Slovenija

Grozil je, da bo uspaval zdrava psa

Grosuplje, 29. 08. 2011 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenijo pretresa še en primer mučenja živali. Tokrat v Grosuplju v povsem neprimernih razmerah že 14 let životarita dva psa. Ob soočenju z lastnikom pa je ta zagrozil, da ju bo kar uspaval.

Kot so še poročali na SVETU, je veterinarska inšpektorica psa, ki sta v Grusuplju živela v nemogočih razmerah – premajhen pesjak, sveže vode nikjer, iztrebkov pa na pretek –, odvzela brezbrižnemu lastniku. Psa sta zdaj na varnem v zavetišču v Trebnjem.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dzemo007
06. 09. 2011 22.16
18.8. podana prijava na vurs, do danes nobenega odgovora, 25.8. nasa Indira ponovno obisce pse, jima da hrano in vodo, 27.8. ponovi in isti dan tudi ona poda prijavo na vurs, 29.8. obvesti medije in psicka sta se isti dan predana v zavetisce jutri pa odhajata v stalni dom ♥ hvala Indira in hvala Larisa za kontakt bodocih skrbnikov NE OBRACAJTE GLAVE STRAN, KO VIDITE KRSITVE
freexgirl.
30. 08. 2011 16.17
alkoholnapozaba verjetno še nisi videl psa od blizu, biologijo pa si še v OŠ bolj slabo poslušal gospod je sam priznal malomarnost, če že prispevku ne verjameš. inšpektorica je ugotovila, da nimata primernega prostora psi so si različni... nekateri imajo več, drugi manj oz.sploh nimajo poddlake (presodi sam kako je s psoma v tem primeru) in ta dlaka je najpomembnejša pri ohranjanju telesne toplote, vendar pes brez maščevja (kot vsak sesalec) ne more preživet neugodnih vremenskih razmer pes je čista žival glede tega in če ima možnost se ne bo nikoli ponečedila v prostor kjer sama leži. nikoli, razen če je bolana. in ne govori, da jim to diši oz. ne moti pa ti živi v takšni uti... bomo videli, kako dolgo boš zadovoljen z razmerami ne razumem, zakaj imajo ljudje živali, za katere ne skrbijo, saj ni tako težko... ne vem kakšno zadovoljstvo ti predstavlja nekam zaprta žival sicer pa vseeno, pač imaš privzgojeno malo posebno mišljenje
Jernej Potokar
30. 08. 2011 16.02
freexgirl v prispevku ni omenjeno da naj ne bi dobivala hrane. Tudi nihče ne trdi da naj bi bila zaprta 24ur na dan. Glede vode pa Indira trdi da je 1 teden ni videla. Psi niso tjulnji da bi se z maščobo varovali pred zimo. Psi menjajo dlako in večina ima pozimi debelejšo. Sicer pa imata na voljo uto da se zaščitita pred mrazom. Pes opravlja potrebo kjer pač je če je v naravi jo v naravi če pa je v pesjaku jo pa v pesjaku, razen če je vzgojen drugače.
de?va1
30. 08. 2011 14.04
Velik je še takih, sam se ljudje bojijo prijavit....na konc jih pa človk po botic dobi, ker hoče sam zavarovat otroke, pa živali....ampak na konc vsak svoje dobi, tko al drgač.......
freexgirl.
30. 08. 2011 13.05
alkoholnapozaba pes v kletki zaprt 24ur ne more skrbet zase in si iskati hrane, torej se niti ne more zredit in se tako zavarovat pred mrazom. tudi ne poznam psa, ki bi opravljaj potrebo v svoji uti, če bi imel možnost drugje
freexgirl.
30. 08. 2011 12.56
tom.tom psi se gonijo v točno določenem letnem obdobju... glede na to, da se borimo, da bi bilo čim manj potepuhov, pa se vse manj lahko gonijo, kjer jim paše - hrana ni bolj kvalitetna, ker je navadno narejena iz ostankov, ko so namenjeni človeški prehrani - zdravstvena oskrba pa je odvisna od lastnika in zaradi visokih stroškov tudi največkrat slabša od človeške ;))
Jernej Potokar
30. 08. 2011 12.54
In tudi ne pritožujte se čez državo ker je pri nas več ali manj za vse kar poskrbljeno. V južnejših državah bi se takem prispevku smejali. Sicer pa ne vidim kaj naj bi bilo s psoma narobe razen tega da nimata vode.
beri66
30. 08. 2011 12.54
joj, kok bi jest uspaval tega tipa.
Jernej Potokar
30. 08. 2011 12.44
