iskanjem službe ni, nikoli niso imeli težav z brezposelnostjo , uzakonjeni sta 13. in 14. plača , sem gledal dokumentarec na rtvslo 1 predvčerajšnjem ko je kazalo na mladih svet stoji, kako dobro imajo urejeno vajeništvo za mlade in si kaj takšnega želim tudi v Sloveniji
HooplaToopla
28. 11. 2013 19.53
+4
Vlada skrbi pri tem izključno za to, da njeni podrepniki, oz. podrepniki njenih podrepnikov lahko prodajajo svoje izobraževalne programe in povezane storitve za brezposelne ministrstvu. Gre pa tu skoraj izključno za takšna znanja, ki bi bila odlična zadeva v 18. stoletju. Današnji mladini in drugim brezposelnim pa s takimi izobraževanji prej škodijo kot koristijo. Da ne bo nesporazuma. ----> Drugi, prikriti namen njihovih "izobraževanj" je pa vzgojiti poslušno, neizobraženo delovno silo, ki omogoča prevarantom večje zaslužke in ne dela takih problemov. ---> Ampak proti svinjarijam v zdravstvenem sistemu, je zaposlovanje sorazmerno malenkost, zato se za te zadeve nihče niti ne zanima. Črpanje sredstev iz sistema, je povsem utečeno na približni ravni 15% potencialne koristi za brezposelne državljane, 85% preko niti ne preveč zapletenih obvodov v zasebne žepe. ----> Brezposelni so psihično sesuti in o teh stvareh sploh ne razmišljajo, ker so že tako stigmatizirani kot nesposobni in lenuhi, ostali državljani pa mislijo, da se jih to ne tiče. Mislijo.
HooplaToopla
28. 11. 2013 20.11
+3
V resnici je to kar piše zgoraj precej poenostavljeno. Gre za preplet zasebnih omrežij na lokalnih ravneh s tistim na državni. Je pa sistem bolj ali manj Wasserdicht zaprt za moteče elemente. V biznise so vpleteni pa takšni, ki nimajo nobene zveze s temo zaposlovanje. trije absolventi prava, trije absolventi računalništva, trije mladi finančniki brez povezav z omenjenimi omrežji v pol leta sestavijo sliko vseh transakcij z vsemi imeni. Za vse milijarde, ki so preko ministrstva izpuhtele doslej od l.91. ----> Problem je pa v tem, da to ni dovolj. Trije mladi matematiki bi morali narditi statistinične analiza uspešnosti vseh zaposlovalnih programov doslej in jih pravilno povezati. ---> Tu se bi šele pokazalo omenjeno razmerje 15 uporabljenih evrov na 85 ukradenih. ---> Ni pa stvar tako zapletena, kot se sliši. Lopovi povezani z ministrstvom za delo in lokalnimi zavodi za zaposlovanje niso nobeni genialci. Le brezobzirni so in nedotakljivi. --> Upam, da ne več dolgo. Vsaj ne do državljanske vojne.
HooplaToopla
28. 11. 2013 20.31
+2
V bistvu hočem reči pa tole. Dobrim in usposobljenim mladim strokovnjakom bi se občutno bolj splačalo, da razsujejo kriminalna omrežja v državi, kot pa bloditi za službo po svetu. ---> Ampak tule bodo morali sodelovati še mladi policisti in vojaki. Ker gre za ogromne vsote, ki jih lopovi na oblasti ne bodo radi spustili iz rok. Pripravljeni so pa vsaj nekateri na vse. Gre za tako velike vsote, da so večini državljanov tako ali tako nepojmljive. Mislim na vseh ministrstvih. Na tistem Za delo in zaposlovanje so proti nekaterim drugim amaterji v smislu kriminalnih zmožnosti in nevarnosti za tistega, ki se bo nepripravljen vpletal v biznise.
Ashleey
28. 11. 2013 19.43
+3
Ta mladi ce so pametni pa ce imajo moznost bojo sli ven iz drzave.
I G N O R A N T
28. 11. 2013 19.19
+9
Prodajalci megle.Dokaz da tale teorija v praksi ne deluje
NightWishFan
28. 11. 2013 19.02
+17
Za mlade je edina priložnost tujina ali pa če tukaj imate VIP očke, mamice, tete, strice in botre. Žalostno je, da v tujini bolje poskrbijo za delavne ljudi kot pa matična država.