Slovenija
Oglas

Gremo v Komendo: Spet bo veselo!

Komenda, 07. 04. 2016 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povzetek: Vse bliže je prava pomlad in z njo tudi tradicionalni kmetijsko obrtni sejem v Komendi. Tudi letos so za vas pripravili novosti in seveda stalno dobro ponudbo, ki je tam nikoli ne manjka.

Komenda - 1
Komenda - 1 FOTO: Janko Žagar, Komenda

Že 21. spomladanski sejem v Komendi se bo letos odvijal od 8. do 10. aprila 2016. Uradna otvoritev sejma bo v petek ob 12.00 uri, pred tem pa se lahko že ob 10.00 uri udeležite strokovnega predavanja o izvajanju storitev s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo ter izdajanju računov. Slednje je letos še posebej aktualno, zaradi uvedenih novosti.

Ob 15.00 uri ste vabljeni na strokovni posvet, ki ga bosta organizirala Zavod Grunt in evropski poslanec Franc Bogovič na temo Socialna ekonomija na podeželju.

Predavanje in posvet bosta izvedena v prostorih Konjeniškega kluba Komenda, v dvorani nad pisarno.

Komenda - 2
Komenda - 2 FOTO: Janko Žagar, Komenda

Poskrbljeno bo tudi za zabavni program. Uradno slovesno otvoritev bodo tokrat popestrili KD godba Komenda, Twirling in Mažoretni klub Komenda, sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Domen Križaj. Že v petek čez dan se boste lahko v prireditvenem šotoru pred vhodom na sejem zabavali ob zvokih različnih ansamblov, zvečer pa bodo za zabavo poskrbeli Pop Design, Veseli svatje in Dee Jay.

Komenda - 3
Komenda - 3 FOTO: Janko Žagar, Komenda

V vseh treh dneh se bodo odvijali tudi praktični prikazi. Tokrat bosta to praktični prikaz pravilnega spodrezovanja parkljev pri govedu z modernim stojalom in predstavitev varnega dela z motorno žago v gozdovih. Praktične predstavitve.

Komenda - 4
Komenda - 4 FOTO: Janko Žagar, Komenda

V soboto in nedeljo bo sejem za obiskovalce odprt od 9.00 do 18.00. Na drugi dan sejma bo v šotoru na novem delu sejmišča razstava govedi, kjer bo predstavljenih deset krav in trije teleti črno-bele, lisaste in rjave pasme. Razstava govedi bo tudi v nedeljo, zaključila se bo ob 15.00 uri z avkcijsko prodajo elitnih telet.

Komenda - 5
Komenda - 5 FOTO: Janko Žagar, Komenda

V soboto se boste od 20.00 ure dalje lahko zavrteli v zvokih Grupe Vigar, Ansambla Maj, Prima Benda ter dalmatinskega pevca Roko Bažika. V nedeljo pa bodo za pozno popoldanski nedeljski žur poskrbeli člani ansambla Mladi Belokrajnci.

Kot ste že navajeni, vstopnine za sejem ni, za večerni zabavni program pa lahko karte kupite tudi v predprodaji in sicer v trgovini Marija v Mostah pri Komendi, v Mediadomu Kamnik in Hramu Rožice v Mengšu.

Komenda - 6
Komenda - 6 FOTO: Janko Žagar, Komenda

Za parkirišče so poskrbeli vzorno in tudi zagotovili brezplačni avtobusni prevoz od parkirišča v poslovni coni Komenda do sejma. Razočarala ne bo niti bogata in kakovostna gostinska ponudba.

Komenda - 7
Komenda - 7 FOTO: Janko Žagar, Komenda

Konjeniški klub Komenda v sodelovanju z občino Komenda vsako pomlad in jesen privabi več razstavljavcev ter obiskovalcev sejma. Ob odlični organizaciji in vrhunski ponudbi to niti ne preseneča. Se vidimo naslednji vikend v Komendi!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3