Slovenija
Oglas

Globalna paketna mreža brez meja

Ljubljana, 02. 06. 2014 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Spremembe, ki jih narekuje trg kurirskih storitev, napovedujejo popolno preobrazbo načina poslovanja ter izjemen dvig kakovosti, individualnosti in fleksibilnosti.

DPD Slovenija v 10. letu delovanja napoveduje številne spremembe na področju informacijskih tehnologij ter želi z nadgradnjo obstoječe infrastrukture nadaljevati trend dobrih poslovnih rezultatov preteklih let.

Več kot 1,5 milijona poslanih paketov po Sloveniji in v tujino, 3,5 milijona prevoženih kilometrov letno, 90-% rast na področju mednarodnih pošiljk ter 20-% rast volumnov; te številke so pokazatelji izjemnega zaupanja končnih uporabnikov podjetja DPD Slovenija.

DPD Slovenija - 1
DPD Slovenija - 1 FOTO:
Podjetje danes zaposluje že preko 120 sodelavcev. O tem in tudi o nadaljnjih korakih poslovanja izvršni direktor DPD Slovenija, Andrej Cergolj, navaja:

»Dobri poslovni rezultati so odraz odličnega kolektiva. Nenehna optimizacija poslovanja ter povišane investicije v izobraževanje lastnega kadra so zagotovo pomemben del dolgoročnega poslovanja ter eno od temeljnih načel podjetja DPD Slovenija. Zaradi odličnega dela v preteklih 10 letih že načrtujemo izgradnjo sodobnega in večjega operativnega terminala na področju Ljubljane, širitev trenutnega terminala v Mariboru ter odprtje dodatnega terminala za področje zahodne Slovenije

Konkurenčne prednosti podjetja DPD Slovenija

Podjetje DPD svojo poslovno zgodbo gradi na treh temeljih. Investiranje v posodobitev in nadgradnjo informacijske tehnologije je zagotovo segment, ki dolgoročno prinaša prednost pred ostalimi ponudniki. Kurirske storitve postajajo fleksibilne ter vedno bolj prilagojene individualnim potrebam posameznikov. Načrtovana 1-urna najava prispelega paketa, sms-obveščanje ali sledenje trenutne lokacije paketov so pomembni koraki k izboljšanju kakovosti kurirskih storitev.

Zelena nota podjetja je drugi temelj pozicioniranja podjetja DPD. S sprejeto pobudo Total Zero podjetje na letni ravni prihrani približno 700.000 ton toplogrednega CO2. Rezultat meritev zmanjševanja oddanega CO2 ter izničevanja že proizvedenega toplogrednega plina je poslovanje z ničnim izpustom CO2, kar je za logista še posebej pomemben dosežek.

Zadnji temelj zagotovo predstavlja tesno sodelovanje s poslovnimi subjekti ter realnim gospodarstvom. DPD zagotavlja odlične poslovne rešitve ter podjetjem na logističnem sektorju odpira vrata v svet osvajanja novih trgov. Trend sodelovanja z večjimi slovenskimi podjetji DPD-ju zagotavlja vzajemen razvoj tudi v prihodnje.

DPD Slovenija - 2
DPD Slovenija - 2 FOTO:

DPD v številkah – leto 2013

- Stopnja rasti mednarodnih pošiljk se je povečala za 90 %.

- Stopnja rasti pri domačih produktih je 20 %.

- Stopnja rasti prodajne realizacije je 18 %.

- Število dostavljenih paketov v Sloveniji je preko 1.500.000.

- Število prevoženih kilometrov je 3.500.000.

- Količina kompenziranega CO2 je 100 %.

Več informacij na: http://www.dpd.com/si 02 330 22 60; 01 513 23 00 in dpd@dpd.si.

O podjetju DPD

DPD je podjetje, ki dnevno transportira 2,5 milijona paketov in tako sodi med vodilne distributerje mednarodnih paketnih in ekspres pošiljk. DPD mreža velja za najbolj učinkovito cestno transportno mrežo v Evropi. Mreža se širi tudi na preostala najpomembnejša ekonomska področja, dostave pa se opravljajo že v več kot 230 državah po svetu.

DPD Slovenija - 3
DPD Slovenija - 3 FOTO:

Vse pošiljke v Evropi, ki so poslane znotraj mreže DPD, od julija 2012 potujejo brez dodatnih izpustov ogljikovega dioksida. Tako imenovana Total Zero pobuda pomeni pošiljanje CO2-nevtralnih paketov, pri tem pa končni uporabnik nima dodatnih stroškov. S pobudo Total Zero se je podjetje DPD zavezalo k dolgoročnemu zmanjšanju delovanja negativnih vplivov na planet.

DPD ima več kot 800 depojev, 18.000 vozil in preko 24.000 zaposlenih v več kot 40 državah. Uporabniki lahko izbirajo s široke palete mednarodnih in nacionalnih storitev na področju paketne distribucije. Francoska skupina GeoPost Group, ki je v 100-% lasti francoske pošte La Poste, je večinski lastnik DPD-ja (z 83,32-% lastniškim deležem). Podjetje GeoPost je trenutno drugi največji evropski ponudnik ekspresnih paketnih storitev.

O podjetju DPD Slovenija

DPD Slovenija je eden izmed vodilnih paketnih distributerjev, ki nudi standardne in posebne storitve. Podjetje dnevno transportira več kot 10.000 paketov za več tisoč uporabnikov. Trenutno sta v Sloveniji dva depoja, in sicer v Ljubljani in Mariboru. DPD Slovenija zaposluje preko 120 sodelavcev in ima v svojem voznem parku več kot 80 dostavnih vozil. DPD Slovenija je del mednarodne DPD mreže, obenem pa ima potrebno strokovno znanje in zagotovljene kapacitete za domače tržišče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3