Slovenija

Italijani kupujejo slovenske vinograde

Vipava, 12. 03. 2008 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mateja Poljšak
Komentarji
10

S Primorske prihaja vse več pozivov državi, naj zaščiti slovensko zemljo in prepreči njeno razprodajo tujcem.

S Primorske prihaja vse več pozivov državi, naj zaščiti slovensko zemljo in prepreči njeno razprodajo tujcem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
13. 03. 2008 21.09
kje je narodna zavest? na kaj smo ponosni'? --------očitno smo tukaj skregani z logiko kaku že rečejo nonići' jeben in pošten nemreš bit
dzver
13. 03. 2008 20.30
bodite veseli, da jih ne kupujejo Albanci
makajjezvami
13. 03. 2008 17.55
Konkurenca boli povsod, tudi na njivah. Zakaj pa ne naši kmetje ali zadruge najamejo kakšnih kreditov?
stfuimho@email.si
13. 03. 2008 14.42
Jeeee gremo v EU pod kakrsnim koli ze pogojem, zdaj pa vsi nezadovoljni. Pac, prej bi mal brejn okol zavrtel pa stvari premislili. Kar ste hoteli, to imate. STFU.
dmalalan@mac.com
13. 03. 2008 14.27
In kaj sem ... sem kar je Mama in Nona rekla in Nono ... Rekli pa so: si Slovenc, Rimokatolik, Nono je še dodal, pazi, da boš Svoboden Mož ostal-postal - magari večen Otrok ... in to povem vedno, ko moram, v živo se z raznimi omejenci pgovarjat, ki jim je to najbl pomembno, da o tem ni več debate ... z Normalnimi Ljudmi pa mnogo bolj a široko in gloko in nič dokončno ... izjemoma, glih žur-tako Zvezde stojijo, če Radio Študent danes zavestno ali pdzavestno veselo žurersko musko vrti -tako kot, da bo takoj jutri najboljše, da boljše ne more biti...ta pa za vinograd skrbi - ja krize se vsak boji-apstinenčne ali pa lakote tudi...mogoče je bolj prav abstinenčne.
dmalalan@mac.com
13. 03. 2008 14.08
Lahko bi tudi se pomenili, kdo je delal Primorce reveže in kdo jih dela ... sedaj zbijajo ceno zemlji - trg je tako in tako po zakonu svoboden europski - ... kdor ne zna ali noče ali ne zmore več je za vse, tudi za Državo in Narod, da proda, lahko tudi cerkvi pokloni, najbolje ... Če pogledam lastnino Tomaja, če so vse vrnili, predvojim lastnikom, kar so zaplenili ... ne mi več o Narodovem interesu Primorcev več govorit ... med sežano in volčjo drago v 50 letih nardili tri tovarne - pršutarna šepulje, krasoprema dutovlje in alumini komen in štanjel v sramoto ... to je to in par vinogradov in špico na Cerkvi v Tomaju po 50 letih brez ... špice ... aja in cesto asvaltirali ter jo pozabili vzdrževat ... in kar je ostalo si tisti, ki si že leta in leta lastijo, prej preko, zdaj prilastili, kdor je izesel in v hitu ali lipici nima prijatlov, gre lahko samo v trst delat ... kitajcem družbo... v sežani so same tuje firme še ... vsaj kakor se po spletu vidi. Taljan je včeraj pri poročilih rekel ... res italija gre v krizo, samo kriza bo lažja, ker gre italija zdaj s poravnanimi računi v blagajni ... to norijo-bo irc dosti dela s pahorjem imel.
Janez Svetokriški
13. 03. 2008 13.25
IN KAJ POTEM, ČE KUPUJEJO?! KJE PA PIŠE, DA NE SMEJO?! Nihče ne proda za slab denar! Mogoče se bo pa zopet kakšen Pahor oglasil....pa CVIKL, pa Lahkovnik... Morda tudi Beblerca... Pa oražmova... Še kdo, mogoče?!
pobjeja@yahoo.com
13. 03. 2008 11.14
JA JEBOTE!!! Kaj pa prodajajo tujcem?Sami so krivi. So najboljsi ponudniki, jebiga. Denar pa rabijo...
Adolph
13. 03. 2008 10.59
Nihce ne prisiljuje lastnike zemljisc da prodajo zemljo. To je njihova lastna lakomnost! ! !
blueedin@email.si
13. 03. 2008 07.48
Bravo Italjani, kar vam med drugo svetovno ni uspelo, vam bo sedaj, je pa pošteno od vas, da nam vsaj plačate to kar kupite, Hrvati nam kradejo pa nikome ništa, hehehe