Slovenija

Bodo policisti še zaostrili stavko? 'Smo na isti točki kot pred mesecem dni'

Ljubljana, 13. 12. 2015 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Vladna koalicija je razpravljala o varnostnih razmerah in zmogljivostih naših varnostnih služb. Govorili so tudi o stavki policistov in potrdili vladna pogajalska izhodišča. 'Žico z meje bomo umaknili takoj, ko bodo to dopuščale varnostne razmere,' je po koalicijskem vrhu še dejal premier Cerar.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Žičnata ograja na meji razburja domačine
    02:31
    Iz 24UR: Žičnata ograja na meji razburja domačine
  • Iz 24UR: Žica do nadaljnjega ostaja
    00:59
    Iz 24UR: Žica do nadaljnjega ostaja
  • Iz 24UR: Cerar o žici
    00:35
    Iz 24UR: Cerar o žici
  • Iz 24UR: V slovenski Istri španska žica
    02:08
    Iz 24UR: V slovenski Istri španska žica
  • Iz 24UR: Policijska sindikata ogorčena
    01:41
    Iz 24UR: Policijska sindikata ogorčena
  • Iz 24UR: Kdo vse stavka?
    01:22
    Iz 24UR: Kdo vse stavka?

Koalicijski partnerji z ministri državotvornih resorjev so razpravljali o varnostnih razmerah ter zmogljivosti naših varnostnih služb, ki jim bo morda treba nameniti več denarja.

Premier Miro Cerar je po koalicijskem vrhu povedal, da stopnja ogroženosti v Sloveniji ostaja nizka, da pa je pa stopnja budnosti vseh pristojnih bistveno povečana. "Sistemi na področju varnosti delujejo normalno, ugotavljamo pa, da so bile v preteklih letih sprejete številne odločitve z negativnimi posledicami. Gre predvsem za odločitve o varčevanju na področju policije in vojske," je dejal premier.

"Ob tem ko stopnja ogroženosti ni spremenjena, še naprej obvladujemo migracijski tok in varnostne razmere v državi," je zagotovil Cerar. 

Premier je ob tem dejal, da si v vladi prizadevajo, da bi žičnate ograje ob meji čim manj prizadele življenje prebivalcev. Po njegovi oceni gospodarska škoda še ne nastaja. Bodo pa takoj, ko bodo varnostne razmere to dopuščale, žico z meje odstranili, je poudaril.

Obenem je poudaril prizadevanje, da lokalnemu prebivalstvu pojasnijo namen postavljanja tehničnih ovir ob meji. Možnost večjega prihoda migrantov, ki bi se lahko razpršeno namenili prek meje v Slovenijo, namreč po Cerarjevih besedah še vedno v veliki meri obstaja. Prav tako po t.i. balkanski poti še vedno prihajajo migranti, ti tokovi se lahko vsak dan ponovno okrepijo. Ob tem je spomnil, da se krepi tudi prisotnost vojske na italijanski meji s Slovenijo, avstrijska meja ostaja nadzirana. Zato je po njegovem mnenju nujno, da z ovirami omogočijo nadzor slovenske meje tudi v prihodnje.

Koalicija bo nova pogajalska izhodišča policijskima sindikatoma predstavila prihodnji teden

Koalicija je potrdila tudi nova pogajalska izhodišča, ki jih bo vladna pogajalska skupina predvidoma v torek ali sredo predstavila obema sindikatoma. Konkretno o tem, kakšna so ta izhodišča, premier ni želel pojasnjevati, saj jih vlada želi najprej predstaviti policistom.

Vlada je se je s policijskima sindikatoma še naprej pripravljena pogajati, je zagotovil premier. So pa pri pogajalskih izhodiščih upoštevali javnofinančne okvire in tudi nesorazmerja, ki so se zgodila v preteklosti, je pojasnil Cerar.

Cerar je dejal, da so veliko zahtevam policijskih sindikatov že ugodili, so pa zaveze, ki jih sedaj obravnavajo. Po njegovem mnenju bi bilo dobro, da se "razmisli tudi o tem, da policisti prenehajo s stavko, a je to pač odločitev sindikatov".

Gre za to, da iščejo skupno pot naprej, je dejal Cerar in obenem opozoril, da morajo imeti pred očmi celotno sliko javnega sektorja. Ob razumevanju za policijsko problematiko, ki ji že vse leto po Cerarjevih besedah namenjajo veliko pozornosti in zato sam meni, da stavka ni bila potrebna, želijo v pogajanjih doseči napredek. Seveda pa bo vladna pogajalska skupina nastopala ob upoštevanju javnofinančnih zmožnosti in ob tem, da so s sindikati javnega sektorja že sklenili sporazum, je poudaril Cerar.

Premier se strinja, da bo treba na področju vojske in policije poskrbeti za boljšo opremo in modernizacijo. Zato je vlada po njegovih besedah pri vojski že zaustavila negativni trend upadanja sredstev za obrambo. Izzivi so v prvem koraku zlasti v optimizaciji vojaške strukture, naslednji korak, ki ga bodo morali izvesti že leta 2017, je povečanje sredstev za obrambo in modernizacijo vojske, je dodal Cerar. Policiji pa so, kot je spomnil, dodatna sredstva že namenili v proračunih za prihodnji dve leti.

Bodo policisti zaostrili stavko?

Cerarjeva izjava, da imata policija in vojska že zdaj dovolj denarja za obvladovanje zaostrenih varnostnih razmer. Policijska sindikata sta ogorčena, saj ugotavljajo, da so z vlado na isti točki kot pred enim mesecem. Jutri se bosta zato sindikata odločala, ali bodo stavko še zaostrili.

Toda tokrat bi lahko zaostrovanje stavke vplivalo tudi na varnost države, napovedujeta sindikata. Stavko pa bi občutili tudi državljani. Med zaostrovanjem stavke bi lahko namreč policijski postopki tekli še počasneje, policisti pa bi temeljitejše opravljali svoje naloge na meji, kar bi lahko privedlo do večjih zastojev in posledično gospodarske škode.

Sicer pa bodo policisti še naprej izločali dotrajano opremo, omenjajo tudi možnost še številčnejših demonstracij. 

Policisti se bodo jutri odločili o morebitni dodatni zaostritvi stavke.
Policisti se bodo jutri odločili o morebitni dodatni zaostritvi stavke. FOTO: Damjan Žibert

Györkös Žnidarjeva: Vseh zahtev policistov ne moremo izpolniti, saj sredstev ni

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je pred koalicijskim vrhom dejala, da pričakuje, da bodo dorekli finančno dimenzijo glede zahtev policistov in da bodo s policisti ponovno čim prej sedli za pogajalsko mizo.

V izjavi novinarjem je ministrica pred srečanjem priznala, da v tem okviru ni moč izpolniti vseh zahtev policistov, saj teh sredstev ni. "Potrebno pa se je zavedati, da sta varnost ljudi in policistov enakovredni kategoriji. Policisti po službeni dolžnosti postavljajo dobrobit drugih na prvo mesto, mi pa smo jim dolžni zagotoviti pogoje za varno in nemoteno delo," je poudarila. Na vprašanje, kakšna je torej možna rešitev, pa je odgovorila, da je to naloga ministrstva za finance.

Zmogljivosti varnostnih služb 

Ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca pa bolj kot status posameznih skupin skrbi, ali so zmogljivosti varnostnih služb, tako policije kot obrambnega sistema ter obveščevalnih sil, ustrezne glede na nove varnostne razmere v soseščini. "Če je treba poiskati dodaten denar, da bomo bolj varni, bom prvi, ki bo to zagovarjal," je zagotovil Erjavec in opozoril še na potreben dogovor glede varnosti v zvezi z migracijskim tokom.

Vojska
Vojska FOTO: POP TV

Sicer pa Erjavec ne razume, zakaj je prišlo do razprav o plačilnih razredih in statusu posameznih skupin, saj so se pogajanja z javnim sektorjem končala. A ne glede na to meni, da je treba nadaljevati z dialogom in pogajanji za mizo, ne pa pred vlado ali DZ. To po njegovem prepričanju zagotovo ne bo prineslo pozitivnega rezultata.

Kdo napada vlado?

A obenem prvak DeSUS priznava, da ga skrbi dogajanje v zadnjih dneh, ko posamezne skupine "pritiskajo na vlado z vseh strani". Naštel je zahtevo občinskih predstavnikov po odstopu ministra za finance Dušana Mramorja, nazadnje poziv društva pisateljev k odstopu ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar, po njegovih besedah je pod udarom tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

"Ne vem, če tu ni v ozadju frontalni napad na vlado z namenom destabilizacije političnih razmer, kar pa je najmanj, kar v tem trenutku potrebujemo," je dodal. Spomnil je, da so negativne trende zasukali prav s politično stabilnostjo, v sedanjih varnostnih okoliščinah pa da bi zaostrovanje političnih razmer v Sloveniji prineslo več slabega kot dobrega.

Vlada je prejela mandat na volitvah in je prav, da ga izpelje, je prepričan Erjavec. "Za tiste ministre, ki tega ne zmorejo, pa se bo moral premier odločiti, kaj bo storil," je pristavil. Za napadi na vlado po njegovem mnenju stojijo vsi tisti, ki ne želijo, da bi vlada izpeljala svoj program, od opozicije do sindikatov.

V varnostni sistem se je vlagalo premalo

Prvak SD Dejan Židan predvsem pričakuje, da se bodo nadaljevala pogajanja s policisti, treba pa bo spregovoriti tudi o vojakih in nekaterih drugih poklicih. Spomnil je, da se je v varnostni sistem v zadnjih letih vlagalo premalo in je zato smer treba spremeniti. Vlada je po njegovih besedah sicer v proračunu za prihodnji dve leti namenila kar nekaj več denarja za opremo in nove zaposlitve, a očitno je, da bo treba ta proces še dodatno pospeševati.

"Moramo vedeti, da so pogajanja z javnim sektorjem zaključena in so prinesla nekaj dodatnega denarja javnim uslužbencem. Vendar je to premalo," ugotavlja Židan. Po njegovih besedah se je treba zavedati, da pri sistemu zagotavljanja varnosti govorimo tudi o številu zaposlenih in posodabljanju opreme.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (875)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

funi
15. 12. 2015 08.53
+1
Zaradi slabe preiskave je dobil kriminalec 30 000 EUR odškodnine. To je treba vštet v policijske plače,pa drzavno plačevanje sindikalistov zakaj rabijo uniformo in vse dodatne stroške če sedijo v pisarni in načrtujejo nedelo .Potem bo dovolj za operativo.
felix58
14. 12. 2015 21.45
+1
oh, kaj pa bi bilo, če grejo do konca....policaji mislim
felix58
14. 12. 2015 21.45
+3
namreč brez predsednika vlade (tega) smo lahko, saj bo prišel novi.....brez policajev pa najbrž ne bomo ?
žlikrofi
14. 12. 2015 20.25
+3
bravo miro na daj se tabelim parazitom ki so že l41 skp s kaplani rušli use ka ni po njihovo fuj
MurglPoni
14. 12. 2015 20.30
-2
Haha, cmerko bo ostal le cmerko. Je že odpisan
mokocoko
14. 12. 2015 21.05
+2
kdo ga je odpisal..ti kljuse....kljuse...ti si samo odpisano kljuse ki bo kmalu ime spremenilo....
felix58
14. 12. 2015 21.46
+0
2875 ja to ste delali vi, ki ste na drugem bregi, no zdajšnja sds
JAMAN
14. 12. 2015 20.21
+3
Kot že večkrat "A to naj bi bila pravna država?" ne spoštuj podpisanih dogovorov in pika saj dr,. Cerar pravi tako "SEM DR. PRAVA JAZ ŽE VEM KAKO IN KAJ NAJ SE SPOŠTUJE OSTALO JE....................!! Kar se tiče preteklih "kolapsov" glede sodnih obsodb naših "vsemogočnih" sedaj propadlih gospodarstvenikov, pa itak zaradi razočaranja nad pravno državo ne bi rad komentiral, "žal in res žal" je to po večini preteklost, in to bomo morali s težkim cmokom v grlu "pogoltniti". Potrebno se je ukvarjati s sedanjostjo in kako in pripomogli k boljši prihodnosti za nas in naše otroke ter njihove potomce.......................... odločitev pa je NAŠA.
žlikrofi
14. 12. 2015 20.22
+0
JAMAN
14. 12. 2015 20.30
+1
"2875" vsak zase ve, kaj želi bodočim generacijam :)
ooResnicA
14. 12. 2015 20.18
-1
....kar koli lefar v roke prime drek rata in pika .
ooResnicA
14. 12. 2015 20.18
...karkoli lefakar v roke prime drek rata in PIKA .
mokocoko
14. 12. 2015 20.31
+1
MurglPoni
14. 12. 2015 20.41
+0
mokocoko bi nekoga v roke prijel :) S suhimi jajci boš težko, pajacek.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.14
-1
Vlada Mira Cerarja ropa državljane pri postavljanju ograje s koruptivnimi posli z neznanim podjetjem.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.15
+0
Ki ima sedež na istem naslovu kot SMC. Si je SMC nakazovala davkoplačevalski denar ?
srebrnibreg
14. 12. 2015 20.15
+0
Kakšnimi koruptivnimi posli? Koliko je kdo dobil v žep? Ali spet samo lajnanje na pamet?
MurglPoni
14. 12. 2015 20.16
-1
Podjetje, ki ni postavilo niti 1 m ograje, prejelo 500.000 eur. Tako nas ropa rdeča mafija.
srebrnibreg
14. 12. 2015 20.16
+0
Ne žica je na drevesih zrasla in se sama postavlja. Ampak itak samo nekaj na pamet trobezljaš.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.31
+0
Postavlja jo vojska..In če ne bi bil polpismen, bi si sam prebral..vaši pišejo :))
mokocoko
14. 12. 2015 20.07
+3
Da so levičarji uničili SFRJ so rabili 38 let.....kljuse....janez je bil mlajši od 38....
MurglPoni
14. 12. 2015 20.08
-2
mokocoko
14. 12. 2015 20.10
+4
seveda...zato so janeza brcnli iz partije....
MurglPoni
14. 12. 2015 20.13
-2
In to sta začela leta 1983 :))) Slovenija kot samostojna država nikoli ji bila moja intimna odločitev in se nikoli ne bi mogel sprijazniti s tem, pravi tovariš Kučan, ki je Slovenijo na Brionih prodajal jugo generalom.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.19
+2
jansa je pa na roski z jla generali lizal sladoled
MurglPoni
14. 12. 2015 20.33
-1
Brakedirt
14. 12. 2015 20.38
+1
MurglPoni
14. 12. 2015 20.42
-1
Brakedirt
14. 12. 2015 20.43
+1
felix58
14. 12. 2015 21.49
+1
ja bil je z visoko živino, ker so se zaupni dokumenti kar limali nanj
MurglPoni
14. 12. 2015 19.27
-6
Da so levičarji uničili SFRJ so rabili 38 let. Pri Sloveniji jim gre še bolje. Bo še hitreje bankrotirala.
srebrnibreg
14. 12. 2015 19.32
+6
To pa imaš prav. Kučan in Ribičič sta v Beogradu z odhodom iz zvezne skupščine povzročila razpad in uničenje SFRJ. Vendar si zasluge zato prilašča tvoj ljubljeni zgagar.
Brakedirt
14. 12. 2015 19.35
+1
srebrni,koliko glasov so dobili levi na volitvah?
Kapitol
14. 12. 2015 19.37
+0
No o tem kako in kaj je bilo tedaj je precej pisal Danilo Slivnik, ki je "moral" kasneje storiti samomor, kdo ve zakaj....to vam pa ni za brati ane???
Brakedirt
14. 12. 2015 19.39
a to da je moral je tudi ena izmed vasih resnic?
Kapitol
14. 12. 2015 19.39
+0
To ne pomeni nič, razen tega, da imate dobro propagando ter butast narod, ne pa da imate prav...Večina ne pomeni imeti prav, ... so imeli nemci leta 1933 prav?
Brakedirt
14. 12. 2015 19.42
+2
vi ste dokazali svoj prav zato ste pa odleteli iz oblasti
Brakedirt
14. 12. 2015 19.43
+2
narod vas je vrgel s prestola,ne pa levaki.
Kapitol
14. 12. 2015 19.45
-1
Poleg tega ta vaš prav, oziroma celi vaš svet se neha na karavankah, tam je za vas magična meja. Levaško izobraženi in sposobni preko te meje postanejo v hipu komaj primerni za kelnerja, nekoč mogočni funkcionarji v SFRJ na sodiščih čez to mejo postanejo nebogljeni dementni tresoči starčki, kar se dogaja ravno sedaj, čez to mejo, kjer se začne normalna zahodna civilizacija ste ena navadna revšeta...to ste levaki, v konkurenčnem normalnem svetovnem okolju ena navadna revšeta. Zato se z vsemi sredstvi borite, da ta normalni svet ne prodre k nam....
Brakedirt
14. 12. 2015 19.49
+0
moj svet se neha pri salzburgu, se dobro da so visoke gore vmes da vas ne gledam. ne vem od kje ste nasli toliko komunistov, ti je jansa prisepnil da obstajajo?
srebrnibreg
14. 12. 2015 19.55
+3
Brak- vidiš, da sanjajo. Bolj jim razlagam bolj ne kapirajo. Sicer pa desnih pri nas ni. Eno je sekta eno pa cerkvena in tu se konča.
MurglPoni
14. 12. 2015 19.57
+1
Komunistom sedaj Nemci sodijo :) A ni to lepo ? Vam, zmagovalcem sodijo Nemci :)))
srebrnibreg
14. 12. 2015 19.57
+1
cube- saj res. Zakaj že ste pospravili Slivnika?
MurglPoni
14. 12. 2015 20.00
-2
Haha, srebrnimehki, atentati so vaša specialnost :) In recimo blokiranje kritik vlade :)) Ne morete več zapirati zaradi pljuvanja po vladi, pa poskušate z blokiranjem :)))
Brakedirt
14. 12. 2015 20.02
+1
srebrni, tile so res ze cisto paranoicni s temi komunisti. sedaj pa res upam da jih nabrisejo na volitvah.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.04
ti konj,meni cisto dol visi ta vlada,cerar,erjavec,satelit in tudi vas kriminalec,
MurglPoni
14. 12. 2015 20.06
Haha, prej je srebrnimehki nekaj bevskal o koruptivnih vladah ;) Zdaj pa izvemo za posle pod mizo s postavljanjem ograj ;) In seveda se tudi to ne sme komandirati :)
srebrnibreg
14. 12. 2015 20.07
+2
Brak- kdo jih pa sploh šmirgla? Edino babice in dedki s svečami v rokah katere še lahko na tegnejo.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.07
Brakedirt itak :) Saj se ve, kdo uničuje državo. In Kučan nikoli ji bil komunist, kajne ?
MurglPoni
14. 12. 2015 20.08
-1
Srebrnimehki :) Tvoji poštenjaki kradejo državi z ograjo :)))
srebrnibreg
14. 12. 2015 20.09
+2
Kučan je vedno bil poštenjak in ni obračal suknjiča kakor bi mu bolj odgovarjalo.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.09
+1
vsi ste glasovali za kucana na predsedniskih volitvah,kaj se zdaj delate fini, vas sef je bil komunist,pol sds-a je rdecega potem se pa nekaj napihujete tukaj
slovenskidelavec
14. 12. 2015 20.10
MurglPoni
14. 12. 2015 20.11
-1
Itak :) Jaz sem glasoval za Kučana :))) In to da je JJ bil v KPJ, moti samo vas. In samo vi blejete eno in isto 25 let. Ovce in Živalska farma vas lepo opiše.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.21
tako vneto pljuvate po rdecih vas glavni je bil pa med njimi,torej pljuvate pa svojem.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.33
-1
TI povem razliko ? Je bil.... to je razlika.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.39
Brakedirt
14. 12. 2015 20.40
MurglPoni
14. 12. 2015 20.42
Kapitol
14. 12. 2015 19.04
-4
Kaj imata skupnega življenje na Marsu in uspešna levaška država???...... Zaenkrat ne za eno ne za drugo ni dovolj znanstvenih dokazov.........
korintos23
14. 12. 2015 19.13
+6
srebrnibreg
14. 12. 2015 19.26
+5
Za vas sektaše je pošteno vodenje države brez podkupnin, pranja denarja in ponarejanja znanstvena fantastika.
MurglPoni
14. 12. 2015 19.29
-2
Hahaha in Cerar je posle z državo dobil na javnih in transparentnih razpisih :) Preko svoje mamice.
tron3
14. 12. 2015 19.01
+5
Slovenija ni Nemška zvezna dežela, če si jih domina tako želi, jih pa naj vozi z avioni!!!! Drugače pa Putinu poklon, Rochildu povedal kar mu gre, kaj si pa misli ta starec, pa Soros in ostali ko že po zemlji smrdijo, da so!!!
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.42
+3
Konj je spet ostal brez uzd in rezgeta v tri dni brez vsake logike.
MurglPoni
14. 12. 2015 18.43
-2
In ti, partijski hlapec ne moreš najti enega dejstva, ki bI zanikalo, kar sem napisal :))
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.44
+3
Brakedirt
14. 12. 2015 18.49
+3
izgleda da bodo naslednje volitve spet neligitimne, in spet se bodo sveckarji grebli za placane stolcke
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.51
+1
Brak- eni sektaši se že hvalijo, da imajo 70+ zagotovljeno. Po njihovem so imeli že 90+ pa so jih morali uro in pol oživljati zaradi šoka ob porazu.
Brakedirt
14. 12. 2015 18.56
+1
itak, namesto da bi posteno hodili v sluzbo, zgubljajo cas tukaj po ves dan. niti ne opazijo da jim ta brezvezna nabijanja samo skodujejo.
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.56
+1
Kapitol
14. 12. 2015 18.58
-1
Aja vi pa to kar med službo...oziroma je to vaša služba......, ja saj živeti je treba, nahraniti otroke, ...upam da vas vsaj solidno plačajo.....
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.59
+1
Mi smo pa včeraj delali čez 10 ur in danes čez 9 tako, da nam je to čisto dovolj.
MurglPoni
14. 12. 2015 19.20
-1
Haha a na netu ? Srebrnimehki še ni povedal, zakaj jih tistih njihovih 90 % ne podpre na volitvah. Vas ne marajo.
srebrnibreg
14. 12. 2015 19.25
+2
Konj pred zagonom jezika vklopi možgane. Koliko krat ti naj še napišem. Kdo že je sedaj na vladi?
MurglPoni
14. 12. 2015 19.25
-2
Brakedirt
14. 12. 2015 19.26
+2
konju nikakor ne gre v glavo da teh 90% niso rdeci ampak navadni ljudje ki jim grejo sveckarji na zivce
MurglPoni
14. 12. 2015 19.28
-2
Torej jim greste na živce vi ? Ker drugače bi volili vas, kajne ?
Brakedirt
14. 12. 2015 19.38
+2
MurglPoni
14. 12. 2015 19.57
-2
Brakedirt
14. 12. 2015 20.06
+1
MurglPoni
14. 12. 2015 20.09
-1
Nisem opazil :) Morali ste zapreti JJ, da ste zbrali svojih 25 % ;))
Brakedirt
14. 12. 2015 20.13
+2
ves kaj, tudi ce ga nebi. kaj mislite da bi zmagali? naslednje volitve si boste sele zapomnili.
Brakedirt
14. 12. 2015 20.14
+2
sicer pa jaz nisem zbral nobenih 25% ker v zivljenju nisem volil v slo, na naslednjih volitvah pa zagotovo bom.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.43
-1
Te bodo nagnali ? Ali pa ti poteče kazen ?
MurglPoni
14. 12. 2015 18.25
-5
Je pa najlepše prebrati, seveda ne v režimskih medijih, ki skrivajo resnico, da tudi za komunističe lopove obstaja šiba. Tovariša Gorenca so se Nemci prav lepo lotili, čakajo pa ga še Avstrijci. Tokrat rdečih mafijcev Masleša ne ni mogel zaščititi. In preko teh primerov bo EU sama spoznala, kakšne zločince ščitijo naša sodišča. In ob tem naj bI bilo spisanih novih 39 obtožnic. Tudi Milana se omenja. Se zato vrača v politiko ?
Kapitol
14. 12. 2015 18.37
-4
Ja pri nas se pač o nekaterih stvareh ne piše, ...
Brakedirt
14. 12. 2015 18.40
+5
ja sveckarji, se boste spravili kaj delat ali boste se kar naprej kradli bogu cas?
MurglPoni
14. 12. 2015 18.44
-3
Hlapčki rdeči, od kdaj pa kapitalisti delajo :)
Brakedirt
14. 12. 2015 18.50
+2
