Slovenija

Slovenske ceste preplavila pločevina, vrstile so se nesreče

Ljubljana/Zagreb, 29. 07. 2016 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./D.L./STA
Komentarji
67

Pred najbolj prometno obremenjenim koncem tedna so bile že v petek na cestah precejšnje težave. Pred predorom Karavanke so se ves dan vile večkilometrske kolone, na primorski avtocesti in ljubljanski obvoznici je prišlo do verižnega trčenja, na Gruškovju pa je bil promet oviran, ker je tovornjak padel na osebni avto.

Zastoj na gorenjski avtocesti med počivališčem Jesenice in predorom Karavanke proti Avstriji.
Zastoj na gorenjski avtocesti med počivališčem Jesenice in predorom Karavanke proti Avstriji. FOTO: Promet.si
Pred nami je prometno najbolj obremenjen konec tedna zaradi pričetka nemških in italijanskih počitnic, v soboto pa bo promet še dodatno obremenjen tudi zaradi obiska ruskega predsednika Putina v Sloveniji. 

Cesta na Vršič je z obeh strani že zaprta. Več opozoril, nasvetov in napotkov, kako se izogniti predelom, kjer bodo zapore prometa, preberite na naslednji povezavi.

Je pa bilo na naših cestah pestro že danes. Skoraj ves dan so vozniki pred predorom Karavanke stali v večkilometrski koloni. Ob 21.30 se je  kolona raztezala pet kilometrov daleč, uro kasneje je bila dolga še dva kilometra in pol. Predor je trenutno odprt, a so ga samo danes popoldne zaradi nesreče kar dvakrat zaprli v obe smeri.

Gneča na koncu gorenjske avtoceste.
Gneča na koncu gorenjske avtoceste. FOTO: Promet.si

Zastoji in gneča so bili tudi na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Logatcem in Ljubljano v smeri Ljubljane ter na cesti Logatec–Vrhnika. Na omenjenem odseku avtoceste so popoldne verižno trčila najmanj štiri vozila.

Verižno trčenje se je ob 17.52 zgodilo tudi na ljubljanski južni obvoznici, vpletenih je bilo pet osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani, sporoča uprava za zaščito in reševanje.

Prav tako zaradi prometne nesreče je bila ob 22.uri še vedno zaprta glavna cesta Maribor–Dravograd pri Ožbaltu, nesreča ovira tudi promet na glavni cesti Draženci–Gruškovje pri mejnem prehodu Gruškovje.Tam je tovornjak padel na osebni avtomobil.

Več o aktualnih razmerah na cesti preverite na spletni strani Prometno-informacijskega centra.

Dolge kolone tudi na Hrvaškem

Hrvaški avto-klub (Hak) opozarja, da celodnevno gnečo od danes do nedelje pričakujejo na hrvaških avtocestah, mejnih prehodih in obmorskih pristaniščih, v soboto pa bo dodatno gnečo povzročil tudi obisk ruskega predsednika v Sloveniji.

Posnetki zastojev na Hrvaškem.
Posnetki zastojev na Hrvaškem. FOTO: HAK

Prvi zastoji na nekaterih mejnih prehodih ter cestninskih postajah že nastajajo, zato se oborožite z veliko mero potrpežljivosti, opozarjajo v Haku. Več o aktualnih razmerah na hrvaških cestah pa na njihovi strani.

Kot so zapisali v obvestilu javnosti, v Haku pričakujejo, da bodo zaradi zapor cest v Sloveniji mnogi turisti poiskali alternativne poti na poti iz Hrvaške ali proti Hrvaški. Za soboto sicer Hak priporoča, naj tisti, ki potujejo proti Evropi, uporabijo mejni prehod Goričan z Madžarsko in nato proti Lendavi v Sloveniji in naprej proti Avstriji. Prav tako so zapisali, da bi lahko jutri nastalo tudi do 50 kilometrov kolon.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
29. 07. 2016 19.34
-4
Trčila sicer delovni stroj in osebni avtomobil, a to ni ravno delovna nesreča, ... pod slednjim razumemo nekaj čisti drugega, sicer pa okoliščine sploh niso opisane, ...
korintos23
29. 07. 2016 20.31
+2
A se ni tovornjak prevrnil na osebni avtomobil? Tovornjak z gradbišča.
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.29
-1
A da je potrebno paziti tudi na gume katere v momentu snamejo iJogurt,Piljan,srebrnidrek in konjritos23 pa niso omenili??Ubogi avtomobilisti.
Ramzess
30. 07. 2016 10.47
-1
Korintos, enkrat pišejo tako, drugič drugače, ... bogve kaj je res. Tovornjak in delovni stroj tudi nista isto, čeprav delata na istem kraju.
kokicas
29. 07. 2016 19.26
+1
No lahko pa bi turiste, ki potujejo iz severa na jug ali obratno preusmerili na cesto Dravograd - Velenje - Arja vas - Celje Zidani most - Krško - in potem naprej proti Zagrebu da turisti v celoti vidijo našo povezavo države sever-jug
korintos23
29. 07. 2016 20.32
+1
Na meji se vse zaustavi in na hrvaških cestninskih postajah!
slovenc59
29. 07. 2016 21.33
-1
Ne , lepše se reče, naj jih preusmerijo po tretji razvojni osi !! Se lepše sliši, v koloni bodo pa vseeno stali, pa še izgubili se bodo petkrat !!
Salomon27
29. 07. 2016 18.56
+9
Slovenska policija, skoda drzavnega denarja! Vceraj zvecer poklicem 113 zaradi neprimerne voznje romunjeskega voznika z Bmw 7, zalimal se mi totalno za"rit" blendal, trobil, zmigavce vklaplaj itd, sem pa prehiteval kamion z cca 120-125km/h on je pa voznjo nadeljeval lazno je povedati vec kot 200km/h. Nakar me vprasajo na 113 ce bom dal izjavo ce ga ujamejo, seveda pritrdim. In res po po cca 10 km opazim policijsko vozilo na parkiriscu ter Bmw7, me klicejo iz postaje, da naj se ustavim na pocivaliscu, dam izjavo, sem pa narocil, da nezelim prisotnosti tega voznika romunja, so potrdili da ne bo bil. In pride cez 10 min na pocivalisce policijain tudi bmw7 ( niso uposteval dogovor). In zdj sledijo buce in neprofesionalnost policije... Pozdravim jih "dober vecer" oni " kje je problem", povem jim, da jim je ze kolega iz centra povedal, delajo se kot da nimajo pojma, opisem jim vse in povem namen klica ( obvestilo o neprimerni voznji in ogrozanju prometne varnosti - to je name ), in pravi zato ker vam je blendu in trobu in malo hitrejae vozil ste klical?? Haloo!!! Pravi policaj in se potepsa po bmw7 ja pac ima dober auto in si lahko privosci...mi ga nemoremo kaznovati, nismo mu izmerili hitrost ( pred tem pove da so ga vidli da je hitrejse vozil, ampak ko jih je videl zmanjsal), romunj vozil v natikacih, govori policajom da se mu mudi, da nima casa,skoz gleda na uro, in jim se rece gre on na kavo spit v lokal na pocivaliscu, ga kar spustijo...men zacnejo