Slovenija
Oglas

Goriva EVO na bencinskih servisih MOL

Ljubljana, 12. 09. 2017 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zavezani viziji, da ljudem na poti zagotovijo najboljšo izkušnjo v vožnji, so v Skupini MOL razvili goriva EVO, katerih ime izhaja iz angleške besede evolution in predstavlja razvoj goriv najvišje kakovosti.

Avtomobilska industrija se nenehno razvija, tudi navade in potrebe kupcev se spreminjajo; vse bolj pomembna za kupce pa postaja tudi zanesljivost motorja. Da bi naša vozila lahko vozili čim dlje v čim boljši kondiciji, je pomembna tudi izbira pravega goriva. Izbira kakovostnega goriva ohranja vitalnost in čistost motorja vozila. V ta namen so strokovnjaki oddelka razvoja goriv v Skupini MOL po več kot enem letu razvoja in testiranj, letos junija na trgu predstavili novo generacijo goriv MOL EVO.

MOL PR - 9
MOL PR - 9 FOTO: MOL PR

Goriva MOL EVO za čistost motorja

Zahvaljujoč posebnim dodatkom, goriva MOL EVO ščitijo sestavne dele motorja pred korozijo in nastankom oblog in poskrbijo za čiščenje že nastalih oblog. Goriva EVO tako ohranjajo čistejše motorje in zagotavljajo čistejše delovanje sistema vbrizgavanja goriva. Glede na rezultate testiranj, goriva MOL EVO z obogatenim paketom dodatkov, odstranijo do 58 % oblog. Rezultat tega je znatno povečanje zmogljivosti motorja in podaljšana življenjska doba motorjev.  

Z izbiro visokokakovostnega goriva lahko tako preprečimo nabiranje saj v odprtinah šob za vbrizg goriva, kar lahko povzroči občutno izgubo moči, nastanek oblog na sesalnih ventilih in oblog na valjih. Čistejši sistem vbrizga zagotavlja optimalno doziranje količine goriva in s tem stabilno delovanje. Z uporabo goriv MOL EVO z izboljšanim paketom dodatkov se zmanjša količina oblog in se zagotovi boljše izgorevanje. Navedeni učinki  vodijo k boljšemu delovanju motorja, manjši porabi goriva in s tem tudi na zmanjševanje vplivov na okolje.

MOL PR - 5
MOL PR - 5 FOTO: MOL PR

Desetletja izkušenj na področju razvoja goriv v Skupini MOL

V Skupini MOL, ki deluje v več kot 30 državah, razvejan portfolio poslovnih vej vključuje dejavnosti raziskav in proizvodnje – tako na naftnih nahajališčih na kopnem kot tudi na morju, dejavnosti pridobivanja in distribucije plina, močne petrokemične dejavnosti kot tudi dejavnosti proizvodnje široke palete goriv in ostalih proizvodov v lastnih rafinerijah. V Skupini MOL namreč delujejo 4 rafinerije in oddelek mednarodnih strokovnjakov, ki dela na področju razvoja goriv. Raznolik spekter dejavnosti vključuje torej celotno verigo poslovanja od nahajališč do končnih kupcev, tako na veleprodajnem področju, kot do kupcev na več kot 2.000 bencinskih servisih Skupine MOL v Evropi. Več kot 50 let izkušenj na področju razvoja goriv in več kot 100 let izkušenj Skupine MOL v naftni in plinski industriji ter strokovnost mednarodne ekipe več kot 25.000 zaposlenih, zagotavljajo vrhunsko kakovost proizvodov Skupine MOL.

  

MOL PR - 6
MOL PR - 6 FOTO: MOL PR
MOL PR - 7
MOL PR - 7 FOTO: MOL PR
MOL PR - 4
MOL PR - 4 FOTO: MOL PR

Goriva MOL EVO že na vseh bencinskih servisih MOL po Sloveniji

Goriva EVO Dizel, EVO 95 in EVO 100 PLUS lahko najdete na več kot 2.000 bencinskih servisih MOL v regiji Osrednje in Vhodne Evrope in tudi na vseh 46 bencinskih servisih MOL po Sloveniji.

MOL PR - 8
MOL PR - 8 FOTO: MOL PR

Naročnik oglasa je Skupina MOL.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1