Slovenija

Goljuf se je predal

Ljubljana, 02. 05. 2006 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P.K./Š.Z.
Komentarji
0

Policisti so pridržali lastnika turistične agencije Tamsim, ki naj bi ogoljufal več kot 50 nesojenih potnikov.

Okoli 20 potnih listov, ki so jih oškodovanci izročili agenciji Tamsim, policisti še niso odkrili. Poteka pa intenzivna preiskava. Predstavnica za stike z javnostjo PU Ljubljana Martina Gramec

Lastnika agencije Tamsim, ki je sicer 41-letni turški državljan z začasnim bivališčem v Sloveniji, so ljubljanski policisti iskali na domu, vendar brez uspeha. Sinoči pa je sam vkorakal v bežigrajsko policijsko postajo in se predal policistom, je za 24ur.com povedala predstavnica za stike z javnostjo na ljubljanski policijski upravi Martina Gramec.

Policisti so Turka, ki naj bi storil kaznivo dejanje goljufije, včeraj zvečer pridržali. V roku 48 ur naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika.

"Turistični nateg"

Oškodovani so plačali sedemdnevne počitnice v turški Alanyi v hotelu s štirimi zvezdicami. Agencija je potovanje kasneje odpovedala, denarja ni bilo nikjer, okoli 20 nesojenih potnikov pa je ostalo tudi brez potnih listov.

Marko Matjan, eden od oškodovanih potnikov.
Marko Matjan, eden od oškodovanih potnikov. FOTO: POP TV
Lastnika agencije naj bi prijavila njegova uslužbenka, ki naj že nekaj časa ne bi dobila plače. Sumila je, da denarja ni nikjer, in tudi rezervacij letalskih kart za potovanje v Turčijo, naj sploh ne bi bilo.

Eden od oškodovancev, Marko Matjan, je povedal, da sta z ženo v ponedeljek, 24. aprila, plačala počitnice v Turčiji. Na agenciji sta pustila tudi potne listine, ker je za Turčijo potreben vizum. Na agenciji so jim zagotovili, da bosta z ženo potne liste dobila na Brniku dve uri pred odhodom v soboto, 29. aprila.

Njuna svakinja je želela potne listine dvigniti že v sredo, 26. aprila, vendar do dokumentov ni prišla. V petek, 28. aprila, pa je bila agencija Tamsim že zaprta, svakinja pa je neuspešno poskušala priklicati turistične agente.

V petek so oškodovane potnike poklicali s policijske postaje. Povedali so jim, da so proti direktorju agencije Tamsim sprožili kazenski postopek. V soboto, 29. aprila, pa so oškodovanci prejeli še poštno obvestilo, da je potovanje odpovedano. Za počitnice, ki jih ni nikoli bilo, so ogoljufani odšteli okoli 100.000 slovenskih tolarjev.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.