Se strinjam s tom tomom. Pes ni igrača pes je žival in zna kolikor toliko skrbeti zase. Razen če nimaš kakšnih majhnih izrojenih pasem, ki nimajo primernih lastnosti za življenje v našem okolju, za kar bi pa kaj kmalu poskrbela mati narava z naravno selekcijo. In v glavnem psov ni potrebno pokrivati z odejo saj imajo za to dlako. Pes ne rabi hrane na pretek in 24 ur na dan. Če mu vsaj enkrat na dan natočiš sveže vode in mu daš jesti je to že dovolj. Glede iztrebkov pa pse prav malo briga ali jih je cel kup ali pa nobenega. Ljudje smo tisti ki nas iztrebki motijo in ne psi. In v osnovi so ljudje vzgojili pse da nam pomagajo ne da jim moramo mi pomagati. In meni se to zdi večje mučenje živali da imaš psa v bloku in ga pelješ na sprehod na vrvici po čopovi ulici.
tanyaZ
30. 08. 2011 12.24
@tom.tom: kje pa si ti prebral to, da je v osnovi namen psa čuvanje imovine? Kdo si je to izmislil? Kje ti živiš, kam si hodil v šolo, da sploh pišeš takšne nebuloze? Mene je groza takšnih ljudi, ki živijo in razmišljajo kot ti.
odkimasin
30. 08. 2011 12.22
V Sloveniji je boljše biti pes kot pa človek. Imaš boljšo zdravstveno oskrbo, ješ bolj zdravo hrano, pa še goniš se lahko kot ti paše!
odkimasin
30. 08. 2011 12.21
Greš po Lj pa ima več mladih parov psa v naročju kot pa otroka. Pa kam gre ta družba. Obdavčit je potrebno vse lastnike psov!
gruber74
30. 08. 2011 12.01
Nujno je treba skopirat Ameriški sistem.Policijo za te zadeve:-)
29350
30. 08. 2011 11.25
Ljudje v Sloveniji smo postali divjaki.. Razlog temu je nasa divjaska drzava, ki je brez norm in dopusca vse in prav vse. Takoj je treba zamnejati ljudi na ministrstvu za kmetistvo. Vsem inspektorjem dati knizice in to z klavzulo, da nemorejo prejemati dodatka za brezposelnost. Vsa nasa veterinarska sluzba se mora reorganizirati saj ljudje tako vec ne gre. Mi smo hujsi od vseh nerazvitih drzav na svetu.
2gruber
30. 08. 2011 10.53
Ma namesto da bi poslal tja kakšnega inšpektorja ki bi lahko kaj naredil oziroma zaplenil psa, gre that neka novinarka težit v tri krasne in sprovocirat tipa da bo zej dal psa uspavat!! Ko bi novinarka vsaj znala kej pametnega vprašat in ne da samo teži tam in upa na škandal da bi ji pomagal pri karieri ne glede na usodo bogih živali.. Podn sta oba in lastnik in novinar
1oseba
30. 08. 2011 10.37
Saj bolje, da ju uspava kot, da so pri njemu. Ampak takemu bi morali prepovedati domače živali.
Hachi
30. 08. 2011 09.57
JanZiska - morda bi bilo bolj pametno, ce bi imeli ljudje tudi vec pasjih lastnosti, naprimer: zvestobo! In prav je, da se taksne stvari objavljajo. Ceprav me od portala 24ur najveckrat boli glava, pa jih moram pohvaliti, ker so edini medij, ki se dotika problematike mucenja zivali. In prav je, da se objavlja, ker si premnogi ljudje zatiskajo oci. Ce vsak dan poslusamo in gledamo novice o raznih vojnah, nasilju, katastrofah in tajkunizaciji na vseh frontah, je prav, da se omeni tudi ta problematika, ki je bistveno vecja, kot si ti predstavljas!
tanyaZ
30. 08. 2011 09.54
@JanZiska ... jaz osebno pa se sprašujem o duševnem zdravju ljudi, ki mu niti ni jasno, da že vrsto let muči in trpinči živa bitja. Še bolj pa se sprašujem o duševnem stanju ljudi, ki takšne zagovarjajo. LP
abracadabra
30. 08. 2011 09.54
Janziska ti imaš težave s srčnostjo in sočutjem ne samo do živali ampak sigurno tudi do ljudi. Smilijo se mi ljudje, ki živijo s tabo v tvoji bližini... Ja, teli psi so pa itak lovski in tip jih je včasih verjetno uporabljal za lov, sedaj so mu pa samo v napoto. Sploh pa je treba zeleno bratovščino ukinit, saj ne služi ničemur.
Hachi
30. 08. 2011 09.33
jaz bi dvignil roko, pa imam doma ze dva psa, 6 muc in 6 zajckov. Pred 3 dnevi pa sva s punco iz zavetisca vzela se eno komaj 2 meseca staro mucko, ki je komaj prezivela. Razen najmlajse mucke, so vsi ostali sterilizirani oz. kastrirani. Ce imas zival, moras pac prevzeti odgovornost zanjo. Meni ni problem psov vsaj trikrat na dan peljati ven na sprehod in se ukvarjati z njima. Pa oba s punco delava in tudi zvecer se najdeva cas, da greva nahranit tudi nekaj osamljih zunanjih muc. Ja precej denarja gre tudi za to, vendarr ga dam raje za zivali, kot za razne Hilde, Zidarje, ... Zival ni kriva, ce je lastnik neodgovoren, nesocializiran in nevzgojen!