Slovenija

'Izbris je bil pravna likvidacija'

Ljubljana, 31. 03. 2009 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Suzana Lovec
Komentarji
26

Pred interpelacijo Kresalove so se mnogi znani Slovenci zavzeli zanjo, medtem pa njen predhodnik Mate vnovič opozarja, da bo izdajanje odločb izbrisanim prineslo tudi velike odškodnine.

Pred interpelacijo Kresalove so se mnogi znani Slovenci zavzeli zanjo, medtem pa njen predhodnik Mate vnovič opozarja, da bo izdajanje odločb izbrisanim prineslo tudi velike odškodnine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MojcaCoh
01. 04. 2009 19.26
Pojem izbrisani ne obstaja..obstaja pa pojem prebrisani, preračunljivci..in tisti, ki so stavili na napačnega Konja... To niso nikakršni izbrisani to so vikend četniki, barabuni,vojni dobičkarji, koljači in lenuhi iz bivše Juge, ki so se hladili v senci cipres čakali kaj bo in se smejali Slovencem ter užvali ob bombandiranjih, tudi poniževali in skupaj takrat so Južnjaki še krepko držali skupaj Slovencem jebali vse po spisku.. ob osamosjitvi potem so zavohali evro pasoš in izsiljujejo vsepovprek. Ti nikoli niso imeli Slovenskega državljanstva torej jim ga nihče ni mogel vzeti Jugo pasoš pa tako imajo in tam so tudi doma torej pojem izbrisan ne obstaja. Vsak govor o izbrisanih je pervezno natolcevanje raznih pritepencev iz bivše Juge tako to je in takšna slika se prikaže, ko se ta trop vojnih dobičkarjev, egoistov in bili bi tam kjer je boljš pogleda v ogledalo notri se vidi tudi ves pokvarjen karakter bivših Jugosov, ki bi radi poceni Evro pasoš. Zraven pa kakšen Hrvat ali Srb ki to Klošarijo tišči na proračun državljanov Slovenije. Mojlah
MojcaCoh
01. 04. 2009 17.54
Se mi zd,i da bodo sedaj Slovenci dobili davek na Dež..to je kasiranje zato ker dež pada po strehah in Betonu...no ja za plačilo odškodnin Bosanskim Klatežem ter pretepencem iz bivše juge, ki desetletja rogovilijo in širijo kriminal po Sloveniji bo pa le dovolj. Pravna Likvidacija je pa to, da je cel LDS z Čičolino na čelu, ki je pogorela kot star pisker na volitvah ter strokovnjak za visiko šolstvo z 30 letno prakso utrujanja profesorjev na univerzim non stop v Predvolilnem golažu obtoževali, da je Janez Janša sponzor Kriminalnega posla pri Patriji..Dokaza pa nibenega in ni preitresla niti enega samega dokaza kljub tem,u da rogovili na notranjem ministerstvu.. To je pravna Grozljivka kjer nastopajo sami frediji in Drakule..in sramota pravosodnega sistema ki postavlja Sloveniji ob bog Putinovi Rusiji. to je na podn od podna Mojca
mac4_m
01. 04. 2009 13.55
zaradi tega tudi tolerirajo kriminal in nasilje priseljencev in ciglnov nad 'netolerantnim' slovenskim narodom..
nemejugat
01. 04. 2009 13.45
Zelo dobro poznam primer, ko si je oseba pridobila leta 91 navkljub vojni slovensko in hrvaško državljanstvo, pa je bilo treba papirje pridobiti v tujini. Mislim da ni prav da se vsem kar tako vprek podeli državljanstvo, temveč od primera do primera. Morda res kdo ni imel možnost, toda tako masovno bolj težko. So tudi taki primeri ki enostavno iz ponosa takrat niso želeli našega državljanstva, nekateri pa so bili celo v obliki agresorja. A smo se zato borili, da bomo sedaj še napadalcem plačali odškodnine??? Ponavljam od primera do primera naj se podrobno analizira!!!
ivan1
01. 04. 2009 13.03
Tako levica kot desnica ne spoštujeta volje ljudstva.1). Izgleda, da se volja izražena na referendumu ne upošteva-naj si parlamentarci pogledajo izid referenduma o tako imenovanih izbrisanih. 2).Zakaj ste spreminjali USTAVO V primeru ko je Ustavno sodišče trikrat naložilo parlamentu naj potrdi večinski volilni sistem. 3). Desnica pa se je zavzemala za zaprtje trgovin ob NEDELJAH a so prav tako izkrivili voljo ljudstva. HVALA GOSPODJE OBLASTNIKI RES STE NAČELNI.
robinud@volja.net
01. 04. 2009 00.06
Odškodnine ? Kaj je tem ljudem Republika Slovenija storila kakšno škodo ? Lahko kdo to razloži ???