razlagat, da kazni za hitros nemorejo dati ( ni izmerena ) edino za neprimerno varnosto razdaljo ( ocitno to so lahko izmerili ), da bom moral na sodisce it in se zjbvt s tem...imel sem obcutek, da sem jaz kriv ker sem jih poklical, in romunj se je vedel hladno kot spricer, samo cakal je da cimprej gre s tega mesta, kot da je stvar ze bila resena preden smo se nasli da podam izjavo. Uglavnom totalno presenecen nad odnosom in profesionalnostjo, ocitno kdor ima denar dober auto lahko dela vozi kakor zeli za ostale smrtnike pa se noben nepobriga.
Sir Humphrey
29. 07. 2016 20.07
+5
A to si na AC prehiteval kamion s 120 km/h?
Salomon27
29. 07. 2016 20.13
+0
Ja na AC, 200 m stran od cestninske postaje, kamion imel hitrost cca 90km/h
CastrumFF
29. 07. 2016 20.27
-3
In ti klies policijo za take neumnosti?? Eno po gobcu bi si TI zasluzil,ne Romun!
Salomon27
29. 07. 2016 20.32
+1
Zate je neumnost voznja 200km/h nauro bledanje trobenje vsem voznikom, ki se je najdeno na prehitevalnem pasu?? Ocitno si prepiseval CPP oz si voznisko naredil nekje v drzavah bivse juge kjer je pravilo "ko jaci taj tlaci". Se vidi da ti je IQ na nivoju sobne temperature verjetno tudi statistika prekrskov dobro obelezena v policijskem dosijeju!
čevapgpt
29. 07. 2016 21.24
+4
Ti naslednjič kar spet pokliči. Ampak policajom reci naj kar iz darsovih kamer posnetke potegnejo, da ne boš nič pričal in da imajo celo pričevanje posneto. To kar so ti naredili s tem dogodkom je skrajno neprofesionalno.
slovenc59
29. 07. 2016 21.41
+1
Desni pretepac, ti bi si pa zaslužil enih dvajset na orglice, ko pišeš take neubuloze, pa verjamem, da voziš ravno tako bedasto, kot ta Romun. In skoraj sem siguren, da imaš Audi ali BMW, kateri lastniki mislite, da ste boga za jajca potegnili, če imate taka vozila. Reakcija policistov je pa pričakovana, oni čakajo, da bo ene par mrtvih za takim idiotom, pol bodo pa cesto zaprli za pol dneva, da se bodo učili na meter gledat in slikce risat v zapisnik. Dejanskega stanja pa tako ali tako nikoli ne znajo zapisat. Seveda so pa kamere v avtih, ki snemajo promet prepovedane, ker bi preveč povedale, na kake buhteljne vse naletiš na teh naših cestah !!
slovenc59
29. 07. 2016 21.44
+0
Pa še to, takim prepotentnežem se nikoli, pa res nikoli več ne umaknem, pa nisem neka cija, vedno prek omejitve, ampak ko se pa en preserava po prehitevalnem pasu, kot da je AC njegova, jok brate , ne umaknem se ti, pa se ti razpoči od jeze !!!!!!!!
yaks
29. 07. 2016 21.47
+2
Jaz vedno na par takih na avtocesti naletim. Vseeno mi je, če nekdo prehitro vozi, ampak ko mi že od daleč blinka, se mi prilepi na rit in me skoraj dobesedno s ceste zrine ko se začnem umikat nazaj na desni pas, takrat mi pa pokrov dvigne. Prehitevam pa vedno z okoli 135-140km/h, če je kdo zadaj. Policajev pa od nikoder.
walter2
30. 07. 2016 12.21
-1
Nekdoja
30. 07. 2016 13.27
Ohjoj jst take vidim skoraj vsak dan in to na normalni cesti ne avtocesti pa ne kličem za vsako malenkost policiji anci nisem jih nikoli niti klical... pač se umakneš in je stvar rešena njegov problem je če se mu mudi in mora pokazat kak avto ma... To ti lahko samoumevno da ga ne bojo kar tako kaznovali ker se ga bojijo... sicer pa romun in BMW 7 hahah sigurno ga je ukradel in podplačal naše policaje
