Slovenija
Oglas

Intervju : Preverite kaj načrtuje Valentino Kanzyani

Zadar, 18. 07. 2016 06.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pred prihodom na HYTE vikend spektakel v Zadru, ki se bo odvijal med 22. in 23. julijem na plaži Kolovare in v zadarskih klubih, smo govorili z enim od headlinerjev.

HYTE
HYTE FOTO:

Valentino Kanzyani je DJ z dve desetletji dolgo in uspešno kariero, ustanovitelj slovenske techno scene, producent z mnogimi uspešnimi izdajami, nedavnim članom družine Cadenza in izvajalec, ki ima za sabo mnogo kolaboracij z znanimi tujimi izvajalci.

Ali načrtujete kaj novega v prihodnosti?

Vsekakor! Z zvočnimi efekti eksperimentiramo, kot nikoli do zdaj. Sodelujemo s prijatelji in eksperimentiramo z zvoki techna in housa izven okvirja, igramo se s vokali in različnimi inštrumenti… Nisem siguren kako in kdaj ta nov projekt predstaviti javnosti, ampak vsa zabava je v procesu ustvarjanja! Od končne izdaje nas loči še par remix-ov. Remix-e največkrat izdajam, ker nekdo drug postavi rok izdaje in se odloči kdaj mora biti dokončan in ali je zadovoljen z končnim izdelkom. Zelo težko se odločim kdaj je proces ustvarjanja končan, saj vedno mislim, da je možno kaj izboljšati ali spremeniti in končni rezultat je čisto nekaj drugega.

Za hrvaško se govori, da kot festivalska destinacija in kraj za kvaliteten dopust počasi postaja nova Ibiza. Kako to komentiraš glede na to, da si veliko časa preživel na Ibizi.

Kaj ni poanta, da si izmisliš nekaj novega in si pri tem originalen? Ibiza je specifično mesto z zelo dolgo zgodovino, tam se je zabavalo že od 60ih, ampak vseeno nikoli ni bila festivalska destinacija. Specifična je po tem da je na enem otoku toliko različnih klubov in različnih ljudi od starih, mladih, bogatih, slavnih, hipijev, rejverjev… Vse to na istem plesišču. Tako je bilo vsaj do nedavnega, dokler se niso začeli osredotočati na vip lože in podobno. Hrvaška ima vseeno sijajen potencial, da postane najmočnejša svetovna festivalska destinacija – če to že ni? S široko ponudbo raznih festivalov ob svoji prelepi obali, od mega komercialne Ultre v Splitu, do malih festivalov kot je Garden v Tisnu, Sonus i drugih festivalov na Pagu, Dimensions in Outlook u Puli, tudi prihajajoči HYTE v Zadru. Vsi so zanimivi na svoj način in pritegnejo različno publiko, kar je sijajno. Hrvaška to ne sme izgubiti in mora in mora delati na tem, da se ponudba razvija dalje! Ne številčno ampak s kvaliteto ponudbe – ampak na tem še mora malo delati.

Kaj je najraje ješ, ko prideš na Hrvaško?

Drugače jem vegansko hrano, kar mi do sedaj ugaja. Vendar se na Hrvaškem vedno rad počastim s sveže ulovljeno ribo.

Če bi lahko sodeloval s komerkoli na svetu, s kom in zakaj?

Z Brian Enom. Želim si ga vsaj spoznati in videti kako dela in razmišlja o glasbi. Drugi kandidat je Stebe Reich, eden izmed najbolj zanimivih klasičnih skladateljev v zadnjih 100 letih.

HYTE po Ibizi, New Yorku, Barceloni, Amsterdamu in številnih drugih svetovnih metropol, prvič prihaja v ta del Evrope in to prav v Zadar. Kaj pričakuješ od tega partija in ali meniš, da je to velika stvar za mesto kot je Zadar.

Zdi se mi super, da taka organizacija kot je HYTE pride v Zadar. Za promocijo mesta je to odlično v vsakem pogledu, saj HYTE drugače organizira partije v najprepoznavnejših destinacijah ali mekah elektronske glasbe kot so Berlin, Amsterdam in Ibiza. Prepričan sem, da bo nepozabno, za njih igram na Ibizi v klubu Amnesia malo po HYTE Zadar eventu in se zelo veselim prvega srečanja v Zadru.

Kakšno je tvoje sporočilo za cluberje i obiskovalce HYTE Zadar eventa 22. in 23.7 ?

Imejte se radi in širite ljubezen na plesišču. Ne napadajte punc, hehe, ampak bodite obzirni, kulturni in tolerantni eden do drugega. Pomagajte, če vidite, da se nekdo počuti slabo in širite pozitivne vibracije.

HYTE Zadar

Karte za HYTE Zadar

HYTE
HYTE FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3