Slovenija

Joras vztraja pri stavki

Ljubljana, 01. 05. 2008 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./N.D.
Komentarji
77

Joško Joras še vedno odklanja hrano. Zavod 25. junij je medtem EU pozval, naj Hrvaško pravočasno opozori o nesprejemljivosti njenih dejanj.

Joško Joras že drugi dan gladovno stavka. Danes so ga Slovenci, ki so prečkali mejni prehod v Sečovljah, iz avtomobilov bodrili in vzpodbujali. Jorasa je obiskal tudi nek domoljub, ki ga je prosil za avtogram, domačini pa so Jorasu za kratkočasje pripeljali kolo.

Pravočasno opozorilo Hrvaški

Zavod 25. junij je danes poslal pravnomočni sklep piranskega sodišča o odstranitvi nezakonito postavljenih cestnih ovir predsedniku evropskega parlamenta, predsedniku evropske komisije, komisarju pristojnemu za širitev in trenutno predsedujočemu evropski komisiji.

Odhod iz Ljubljane v Sečovlje
Odhod iz Ljubljane v Sečovlje FOTO: Damjan Žibert

"Vsebino pravnomočnega sklepa piranskega sodišča o odstranitvi nezakonito postavljenih cestnih ovir na levem bregu Dragonje so prejeli Hans-Gert Pöttering, predsednik evropskega parlamenta, José Manuel Barroso, predsednik evropske komisije, Olli Rehn, komisar za širitev in premier Janez Janša“, je poudaril predsednik zavoda Marjan Podobnik.

V spremnem dopisu je Zavod 25. junij pozval nosilce najvišjih funkcij Evropske unije, naj resno obravnavajo dejstvo, da je "Hrvaška kot kandidatka za članstvo v EU z enotami uniformirane in specialne policije preprečila izvršitev pravnomočnega sklepa enega od sodišč v eni od članic EU na ozemlju članice EU, ki ga je pred tem okupirala." .

Najvišje predstavnike EU so tudi opozorili, da brez umika Hrvaške z okupiranega ozemlja in morja "ta država ne bo mogla vstopiti v EU in jih pozvali, naj pravočasno opozorijo Hrvaško o nesprejemljivosti njenega početja", so še zapisali.

