FIT 24UR
Oglas

Imate nevarne glavobole, migrene ali depresijo? Odkritje

Ljubljana, 06. 04. 2016 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znanstveniki menijo, da so hormoni povezani z migreno. Poleg fizične bolečine in slabega počutja pa imajo tudi druge negativne posledice pri našem življenju. Kaj so ugotovili?

Ah, ne že spet ta glavobol kateremu ni konca in se vleče iz dneva v dan. Idealni pogoji za razvoj depresije in posledično možnost, da potonemo še globje!

Za glavobolom občasno trpi kar 70 odstotkov ljudi v razvitih državah, pri mnogih pa le ta postane tudi kronična nadloga. Poleg fizične bolečine in slabega počutja pa imajo le ti tudi mnoge druge negativne posledice pri našem vsakdanjem življenju. Pri večkratnih glavobolih in migrenah te velikokrat prizadenejo posameznikove odnose z bližnjim, njegove delovne odgovornosti in vplivajo na vsakodnevne obveznosti ter počutje.

Zaradi nenehnih bolečin, za katere se vam zdi, da jim ni videti konca, se vzporedno običajno pojavi tudi depresija, ki vpliva na posameznikovo vedenje, razpoloženje, mišljenje, spanec, svet okoli sebe in celo mnenje o sebi. Za depresijo lahko zboli kdorkoli, ne glede na starost, spol, izobrazbo in družbeni status.

Večina jih težave rešuje s protibolečinskimi zdravili, s katerimi blažijo le simptome, vzrok pa ostaja. Poleg tega dolgoročno fizična in psihična odvisnost od zdravil zmanjšuje občutek nadzora nad lastnim življenjem.

Glavoboli
Glavoboli FOTO: Glavoboli

Hormoni in migrene

Nekateri znanstveniki menijo, da so hormoni tesno povezani z migreno. Nekatere ženske, ki trpijo za migreno, povedo, da so napadi pogostejši v času okoli menstruacije. Ta vrsta je znana kot menstrualna migrena. Prav nihanje ravni hormonov naj bi bilo krivo, da za migreno trpi več žensk kot moških.

Tik pred nastopom menstruacije se znižajo ravni estrogena. Migrene ne sprožijo nizke ravni estrogena, temveč sprememba ravni estrogena iz ene na drugo vrednost.

Ženske lahko občutijo menstrualno migreno dva dneva pred začetkom in do treh dni po začetku menstruacije. Približno 1 od 7 žensk, ki trpijo za migreno, ima njen napad v obdobju okrog menstruacije. To stanje je znano kot prava menstrualna migrena. Možno je tudi, da se napadi migrene pojavljajo okoli menstruacije in tudi sicer. To se dogaja 6 od 10 žensk, ki trpijo za migreno.

Sprožilni dejavniki za migreno

Veliko dejavnikov povezujejo s sprožitvijo migrene. Mednje sodijo čustveni, telesni, prehranski, okoljski in medicinski dejavniki.

Menijo, da migreno povzročajo spremembe snovi v možganih. Zniža se predvsem raven serotonina, to je snovi, ki prenaša sporočila.

Majhne vrednosti serotonina lahko povzročijo, da se možganske žile nenadoma skrčijo in zato postanejo ožje. To lahko povzroči simptome avre. Kmalu za njimi se žile razširijo, o čemer menijo, da je to vzrok glavobola. Natančni razlogi za padec ravni serotonina še niso znani.

Kako si pomagati pri glavobolih?

Ugotovili so da, je naravna aminokislina 5-HTP prekurzor pri biosintezi nevrotransmiterjev serotonina in melatonina. Serotonin je nevrotransmiter, ki vpliva na naše počutje in vedenje in 5-HTP ima tako velik vpliv na naše počutje, spanje, anksioznost, apetit in občutek bolečine.

5-HTP se je pokazal kot učinkovitega proti mnogim tegobam  kot so migrenski in drugi glavoboli, zmanjševanje pretiranega apetita, lajšanje anksioznosti in lajšanje PMS oz. menopavznih simptomov. Saj je le ta pomemben gradnik serotonina v človeškem telesu.

Naravno aminokislino 5-HTP( naravna rešitev za migrene) najdemo v semenih Griffonie Simplicifolie po slovensko v afriškem črnem fižolu. Ker le tega na našem trgu ni, so pa na voljo naravni obliži z Griffonio in magnezijem, saj imata oba velik vpliv na glavobole in migrene. Magnezij je prav tako pomemben mineral za ohranjanje zdravja. Pomanjkanje le tega lahko privede do glavobolov, migren, omotičnosti, vrtoglavic, zaspanosti itd. Njuna kombinacija pa je naravnost odlična.

Posebej za naše bralce smo danes pripravili posebno ponudbo specializiranih obližev z griffonio in magnezijem z možnostjo prihranka >> Klikni tukaj

- Prenos aktivnih sestavin skozi kožo v telo
- Izognete se jemanju tablet
- Ne obremenjujete želodca
- Tradicionalne že stoletja znane učinkovine
- Manj negativnih posledic v vašem življenju
- Dobro počutje in razpoloženje

Reci adijo glavobolu, migreni, depresiji..za lepši vsakdan >> KLIK

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni