Slovenija

Izbrali so oglaševalca leta

Portorož, 31. 03. 2011 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Slovenskem oglaševalskem festivalu nagrad sicer še niso podelili, so pa že razkrili zmagovalce. Veselita se kreativec Janez Rakušček in družba Mobitel.

20. SOF
20. SOF FOTO: Boštjan Pilej

Organizatorji letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF) so razkrili dobitnika nagrade za oglaševalca leta 2010. To je postala družba Mobitel. Nagrada za oglaševalsko osebnost pa je šla v roke izvršnemu kreativnemu direktorju Luna TBWA Janezu Rakuščku. Obe nagradi bodo sicer podelili v petek.

V ožji izbor za oglaševalca leta se je poleg Mobitela uvrstilo še pet kandidatov: Društvo ekologi brez meja, Ljubljanske mlekarne, Petrol, Poslovni sistem Mercator in Telekom Slovenije.

Mobitel
Mobitel FOTO: Boštjan Pilej

V utemeljitvi nagrade, ki jo je zbranim predstavila predsednica Slovenske oglaševalske zbornice Barbara Krajnc, piše, da je Mobitel v preteklem letu presegel dosedanje okvire komuniciranja s svojimi uporabniki in se kot nacionalni mobilni operater "odločil povezati slovenski narod skozi aktualne dogodke, ki so zaznamovali preteklo leto". Ob tem so bile komunikacije relevantne tako za ciljne skupine kot splošno javnost, hkrati pa zasnovane na moderen in vpletajoč način.

"Vse komunikacijske aktivnosti Mobitela v celoto povezuje tradicionalno prepoznavna korporativna komunikacija, ki zagotavlja, da se učinek posameznih akcij ne razprši. Pomembna elementa korporativne komunikacije sta družbena odgovornost in zavezanost trajnostnemu razvoju, ki se prvenstveno odražata skozi številna pokroviteljstva, še zlasti s pokroviteljstvom in upravljanjem Sečoveljskih solin in izdelkov iz soli pod blagovno znamko Solnce," še piše v utemeljitvi nagrade.

V utemeljitvi nagrade Janezu Rakuščku izpostavljajo "mnoge izjemne" oglaševalske kampanje. Rakušček pa poleg tega pušča "nezamenljiv pečat na vsakem delu in pri vsakem naročniku zaradi dolgoletnih izkušenj v oglaševanju, širine znanja, zavedanja vpliva sporočil v katerem koli mediju in težnji po družbeno odgovornem ter ozaveščenem komuniciranju".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Odpri.oci
01. 04. 2011 07.45
Tile niti lastnega festivala ne znajo oglaševati..... Nič čudnega, da so potem reklame na nivoju osebkov z IQ v višini številke čevljev !
luckyss
01. 04. 2011 06.26
Oglaševanje je v bistvu "nategovanje" potrošnikov torej laganje potrošnikom ali vsaj olepševanje resnice. Torej umetnost zavajanja potrošnika - ker pa je pri nas cenjeno tudi zavajane državljanov s strani politikov naj podelijo še nagrado "zlati gobec" !
nora_ovca
01. 04. 2011 02.57
men so tiste strast za posel od mobitela čist mem. vem d so to triki, bl te žiucera, mn jo štekaš, bl si jo zapomnš. sam ni ne eno ne drugo. Men so ble hude tiste reklame za reno par mescov nazaj, ko je kao bejba hotla kušnt tipa ta pa jo vpraša kok je že reno? Pa tista za chio je bla svetovna, ko stara baba enmu fantu ukrade čips in pol se začneta tepst z tisto vrečko in se pol ona zčne dret pa s torbico mahat. ustalo je tak bv. n tv so reklame edin fajn d greš u mer odtočt pa en per iskt :)
djdj
31. 03. 2011 22.58
Viktorja za najbolj nadležnega oglaševalca dobi 24ur.com.