Sklepa niso poslali tujim medijem, saj so se odločili, da se najprej obrnejo na glavne evropske ustanove. Podobnik je dodal, da podpirajo vstop Hrvaške v EU, vendar bo morala tudi ta država upoštevati načela pravne države. V nasprotnem primeru se bodo zavzeli za referendum, na katerem bi odločali o vstopu Hrvaške v EU.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pirs_fish
05. 05. 2008 23.58
slovenci bomo zmagali!
nemejugat
02. 05. 2008 23.56
.....MASSA86.... ....kot prvo tu je slovenski forum pa ne bodi tako len in piši Slovensko. ...kot drugo ne vem kje si hodil v šolo in kaj so te učili, toda zgodovine očitno ne poznaš
massa86
02. 05. 2008 21.43
krissko,mi smo imuni na antisrpski virus ki napada tebe in večino Slovencev !! Veš da mi imamo pravo cepivo za vas.Nič se bati,bomo vas popolnoma ozdravili.
massa86
02. 05. 2008 21.41
KRISS a Rijeka te boli lačneg in požrešneg kmeta ,zakaj se vi niste dokopali teg blaga. Slovensko kmečko prokletstvo !! Za denar bi lastno matero nategnuli kad gre za interes ,obraza nimate in ga nikoli niste imeli !!!
massa86
02. 05. 2008 21.39
Evo zgoraj je v bistvu bit vseh težav s lačnimi kmeti in njihovo filozofijo. Velikosrpski koncept u bistvu !! lagali bomo koletivno kot en da je to bilo naše prej.Nima veze kaj nikoli nismo bili država !! Nihče vam ni ukral ampak bi se lačni kmet nažderal z tujeg korita ker je kmet kronično lačen !!Slovenski kmet nikoli ne more biti sit ker so mu oči lačne !!
prosper
02. 05. 2008 21.16
kriss714, a zakaj si se odrekel pravične meje na rabu?
Buena Vita
02. 05. 2008 20.34
KRISS714 DEJ,DEJ POVEJ JIM JIH KAJ ŠKODA DA SEM MORALA DELAT-PRAZNIKI TERJAJO SVOJE, IN OTROKOM JE TREBA POMAGAT SEDAJ PA MI REVMA TRGA ROKE-PRSTE,PA KRIŽ ME DAJE DEJ DEJ NO DEJMO VSI TEM DUDLČKOM,PRESVETLIT GLAVE
kriss714@amis.net
02. 05. 2008 20.07
Massa, idiot, slovensko hrvaška meja je pri Reki.
Replica
02. 05. 2008 18.59
AJMO PRVO BORCI v vrsto se postavte, da jih kdo dvakrat ne dobi..heheh
Brasco
02. 05. 2008 18.38
Janša je pokazal kaj je mislil pokazati, da ni nič pokazal. Uhhhh kak bo pušo kito na volitvah... Jelinčič sprefukaj izdajalce!
coldrex
02. 05. 2008 17.59
Sem že povedal.
massa86
02. 05. 2008 17.56
prvo borec ti jaz povem namesto coldrexa!vi trazite 1001 lizgovor u nedostatku argumenata in meja je seveda na hrvaski zemlji in vasa meja je na hrvaski zemlji in meja je se 2 km nazaj od vase meje kje je avtenticno korito reke dragonje..posredi aerodroma portoroz..nije reka dragonja kot ju vi klicete nego umetno premosteni kanal sv. Odorika kot sam vam povedao serjatorima in okupatorima prevec sanjate juzne sanje!! ako boste sanje hoteli uresniciti ceka vas toljaga po glavi!
Prvo Borec
02. 05. 2008 17.40
coldrex po pravici in pošteno povej : Na kateri zemlji stoji hrvaška carina in policija ??
coldrex
02. 05. 2008 17.38
Južno od Dragonje.
Prvo Borec
02. 05. 2008 17.34
massa hvala bogu, da ne gledamo po enem človeku cel narod. Če bi to gledali, potem bi rekli, da so Hrvatje pe..., pa vem, da so dobro ljudje. Letos Vam ni uspelo, da sklatite ustaško vlado, ampak uspelo Vam bo, tako kot bo nam domobransko.
Replica
02. 05. 2008 17.28
VECKASNO ti si sigurno južno od Kolpe doma..
coldrex
02. 05. 2008 17.24
Podobnik in tebi podobni! Pometite najprej v svoji hiši, pometite v Sloveniji! Ne mi govoriti, da mora Hrvaška spoštovati načela pravne države, če hoče v EU! Podobnik ne zna drugega, kot tožariti! Če je temu človeku res kaj do Slovenije in slovenske zemlje, jo naj prične obdelovati, saj je baje diplomirani agronom ali kmetijski tehnik. Pa še za ekologijo naj se prične zanimati. Če mu je res kaj do prihodnosti Slovencev, naj gre štrajkat pred pediatrično kliniko. Piransko sodišče je pa tudi po svoje narejeno. Očitno se ima za nekakšno žepno republiko, da sploh ne upošteva dogajanja na državni ravni. Kar se pa tiče referenduma o vstopu Hrvaške v EU, se mi pa zdi to popolnoma jasno dejanje sovraštva do Hrvatov in s tem Podobnik demantira samega sebe, ko je dejal, da na njegov shod v podporo Jorasu naj ne hodi nihče, ki v sebi nosi sovraštvo do Hrvatov. Če bi že moral biti kakšen referendum, bi moral biti v zvezi Romunije in Bolgarije. Italijani že imajo probleme z njimi, mi jih bomo pa še imeli. In še to, če bo morda slučajno imel kakšen Slovenec probleme na Hrvaškem v materijalnem in osebnem smislu zaradi slabih odnosov med Slovenijo in Hrvaško, naj se za povračilo škode zglasi na Zavodu 25. junij, pri gospodu Podobniku.
massa86
02. 05. 2008 16.28
KOSKO ce nebi bilo nas strancev u sloveniji bi i tebi bio i ocka in dedek isti( kar zaenkrat nemogu izključiti) ! Malo po malo ali sigurno bi izumrli pa bi zadnji slovenac ostal nekje v rezervatu triglavskog parku ali tako smo mi stranci tu da nekaj naredimo iz sjebane nacije katera je pocela metastazirat.. Jos malo fali pa boju novice iz Avstrije prihajale tudi iz dezele Kosko seviju svoju kcerku ker se je prepo da pravih slovenaca nebu vec! to ste vi jadni in bjedni
Replica
02. 05. 2008 16.17
Iz teh komentarjev se lepo vidi kakšni ste slovenčki privoščite vsakemu vse najslabše, če pa bi se to vam dogajalo pa bi jokali in stokali. Gnili ste v notranjosti
Kosko
02. 05. 2008 15.27
massa86 ne vem o čem govoriš. Po slovensko povej. Če ne bi bilo takih v Sloveniji kot si ti, bi bilo veliko lepše. Sam za škodo ste, in vedno se delate neki pametne in zajebane.