titovka
31. 03. 2009 22.56
kdo bo odgovarjal za to likvidacijo????mi, navadni smrtniki???!!!!
kripo5
31. 03. 2009 22.49
zakaj se ne morete držati neke teme, pač pa pljuvate vsepovsod?? Nimate konkretnih zamisli, dejstev .. pol pa najdete karkoli, samo da lahko pljuvate? .. marsikaj pove o vas .. Pa še nekaj o tem, kaj dela ta in on .. Za "tem" in "onim" stojijo pravne službe, pravni strokovnjaki, veliko ljudi, ki so tudi med Janševimi ljudmi . a to vas pa ne moti, da je tudi del Janše za to, kar počne Kresalova? .. Res ste zanimivi. Še nekaj .. nič ni črno belo .. ok, zdaj pa pljuvajte naprej .. hranite svoj ego .. :(
tomi.passion@gmail.com
31. 03. 2009 22.07
Če me spomin ne vara, so vsa ta leta "pravne likvidacije" vladali Milan Kučan kot predsednik republike in LDS kot glavna vladna stranka. Dobrih 12 let niso čutili potrebe, da bi to "vprašanje" rešili, kot tudi niso govorili, da je bil "izbirs" likvidacija. Danes pa se jim je prikazala Marija in čudežno so spregledali in zdaj govorijo o pravnem izbrisu, kot da niso vladali sami. Pa koga nategujete???? Narod je na robu obupa, leva vlada, ki je bila polna sladkih obljub pa na veliko uvaža "brate" , podeljuje državljanstva in odškodnine. To bodo volili za LDS.
titovka
31. 03. 2009 22.00
KATERA ABLAST JE BILA LETA 1992 NA VLADI, DA JIH JE LIKVIDIRALA???
Buena Vita
31. 03. 2009 21.41
Buena Vita
31. 03. 2009 21.18
BOMO RES MORALI NA CESTE,IN NAGNAT TO POŽREŠNO VLADO,,,SAMO ZA PRIVILEGIJE SE BORIJO,IN TO ZA TOČNO DOLOČENE IMENA IN PRIIMKE,Z NASLOVI
Buena Vita
31. 03. 2009 21.15
BRIŠEJO SAMO KOMENTARJE,KJER SE OMENI IME KRESAL,IN GOLJUFIJE TE DRUŽINE
Buena Vita
31. 03. 2009 21.13
KATERA POLICIJA BO PREISKOVALA POKVARJENE POSLE NJENE MATERE,KI JE OGOLJUFALA DRUŠTVO FIZIOTERAPEVTOV SLOVENIJE,IN FIZIOTERAPEVTE PUPA VE KJE SE VRTIJO DENARCI MI ZGOLJUFANI DRŽAVLJANI PA PRI ZDRAVNIKIH DOBIJAMO BELE RECEPTE,IN MORAMO SAMI PLAČEVATI ZDRAVILA 100°%
veza
31. 03. 2009 21.06
24.ur.com zakaj brišetekomentatrje kateri vam ne pašejo naj vas bo sram
veza
31. 03. 2009 21.03
Je treba vrniti pravice vsem,ko so nezakonito izbrisani a odgovorne postaviti pred sodišče.Zakaj bi nedolžni ljudje trpeli
Braveheart
31. 03. 2009 21.01
Tako pokvarjeni ljudje kot je kresalova, nikoli ne odgovarjajo. zakaj pa raje ne zapre svoje mati, ker goljufa? je ona nedotakljiva?
kripo5
31. 03. 2009 20.40
@ rozi77 potem praviš, ne kaznovati ljudi, ker vozijo prehitro, kradejo, ubijajo, saj nimajo denarja za kazni, pa delati morajo, sicer bodo izgubili službe .. ?
kripo5
31. 03. 2009 20.39
@ Karol290.. Vem, kako je, če si sosed v času osamosvajanja enega izmed tistih 6ih najbolj glasnih izbrisanih, ki so nam takrat spolno občevali vse po vrsti in bili javno proti sloveniji .. da, takšnim nikakor ne smemo dati odškodnine in še kakšnih drugih pravic .. Prej izgon. Ravno to dela Kresalova. Dajmo pogledati vsak primer posebej. Kar je tudi prav. In roko na srce, v primerih, kjer smo kot država naredili krivico, je treba le to popraviti... Pa naj nas to še tako zelo drago stane :( Ravno danes je Mate rekel v smislu .. vozil sem prehitro in policaj me je kaznoval! To pa res ne sme, saj bom veliko plačal, jaz imam pa tako majhno plačo .. Če je prekršek (krivica) bila storjena, jo moramo poravnati. Ne pa vsem po vrsti, ampak vsak primer posebej. Če je pa številka izbrisanih rasla kot gobe po dežju, pa to nič ne dokazuje. Od te ogromne številke bo na koncu le tistim nekaj uspelo dokazati, da jim je krivica pa res bila storjena. Nekaterim je pač bila, večini pa ne in za to sem ZA ravnanje Kresalove.
rozi77
31. 03. 2009 20.35
NAJ TA VLADA ČIMPREJ ODSTOPI !!!NA CESTI IMAJO ČEDALJE VEČ LJUDI IN TI JIM BODO IZLAČEVALI ODŠKODNINE !!!PA KJE STE FOLK !!!TISTI KI NOČE VEČ ŽIVETI V SLOVENIJI IN JE ZARADI TEGA PRIZADET NAJ SPOKA IN GRE !!!!Z TEJ GARNITURI VRED!!!!!!!!!!NAJ SI JIH KAR ODPELJEJO NA JUG!!!!!SDS NE POPUSTIT!!!!!!!