Slovenija

Gobarka in gobar padla po strmem pobočju

Ljubljana, 09. 08. 2014 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnje poletje je naklonjeno predvsem gobam in seveda gobarjem, ki pa pozabljajo, da so razmočena in strma pobočja lahko tudi nevarna. Če niso dovolj previdni in nimajo ustrezne obutve, se kaj hitro lahko zgodi nesreča.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je v občini Kranjska Gora ob 12.36 med gobarjenjem poškodovala ženska. Gobarki je na poti iz Rateč proti tromeji zdrsnilo, pri tem pa si je poškodovala nogo in glavo. Posredovali so gorski reševalci iz postaje GRS Rateče, ki so jo dvignili v zajemalna nosila, jo imobilizirali v vakumsko vrečo in jo z nosili s pomočjo vrvne tehnike spustili 50 metrov do ceste, od koder je bila z reševalnim vozim odpeljana v Splošno bolnišnico Jesenice.

Če ste se odločili za nabiranje gob, potem poskrbite za ustrezno opremo in bodite zelo previdni. Zaradi obilnih padavin je teren ponekod razmočen, prav tako so gozdovi še vedno polni od žledu podrtih dreves.
Če ste se odločili za nabiranje gob, potem poskrbite za ustrezno opremo in bodite zelo previdni. Zaradi obilnih padavin je teren ponekod razmočen, prav tako so gozdovi še vedno polni od žledu podrtih dreves. FOTO: Thinkstock

O nesreči gobarja poročajo tudi s Črne na Koroškem, kjer se je v Koprivni popoldan poškodoval gobar, ki je padel po pobočju.

O nesreči s smrtnim izzidom smo poročali že včeraj, ko se je v občini Dobrova-Polhov Gradec poškodvala gobarka, ki ji je prav tako zdrsnilo in je padla po pobočju. Gobarka je na strmem pobočju med Mačkovim in Petačevim grabnom zdrsnila kar 70 metrov globoko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 08. 2014 10.36
+2
Gledajo tla, samo pod noge ne. Potem pa se zgodi.
luckyss..
09. 08. 2014 20.22
+10
Pri gobarjenju je enako kot pri politiki...ne bodite preveč požrešni, ker se to maščuje..in potem padeš in obležiš, ali sediš ;)
MonaJona
10. 08. 2014 10.41
+2
res je, tudi pri nas en taki doma ki zdaj leži zaradi gob...
rekapaka
09. 08. 2014 19.00
+8
Vem, da je novinarjem na 24ur zelo težko ampak vseeno bi lahko recimo napisali npr. 42-letna ženska ali 53.letni moški oz. gobar (gobarka ) ne pa samo ženska-moški. Poškodovancem čimprejšnje okrevanje, sorodnikom pokojnice iskreno sožalje!
flojdi
09. 08. 2014 18.49
+3
?in . (obema seveda želim vse samo Dobro. ) ..me pa ..nekaj.. Napeljuje Rečt : ne u Himalajo , ne po gobe. sam fotel pa štacune. (oh pika /al pa več njih