Slovenija

IQ otrok lahko spremenimo

Ljubljana, 22. 11. 2011 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Brigita Potočnik
Komentarji
7

Inteligentnost otrok oziroma njihov IQ ni nekaj dokončnega, nespremenljivega, odkrivajo najnovejše raziskave. Koliko in kako lahko starši vplivajo na dojemljivost in uspešnost svojih otrok?

Inteligentnost otrok oziroma njihov IQ ni nekaj dokončnega, nespremenljivega, odkrivajo najnovejše raziskave. Koliko in kako lahko starši vplivajo na dojemljivost in uspešnost svojih otrok?

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fuckislam
23. 11. 2011 13.49
+3
ah, ce bo moj sin zabit, ga bomo pa spravli v politiko! Tam mu bo zihr dobro slo.
orangensaft
23. 11. 2011 06.39
+3
No, potem pa še ena zanimiva. Gledanje televizije v času 0 - 2 leti pri otrocih povzroči upad koncentracije in sposobnost hitrega dojemanja. Moderne risanke (pri tem je bila izpostavljena še posebno risanka Mladi Einstein) celo pripomorejo k pomanjkljivemu besednemu zakladu. Hkratna uporaba računalnika pri otrocih mlajših od 5 let, to le še stopnjuje. Raziskava, ki je to potrdila, je trajala več let. Tako da na IQ se da vplivat tudi v obratni smeri. In ker očitno ta manj boli, se danes otroci več ne učijo ničesar. Moji starši so učitelji. In zadnja leta opažajo, da ''otroci'' v prvem letniku srednje šole več ne znajo brat (vežejo besede, nepravilna izgovorjava črke l, kjer se le-ta bere kot u ipd.). Komaj čakam, čez kakih 30 let, da vidim, kaj bo nastalo iz teh naših modernih otrok. Bodo stari 35 let in bodo klicali mamico, naj jim pride na wc rit obrisat.
Androoo14
22. 11. 2011 23.25
+1
Fajn bi blo,da bi meni povečali IQ,saj nebi več bil taki nesposobnež kot sem,pa matematiko bi mel lahko več kot cvek.
Tonček Balonček
22. 11. 2011 22.58
+1
Zato smo ap vsi mi, kis mo gor zrasli brez televizije in računalnikov, tako pametni, da mladi samo debelo gledajo. In zato so vsi nepismeni izjemno kreativni, saj jim drugega ne preostane!
tinetone
22. 11. 2011 22.30
+2
odkrivanje tople vode.. lahko izboljšamo - červano se danes po večino dogaja obraten proces
XmassivX
22. 11. 2011 22.26
+16
Za začetek, izklopimo TV, usmerimo glasbo in korenito spremenimo šolski sistem. Potem bomo vidli prave rezultate ;) TV naj otroci do 4 leta sploh nebi gledali! To pa zato ker so to zelo hitro gibajoče slike in s časom naredi to otroke vedno le bolj nestrpne, da o vsebini sploh ne govorim! Saj kadar gledaš kakšen otroški program se čudiš kakšne bedarije so to. Ampak danes je tako da je TV varuška... TV ma še toliko slabih učinkov da bi se dalo naštevati... V glasbi je tudi vedno le več vuligarnih vsebin kar sili otroke da predčasno odrastejo in sledijo nekim idealom na TV. Šolski sitem je pa sploh naravnan tako da se vso skupino otrok navadi na nek sistem in nauči to kar je določeno in nič več! Če ne znajo tistega kar je določeno ni sprejemljivo, pa četudi znajo kaj dosti bolj uporabnega. S šolo se uničuje kreativnost in domišlijo. Ko začneš raziskovati to ugotoviš da vse to imajo v lasti iste korporacije. Cilj teh korporacij je da ljudje živijo v strahu, to pa zato ker takrat so najbolj ubogljivi. Nič od tega si nisem izmislil. Na vse to so bile izvedene raziskave ampak pozor, je potrebno ločiti zrno od plevela!!
Tonček Balonček
22. 11. 2011 21.53
+3
"Inteligentnost otrok oziroma njihov IQ ni nekaj dokončnega, nespremenljivega, odkrivajo najnovejše raziskave." To je znano že od nekdaj seveda!