Slovenija
Oglas

Izdelajte unikaten pustni kostum

Ljubljana, 20. 01. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pustni čas je tisti čas v letu, ko se lahko za en dan spremenimo v pisane klovne, risane junake, princese, najrazličnejše živali ali zaplešemo kot kavbojci in indijanci. Če se odločimo izdelati kostum sami, smo lahko zelo kreativni in stopimo med množico podobnih mask, s popolnoma edinstvenim kostumom.

Pri izdelavi kostuma lahko pustimo domišljiji prosto pot. V poslovalnicah Svet metraže, kjer se police šibijo pod raznovrstnimi materiali in kjer vam ideje same po sebi prihajajo na plan že ob samem pogledu na blago, vas čakajo prijazne prodajalke, soustvarjalke vaših idej. Skupaj boste našli vse potrebno, da bo pustno oblačilo lepo, zanimivo, originalno in "samo vaše".

Izbirate lahko med številnimi barvnimi odtenki filca in tila, ki sta nepogrešljiva pri izdelavi pustnih kostumov, saj lahko iz tovrstnega materiala ustvarjamo tudi brez šivalnega stroja in šivanke. Na voljo so tudi različni živalski vzorci in kosmateni materiali ter pisani in enobarvni sateni.

Pustne materiale najdete na: https://svetmetraze.si/kategorija/praznicni-program/pust/
Pustne materiale najdete na: https://svetmetraze.si/kategorija/praznicni-program/pust/ FOTO: Svet metraže
Za eleganten in bleščeč videz vaše pustne podobe so vam na voljo različni materiali in trakovi z bleščicami. Vaš kostum pa bodo zagotovo popestrili dodatki, kot so npr. perje, Swarovski kristalčki, resice, kraguljčki, okrasni trakovi, gumbi in našitki.

Svetleči materiali: https://svetmetraze.si/kategorija/praznicni-program/pust/svetleci-materiali/
Svetleči materiali: https://svetmetraze.si/kategorija/praznicni-program/pust/svetleci-materiali/ FOTO: Svet metraže
Letošnji hit so zagotovo risani junaki Minjoni, zato smo za vas pripravili podrobno navodilo, kako si lahko izdelate unikaten pustni kostum, ki je primeren tako za odrasle kot za vaše najmlajše.

Postopek si lahko preberete na: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-minion/
Postopek si lahko preberete na: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-minion/ FOTO: Svet metraže
Če so vam pri srcu živalski kostumi in želite letos še posebej izstopati v roza barvi, si lahko izdelate pustni kostum flaminga.

Postopek izdelave kostuma najdete na: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-roza-flamingo/
Postopek izdelave kostuma najdete na: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-roza-flamingo/ FOTO: Svet metraže
Kot dodatek za svoj pustni kostum si lahko izdelate lasuljo iz preje, ki je simpatična na pogled, zaradi njene drugačnosti pa boste zagotovo izstopali iz množice. Za izdelavo lasulje si lahko izberete barvo preje, ki bo najbolj ustrezna v kombinaciji z vašim kostumom. Poigrate pa se lahko tudi z dolžino in gostoto las na lasulji.

https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-lasulja-iz-preje/
https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-lasulja-iz-preje/ FOTO: Svet metraže
V kolikor želite, da boste v pustnem kostumu izgledali elegantno, si lahko izdelate klasični kroj obleke iz koščkov bombažnega blaga v poljubni barvni paleti. Obleka je uporabna za kostum sove ali ptice.

https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-sova-ali-ptic/
https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-sova-ali-ptic/ FOTO: Svet metraže
Če ste radi drzni in si upate skočiti v bolj nenavaden kostum, je naslednja ideja vsekakor primerna za vas. Izdelajte si sushi kostum, za katerega ne boste potrebovali veliko časa in je primeren tudi za tiste, ki niste vešči šivanja, saj lahko namesto šivanke uporabite lepilo za tekstil.

Kostum sushi: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-sushi/
Kostum sushi: https://svetmetraze.si/blog-post/pustni-kostum-sushi/ FOTO: Svet metraže

Želimo vam veliko navdiha za ustvarjanje pustnih kostumov in veselo prihajajoče pustovanje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1