Gospodarstvo

Tovšakova: Čas je, da odidem

Velenje, 29. 08. 2010 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjana Seme/N.S./B.S./STA
Komentarji
152

Direktorica velenjskega gradbinca Hilda Tovšak je napovedala, da bo na ponedeljkovi seji nadzornega sveta odstopila. Pravi, da je dokumentacija za prisilno poravnavo pripravljena, zato je zdaj pravi čas za odhod.

Prva dama Vegrada Hilda Tovšak bo, kot je danes povedala novinarki oddaje 24UR, jutri odstopila z mesta direktorice. Ne umikam se zaradi pritiskov ali pozivov k odstopu, temveč zato, ker je dokumentacija za prisilno poravnavo pripravljena in jo bodo oddali že jutri. Zato je, kot pravi, napočil čas za odhod.

Hilda Tovšak
Hilda Tovšak FOTO: POP TV

''Odločitev, da bom odstopila kot direktorica Vegrada, je že nekaj časa dozorevala. Imela sem dva cilja pred sabo: dokončanje Celovških dvorov s pravnomočnim uporabnim dovoljenjem in program finančnega prestrukturiranja Vegrada,'' je povedala Tovšakova in dodala, da je to ''izključno moja odločitev in je absolutno ne sprejemam zato, ker bi kdor koli name tako vplival. Ne zdi pa se mi niti vmesno, da bi se politika vmešavala v gospodarstvo''.

Delavcem pa je še enkrat zagotovila, da bodo plače dobili. ''Jaz razumem stiske podizvajalcev, tako kot sama razumem, ker ima Vegrad precej dolžnikov, ki me ne plačajo,'' je še povedala prva dama Vegrada, ki si bo zdaj vzela nekaj časa zase in v miru premislila kako naprej.

Odzval se je prvi nadzornik v odstopu

Predsednik nadzornega sveta Vegrada v odstopu Klemen Boštjančič pričakuje, da bo Tovšakova na ponedeljkovi seji nadzornega sveta zares odstopila. Ne želi sicer komentirati, kaj naj bi se dogajalo po njenem morebitnem odstopu.

O tem, da Vegrad potrebuje novo vodstvo, pa je prepričan tudi premier Borut Pahor. Kot je povedal že v četrtek, se o tem strinja celotna vlada, menjava na vrhu velenjskega gradbinca pa bi po njegovem pomenila potrebno osvežitev, ki bi koristila tako delavcem kot podizvajalcem.

Potrdil je, da sta njegova kandidata za vodenje Vegrada še vedno Sandi Knez, ki naj bi mu kot morebitnemu prokuristu podporo izrekla celo Tovšakova, in Branka Babič, čeprav Boštjančič ne izključuje možnosti, da bi Tovšakova kot vršilca dolžnosti direktorja Vegrada predlagala tudi svojega kandidata.

Prvi nadzornik velenjskega gradbinca, ki je pred tednom dni podal pisno odstopno izjavo, je tudi poudaril, da dnevni red ponedeljkove seje nadzornega sveta ostaja isti, kar pomeni, da se bodo na seji pogovarjali o zahtevanem odstopu Tovšakove, posojilu, ki ga je Vegrad odobril družbi pooblaščenki Vegrad Naložbe, ter o domnevno večmilijonskih nakazilih na račune v Liechtensteinu. Tudi nocoj je Boštjančič zatrdil, da mu ostala dva člana nadzornega sveta Samo Mastnak in Branka Gabrijel še nista potrdila udeležbe na ponedeljkovi seji.

Mastnak in Gabrijelova se sicer nista udeležila niti prejšnje seje, saj sta menila, da za sklic seje niso bili izpolnjeni vsi pogoji. Nadzornika sta namreč pojasnila, da nista prejela magnetograma zadnje seje nadzornega sveta, ki bi razjasnil nejasnosti glede odstopa Boštjančiča z mesta predsednika nadzornega sveta, potem ko je ta napovedal svoj odstop.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (152)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bluzer Bluzoviti
31. 08. 2010 23.29
prva dama vegrada... to je že takooo zlajnano... dajte ji nek nov nick, prooosim... dama LOOOOOL
maestro56
31. 08. 2010 07.04
čas je da gre v stari pisker
a-dmin-je-gnoj
30. 08. 2010 19.17
spokej že enkrat
plastik
30. 08. 2010 18.25
Organi pregona,kaj še čakate.
plastik
30. 08. 2010 18.19
Ona že ve,kaj je ČAS.Saj je bil njen dekliški priimek ČAS.
puffdaddy
30. 08. 2010 18.02
ker nevem če ti bo kdo plaču za usluge! xd! lol!
puffdaddy
30. 08. 2010 18.02
HILDA KO TAM KONČAŠ PRID DELAT FOR ME AND FOR FREE!!!
Askja
30. 08. 2010 15.22
Ko se je začela tako imenovana gospodarska kriza smo vsi vedl da bodo slaba podjetja odpadla. Sam tole je pa poglavje zase. Celo vodstvo je odpovedalo na celi črti, nobenega resevanja..če vidiš da ne gre začneš iskati druge opcije,nove posle,itd. Ves posel ki so ga meli je država uredila,pa še to so umazano igro igrali..naš sadjar ma več žilce za posel kot pa oni (mu gre zelo težko ker vsi shopi skoz nižajo cene sadja&zelenjave,pa se še kar bori :) )
jezabel_
30. 08. 2010 14.07
mogoce pa je cakala da bi ji dali naziv manager leta in nagrado za dobro opravljeno delo...
BG007
30. 08. 2010 13.58
in Borut s teboj
loden
30. 08. 2010 10.25
Hilda Tovšakova, piva nč plačava, piv bi že vsak hudič, pačav pa nič....
Maček2
30. 08. 2010 09.56
bejž no a si pogruntala ja dolg si rabila,da si prišla do tega.
pujca
30. 08. 2010 09.53
Zdaj se pa treba vprašati kam bo šla!Tja kamor sodi sigurno ne...
Pincopalino
30. 08. 2010 09.37
to je naša pravna država in mi jo podpiramo. Ponovno bodo volitve in ............................
CUNK
30. 08. 2010 09.12
Čas,da odidem imam dovolj denarja
Staša Mlakar
30. 08. 2010 08.46
Zanima me, če je gospa tudi toliko časa brez dohodkov kakor delavci.......
nikana
30. 08. 2010 07.59
Ne ni čas da odide. Že davno bi bilo prepozno če bi odšla. Pa vse nakradeno naj vrne. A bodo že enkrat začeli odgovarjati za to, kar delajo delavcem pa tudi državi. Če ne bi bilo takih Hildl, bi bila lahko Slovenija res druga Švica tako kot so nam obljubljali ob osamosvojitvi. Pa imamo žal preveč takih, ki nam vsem skupaj kradejo naš denar, zakoni pa so jim pisani na kožo, da to lahko delajo. Kar za zjokat se je.
lepdanzelim
30. 08. 2010 07.56
Pa kakšni nadzorni sveti neki. V teh organih se vedno pojavljajo ljudje z vezami in poznanji, ki kasirajo sejnine (žepnina za izboljšanje standarda?!) in sprejemajo oz. potrjujejo neke odločitve o za podjetja pomembnih rečeh, kot da si podajajo in delijo odgovornost, blabla. Odgovarjal ni pa še nikoli nihče za nobene nnapačne ali negospodarne odločitve. So torej kolektivna maska (po zakonu in za zavajanje družbe - nas ljudi, državljanov) za odločitve, za katere so vsi ali pa vsaj direktorji (oz. direktorica) naprej vedeli, kam bodo pripeljale. Če niso, nimajo kaj početi na takih pozicijah. Vendar niso povsem osebno krivi, ker jih v to sili današnji kapitalizem. Če ne bi oni, bi pa kdo drug. kljub vsemu, kar so zaslužili (nagazili), jim pripada še odpravnina, revčkom:( Kajti njihovi psihični napori so bili strašni. Le zamislite si mehkobo blazine, na kateri spijo. Hilda po moje spi na blazini iz betona. A režim je tak. težava je v tem, da je vse več žrtev tega režima, naša politika pa kljub vsemu pričakuje predvsem gospodarsko rast (včeraj Pahor na Bledu). Torej: kam plovemo?
lepdanzelim
30. 08. 2010 07.46
Nekateri ljudje so res občudovanja vredni v svojem sprenevedanju. Kajti če ti gospodarstveniki in politiki mislijo tako kot govorijo, potem ne bi smeli niti priti, kaj šele oditi z odpravninami, novim izzivom in "uspehom" naproti. Res smo banana republika, vsak dan bolj. Žal
wwq
30. 08. 2010 07.27
Hildico v zapor, pa vse premoženje pobrat.