Jožajoža
29. 07. 2016 18.13
-9
slovenija je pač rak rana v celi evropski uniji. zato, tujci, zamislite si, kako mi trpimo, mi ki smo ostali tam, kjer smo se rodili, desidenti,blokarji pa gredo, bogati, kamor hočejo, ker niso pred razbitjem domovine nič imeli
gunja
29. 07. 2016 18.35
+4
LazniviZares
29. 07. 2016 17.24
-1
Se dobro da nam je sct zcradil moderne avtoceste primerljive z tistimi v c Guatamali.
korintos23
29. 07. 2016 17.28
+11
gunja
29. 07. 2016 18.37
+1
Kolikor je slovencev so avtoceste čisto ok.smo pač na taki legi,da se vizijo kimo celi konvoji tujcev.
korintos23
29. 07. 2016 17.12
+15
Še tri vikende bo malo bolj gosto potem pa 11 mesecev mir in tišina!
sinhron
29. 07. 2016 16.32
+11
Porušiti bi morali cestninske postaje , ki povzročajo ozka grla zaradi hitrega zmanjšanja hitrosti in zato prihaja tudi do naletov !
kor22
29. 07. 2016 16.40
+10
ne hitrsot se mora prilagodit, se opozarja z znaki da je cestnina
RTVjeZAKON
29. 07. 2016 17.02
-2
Kako bos prilagodil hitrost k ti pri tabli 100 vse stoji? Zato so naleti. In ti kor22 si verjetno darsovc iz 2000eur place k jih dobis iz slabim delom crpas pa od nas kateri za vinjeto ne dobimo tistega kar nam pripada...lepe pretocne ceste
korintos23
29. 07. 2016 17.11
+5
Kam se vam tako mudi, pokemanov lovit? Hahaha
korintos23
29. 07. 2016 17.13
+2
sinhron, pred Predorom ni cestninske postaje.
Jošk0234
29. 07. 2016 17.17
-1
ja kje pa pol plačaš predor...verjetno še nisi šel čez karavanke....
korintos23
29. 07. 2016 17.30
+7
Kaj boš te plačo, čas si vzemi, čez Ljubelj potegni in si spotoma fajn jedačo in pijačo privošči! Kam hitite???
kor22
29. 07. 2016 17.58
+6
take lepe plače majo darsovci?, grem takoj tja delat če me vzamejo... Vigo ti si očitno en takih ko 179 žge po avtocestui pa namesto da bi si novice tu pa tam vklopo muziko nabija, varnostno razdaljo pa maš glih 5 metrov... če so zastoji tud promet poteka počasneje in če držiš varnostno razdaljo boš vido da avti stojijo in boš varno vstavo, zaradi slabih voznikov so naleti.
Morana7
30. 07. 2016 09.43
+1
Dej Vigo mal se k sebi spravi...si tak kot en zadnjič, ki je vsem vehementno razlagal, kako je pravzaprav nevarno imet varnostno razdaljo...mogoče je javni prevoz za vas bolj primeren, če vam osnove CPP niso jasne.
walter2
30. 07. 2016 12.23
Vigo-z vinjeto dobiš pravico do zmerne vožnje po predpisih na avtocestah ne pa pravico do dirkališča!
AjdeMiPopuši
29. 07. 2016 16.22
-1
Bi bil že čas, da policija kontrolira avtoceste in bi vozniki takoj zmanšali hitrost! Pa kaj so policaji plačani, da sedijo in čakajo, da kdo prijavi krajo, vlom, nasilja a rednega kontrola na avtocesti pa ne????? In pol oni hočejo večjo plačo? ABSURD!
piko112
29. 07. 2016 16.33
+5
Bi raje videl da povečajo varnostno razdaljo in se naučijo vključevati na vozni pas o smernikih se bojim da lahko še lep čas samo še sanjamo
Sistematik
29. 07. 2016 16.36
+0
Po mojem bi pa bilo še več zastojev.....hm....mislim da.
kokicas
29. 07. 2016 16.17
+2
ampak koliko denarja se to pobere od predora skozi leto, to bi lahko imeli še za ene tri vzporedne cevi. Pa od tovornega tranzita, bi imeli lahko povsod vsaj šespasovnico ali osempasovnico. Res namesto da jamrajo naj širijo in dodajajo pasove.
