Slovenija

Izteka se rok za oddajo vloge za znižano plačilo vrtca

Ljubljana, 14. 11. 2009 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rok za oddajo vloge za znižano plačilo vrtca je 15. november. Običajno lahko, ker je to nedelja, vlogo oddate še v ponedeljek osebno ali priporočeno po pošti.

Vloga je namenjena staršem, ki želijo uveljavljati znižano plačilo vrtca za svoje otroke.
Vloga je namenjena staršem, ki želijo uveljavljati znižano plačilo vrtca za svoje otroke. FOTO: iStockphoto

Znižano plačilo in oprostitev plačila za vrtec se za otroke, ki so že vključeni v vrtec na novo določi s 1. januarjem naslednjega leta. Starši pa morajo oddati vlogo praviloma do 15. novembra tekočega leta.

Razliko med plačilom staršev in ceno programa zagotavlja občina iz javnih sredstev. Starši, ki ne oddajo obrazca in ustreznih dokazil, plačajo polno ceno programa.

Vlogo lahko oddate s priporočeno pošiljko tudi v nedeljo na dežurni pošti v Ljubljani, to je poslovalnica 1102, Cesta v Mestni log 81 med 9. in 12. uro.
Vlogo izpolni in odda eden od staršev ali zakoniti zastopnik otroka v vrtcu, v katerega je vključen otrok, lahko pa tudi neposredno pri pristojnem občinskem organu na občini stalnega prebivališča. To zadnje velja še posebej v primeru, če otrok obiskuje vrtec izven kraja stalnega prebivališča.

O vlogi namreč odloča občina, v kateri imajo otrokovi starši stalno prebivališče oziroma ima stalno prebivališče eden od staršev, skupaj z otrokom. Če so starši tujci, ki so zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji, vložijo vlogo v občini začasnega prebivališča.

Vlogo si lahko brezplačno natisnete s spletne strani e-uprave.

Nekatere občine pri izračunu upoštevajo dodatne olajšave, kot je odplačevanje stanovanjskega kredita. Več o tem na našem spletnem portalu www.cekin.si.

vrtec
vrtec FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.