rdec si samo ti tam zadaj doli, pridem iz sluzbe in ze vidim reklamiste komunista
MurglPoni
14. 12. 2015 19.22
-1
Mene ne moti da je JJ bil komunist. Saj smo bili vsi :))
Brakedirt
14. 12. 2015 19.27
+1
MurglPoni
14. 12. 2015 19.30
-1
Brakedirt
14. 12. 2015 19.40
+1
seveda,raje sem sel v pesadijo kakor pa kot partijec v magacin.
MurglPoni
14. 12. 2015 20.02
-1
In prisegel Titu. Nisi izpolnil obljube ? Da češ da daš i svoj život za SFRJ :)
Transformerji
14. 12. 2015 17.58
-2
Prispevek, ki se ga ne da komentirati, je zaradi napake: Cerar ni govoril o rekonstrukciji vlade, temveč o reformi: v vladi , parlamentu, o reformi v zdravstvu, pa šolstvu, o reformi v sodstvu in policijski upravi......bomo videli, ko bo napaka odpravljena
MurglPoni
14. 12. 2015 17.41
-5
Vlada ki na prvi mesto postavlja družbene parazite, lahko državo pripelje le v bankrot. Vsi kazalci kažejo navzgor :)) Itak Cmerar, itak Posebej tisti o revščini tistih ki delajo. Ampak to leve vlade nikoli ni zanimalo.
zaenotnost
14. 12. 2015 17.43
+3
...ta vlada popravlja napake vlade 20042008
MurglPoni
14. 12. 2015 17.45
-4
A res ? Kolikor vidimo, so v letih 04-08 Slovenijo izropali člani Kučanovega mafijskega združenja Forum 21. Ni res ?
zaenotnost
14. 12. 2015 17.47
+3
MurglPoni
14. 12. 2015 18.16
-2
Haha, ne, vse so zaslužili z delom v rudniku :) Še kaj razen Mladine bo treba prebrati.
Kapitol
14. 12. 2015 18.39
-1
To številko imajo nekateri vžgano v možgane....neverjetno pri takšni dostopnosti informacij je nekaterim iskanje neodvisnih informacij in neodvisno razmišljanje popolnoma tuje....
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.39
+1
Dobro vemo pod čigavo taktirko so se rodili tajkuni Boško in Igor kateri so državi škodovali v višini 1,5 milijarde.
MurglPoni
14. 12. 2015 18.45
-1
Aha. 1, 5 milijarde sta dobila dva z NLB :)) In JJ je odobril kredite :))
srebrnibreg
14. 12. 2015 18.52
Konj pred zagonom jezika vklopi možgane. Aja ne moreš, ker jih ni.
MurglPoni
14. 12. 2015 19.22
MurglPoni
14. 12. 2015 17.36
-4
Lepo lepo :) Kritika vlade je že prepovedana na režimskih medijih. Kot da bi s tem lahko skrili resnico :)
Brakedirt
14. 12. 2015 18.46
pojdi na svecka tv, tam so sami postenjakarji in lahko si preberes prirejeno resnico
MurglPoni
14. 12. 2015 19.23
Pametni ljudje ne verjamejo samo enemu viru. Ampak ok za vas to ne velja :)
Opazujemvas
14. 12. 2015 17.35
+2
Ah Erjavec se vprašuje, kodo napada vlado? Ja nekdanji komunisti, sedaj pa zapriseženi tako imenovani levi desničarji iz vrst SDS-a in njihovega ljubljenega vodje, ki še vedno sanja, da bo še kdaj vladal. Dejstvo pa je, da bo 90% ljudi volilo rajši koga drugega, samo da Janez več ne pride na prestol in to je dejstvo. Iz slabega na še slabše ne bo šel nihče. Torej se tudi Erjavec spreneveda, ko si postavlja takšno vprašanje. Je pa res, da mora sedaj Miro, čistiti odpad, ki so ga vlade za nazaj nabrale, ker so bile nesposobne misliti na prihodnost, vključno z vlado AB, Janševo, Pahorjevo in še nazaj. Stavke, ki smo jim priča so plod nesposobnih politikov, ki so obljubljali, saj so vedeli, da bo odpad čistil za njimi nekdo drug.
MurglPoni
14. 12. 2015 17.37
+1
Katerih 90% bo volilo nekoga drugega? Ker 75 % vas ni podprlo,,kar je zanimivo, glede na vse, kar ste obljubljali.
Opazujemvas
14. 12. 2015 17.39
/5%??? Pa ja nisi tako naiven, da misliš, da bodo ti volili Janeza in SDS?
MurglPoni
14. 12. 2015 17.44
-2
Jaz tebe sprašujem, zakaj niso vas ? Torej večina le ne mara levice, kajne ? Ker če vas sedaj niso podprli, ko ste se preko rdečih sodišč in medijev šli vojno proti SDS in JJ, kdaj vas bodo? Saj to sami veste, zato toliko truda proti desnici še naprej.
zaenotnost
14. 12. 2015 17.45
+3
MurglPoni
14. 12. 2015 17.46
-3
Kar sanjajte. Le da bo bolelo, ko se zbudite :)
zaenotnost
14. 12. 2015 17.48
+3
Opazujemvas
14. 12. 2015 17.50
+3
