Slovenija

Izsiljevanje in nasilje na osnovni šoli

Ljubljana, 25. 03. 2011 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
60

Na eni od ljubljanskih osnovnih šol naj bi učenci višjega razreda izsiljevali in fizično obračunali z drugošolčkom. Vodstvo je zadevo vzelo resno in v preiskavo vključilo tudi policijo. Kot pravijo, se kaj takega na njihovi šoli še ni zgodilo.

Na eni od ljubljanskih osnovnih šol naj bi učenci višjega razreda izsiljevali in fizično obračunali z drugošolčkom. Vodstvo je zadevo vzelo resno in v preiskavo vključilo tudi policijo. Kot pravijo, se kaj takega na njihovi šoli še ni zgodilo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Georg Cankova
28. 03. 2011 09.44
dokler bodo otroci glavni na šoli , ne bo nič boljše ... pri nas v seveda sloveniji je vse narobe , glavni so otroci šele potem pa učitelji .... he heee
gospakatja
28. 03. 2011 08.16
takega otroka imate, kakršnega ste vzgojili!
Marcel Korošec
28. 03. 2011 07.48
ko bodo veliki bodo tajkuni
_dolfi_
28. 03. 2011 00.08
SISTEM JE KRIV!!!!!!!!
Matej Albert
27. 03. 2011 19.40
za to pa je kriv naš sistem, ki je otrokom dal dosti pravic a nobene dolžnosti! saj ne pravim da je fizična kazen rešitev, vendar, če gledamo nazaj, vem da sem nekaj krat pošteno dobil po riti, vendar tudi vem zakaj..... sedaj pa je tako, da starši ne smejo udariti otroka, kaj šele da se ga dotakne učitelj!!!! vendar vem, da smo bili mi kot otroci bolj spoštljivi tako do starejših kot tudi do vrstnikov! danes pa otrok ve, da mu nobeden ne more nič!!!
tali?ni tom
27. 03. 2011 17.36
-1
verjetno so spet zraven tuje narodnosti , ker ti v glavnem delajo probleme vsepovsod ! jih zgleda starši tko učijo , ker tle v šol je kosovec enmu malčku prst v tazadnjo porinil , pa mu nihče ne more nič ker je naje čeferina menda !! to kar se je v dvajsetih letih razpaslo v sloveniji kjer prej nikoli nismo zaklepali avtov in vhodnih vrat kaže na to kako gnil je sistem demokracije ki je popolnoma naravnan takomda se lahko nemoteno odvija kriminal vseh sort !!! a smo to res hoteli nekoč ko smo imeli res tak mir in red proti tem nasilju vsepovsod danes dasmo dobesedno živeli v raju !
usi-glih
27. 03. 2011 17.30
To se je pred leti dogajalo tudi v OŠ Gabrovka pri Litiji. Pa se ni zgodilo nič ker so bili v izsiljevanje vpleteni nasilneži z odličnimi zvezami.
Magdalena Sara
27. 03. 2011 17.14
še ni zgodilo... ja seveda ...se sprenevedat je pogosta taktika
svazix666
27. 03. 2011 16.39
Resno kazen naj dobijo pa ne glede na starost in tudi po srednjih šolah se to dogaja!
Spetsnaz
27. 03. 2011 16.38
Shpongle WOOW!!! Odlicno napisano..oziroma povedano. Popolnoma se strinjam.
Dzingiskank
27. 03. 2011 16.12
Težave ki se odražajo v šoli so velikokrat rezultat problemov ki se odvijajo doma.
Shpongle
27. 03. 2011 13.51
+1
jaz pravim, da so za to krivi starši. zanemarjen otrok je zanemarjen otrok. ali jih pa doma tepejo in potem se otroc v šoli spravljajo na manjše, tako kot se njihovi starši spravljajo na njih. bolje raniti druge kot pa sebe. večina otrok ki odraste v nasilneže so bili tepeni v mlajših letih, in s tem so jim starši pokazali da je prav da se večji in močnejši spravijo na manjše in šibkejše. S tem ko njihovi otroci tepejo manjše in mlajše otroke se pa počutijo zaradi tega močnejše in se iz žrtve spremenijo v storilca, in to jim skrije občutek nemočnosti iz otroških let. žalostno, da se večina staršev ki jih vidim sploh ne zaveda, kako škodujejo svojemu otroku, s tem ko ga preveč razvadijo ali pa ga z nasiljem ''pokvarijo''. Ljudje nismo posebni, vsi se rodimo enaki, in od malih nog nas starši učijo kaj naj počnemo, česa ne smemo početi, kaj je prav, kaj