Slovenija

Hojs: Vojaško letališče bo kmalu spet odprto

Cerklje ob Krki, 14. 02. 2012 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pristojni na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki so na kontrolnem stolpu popravili stekla in izvedli vse korektivne ukrepe, ki jim jih je naložila Agencija za civilno letalstvo. S tem so izpolnili pogoje za ponovno odprtje letališča tudi za civilni promet.

Minister za obrambo Aleš Hojs se je na delovnem obisku na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki seznanil s projektom posodobitve vojaškega letališča.

Ključne faze poteka projekta mu je podrobno predstavil vodja projektne skupine za posodobitev letališča Jože Lacko. Prenova letališča se je začela z izgradnjo novih hangarjev na letališču. Poleg kontrolnega stolpa so že zgrajeni trije hangarji – prva dva za servisiranje zračnih plovil, tretji za hangariranje. Glavnina prenove je povezana z zmogljivostjo letališča. Podaljšana in obnovljena bo vzletno-pristajalna steza, vgrajen bo sodobni navigacijski sistem, sistem za osvetlitev letaliških površin, obnovljeni ali na novo zgrajeni bodo ključni letališki objekti, obnovljena pa bo tudi prometna, komunalna, energetska in telekomunikacijska infrastruktura.

Obisk letališča je minister Hojs – kot kandidat za ministra za obrambo – napovedal že na svoji predstavitvi pred Odborom za obrambo državnega zbora.
Obisk letališča je minister Hojs – kot kandidat za ministra za obrambo – napovedal že na svoji predstavitvi pred Odborom za obrambo državnega zbora. FOTO: Ministrstvo za obrambo

Minister si je ogledal nekatere novozgrajene objekte, med njimi tudi kontrolni stolp, kjer so pristojni ravno končali korektivne ukrepe pri odpravi odboja svetlobe na stekleni površini. Ob tem so Hojsa seznanili, da so izvedli vse korektivne ukrepe, ki jim jih je ob nadzoru naložila Agencija za civilno letalstvo RS. S tem so izpolnili pogoj za ponovno odprtje letališča tudi za civilni promet, kar po Hojsovih besedah lahko pričakujemo v najkrajšem času. Vojaško letenje je v času zapore za civilni promet potekalo nemoteno.

V okviru obiska vojaškega letališča so predstavniki Slovenske vojske ministru pokazali in predstavili tudi nekatera vojaška plovila, ki so na tem letališču.

Odprtje letališča lahko po Hojsovih besedah pričakujemo v najkrajšem času.
Odprtje letališča lahko po Hojsovih besedah pričakujemo v najkrajšem času. FOTO: Ministrstvo za obrambo
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Teide
15. 02. 2012 00.10
+1
Super nadomestek za zaprt Brnik, samo da ne bi bilo v Mariboru.
Butalka42
14. 02. 2012 17.58
-1
Upam da počasi že končajo z izgradnjo tega vojaškega letališča in da se vojska končno umakne iz Brnika ter nam neha vsakodnevno brnet nad glavami. Domačini imamo počasi zadost teh helikopterjev, ki nas vsakodnevno nadletavajo, tudi policijskih ki pa niso tako glasni.
Darko32
14. 02. 2012 17.48
+1
TAko je tudi prav, da se letališče usposobi za promet. Recimo, da je Brnik zaprt bi lahko prevzelo funkcijo tudi to letališče zakaj pa ne.