Slovenija
Oglas

Izkoristite priložnost: Vzemite brezplačnih 50 eur za trgovanje s ceno delnic Apple-a na svetovni borzi

Ljubljana, 23. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Po napovedih investicijske banke Goldman Sachs, bi lahko cena delnic Apple-a porasla za kar 43% v naslednjem letu dni, ko se bo pozornost vlagateljev prestavila s števila prodanih iPhone-ov na število storitev, ki se nudijo uporabnikom," navaja Brett Genus, glavni ekonomist v Fortrade-u.

Fortrade
Fortrade FOTO: Fortrade

Po njegovih besedah, je Goldman Sachs postavil delnice Apple-a na svojo "listo za nakup" s pričakovanjem, da cena po delnici doseže $163. 

Izkoristite priložnost in vzemite 50€ za trgovanje s ceno delnic Apple-a na svetovni borzi.

Vzemite brezplačnih 50 evr za trgovanje TUKAJ.

Poleg tega, da 500 milijonov uporabnikov iPhone-a že predstavlja impresiven uspeh, to podjetje nadaljuje širitev svoje prisotnosti na trgu pametnih telefonov.

Eden od trgov, na katerem Apple še kako lahko zasluži od plačnih storitev je trg elektronskega plačanja. V zadnjih nekaj mesecih se je konkurenca na trgu elektronskega plačanja zelo okrepila potem, ko so se novi udeleženci na trgu, kot so Samsung Pay in Google-jev Android Pay, pridružili Apple Pay-u, PayPal-u in Amazon-u. Za sedaj so podjetja, ki so še vedno dominantna na trgu Visa in MasterCard, vendar edino grožnjo predstavlja Apple - podjetje, ki je do sedaj že pokazalo, da lahko vpliva na spremembo navad svojih uporabnikov in na dinamiko trga. Končni cilj Apple-a v tem tekmovanju je kreiranje sistema, s katerim se bo plačevanje opravljalo neposredno med kupcem in prodajalcem, seveda, v kolikor sta oba uporabnika Apple Pay-a. Na ta način se bodo zaobšli posredniški stroški, s tem pa se bo povečala možnost zaslužka.

Na začetku tega leta je cena delnic Apple-a padla zaradi zaskrbljenosti, da prodaja iPhone-ov ne raste dovolj hitro. Vseeno bo imel Apple tudi poleg tega v letu 2017 bazo uporabnikov v številu 700 milijonov, kar je značajna rast v primerjavi z današnjimi 500 milijoni. Potrebno pa je seveda poudariti tudi, da so uporabniki Apple-a posebno zvesti tej znamki za razliko od uporabnikov Google-a in Android-a. Zgolj za primerjavo, Apple bo tekom letošnjega leta po uporabniku iPhone-a zaslužil okoli 467 dolarjev, medtem ko bo Google zaslužil 44, Facebook pa 11 dolarjev.

Vzemite brezplačnih 50 evr za trgovanje TUKAJ.

"Obstaja velika verjetnost, da se bo percepcija vlagateljev Apple-a, kot podjetja strojne opreme spremenila že v letu 2016, ko bo prihodek od storitev začel frekventno rasti z lansiranjem plana za elektronsko plačanje in TV storitev," pravi Brett Genus, glavni ekonomist v Fortrade-u.

Cena delnic Apple-a se trenutno giblje pri okoli 119 dolarjih.    

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1