je narobe, kako se obnašati in iz tega potem odraste otrokova osebnost. Neumni starši, neumen otrok. Jabolko ne pade daleč od drevesa kar se pa tiče tega da so v starih časih tepli učitelji otroke, in potem so jih še doma dobil, zato je pa dandanes tako veliko otrok razvajenih, ker so stari starši tepli naše starše, in potem se nas naši starši niti dotakniti niso upali, saj niso hoteli da občutimo takšno bolečino kot so jo oni v mladih letih, in tako smo postali razvajeni. Problem je v tem ker starši ne vedo kje je meja, med zdravo vzgojno klofuto, in med zlorabo moči, torej nasiljem nad otrokom.Dandanes starši otroka tepejo tako hudo da ga travmatizirajo, ali pa ga sploh ne tepejo in mu vse pustijo in zato je razvajen. Kaj moreš, jaz sem samo vesel da imam ljubeče starše ki me niso nikoli tepli, me vedno spodbujali, se pogovarjali z mano, katerim lahko vse zaupam, mi vedno stali ob strani ter imeli potrpljenje z menoj tudi če ga jaz nisem imel, danes sem jim hvaležen za vse, in so ponosni nase bolj kot name ker vedo da so vse naredili prav in me vzgojili z ljubeznijo, ne s sovraštvom tako kot so vzgojeni nasilneži. Otrok je odraz staršev. Kar starši vložijo v otroka potem vse dobijo nazaj. Vendar dandanes večina staršev nezna vzgajati otrok, ker jih njihovi starši tega niso naučili, in potem si mislijo da je dobra vzgoja to da ga tepejo vsak dan. Ljudje božji, izobrazite se. Izobrazba je ključ do sreče, in s tem ne mislim samo finančna ampak tudi duševno in spiritualno. Kdor neve kam bi šel študirat, psihologija je super smer za kogarkoli ki ima težave v življenju, saj ti pomaga razumeti kaj smo ljudje in obenem razumeti dejanja in početja ljudi, nihove navade itn. za konec, pa vsem želim lep dan in uspešen teden v/na predavalnici/delovnem mestu =)
balkan_expres
27. 03. 2011 13.34
G-i-z-m-o 27.03.2011, 11:02 2 ancica83..ja najlazje je uciteljem rect, da oni samo učijo in da so za vzgojo tu starši...tak učitelj si ne zasluži naziva učitelj Gizmo, ali veš, da učitelj ne sme niti pregledati žepov ali torbe, ker so predragi angelčki zaščiteni kot bolj kot severni medvedi. To je poseg v osebnost ali neka podobna bedarija. Včasih je bil učitelj nekaj vreden! Kaj pa zdaj?
Racio
27. 03. 2011 13.24
Današnjo mladino vzgaja ulica, starši pa delajo po cele dneve, da zaslužijo za vsakodnevni kruh.
Shpongle
27. 03. 2011 13.22
nasilje ni nikoli rešitev. nasilje povzroča nasilje. bolečia povzroča bolećino. in tako se svet vrti. vsaka akcija ima reakcijo.
yokerxdinterfan
27. 03. 2011 11.44
heh seveda maldina oz moji vrstniki so naivni nasedajo use kar jim kdo pove poslušajo komercjalo a Beatelsov sploh noben nepozan (se najdejo redke izjeme) tko da ja nekateri bodo fajn služili in se imeli na račun njihove naivnosti....kot na protestih 3/4 jih itak ni vedelo o čem se gre
yokerxdinterfan
27. 03. 2011 11.40
v šoli namesto da se gredo neki z matematiko in podbnim sranjem bi dali loh več poudarka na etiki in podobnem kajti ravno to ti bo bol koristilo kokr pa matematika v smislu računov k majo polovico oklepajov pa korenov pa tega
yokerxdinterfan
27. 03. 2011 11.39
noja važn da mamo pravice pa da se rešuje s pogovorom sej druzga nezanjo u šol delat razen pogovorov in ukrepov in pa kazenskega spraševanja....čeprav sam še hodim v šolo bi morali dati v srednjih in osnovnih šolah racimo sistem ki so ga imlei straši oz straši mojih strašev ker za vzogojo otrok itak tastari nimajo cajta
G-i-z-m-o
27. 03. 2011 11.02
ancica83..ja najlazje je uciteljem rect, da oni samo učijo in da so za vzgojo tu starši...tak učitelj si ne zasluži naziva učitelj
marija pomagaj
27. 03. 2011 09.53
Slovenci!!!! ??????????? Ziher ne....