LazniviZares
29. 07. 2016 17.26
+3
In kdo si bo potem delil dobicek konec leta ???
mona
29. 07. 2016 18.38
+2
Lahko bi že začeli vračati denar v pokojninski sklad iz katerega se je gradil predor.
mikitr
29. 07. 2016 16.14
+3
Ja mobilne stojnice z pijačo postavt ob zastojih za cesto.,kjer se da ,...
mccm
29. 07. 2016 16.04
+1
generalka, pred obiskom putina
butalistan
29. 07. 2016 16.04
+0
bebbbebbbbbbbeeeeeeeeeeeeeee
hohoho
29. 07. 2016 15.56
+15
Zaprt vse ceste in bit žleht tako kot so Hrvati pri arbitraži
mikitr
29. 07. 2016 16.15
+4
Ja pa smerokaze obrnt prosti naši obali in ..
CastrumFF
29. 07. 2016 15.56
+4
Vsi samo cez. Samo naprej. A ste se vprasali zakaj se nobeden ne ustavi v sloveniji,ce naj bi bila taka ponudba kot nekateri pravijo? :))))
butalistan
29. 07. 2016 16.03
+7
saj se ustavijo za wc in odvržejo smeti! Gostišča so podrli ( ni bilo dovolj podkupnin), turizem je na nivoju pračloveka, gorivo pa predrago! zlovenija pač
taxidenis
29. 07. 2016 15.41
+3
Pozimi tudi ni kolon
murate
29. 07. 2016 15.41
+1
Upam , da je zaloga vinjet dovolj velika,to bo €
spomladi
29. 07. 2016 15.28
+6
Čez teden ni nobenih kolon...
murinar
29. 07. 2016 15.24
+2
mariomandzukic; a jih boste spet v Sotlo pošiljali kot pozimi pri minus 8 stopinjah?
Lisec6
29. 07. 2016 15.01
+6
če bi bili vsi tako kot sem jaz ne bi bilo zastojev. doma bi bili pa to je to.
mariomandzukic
29. 07. 2016 15.00
-7
dominacia.drgace pa hrvaski mediji pisejo,da se proti evropi pomika nova velika skupina migrantov,baje da vec sto 1000 ljudi.upam da ne bodo prsli zdaj v spici sezone,ker pr nas enostavno ni vec prostora.najboljs da nardimo dil z vami slovenci,mi vam migrante,vi pa nam turiste.
murinar
29. 07. 2016 15.03
+8
Ja samo ,da ne bojo imeli kaj v ruzakih .Muslimani niso pozabili ,kaj ste jim v bosni delali! Bog ne daj a je vse mogoče!?
cuker1234
29. 07. 2016 15.20
+1
Čimveč migrantov, bodo lepši otroci, ko se slovenke sparijo. Saj ste imeli genetiko v šoli, a ne?
mariomandzukic
29. 07. 2016 15.27
+1
haha res je.zivim v mariboru,nasproti bloka kjer so naselili migrante,niti ene zenske se nisem videl,sami moski.cudn da se slovenci nc ne zbunite,kr to bo katarsofa,ce jih bo se vec prslo
cuker1234
29. 07. 2016 15.29
-1
Mario, tile so vsaj pripravljeni delat, hrvati pa so kjer so, 20let za Evropo.
mariomandzukic
29. 07. 2016 15.40
+0
ma arapkinje so ful lusne zenske,skoda da ni razmerje pol pol,bi blo velik bol zanimivo za nas fante
mikmik 2
29. 07. 2016 15.52
+1
Kaj čmo arabkinjam če pa hodijo Hrvatič k nam.
kor22
29. 07. 2016 16.42
+2
jaz bi pol kar k vam migriro na en otok, ker ne mislim živet z migranti iz afrike
mariomandzukic
29. 07. 2016 19.30
+2
verner brozovic,alojzije stepinac,josip broz tito,ante simondza,luka sulic,
mariomandzukic
29. 07. 2016 19.31
+1
nina šušnjara,srečko katanec,branko oblak,.,. sam nekaj izmed znanih osebnosti,ki so se rodili iz velike ljubezni med hrvati in slovenkami.obratno ne poznam nobenega primera
murinar
29. 07. 2016 20.28
+1
mariomandzukic
29. 07. 2016 21.12
ce pa res,poznam vsaj 30 mesanih parov,vedn hrvat in slovenka,obratnga primera ne poznam