MurglPoni :Zakaj mene vprašuješ, jaz nisem levičar, samo ne maram Janeza, nekdanjega komunista, ki je preobrnil plašč in se sedaj igra desničarja. Če bi obstajala prava desna stranka s pravimi ljudmi v njej in res dobrim programom, bi dobila moj glas. Ne pa sedaj, ko se levi desničarji igrajo desničarje a jim ne uspeva.
MurglPoni
14. 12. 2015 18.14
-2
Janez je bil res strašen komunist :) Na zelo visokih položajih, kajne ? To so pesmice z levice, da se dresira ostarele partijce. Kako lopovska je po tej logiki šele levica, ki izhaja iz KPJ. Jaz znam misliti s svojo glavo in pravljice tovarišev me ne zadanejo.
Brakedirt
14. 12. 2015 18.46
za sveckarje navadni volilci sploh ne obstajajo,vse mecejo v levi kos.poni, ko ti nekdo rece da 90% ljudi nebi volilo sveckarjev to se ne pomeni da so komunisti.
MurglPoni
14. 12. 2015 19.24
Brakedirt
14. 12. 2015 19.34
kako vas muci ta resnica,to slisim samo od sveckarjev. zakaj se nebi vrnili malo v jugo pa organizirajte kaksen miting resnice
Transformerji
14. 12. 2015 16.04
+0
Kaj je zdej? A Cerarjev kabinet analizira te komentarje?? Prej nismo smeli komentirati o beguncih in dela policistov na meji, sedaj pa ne smemo komentirati niti predsednikovih (tokrat je Cerar) izjav????
Transformerji
14. 12. 2015 16.11
+0
Popravek - ugotovil sem, da sem lahko vedno komentiral na izjave predsednike vlad, sedaj se pa ne da - potem nekako razumem izbrano vodstvo SDH.
Transformerji
14. 12. 2015 16.14
+0
Potem odprite prostor za komentarje, saj Cerar ne izključuje možnosti reform v vladi ... mogoče imamo pa predloge... in tudi za rešitve težav....
ooResnicA
14. 12. 2015 15.12
-9
...prihaja Zlata doba Janeza 20let bo predsednik vlade in bo naredil red in pravičnost!!
hoilongmai
14. 12. 2015 15.36
+3
srebrnibreg
14. 12. 2015 15.50
+6
Koruptivni pralec denarja in ponarejevalec lažnih obtožnic lahko samo lopovom dela red ne pa nam poštenim.
cmer?ek5
14. 12. 2015 16.25
-3
pogrebci slovenije se z hitrostjo posljavljajo ----!
srebrnibreg
14. 12. 2015 17.36
+3
Pogrebci so se poslovili zadnjič že po 8 mesecih vladanja.
MurglPoni
14. 12. 2015 17.38
-3
Kdaj pa ste vi končali 4 letni mandat :))
zaenotnost
14. 12. 2015 17.50
+3
MurglPoni
14. 12. 2015 18.17
-2
Itak :) In to na sodiščih ki jih vodijo člani zločinske SDV :)
Kirbi_Bundi
14. 12. 2015 15.04
-1
DESUS je povzročil izredne razmere v Republiki Sloveniji, dejansko njihova okoljska ministrica, saj je njeno ministrstvo nestrokovno in prepozno izdelalo Zakon o dimnikarski službi, ki ga je Vlada zavrgla, zato bi morala ministrica narediti red na ministrstvu, namesto tega pa se je odločila podaljšati dimnikarske koncesije po nujnem postopku, ki ga zakonodaja predvideva, ko je država v izrednih razmerah. Saj ni res, pa je. Čudovito Vlado imamo in tudi poslanci so zelo skrbni, saj skrbijo za našo lastnino. DESUS je torej povzročitelj izrednih razmer v Republiki Sloveniji, saj je bila sklicana na pobudo ministrice in njenega dimnikarskega kartela 27. nujna seja pristojnega odbora DZ. Bila je zaprta za javnost, DESUS- sovi in ostali koalicijski poslanci so glasovali za podaljšanje dimnikarskih koncesij, kar bo upokojence močno udarilo po žepu, saj so upokojenci večinski lastniki nepremičnin in kurilnih naprav. Res čudovita stranka upokojencev.
marko03
14. 12. 2015 14.30
+0
V deželo so (po volitvah) prišli mojstri tkalci. Za obljubljeno tkanino , kakršne svet še ni videl , trošijo vse vrste dragocenosti in v strogi tajnosti tkejo in tkejo .In ko bo prišel dan , bodo pokazali tkanje in urezali za vse nas oblačila , kakršnih svet res še ni videl. Drug drugega bodo občudujoče hvalili in z velikimi očmi občudovali prekrasno tkanino . Ko nas bodo vse oblekli pa bodo odšli iz dežele.Mi pa bomo pražnje oblečeni stopali v nov , lepši dan. Dokler kak otrok ne bo iz množice vzkilknil :" Mama , zakaj so pa tile tam vsi nagi? Fantje iz stavkajočih sindikatov , ne pustite si prodati Cesarjevih novih oblačil!(ali pa mogoče Cerarjevih?)