Slovenija

Iz predragega v zavetišče z izgubami

Murska Sobota/Maribor, 02. 11. 2011 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marjan Maučec
Komentarji
11

Izgubljeni in zavrženi psi ter mačke, ki jih najdejo v občini Murska Sobota, morajo v Maribor. Soboška občina je izračunala, da je domače zavetišče predrago, zato živali vozijo v mariborsko, ki pa se utaplja v izgubah.

Izgubljeni in zavrženi psi ter mačke, ki jih najdejo v občini Murska Sobota, morajo v Maribor. Soboška občina je izračunala, da je domače zavetišče predrago, zato živali vozijo v mariborsko, ki pa se utaplja v izgubah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentiranje prepovedano
03. 11. 2011 08.36
Mogoče se bomo še naučili, da humanitarnost in profit ne gresta skupaj. Če ne prej, pa na primeru neštetih domov za ostarele, ki so zrasli po Sloveniji.
resslovenka
03. 11. 2011 08.35
+1
Novica koliko stane oskrba izgubljenih ali zapuščenih hišnih ljubljenčkov v zavetiščih me je pa res razkurila. Da stane mesečna oskrba ene živali 600 EUR ali drugje 400 EUR? Ne verjamem in ne bom verjela. Kaj in koga vse so obesili na ta znesek vedo sami najbolje. Veliko je med osebjem prostovoljcev in donatorjev z raznimi oblikami pomoči, ki ne stanejo nič. Spet se služi na račun nebogljenih bitij, ki so popolnoma odvisni od dobre volje posameznikov. Kaj naj rečem? Sram naj jih bo in enkrat naj naredijo red v svoji črni duši! Živali se nimajo komu pritožiti. Denar zbran na bazi pprostovoljnih prispevkov in ki je namenjen izključno oskrbi zapuščenih živali, dostikrat ponikne v zasbne žepe živalskih dušebrižnikov. Očitno je tudi to pri nas dober biznis, ki ne potrebuje nobene transparentnosti!
Komentiranje prepovedano
03. 11. 2011 08.33
Še nedolgo nazaj je bil vse biznis... prodaja pasemskih psov diletantom in črpanje državnega/občinskega denarja na osnovi glamuroznih in prenapihnjenih humanističnih projektov. Sedaj, ko ni več neskončnih denarnih tokov, pa se poleg mjavkanja in laježa sliši še stokanje. Načrt kako priti do recimo jahte, se je očitno nekomu izjalovil. Uboge živali. Še dobro, da imajo prostovoljce (sem prištevam tudi tiste, ki ne dobivajo plače na delovnem mestu in niso krivi za katastrofo).
larbitron
03. 11. 2011 01.42
Nimam nič proti živalim, ampak 600 EUR na mesec. A so zmešani? Tok pride bivanje v domu starejših občanov s hrano, oskrbo in sobo. Ob tem da je minimalna plača 550, socialna podpora pa 230. Tudi 400 je še vedno mnogo preveč. Ne moreš verjet, da je država za pse pripravljena plačat dvakrat več, kot pa za ljudi, ki ostanejo brez službe.
maculja
25. 12. 2011 17.27
To je vse res, ampak živali, ki so zapuščene tega niso izbrale. Zapustili so jih nevestni lastniki, ko so si jih omislili iz luksuza (pes ni nekaj nujno potrebnega, torej je v vsakem primeru luksuz). Skandiavci skorajda nimajo zavetišč za živali, jih ne potrebujejo, ker se ljudje glede svojih živali držijo predpisanih pravil. Tako ni treba nikomur plačevati ničesar. Pri nas pa itak deluje samo, če te udari po žepu, pa še tega ne izvajajo. Kdo pozna morda koga, ki je plačal kazen, ker ima nečipiranega psa? Verjetno ne. In potem se neželjenega psa nekje odloži, lastik ni znan, ker pes ima čipa in pes postane breme občine. Če bi bil čipiran, bi se našlo lastnika, ki bi moral pokriti strošek oskrbe, pa še kakšno kazen zraven. Meni se rešitev zdi zelo jasna.
isys_sm
03. 11. 2011 00.14
Jožajoža02.11.2011, 21:46-2 to je javni sekto, zato ne lagat. v mariborskem azilu ni videt, da bi bila kriza. Ah daj no kdaj si pa bil nazadnje tam?! Vse kar trenutno imajo (sredstev in hrane ter opreme) so dobili od ljudi ki so darovali. O plačah pa tudi ne bodi pametn - zaposleni nimajo plač že pol leta, ostalo pa so tako ali tako vse prostovoljci... Če nisi sledil dogodkom - tistega vodstva ki si je polnilo žepe na račun tistih, ki si sami ne morejo pomagat in dobrih ljudi, ki so dajali svoj denar, ni več.
plusinminus90
02. 11. 2011 22.59
Pa koliko fotkanja je bilo pri otvoritvi. Vse za slavo, zivali pa trpijo.
franceljtancelj
02. 11. 2011 22.56
Ja, ja bo že držalo franceljtancelj je ves pasji. Samo glavo imam svinjsko!
Jožajoža
02. 11. 2011 21.46
to je javni sekto, zato ne lagat. v mariborskem azilu ni videt, da bi bila kriza.
franceljtancelj
02. 11. 2011 20.37
Izgube se pojavljajo predvsem zato, ker imajo vodje zavetišč po 2000 eur in več plače plus luksuzna terenska vozila kot je primer v parku Lahinja kjer vlada večni pijanček g. Grabrijan ter veselo sreba šmarnico in državni proračun. Zgodi pa se NIČ!
abd@email.si
02. 11. 2011 20.33
Resitev: muciteljem zivali ni treba sodt, da poj dobijo 3 mesece pogojno, ampak nej dajo ene 10 jurjov zavetiscu!!!!