Slovenija

FOTO: Tri potrjene smrtne žrtve poplav

Kostanjevica na Krki/Celje/Postojna, 20. 09. 2010 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Š.Z./N.D.
Komentarji
5

Prva žrtev vodne ujme je bila 21-letnica, ki jo je s ceste odbilo v deroči potok. Umrl je tudi starejši moški, ki je z avtom v Kostanjevici na Krki zapeljal v vodo. Utopljenca so našli še v podvozu v Šentjurju. V Postojni medtem pogrešajo 43-letnika.

Pri jutranji izmenjavi informacij med Operativno-komunikacijskem centrom Policijske uprave Krško in Regijskim centrom za obveščanje Brežice so policisti nekaj pred 8. uro izvedeli, da so v Kostanjevico na Krki pohiteli reševalci, ker so v poplavljenem vozilu našli voznika, ki potrebuje nujno medicinsko pomoč.

Po prvih ugotovitvah ogleda so gasilci nekaj pred 8. uro na cesti Kostanjevica – Šentjernej v krožišču v smeri Šentjerneja v osebnem avtomobilu, ustavljenem na poplavljeni cesti, kjer je bilo vode približno meter in pol, našli starejšega moškega. Voznika so na kraju oživljali, nato pa ga z reševalnim vozilom odpeljali v brežiško bolnišnico, ker nekaj minut čet 10.30 umrl, domnevno zaradi podhladitve. Točen vzrok smrti naj bi sicer ugotovili s sanitarno obdukcijo.

Identiteta voznika je bilo potrjena po nekaterih dokumentih, ki so jih našli pri njemu, prepoznali so ga tudi svojci. Zakaj je 75-letni voznik, s stalnim bivališčem v okolici Novega mesta, peljal po cesti, ki je bila poplavljena in je tudi s prometno signalizacijo tako označena, policisti še ugotavljajo. O okoliščinah dogodka, ki ga obravnavajo kot prometno nesrečo, so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca.

V Šentjurju umrl moški

Med izčrpavanjem vode iz železniškega podvoza v Šentjurju so gasilci dopoldne našli truplo. Domnevno zaradi utopitve je umrl  53-letnik, s stalnim prebivališčem v Doblatini na območju Laškega, ki je trenutno stanoval v samskem domu v Šentjurju. Na truplu ni bilo vidnih znakov nasilja. Natančen vzrok smrti bo znan po obdukciji.

Je 43-letnika odnesla reka?

V Postojni medtem pogrešajo 43-letnega Janeza Pozveka, ki so ga nazadnje videli v soboto, 18. septembra, v večernih urah. Svojci so njegovo izginotje prijavili včeraj popoldne.

Živel je v bivaku ob reki Pivki, zato ne izključujejo možnosti, da bi ga odnesla voda. Zaradi močnega deževja je njegov bivak poplavilo, takrat pa je izginila vsakršna sled za njim. Policisti, gasilci in potapljači specialne enote policije so pregledali okolico, vendar ga do sedaj niso našli.

Pogrešani je visok okoli 170 centimetrov in suhe postave. Vse, ki bi ga opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju, prosijo, naj obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113.

Žrtev poplav tudi 21-letnica

Prva žrtev poplav je bila tudi 21-letnica, ki je imela prometno nesrečo v soboto, 18. septembra. Zjutraj je vozila po regionalni cesti iz smeri Dobja proti Šentjurju. Zunaj naselja Vodice pri Slivnici je pri vožnji po klancu navzdol v blagem nepreglednem levem ovinku izgubila oblast nad vozilom.

Najprej je zapeljala zunaj vozišča na makadamsko bankino in travnato površino, nato pa s sprednjim delom trčila v kovinsko varovalno ograjo in v kovinski drog prometnega ogledala. Po trčenju se je vozilo prevrnilo na desni bok in zdrselo v potok Jezerščica, kjer je obstalo prevrnjeno na streho.

Ker je bila v času nesreče zaradi obilnih padavin gladina potoka zelo visoka, je voda zalila vozilo in voznico v njem. Obdukcija je pokazala, da je bil vzrok smrti utopitev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja