Zanimivosti

Išče se najboljši ekokomik

Ljubljana, 13. 01. 2012 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sklopu akcije Očistimo Slovenijo bodo izbrali tudi najbolj smešnega ekokomika. S skečem lahko sodelujete tudi vi, če boste najbolj komični, boste z gostom po lastni izbiri odpotovali v Prago.

"Izplen" po čiščenju Ljubljanice marca 2010
"Izplen" po čiščenju Ljubljanice marca 2010 FOTO: Mateja Klavs
Med podporniki ekokomikov so poleg Teškega še Vid Valič, Sašo Đukić, Perica Jerkovič, Matjaž Javšnik, Peter Poles, Edi Pucer, Tin Vodopivec in Tina Gorenak.

V soboto, 24. marca, bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana še večja in bolj intenzivna vseslovenska prostovoljska okoljska akcija Očistimo Slovenijo 2012. Projekt se tokrat širi v pobudo Očistimo svet 2012 in predstavlja največji okoljski prostovoljni projekt v zgodovini človeštva, so pojasnili v društvu Ekologi brez meja.

V sklopu akcije bo tudi izbor za najboljšega humorista oziroma komika na temo ekologije, s katerim želijo dati možnost ljudem za preizkus v ekohumorju. Kandidati se lahko prijavijo na Facebooku, kjer objavijo svoje skeče iz stand-up komedije ali improvizacije. Med njimi bodo uporabniki s klikom na gumb "všeč mi je" izbrali 10 najboljših, ki jih bodo povabili, naj predstavijo ekohumor na regionalnih izborih, ki bodo v Izoli, Novem mestu, Mariboru in Ljubljani.

Leta 2010 smo čistili tudi novinarji 24ur.com. Naš slogan je bil okoljevarstveni: "Ko za novice ne potrebujete papirja." Držimo se ga še danes.
Leta 2010 smo čistili tudi novinarji 24ur.com. Naš slogan je bil okoljevarstveni: "Ko za novice ne potrebujete papirja." Držimo se ga še danes. FOTO: 24ur.com

Prvi izbor bo predvidoma v Izoli v petek, 3. februarja, nato si bodo mesta sledila v časovnici do petka, 16. marca, ko bo zadnji polfinale v Ljubljani. V vsakem mestu bosta člana komisije, sestavljene iz komika Andreja Težaka - Teškyja in predstavnika ekologov brez meja, izbrala po dva, ki se bosta v sredo, 21. marca, pomerila v velikem finalu, na katerem bo nastopilo osem finalistov. Med njimi bodo takrat izbrali najboljšega, ki bo nagrajen z izletom za dve osebi v Prago.

Več o prijavah in pravilih ...

Pridružite se ekokomikom!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinetone
13. 01. 2012 09.47
+8
"Ko za novice ne potrebujete papirja." ...potrebujete računalnik, ki ob deponiranju veliko bolj škoduje okolju kot deset posekanih dreves...
tinetone
13. 01. 2012 09.46
+5
"...boste z gostom po lastni izbiri odpotovali v Prago..." kaj pa izlet po sloveniji, če je že akcija očistimo slovenijo?