Slovenija

Sončnemu koncu tedna bo sledila hladna fronta

Ljubljana, 30. 09. 2017 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna tokrat prinaša sonce in temperature okoli 20 stopinj Celzija. A krajšemu obdobju lepega vremena bo sledilo poslabšanje, saj bo naše kraje prešla hladna fronta.

Po turobnem in hladnem septembru, ki je zaznamoval prehod s poletja v jesen, je pred nami končno lep konec tedna s sončnimi žarki in temperaturami okoli 20 stopinj Celzija. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo suho vreme nadaljevalo do vključno ponedeljka, v torek in v noči na sredo pa pričakujejo vpliv vremenske motnje.

V nedeljo bo večinoma sončno, le v zahodnih krajih se bo občasno zmerno pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po kotlinah megla ali nizka oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 10, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem malo nad 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo precej jasno in sprva ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo na zahodu oblačnost povečala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V torek se bo vreme spet poslabšalo.
V torek se bo vreme spet poslabšalo. FOTO: iStock

V torek nad naše kraje prihaja hladna fronta

V torek bo nato naše kraje prešla hladna fronta. Za njo se bo nad Alpami in deloma srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Pretežno oblačno bo, predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V noči na sredo se bodo padavine razširile na vso državo in v sredo zjutraj ponehale. Nato bo predvidoma do konca tedna stabilno vreme, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FesterAdams
30. 09. 2017 14.50
Torej sraje na vidiku...
matdej
30. 09. 2017 20.21
+1
deejay2
30. 09. 2017 13.41
+1
Spet nekaj napihujete z naslovi. Na rtvslo lepo kaže, da bo v torek in sredo še vedno enako stopinj kot jih je danes, jutri in v ponedeljek.
JanZiska
30. 09. 2017 13.24
+11
Tole glede sodnice je pa dobra zgodba. Pove vse o našem korumpiranem sistemu, sodnica pobegne, policisti manipulirajo z dokazi, novinarji pa se obrnejo stran. Se preprosto ni zgodilo... Kako bodo ljudje zaupali pravni državi, njenim institucijam in nanazadnje Cerarju, ko naklada o vldavini prava. Slovenija je kloaka korupcije.
Ardus
30. 09. 2017 12.52
+4
a sodnica pa kar povozila pešca ..jo je kar odnesl s kraja dogodka..gume niso prijele na tem jesenskem listju ...sej zastopm